Rim, večno mesto, mesto želja in cilj brezštevilnih popotnikov s celega sveta.

Termini odhodov: 22.10.2022; 28.10.20222

Cena: od 489 EUR

1. dan: LJUBLJANA - RIM
Zbirališče potnikov na obračališču mestnega prometa Dolgi most v Ljubljani in prevoz do tržaške (ali beneške) železniške postaje. Vkrcanje na hitri vlak do Rima, kamor bomo prispeli v opoldanskih urah (vožnja traja, glede na razpoložljiv vlak, približno 5 ur). Po prihodu poldnevni avtobusni ogled nekaterih mestnih znamenitosti: moderni del mesta Eur, bazilika Sv. Pavla izven obzidja in katakombe. Prevoz do hotela in nastanitev. Popoldne se bomo z javnim prevozom odpeljali do cerkve Santa Maria dell Popolo, kjer stoji Rafaelovo delo - kapela Chigi ter kip Habakuka in Angela. Povratek v hotel in nočitev.

2. dan: RIM - VATIKAN | zajtrk
Po zajtrku vožnja do Vatikana in ogled trga Sv. Petra z Berininijevimi kolonadami in osrednjim egipčanskim obeliskom. Možnost obiska Vatikanskih muzejev (doplačilo), kjer hranijo eno najbogatejših umetnostnih zbirk na svetu. Del muzejev je tudi slavna Sikstinska kapela z znamenitimi Michelangelovimi poslikavami. V nadaljevanju ogled notranjosti bazilike Sv. Petra z Michelangelovo kupolo in kipom Pieta (»usmiljenje«). Po ogledu muzejev in bazilike bo nekaj prostega časa. Ob lepem vremenu priporočamo vzpon na kupolo, od koder se odpira lep razgled na vatikanske vrtove in celotno okolico. Popoldne prosto za samostojne oglede. Povratek v hotel in nočitev.

3. dan: RIM | zajtrk
Po zajtrku se bo raziskovanje večnega mesta nadaljevalo. Najprej se bomo odpravili do cerkve Santa Maria della Vittoria, kjer leži sloviti kip ekstaza Sv. Tereze. Popoldne pa do antičnega dela mesta, kjer si bomo ogledali grič Kapitol in Rimski Forum - politično, versko in komercialno središče starega Rima, pa tudi cesarske forume Trajana, Avgusta in Cezarja ter Kolosej oz. Flavijski amfiteater. Povratek v hotel in nočitev.

4. dan: RIM - LJUBLJANA | zajtrk
Po zajtrku bomo oddali prtljago na recepciji hotela in se z mestnim prometom odpravili na raziskovanje še zadnjega elementa, vode. Naša pot se bo začela na Beneškem trgu in nadaljevala do Trga Navona, kjer stoji Berninijev vodnjak Štirih rek in cerkev Sv. Neže iz Agone. Sprehod bomo zaključili z ogledom najmogočnejše antične kupole Panteona in slovitim Trevijevim vodnjakom, za katerega legenda pravi, da če vanj vržete kovanec, se v Rim zagotovo vrnete. Sprehod do postaje Termini in prevzem prtljage (predviden je kurirski servis prtljage od hotela do postaje). Popoldne povratek s hitrim vlakom v Trst (ali Benetke). Prevoz v Ljubljano, kamor je predviden prihod v večernih urah.

CENA VKLJUČUJE: povratni prevoz iz Ljubljane do železniške postaje v Italiji, povratni prevoz s hitrim vlakom v ekonomskem razredu (2. razred), 3 x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelu 3* v središču mesta*, vožnja z javnim prevozom po programu, zunanji ogledi po programu,dostava prtljage iz hotela na železniško postajo ob povratku, najem sistema avdioguide, slovensko spremstvo/vodenje in organizacija potovanja.

*Opomba: kot središče mesta je mišljena lokacija hotela v bližini postaje javnega mestnega prometa (metro ali mestni avtobus).

Možna doplačila (ob prijavi): enoposteljna soba 90 EUR/osebo; ogled Vatikanskih muzejev 40 EUR/osebo, doplačilo pri udeležbi manj kot 30 oseb 60 EUR/osebo.
Možna doplačila (na potovanju): vstopnine pribl. 30 EUR/osebo ostalo, kar ni navedeno v postavki cena vključuje.

Obvezno doplačilo (na recepciji hotela): lokalno predpisana turistična mestna pristojbina.

POGOJI:
Akontacija: 30% od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 20 EUR na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb.
Izračun upošteva udeležbo najmanj 35 oz. 30 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.


Pomembno obvestilo (Vatikanski muzeji in ostali rimski muzeji)
Možnost prijave skupine za ogled Vatikanskih muzejev je 12 dni pred odhodom. V primeru kasnejše prijave in doplačila za ogled ne zagotavljamo vstopa v muzeje. Cena ogleda vključuje vstopnino v Vatikanske muzeje, rezervacijo vstopa za skupino, lokalno vodenje, obvezen najem sistema »whisper« v muzeju in baziliki Sv. Petra in stroške obdelave rezervacije.
V primeru, da želite obiskati notranjost Koloseja, forume ali ostale rimske muzeje, priporočamo rezervacijo vstopa in nakup vstopnic prek spleta na spletni strani https://parcocolosseo.it/.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

RIM - večno mesto z vlakom - 4 dni

od
489,00 €

Potniki

1
2
 

RIM - večno mesto z vlakom - 4 dni


  • od 489,00 €Morda vas zanima tudi...

RIM, NEAPELJ, POMPEJI IN CAPRI - 4 DNIItalija

RIM, NEAPELJ, POMPEJI IN CAPRI - 4 DNI

0/5

od 365,00 € Brez DDV: 365,00 €

PUSTNI KARNEVAL V BENETKAH

PUSTNI KARNEVAL V BENETKAH

0/5

od 0,00 € Brez DDV: 0,00 €

KLASIČNA SICILIJA - 4 dni

KLASIČNA SICILIJA - 4 dni

0/5

od 548,00 € Brez DDV: 548,00 €

MALE BENETKE - CHIOGGIA IN RAVENA

MALE BENETKE - CHIOGGIA IN RAVENA

0/5

od 47,00 € Brez DDV: 47,00 €

SICILIJA - 4 dni

SICILIJA - 4 dni

0/5

od 559,00 € Brez DDV: 559,00 €

Tags: Rim, Italija