Vabimo vas na zanimivo potovanje na jug, v Bosno in Hercegovino, v živahno mesto Sarajevo, ki nas ne bo pustilo ravnodušne ter v pravljični Mostar. Prijazni domačini nam bodo postregli s svojimi kulinaričnimi dobrotami, pokukali bomo v obrtne delavnice in čevapdžinice na Baščaršiji in se izgubili v mestnem vrvežu.

Termini odhodov:
OKTOBER: 22.10.-24.10.2022; 29.-31.10.2022

CENIK:

Cena pri najmanj 45 udeležencih: 159 EUR

Cena pri najmanj 35 udeležencih: 179 EUR

Cena pri najmanj 25 udeležencih: 199 EUR


1. DAN: LJUBLJANA - SARAJEVO
Odhod avtobusa s parkirišča na Dolgem mostu zjutraj ob 3. uri (tridnevni izlet). Mimo Zagreba, Slavonskega Broda in Zenice se bomo pripeljali v Sarajevo. Na sprehodu bomo videli begovo džamijo Gazi Husrev iz 16. stol., Carevo džamijo z medreso, arkadnim dvoriščem in kupolasto streho, staro pravoslavno cerkev, Univerzitetno knjižnico, očarala nas bosta tipična muslimanska Svrzina kuča in Principov most, ki danes nosi svoje staro ime Latinska čuprija. Obiskali bomo podzemni Tunel pod letališčem, med vojno edini izhod iz obkoljenega mesta. Popoldan bomo preživeli na stari Baščaršiji, srcu in duši mesta, ki s svojimi trgovinicami, rokodelskimi delavnicami, kafiči in čevapdžinicami ustvarja vzdušje domačnosti. Obiskali bomo še zeleno predmestje Sarajeva, Ilidžo, imenovano tudi Vrelo Bosne. Priporočamo večerjo v pravi sarajevski restavraciji. Nočitev v hotelu.

2. DAN: SARAJEVO -  MOSTAR - SARAJEVO
Zajtrk. Mimo Konjica in Jablanice, ki je znana po bitki na Neretvi iz II. sv. vojne, se bomo odpeljali na izlet v dolino Neretve. V središču Hercegovine bomo obiskali Mostar, kjer se zanimivo prepletajo orientalski in mediteranski vplivi. Sprehodili se bomo po slikovitem mestu, ki se ponaša s številnimi džamijami, mostovi, kopališči hamami, cerkvami in čaršijami. Obiskali bomo najpomembnejši mostarski spomenik, ki je danes pod Unescovo zaščito - obnovljen most prek Neretve, ki stoji namesto v zadnji vojni porušenega starega kamnitega mostu, ki ga je leta 1566 zgradil Mimar Hajrudin. Po želji bomo obiskali še izvir reke Bune, nato pa se bomo vrnili v Sarajevo. Nočitev.

3. DAN: SARAJEVO - TRAVNIK - JAJCE - LJUBLJANA
Zajtrk. Po krajšem sprehodu se bomo odpeljali v Travnik, rojstno mesto nobelovca Iva Andriæa, ki ga krasita trdnjava in Pisana džamija iz 16. stol. Po kanjonu Neretve se bomo pripeljali v Jajce, orientalsko mestece na sotočju Plive in Vrbasa s čudovitim slapom. Obiskali bomo spominsko hišo AVNOJ, nato pa se mimo Banja Luke v poznih večernih urah vrnili v Slovenijo.

CENA VKLJUČUJE: prevoz z avtobusom, 2 x nočitev z zajtrkom v hotelu najmanj 3* v 1/2 sobah, zunanje oglede, osnovno nezgodno zavarovanje, spremstvo ter organizacijo izleta.
DOPLAČILA: 1/1 soba 38 EUR, vstopnine pribl. 20 EUR, večerja z živo glasbo 20 EUR.

POPUSTI: otrok do 12. leta na tretjem ležišču 20 EUR.
POGOJI:
Akontacija: 30 % od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5% od cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 20 EUR na prijavnico/voucher ne glede na število oseb.
Izračun upošteva udeležbo najmanj 45, 35 oz. 25 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

SARAJEVO IN MOSTAR - 3 dni

od
159,00 €

Potniki

1
2
 

SARAJEVO IN MOSTAR - 3 dni


  • od 159,00 €Morda vas zanima tudi...

OBIRANJE MANDARIN - NERETVA, MOSTAR IN MEÐUGORJE - 3 DNI

OBIRANJE MANDARIN - NERETVA, MOSTAR IN MEÐUGORJE - 3 DNI

0/5

od 219,00 € Brez DDV: 219,00 €

SARAJEVO (2 dni) BIH

SARAJEVO - 2 dni

0/5

od 105,00 € Brez DDV: 105,00 €

Tags: SARAJEVO, MOSTAR, dni), BIH