»Pariz je popoln, Pariz je strop človeštva. Kdorkoli vidi Pariz, misli, da vidi temelj celotne zgodovine, vmes pa nebo in zvezde. Pariz je sinonim za kozmos, nima meja. Pariz ne ustvarja samo zakonov, ustvarja tudi modo. Pariz je lahko neumen, če hoče, včasih si celo dovoli to razkošje. Je več kot velik, je brezmejen. Zakaj? Ker si upa.« (Victor Hugo)

TERMINI:
23. 2. - 26. 2., 16. 3. - 19. 3., 13. 4. - 16. 4., 27. 4. - 30. 4., 29. 4. - 2. 5., 18. 5. - 21. 5., 1. 6. - 4. 6., 24. 6. - 27. 6., 13. 7. - 16. 7., 12. 8. - 15. 8., 21. 9. - 24. 9., 5. 10. - 8. 10., 26. 10. - 29.10., 2. 11. - 5. 11. 2023

Cena pri najmanj 30 udeležencih: 589 EUR
Cena pri najmanj 20 udeležencih: 634 EUR

1. dan: LJUBLJANA – (BENETKE) – PARIZ
Zbirališče potnikov na letališču Jožeta Pučnika pri Ljubljani ali na mestnem obračališču Dolgi Most v Ljubljani in prevoz v Benetke. Polet proti Parizu. Sledi avtobusni ogled mesta mimo glavnih znamenitosti: katedrala Notre–Dame, Latinska četrt, Saint Germain, Univerza Sorbona, znana ulica Rivoli, Louvre, Elizejske poljane, Eifflov stolp, Napoleonova grobnica–Dôme des Invalides itd. Nastanitev v hotelu in nekaj prostega časa za osvežitev. Popoldan vožnja z metrojem do trga Concorde, od koder se boste sprehodili po »kraljevski ulici« Rue Royale do cerkve La Madeleine in nato naprej do stare pariške opere Garnier ter znamenitih veleblagovnic. Prenočevanje.

2. dan: PARIZ – (DVORCI LOARE) – PARIZ
Po zajtrku priporočamo celodnevni izlet po dolini reke Loare (doplačilo), ki se ponaša s čudovito naravo in mogočnimi dvorci francoskega plemstva. Obisk mogočnega Chamborda, ki je bil po svoji veličini upravičen predhodnik Versaillesa. Nato naprej do dvorca Chenonceau, čigar zgodovino so krojile ženske, kar boste lahko v samem dvorcu tudi začutili. Za konec še skok do Amboisa in sprehod po simpatični vasici, v kateri je del svojega življenja preživel tudi renesančni mojster Leonardo da Vinci. Vrnitev v Pariz v večernih urah. Prenočevanje. (Drugi dan bo izlet izveden le ob zadostnem številu prijav. V kolikor se za izlet ne odločite, priporočamo samostojne oglede pariških znamenitosti.)

3. dan: PARIZ – (VERSAILLES) – PARIZ
Po zajtrku priporočamo avtobusni prevoz (doplačilo) v Versailles ter individualni ogled dvorca Ludvika XIV., Sončnega kralja in prekrasnih baročnih vrtov, ki dvorec obdajajo (vstopnina za doplačilo). Popoldan vrnitev v Pariz in ogled mesta–na otočku Ile de la Cité si boste z vodnikom ogledali najlepšo pariško katedralo–Notre–Dame, v Latinski četrti boste začutili mladostni utrip mesta in se prepustili čarom bohemske četrti Le Marais. Zvečer sprehod po Montmartru, gričku umetnikov in ogled bazilike Sacré–Cœur, ki ji Parižani zaradi bele barve fasade pravijo Bela golobica. Za zaključek večera si lahko za doplačilo ogledate tudi odlično predstavo v enem od mnogih pariških kabaretov, ki vas nikakor ne bo pustila ravnodušne. Prenočevanje.

