Potovati v Rim, mesto želja in na cilj številnih popotnikov s celega sveta s hitrim vlakom, je posebno doživetje. Vabimo vas na udobno in brezskrbno potovanje v Večno mesto, kjer bomo občudovali lepote vse od antike do baroka in občutili preplet živahne sedanjosti italijanske metropole.

TERMINI: 30. 3. - 2. 4., 27. 4. - 30. 4., 25. 5. - 28. 5., 24. 6. - 27. 6., 28. 9. - 1. 10.,  28. 10. - 31. 10., 2. 11. - 5. 11. 2023  

Cena pri najmanj 40 udeležencih: 489 EUR
Cena pri najmanj 30 udeležencih: 549 EUR

1. dan: LJUBLJANA - RIM
Odhod avtobusa z obračališča mestnega prometa Dolgi most v Ljubljani. Vožnja do tržaške železniške postaje, kjer se bomo vkrcali na hitri vlak do Rima. Z avtobusom se bomo odpeljali najprej do starokrščanskih katakomb ter bazilike Sv. Petra in si pogledali moderni del mesta Eur. Prevoz do hotela in nastanitev. Pozno popoldne se bomo z metrojem  odpeljali do cerkve Santa Maria dell Popolo, kjer stoji Rafaelovo delo - kapela Chigi ter kip Habakuka in Angela. Povratek v hotel in nočitev.

2. dan: RIM - VATIKAN
Po zajtrku se bomo najprej odpravili na obisk znamenite papeške države Vatikan. Ogledali si bomo bogate zbirke Vatikanskega muzeja z veličastno Michelangelovo Sikstinsko kapelo (doplačilo).  Nato si bomo ogledali baziliko sv. Petra in njene številne umetnine, med katerimi je tudi Michelangelova Pieta (Usmiljenje), lahko pa se bomo vzpeli na kupolo cerkve, od koder je najlepši pogled na sam Vatikan in njegove vrtove ter rimsko panoramo. Sprehod do Angelskega gradu ob reki Tiberi, prosto popoldne za samostojne oglede Rima. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

3. dan: RIM
Po zajtrku se bo raziskovanje večnega mesta nadaljevalo. Najprej se bomo odpravili do cerkve Santa Maria della Vittoria, kjer leži sloviti Berninijev kip zamaknjene sv. Terezije Avilske in do najlepše zgodnje krščanske bazilike, Marije Snežne. Nadaljujemo do cerkve Sv. Petra v verigah z znamenitim  Michelangelovim Mojzesovim kipom. Kasneje nadaljujemo v antični dela mesta, kjer si bomo ogledali grič Kapitol in Rimski Forum - politično, versko in komercialno središče starega Rima, cesarske forume Trajana, Avgusta in Cezarja ter Kolosej oz. Flavijski amfiteater. Povratek v hotel in nočitev.

4. dan: RIM - LJUBLJANA
Po zajtrku se bomo podali na Beneški trg in nadaljevali na Trg Navona z Berninijevim vodnjakom Štirih rek in cerkev Sv. Neže iz Agone. Sprehod bomo zaključili z ogledom najmogočnejše antične kupole Panteona* in slovitim Trevijevim vodnjakom, za katerega legenda pravi, da če vanj vržete kovanec, se v Rim zagotovo vrnete. Popoldan sprehod na postajo Termini, od koder se bomo  s hitrim vlakom  vrnili v Trst. Prevoz v Ljubljano, kamor je predviden prihod v poznih večernih urah.

CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom iz Ljubljane do železniške postaje v Italiji, prevoz s hitrim vlakom v Rim in nazaj (2. razred),   3 x nočitev z zajtrkom (dvoposteljne sobe) v hotelu 3* v Rimu, ki je dosegljiv z mestnim prevozom, vožnje v Rimu z javnim prevozom po programu, vse zunanje oglede po programu, v primeru oddaljenosti hotela od železniške postaje več kot 1,5 km tudi prevoz prtljage na postajo, osnovno nezgodno zavarovanje, spremstvo in organizacijo potovanja ter DDV.

MOŽNA DOPLAČILA: enoposteljna soba: 110 EUR; Vatikanski muzeji* z vodenjem in sistemom whisper:  40 EUR; mladina do 18. leta: 35 EUR.

Obvezno doplačilo na kraju samem: taksa v hotelu približno  4 EUR na osebo na noč. Ostale vstopnine približno 30 EUR.
Popusti: otrok do 12. leta na tretjem ležišču: 25 EUR.  

* Rezervacija skupinskih vstopnic v Vatikanske muzeje se vrši najkasneje 14 dni pred načrtovanim obiskom, zato priporočamo vplačilo za Vatikanske muzeje takoj ob prijavi na potovanje.
* Vstop v Panteon je lahko omejen zaradi različnih prireditev, predvsem ob vikendih ter praznikih.   

POGOJI:
Akontacija: 30 % od osnovne cene.
Prijavnina: 20 EUR na prijavnico / voucher, ne glede na število oseb.
Odpovedni riziko:
Premije: https://service.europaeische.at/doc/sl/Opis_storitev_ZavarovanjeOdpovediSLO-PIB-SLSS_2022-SL-001.pdf
Splošni pogoji: https://service.europaeische.at/doc/sl/Pogoje_ZavarovanjeOdpovediSLO-AVB-SLSS_2022-SL-001.pdf

Izračun upošteva udeležbo najmanj 40 oz. 30 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.
*************************************************************************************
Program je narejen po veljavnih cenikih januarja 2023. Pridržujemo si pravico do spremenjenega razporeda ogledov, vendar program ostaja vsebinsko enak.


Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

RIM - VEČNO MESTO Z VLAKOM - 4 DNI

od
489,00 €

Potniki

1
2
 

Rezervacija

RIM - VEČNO MESTO Z VLAKOM - 4 DNI

od
489,00 €
Potniki
1
Odpovedni riziko
Način plačila
 

RIM - VEČNO MESTO Z VLAKOM - 4 DNI


  • od 489,00 €


Termin:Morda vas zanima tudi...

RIM, NEAPELJ, POMPEJI - 4 DNI (nočna vožnja)

RIM, NEAPELJ, POMPEJI - 4 DNI (nočna vožnja)

0/5

od 259,00 € Brez DDV: 259,00 €

ČUDOVITA KAMPANIJA, NEAPELJ, CAPRI IN AMALFI - 6 DNI

ČUDOVITA KAMPANIJA, NEAPELJ, CAPRI IN AMALFI - 6 DNI

0/5

od 579,00 € Brez DDV: 579,00 €

TOSKANA - MEDIČEJSKE VILE IN VRTOVI V TOSKANI - 3 DNI

TOSKANA - MEDIČEJSKE VILE IN VRTOVI V TOSKANI - 3 DNI

0/5

od 279,00 € Brez DDV: 279,00 €

VELIKONOČNA MAŠA V RIMU - 2 DNI Italija

VELIKONOČNA MAŠA V RIMU - 2 DNI

0/5

od 169,00 € Brez DDV: 169,00 €

Tags: Rim, Italija