Odkrijte skrivnosti Balkana. Šargansak osmica - turistična znamenitost Zlatibora. Proga z veliko mostovi in tuneli, od katerih je najdaljši Šarganski: 1660,80 m. Po številu mostov in tunelov je Šarganska osmica edinstvena v Evropi.

Termini odhodov: 
MAJ: 26.-29.5.2022
JUNIJ: 25.-28.6.2022
AVGUST: 25.-28.8.2022
SEPTEMBER: 29.9.-2.10.2022

CENIK:

Cena pri najmanj 45 udeležencih: 268 EUR
Cena pri najmanj 35 udeležencih: 293 EUR
Cena pri najmanj 25 udeležencih: 309 EUR


1. dan: LJUBLJANA - SARAJEVO
Odhod avtobusa s parkirišča na Dolgem mostu ob 1. uri zjutraj in vožnja proti Bosni. Po prihodu v Sarajevo si bomo ogledali Gazi Husrev begovo džamijo iz 16. stol., Carevo džamijo z medreso, arkadnim dvoriščem in kupolasto streho, staro pravoslavno cerkev, Univerzitetno knjižnico, tipično muslimansko Svrzino kuæo ter Principov most, ki danes nosi svoje staro ime Latinska čuprija. Krajši sprehod še po Baščaršiji, srcu in duši mesta, ki s številnimi trgovinicami, umetnostno obrtnimi delavnicami, kafiči in čevapdžinicami ustvarja vzdušje domačnosti. Namestitev v hotelu. Priporočamo večerjo ob živi glasbi. Nočitev.

2. dan: SARAJEVO - VIŠEGRAD - MOKRA GORA - DRVENGRAD - BAJINA BAŠTA
Po zajtrku se bomo odpeljali do Višegrada, kjer si bomo ogledali znameniti most na Drini, ki ga je v začetku 16. stol. dal zgraditi Mehmed paša Sokoloviæ, zaslovel pa je z Andrić romanom, obljavljen leta 1945, leta 1961 prejel Nobelovo nagrado za književnost. Sprehodili se bomo do Andrić grada (Kamengrad). Mesto je mešanica različnih obdobij in stilov, ki so se na tem področju menjavali skozi stoletja. Po predlogu slavnega režiserja Emirja Kusturice so ga uredili v vzdušju Andrićevih romanov. Do zahodne Srbije se bomo popeljali po dolini Mokre gore, ki se nahaja med planinama Taro in Zlatiborom, povezuje pa ju Šarganski prelaz. Z vlakom se bomo popeljali po znameniti ozkotirni železnici Šarganski osmici. Ustavili se bomo še v etnološkem naselju Drvengrad, filmskem mestecu, ki je prav tako nastalo po zasnovi Emira Kusturice. Vožnja do Bajine Bašte, namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

3. dan: BAJINA BAŠTA - NARODNI PARK TARA (JEZERI ZA OVINE in PERUČAC - KANJON DRINE) - BAJINA BAŠTA
Po zajtrku se bomo odpeljali do narodnega parka Tara. Krajši postanek v Mitrovcu, nato še ob jezeru Zaovine. Odpeljali se bomo do jezera Peručac, kjer se bomo vkrcali na ladjo, se popeljali kanjonu reke Drine in tako kar tri ure občudovali lepote narave. Kosilo na ladji. Obiskali bomo še samostan Rača in se vrnili v hotel. Večerja in nočitev.

4. dan: BAJINA BAŠTA - BIJELJINA /ETNO VAS STANIŠIĆI - LJUBLJANA
Po zajtrku se bomo odpeljali mimo Bijeljine do etno vasi Stanišiči, ki je nastala po inspiraciji Borisa Stanišiča, ki je več let potoval po srbskih vaseh, si ogledoval stare hiše in zbiral starinske predmete. Tako je postavil planinsko vas, ki predstavlja življenje ljudi v teh krajih konec 19. stoletja. Po ogledu se bomo odpravili proti Sloveniji in v Ljubljano prispeli v poznih večernih urah.

CENA VKLJUČUJE: prevoz z avtobusom, cestnine, 2x polpenzion in 1x nočitev z zajtrkom v hotelu 3*, vožnja z vlakom in z ladjo, kosilo na ladji, vstopnine v Drvengrad, NP Tara in Etno vas, lokalna vodenja, osnovno nezgodno zavarovanje, spremstvo ter organizacijo izleta.
DOPLAČILA: enoposteljna soba 60 EUR, večerja ob živi glasbi pribl. 20 EUR.
Popust: otrok do 12. leta na tretjem ležišču 15%.

POGOJI:
Akontacija: 30% od osnovne cene.
Odstopnina: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanjo odločili.
Prijavnina: 20 EUR na prijavnico/voucher ne glede na število oseb.

Izračun upošteva udeležbo najmanj 45, 35 oz. 25 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

SARAJEVO, ŠARGANSKA OSMICA IN NARODNI PARK TARA - 4 DNI

od
268,00 €

Potniki

1
2
 

SARAJEVO, ŠARGANSKA OSMICA IN NARODNI PARK TARA - 4 DNI


  • od 268,00 €Morda vas zanima tudi...

SARAJEVO IN MOSTAR - 3 dni BIH

SARAJEVO IN MOSTAR - 3 dni

0/5

od 159,00 € Brez DDV: 159,00 €

NERETVA, MOSTAR IN MEÐUGORJE - 3 DNI

NERETVA, MOSTAR IN MEÐUGORJE - 3 DNI

0/5

od 179,00 € Brez DDV: 179,00 €

BEOGRAD (2 dni) Srbija

BEOGRAD - 2 DNI

0/5

od 99,00 € Brez DDV: 99,00 €

Tags: SARAJEVO, ŠARGANSKA, OSMICA, NARODNI, PARK, TARA, Srbija