Rim, večno mesto, mesto želja in cilj brezštevilnih popotnikov s celega sveta. Pompeji eno najbolj znanih in najbolj obiskanih arheoloških najdišč - mesto, ki ga je uničil izbruh Vezuva. Neapelj mesto kulture, svetlobe in hkrati mračnega mističnega podzemlja.

Cena pri najmanj 45 udeležencih: 209 Eur
Cena pri najmanj 35 udeležencih: 236 Eur

Cena pri najmanj 45 udeležencih - termini 24.4., 30.4.: 229 Eur
Cena pri najmanj 35 udeležencih - termini 24.4., 30.4.: 256 Eur


1. DAN: LJUBLJANA - ITALIJA
Odhod avtobusa ob 22. uri s parkirišča Dolgi most v Ljubljani. Vožnja proti Italiji, mimo Benetk, Bologne in Firenc proti Rimu.

2. DAN: RIM - FIUGGI
Jutranji prihod v Rim in celodnevni ogled kulturnozgodovinskih znamenitosti večnega mesta. Ogledali si bomo antični Panteon, Kapitol, Kolosej z ostanki antičnega Rima, rimski in cesarski forumi, Beneški trg. Popoldan se bomo sprehodili po rimskih trgih - baročni trg Navona z vodnjakom Štirih rek, vodnjak Trevi, kamor vržete kovanec z željo po vrnitvi, Španske stopnice s cerkvijo Trinita dei Monti. Po končanih ogledih se bomo odpeljali v letoviško mestece Fiuggi. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

3. DAN: FIUGGI - NEAPELJ - POMPEJI - FIUGGI
Po zgodnjem zajtrku se bomo odpravili na celodnevni avtobusni izlet. Če bo vreme lepo, se bomo najprej povzpeli na »vrh pekla«, na vulkan Vezuv. Po sestopu z vulkana vožnja do Pompejev, kjer si bomo ogledali izkopanine starega rimskega mesta, ki ga je ob izbruhu Vezuva leta 79 zasul vulkanski pepel. Sledi vožnja v Neapelj. Ogled živahnega mesta, ki se razteza vzdolž enega najlepših zalivov na svetu, bomo začeli pri največjem italijanskem gledališču San Carlo, se sprehodili do plebiscitnega trga s frančiškansko cerkvijo in obiskali anžovinskega dečka ter galerijo Umberta I. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

4. DAN: FIUGGI - KATAKOMBE - ORVIETO - LJUBLJANA
Po zajtrku vožnja proti Rimu, kjer bo postanek za obisk starokrščanskih katakomb in podzemnega sveta, kjer so prvi kristjani pokopavali svoje umrle. Pot nas bo vodila do Orvieta, ki leži na skalnatem griču, od koder je prekrasen pogled na dolino. Ogledali si bomo slikovito srednjeveško mestece, znano po stolnici z znamenitim renesančnim pročeljem in po belem vinu. Vožnja proti Sloveniji, kamor je predviden prihod v poznih večernih urah.

CENA VKLJUČUJE: prevoz z avtobusom, 2x polpenzion v hotelu 3* (1/2 sobe), oglede brez vstopnin, osnovno nezgodno zavarovanje, spremstvo ter organizacijo potovanja.
DOPLAČILA:
enoposteljna soba 50 €, vstopnine in obvezna lokalna vodenja pribl. 45 €, obvezna mestna pristojbina: cena naknadno. POPUSTI: otrok do 12. leta na tretjem ležišču 25 €.

POGOJI:


Akontacija: 30% od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 18,00 € na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb.


Izračun upošteva
udeležbo najmanj 45 oz. 35 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

RIM, NEAPELJ, POMPEJI

od
209,00 €

Potniki

1
2
 

RIM, NEAPELJ, POMPEJI


  • od 209,00 €Morda vas zanima tudi...

BENETKE IN OTOKI Italija

BENETKE IN OTOKI

0/5

od 53,00 € Brez DDV: 53,00 €

BOLOGNA

BOLOGNA

0/5

od 39,00 € Brez DDV: 39,00 €

RIM, NEAPELJ, POMPEJI IN CAPRI Italija

RIM, NEAPELJ, POMPEJI IN CAPRI

0/5

od 336,00 € Brez DDV: 336,00 €

PUSTNI KARNEVAL V BENETKAH

PUSTNI KARNEVAL V BENETKAH

0/5

od 35,90 € Brez DDV: 35,90 €

KLASIČNA SICILIJA

KLASIČNA SICILIJA

0/5

od 499,00 € Brez DDV: 499,00 €

MALE BENETKE - CHIOGGIA IN RAVENA

MALE BENETKE - CHIOGGIA IN RAVENA

0/5

od 47,00 € Brez DDV: 47,00 €

Tags: RIM, NEAPELJ, POMPEJI, Italija