Salzkammergut je slikovito območje alpskih jezer, globoko vrezanih dolin, gričev in razgibanih gorovij, ki se dvigajo visoko na skoraj 3000 metrov. Čeprav je pokrajina zelo obiskano turistično območje, tukaj še vedno lahko najdemo odmaknjeno divjino, in osamele kotičke, kjer se vode kristalno bleščijo in vabijo k čolnarjenju, plavanju, ribolovu ali pa samo k posedanju ob jezerski gladini. 

TERMINI: 20. 5. - 21. 5., 17. 6. - 18. 6., 16. 9. - 17. 9., 14. 10. - 15. 10. 2023 

Cena pri najmanj 45 udeležencih: 129 EUR
Cena pri najmanj 35 udeležencih: 149 EUR
Cena pri najmanj 25 udeležencih: 174 EUR

1. dan: LJUBLJANA –  SALZBURG – OKOLICA SALZBURGA

Odhod avtobusa z obračališča mestnega prometa na Dolgem mostu v Ljubljani ob 6.00 uri zjutraj. Vožnja skozi predor Karavanke proti Avstriji. Naš prvi večji postanek bo v Hellbrunnu, kjer se bomo prepustili hudomušnemu vodniku, ki nas bo vodil skozi igro vode in svetlobe, nato pa se bomo sprehodili po čudovitem parku do gazeba, ki je eno izmed filmskih prizorišč iz muzikala Moje pesmi, moje sanje. Tukaj se je odvijal romantičen prizor med Mario in Georgom. Našo pot bomo nadaljevali v Salzburg. Sprehodili se bomo po mestu, ki ga še danes preveva glasba vse do Kapiteljske cerkve in trga. Po Žitni ulici se bomo podali do Mozartove rojstne hiše. Mimo pokopališča in Mirabella bomo prispeli do skladateljeve stanovanjske hiše.  Popoldan se bomo lahko povzpeli na trdnjavo, ki dominira nad mestom.  Čudovit razgled se nam bo ponujal z razgledne ploščadi, zanimivi pa so muzej in stanovanjski prostori srednjeveških knezov. Trdnjava je ena najbolje ohranjenih v Evropi. Proti večeru vožnja v hotel, namestitev in in prenočevanje.  

2. dan: OKOLICA SALZBURGA – WOLFGANGSEE – BAD ISCHL – BAD GOISERN – HALLSTATT – LJUBLJANA

Po zajtrku se bomo odpeljali mimo Fuschlsee-ja, ki ga obkroža 11-km sprehajalna pot in nekaj čudovitih plaž in mimo sedeža podjetja Red Bull, mimo Wolfgangsee-ja proti zdraviliškemu Bad Ischlu. S svojimi solnimi kopelmi je sloves kraja segal daleč po monarhiji že v času slavne Sissi. Sprehodili se bomo po mondenem jedru in si privoščili kavo, nato pa  nadaljevali mimo Bad Goiserna (tukaj so doma pohodni čevlji, ˝gojzerji˝) proti Hallstattu. Čudovito mestece in celotna regija, ki je pod okriljem Unesca,  nas bo prevzela s svojo nenavadno lego pod pečino, tik nad jezerom. Osupljivo … Po želji se bomo z ladjo popeljali po jezeru in občudovali lesene hiške, ki se gnetejo navzgor od jezerske gladine, odsevi okoliških gora pa nam bodo čarali neverjetne prizore. Pozno popoldan se bomo podali proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah. 

CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom na navedeni relaciji,  1 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* (dvoposteljne sobe), vse zunanje oglede po programu, osnovno nezgodno zavarovanje, spremstvo in organizacijo potovanja. 

DOPLAČILA: enoposteljna soba: 29 EUR;  vstopnine približno  35 EUR (Vodne igre 13,50 EUR, vzpenjača na trdnjavo (lahko greste tudi peš) 5,50 EUR, vzpenjača in muzeji na trdnjavi 14 EUR, ladjica Hallstatt 15 EUR).

POPUST: otrok do 12. leta na tretjem ležišču 15 EUR.

POGOJI:

Akontacija: 30 % od osnovne cene.
Prijavnina: 20 EUR na prijavnico / voucher, ne glede na število oseb.
Odpovedni riziko:
Premije: https://service.europaeische.at/doc/sl/Opis_storitev_ZavarovanjeOdpovediSLO-PIB-SLSS_2022-SL-001.pdf
Splošni pogoji: https://service.europaeische.at/doc/sl/Pogoje_ZavarovanjeOdpovediSLO-AVB-SLSS_2022-SL-001.pdf

Izračun upošteva udeležbo najmanj 45, 35 oz. 25 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.
*************************************************************************************
Program je narejen po veljavnih cenikih januarja 2023. Pridržujemo si pravico do spremenjenega razporeda ogledov, vendar program ostaja vsebinsko enak.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

SALZBURG IN SALZKAMMERGUT; BAD ISCHL TER HALLSTATT - 2 DNI

od
129,00 €

Potniki

1
2
 

SALZBURG IN SALZKAMMERGUT; BAD ISCHL TER HALLSTATT - 2 DNI


  • od 129,00 €Morda vas zanima tudi...

GRADEC IN PO ŽELJI ŠE DEŽELA ČOKOLADE Avstrija

GRADEC IN PO ŽELJI ŠE DEŽELA ČOKOLADE

0/5

od 43,00 € Brez DDV: 43,00 €

JEZERO MAGGIORE IN BOROMEJSKI OTOKI - 2 DNI

JEZERO MAGGIORE IN BOROMEJSKI OTOKI - 2 DNI

0/5

od 178,00 € Brez DDV: 178,00 €

BURANO, MURANO IN BENETKE - 1 DANItalija

BURANO, MURANO IN BENETKE

0/5

od 67,00 € Brez DDV: 67,00 €

Tags: Salzburg, Salzkammergut, Bad Ischl, Hallstatt, Austrija