• Romantična pokrajina Salzkammergut
  • Romantična pokrajina Salzkammergut

Obiščite čudovita mesta v pokrajini Salzkammergut - Hallstatt, Bad Ischl in Wolfgangsee.


Cena  odhod Ljubljana, Kranj, Jesenice: 41,00 EUR
Odhodi:  27.7., 15.8., 31.8., 14.9., 28. 9., 12.10., 26.10., 31.10. 2019


1. dan: Slovenija - Hallstatt, Bad Ischl in Wolfgangsee  - Slovenija
Odhod avtobusa iz Ljubljane. Vožnja na Gorenjsko in skozi Karavanke v Avstrijo. Naš prvi postanek bo v zgodovinskemu kraju Hallstatt, ki je ime dobil po nahajališču rudnikov soli. Kraj je izjemno slikovit in je pod zaščito UNESCO-ove kulturne dediščine. Tu se spogledujeta globoko jezero in strma gora,  na pobočju katere se stiska prastaro mestece. Po želji si bomo ogledali arheološki muzej in se sprehodili po mestecu. Sledi vožnja v mondeni zdraviliški kraj Bad Ischl. Tu bodo prišli na okus nostalgiki. Kraj je namreč  zaznamoval s svojo pogosto prisotnostjo cesar Franc Jožef in cesarica Sisi. Prav tako se srečamo z imenom cesarske ljubice Katarine Schratt. Po želji boste lahko obiskali slavno in romantično slaščičarno Zauner, ki slovi po piškotih išlerjih. Sledila bo vožnja do jezera Wolfgang (Wolfgangsee), kjer je nastala slavna opereta Pri belem konjičku. Kavarna s tem imenom je še danes znamenitost kraja. Kraj se ponaša tudi s čudovito romarsko cerkvijo sv. Wolfgang. Po želji krajša vožnja z ladjo po jezeru ali pa sprehod po prijetni okolici. V večernih urah povratek proti domu.

CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom na navedeni relaciji, oglede po programu (zunanje), osnovno nezgodno zavarovanje ter spremstvo in organizacijo izleta. 

Odhod iz posameznega vstopnega mesta (Celje) bo organiziran ob prijavi najmanj 25 potnikov.

DOPLAČILA IN POPUSTI
Prijavnina 10 €/osebo. Možna doplačila (ob prijavi): nezgodno zavarovanje v tujini z asistenco CORIS 5,50€/osebo, zavarovanje rizika odpovedi v primeru dokumentirane višje sile 2,00 €/osebo, doplačilo za manjšo skupino (med 35 in 44 osebami) je 6 EUR.  
Možna doplačila (na licu mesta): vstopnine po želji, vožnja z ladjico.


Predvidena vstopna mesta:  Ljubljana (parkirišče pri obračališču mestnega prometa Dolgi most ob 06:30), Kranj (Mercator center Primskovo ob 07:15), Jesenice (Petrol Karavanke ob 07:45), Celje (parkirišče pri dvorani Zlatorog ob 05:40).

POGOJI:

Izračun upošteva udeležbo najmanj 45 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.


 

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

Romantična pokrajina Salzkammergut

od
41,00 €

Potniki

1
2
 

Romantična pokrajina Salzkammergut


  • od 41,00 €Morda vas zanima tudi...

SALZBURG  IN PO ŽELJI ZOO

SALZBURG IN PO ŽELJI ZOO

0/5

od 30,90 € Brez DDV: 30,90 €

SALZBURG in po želji obisk Hiše narave

SALZBURG in po želji obisk Hiše narave

0/5

od 31,90 € Brez DDV: 31,90 €

Tags: Romantična pokrajina Salzkammergut