4. dan: PARIZ – (BENETKE) – LJUBLJANA
Zajtrk in vožnja z metrojem do Eifflovega stolpa ter vzpon (doplačilo). Za lepši začetek dneva priporočamo še vožnjo z ladjico po Seni (doplačilo), kjer se boste ob zvokih francoskih šansonov prepustili občudovanju pariških znamenitosti. Lahko se boste še zadnjič podali na sprehod do Slavoloka Zmage po najlepši aveniji na svetu–Champs Elysées. Popoldan prevoz na letališče in polet proti Ljubljani ali Benetkam. Prevoz do Ljubljane v poznih večernih urah.

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz Ljubljana - (Benetke) – Pariz – Ljubljana - (Benetke) v ekonomskem razredu, letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo, prevoz Ljubljana – Benetke – Ljubljana, avtobusni prevoz letališče–hotel–letališče, približno 3–urni avtobusni ogled mesta, 3 prenočevanja z zajtrki v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah (triposteljne sobe samo na vprašanje), vodenje in organizacijo potovanja.

MOŽNA DOPLAČILA (ob prijavi): enoposteljna soba 140 EUR; ladja po Seni 17 EUR; doplačilo za izlet z avtobusom po dolini reke Loare (najmanj 15 oseb) 130 EUR (vključuje vstopnino v 2 gradova), otroci do 18. leta 85 EUR; doplačilo za prevoz v Versailles z avtobusom (najmanj 15 oseb) 25 EUR; 1 kos oddane prtljage do 10 kg: 64 EUR v obe smeri (v primeru leta iz Benetk) - v primeru doplačila oddane prtljage naknadno (pred odhodom in na licu mesta) je cena višja;  1 kos oddane prtljage do 20 kg: 75 EUR v obe smeri (v primeru leta iz Benetk) - v primeru doplačila oddane prtljage naknadno (pred odhodom in na licu mesta) je cena višja.

DOPLAČILA (ob prijavi - do 14 dni pred odhodom): doplačilo za vstopnino v Versailles (dvorec) 20 EUR, otroci in mladina do 25,99 let imajo brezplačen vstop; ogled prestave v kabaretu Moulin Rouge 132 EUR; Eifflov stolp: odrasli: 30 EUR, otroci 4 do 11 let: 7 EUR, otroci od 12 - 14 let: 15 EUR; Eurodisney: odrasli od 87 EUR, otroci 3-11 let od 84 EUR (možnost individualnega obiska 2.dan namesto obiska dvorca Loare. Končno ceno lahko potrdimo šele ob nakupu vstopnice); muzej Louvre: 20 EUR, otroci in mladina do 25 leta imajo brezplačen vstop.

DOPLAČILA (vodniku na poti): Versailles - vrtovi 10 EUR; 10 vozovnic za metro pribl. 15 EUR; muzeji pribl. 12 EUR.

POGOJI:

Akontacija: 30 % od osnovne cene.

Prijavnina: 20 EUR na prijavnico / voucher, ne glede na število oseb.
Odpovedni riziko: 
Splošni pogoji: https://service.europaeische.at/doc/sl/Pogoje_ZavarovanjeOdpovediSLO-AVB-SLSS_2022-SL-001.pdf

Premija: https://service.europaeische.at/doc/sl/Opis_storitev_ZavarovanjeOdpovediSLO-PIB-SLSS_2022-SL-001.pdf

Izračun upošteva udeležbo najmanj 30 oz. 20 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.
*************************************************************************************
Program je narejen po veljavnih cenikih januarja 2023. Pridržujemo si pravico do spremenjenega razporeda ogledov, vendar program ostaja vsebinsko enak.

Pomembno:

  • Pri posameznih odhodih se lahko zaradi praznikov vrstni red ogledov delno spremeni, vsebinsko pa ostaja enak.
  • V primeru leta iz Benetk je v ceno vključen 1 kos manjše ročne prtljage na osebo (največja velikost 45 x 36 x 20 cm), ki ga položite pod sedež pred vami. 1 kos manjše prtljage ni omejen na kg in bi tako za krajše potovanje lahko zadoščal.
  • Svetujemo vam da se na želene dodatne izlete v okviru potovanja prijavite ob prijavi na potovanje. Zaradi omejene razpoložljivosti vstopnic v muzeje, parke in druge znamenitosti je namreč potrebno rezervacije izletov in vstopnin urediti več tednov vnaprej. Zadnji rok za prijavo na dodatne izlete je 14 dni pred pričetkom potovanja.

Opomba:

  • V Franciji so triposteljne sobe na vprašanje in v večini primerov primerne za otroke do 12 leta starosti.

Dobro je vedeti:

  • vstopnina v muzeje, narodne spomenike in nekatere gradove v lasti države Francije je zastonj za vse mlajše od 26 let. To vključuje vstopnino v Louvre, Pompidujev center, Rodinov muzej,… Celoten spisek muzejev in spomenikov, ki nudijo gratis vstopnino mlajšim od 26 let, je na voljo TUKAJ.

VSTOPNICE:

Svetujemo vam da se na želene dodatne izlete v okviru potovanja prijavite ob prijavi na potovanje. Zaradi omejene razpoložljivosti vstopnic v muzeje, parke in druge znamenitosti je namreč potrebno rezervacije izletov in vstopnin urediti več tednov vnaprej. Zadnji rok za prijavo na dodatne izlete je 14 dni pred pričetkom potovanja. Cene vstopnic, ki jih lahko ali uspemo pridobiti od našega lokalnega partnerja za posamezne oglede so višje od objavljenih cen na uradnih spletnih straneh. Vključujejo stroške posredovanja in rezervacijo termina. Vstopnice si seveda lahko pridobite tudi individualno preko spleta (online), v tem primeru poskrbite za logistiko ogleda sami. Priporočamo, da si svoj termin obiska rezervirate sočasno s prijavo na potovanje, vendar upoštevajte ter rezervacijo termina opravite izključno na dan, ki je v programu opredeljen kot prost dan za samostojno raziskovanje. Pri programih, ki imajo intenzivno vsebino z ogledi, je težko določiti prosti čas za oglede muzejev.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

ROMANTIČNI PARIZ - 4 DNI

od
589,00 €

Potniki

1
2
 

Rezervacija

ROMANTIČNI PARIZ - 4 DNI

od
589,00 €
Potniki
1
Odpovedni riziko
Način plačila
 

ROMANTIČNI PARIZ - 4 DNI


  • od 589,00 €


Termin:Morda vas zanima tudi...

PARIZ IN PO ŽELJI VERSAILLES ALI DISNEYLAND - 5 DNI  Francija

PARIZ IN PO ŽELJI VERSAILLES ALI DISNEYLAND - 5 DNI

0/5

od 339,00 € Brez DDV: 339,00 €

PARIZ - VIKEND V MESTU - 3 DNIFrancija

PARIZ - VIKEND V MESTU - 3 DNI

0/5

od 568,00 € Brez DDV: 568,00 €

LONDON - 4 DNI Velika Britanija

LONDON - 4 DNI

0/5

od 589,00 € Brez DDV: 589,00 €

FRANCOSKO PODEŽELJE - ALZACIJA IN PARIZ - 6 DNIFrancija

FRANCOSKO PODEŽELJE - ALZACIJA IN PARIZ - 6 DNI

0/5

od 489,00 € Brez DDV: 489,00 €

ODKRIVANJE JUGOZAHODNE FRANCIJE DORDONJA - 7 DNI

ODKRIVANJE JUGOZAHODNE FRANCIJE DORDONJA - 7 DNI

0/5

od 775,00 € Brez DDV: 775,00 €

BERNINA EXPRESS, SIR IN ČOKOLADA – 3 DNI

BERNINA EXPRESS, SIR IN ČOKOLADA – 3 DNI

0/5

od 379,00 € Brez DDV: 379,00 €

PORPORTUGALSKA IN SEVERNA ŠPANIJA - 13 DNI (bus) Španija

PORTUGALSKA IN SEVERNA ŠPANIJA - 13 DNI (maj)

0/5

od 1.390,00 € Brez DDV: 1.390,00 €

IRSKA - 5 DNI

IRSKA - 5 DNI

0/5

od 795,00 € Brez DDV: 795,00 €

BELGIJA - 5 DNIBelgija

BELGIJA - 5 DNI

0/5

od 329,00 € Brez DDV: 329,00 €

Tags: Paris, Pariz, Francija