Rim, večno mesto, mesto želja in cilj brezštevilnih popotnikov s celega sveta. Pompeji eno najbolj znanih in najbolj obiskanih arheoloških najdišč - mesto, ki ga je uničil izbruh Vezuva. Neapelj mesto kulture, svetlobe in hkrati mračnega mističnega podzemlja.

Cena pri najmanj 45 udeležencih- odhod Ljubljana: 193 Eur
Termini odhodov: 22. - 25.8., 19. - 22.9., 17. - 20.10., 25. - 28.10., 30.10. - 2.11. 20191.DAN: SLOVENIJA – ITALIJA
Odhod avtobusa v večernih urah iz navedenih vstopnih mest. Nočna vožnja v Italijo, proti Rimu. 

2.DAN: RIM – FIUGGI
Po prihodu v italijansko prestolnico bomo najprej obiskali razgledni grič Kapitol, od koder je najlepši možen pogled na  Forum Romanum, mogočni Kolosej…Nadaljevali bomo  z ogledi kulturnozgodovinskih znamenitosti Večnega mesta in značilnih rimskih trgov. Med najlepšimi je gotovo baročni trg Navona, ki stoji na kraju starega tekališča cesarja Domicijana in ga krasijo trije vodnjaki, od katerih je Vodnjak rek eno najlepših Berninijevih del. Po njem se je zgledoval Francesco Robba, ko je klesal vodnjak pred ljubljanskim Magistratom. Sledi ogled izjemnega Panteona na Piazza Rotonda, najbolj ohranjene antične stavbe v Rimu (27 pr. n. št.). Ostalo nam bo še nekaj časa za ogled najlepšega rimskega vodnjaka, Fontane di Trevi, narejenega po Berninijevih osnutkih. Nato bomo zapustili Rim in se odpravili v terme Fiuggi ali okolico. Namestitev, večerja in nočitev.

3.DAN: NEAPELJ - POMPEJI
Po zajtrku bomo pot nadaljevali v Neapelj, ki se razteza vzdolž enega najlepših zalivov na svetu. Sprehodili se bomo skozi Galerije Umberta I. do znamenitega Kraljevega gledališča San Carlo, po mnenju Stendhala najlepšega gledališča v Italiji. Videli bomo še Castel nuovo ter trg Plebiscita. Po ogledu se bomo napotili v znamenite Pompeje in si ogledali ostanke nekdaj mogočnega mesta, ki ga je leta 79 zasul vulkanski pepel. Če bo vreme dopuščalo se bomo lahko povzpeli na nekaj kilometrov oddaljeni ognjenik Vezuv.  Vrnitev v hotel, večerja, nočitev.

4.DAN: RIM – ORVIETO – SLOVENIJA
Po zajtrku vožnja proti Rimu, kjer bo postanek za ogled katakomb, starokrščanskih podzemnih grobišč. Vožnja v Orvieto. Z vzpenjačo se bomo povzpeli do visoko ležečega in  slikovitega srednjeveškega mesteca, znanega po stolnici z znamenitim renesančnim pročeljem in po belem vinu. Nadaljevanje poti proti domu, kamor bomo prispeli v nočnih urah.

CENA VKLJUČUJE: : prevoz po programu, pristojbine in cestnine, 2 x polpenzion (večerja in zajtrk) v dvoposteljnih sobah v hotelu 3* (Terme Fiuggi ali okolica),  zunanje oglede po programu, osnovno nezgodno zavarovanje, spremstvo ter organizacijo izleta.
DOPLAČILA: Možna doplačila (ob prijavi):  odpovedni riziko 12 EUR, nezgodno zavarovanje z asistenco v tujini 9,50 €/osebo, enoposteljna soba 25 EUR/noč, doplačilo za manjšo skupino (med 35 in 44 osebami) je 25 EUR. Možna doplačila (vodniku na potovanju): vstopnina v Pompeje pribl. 15 EUR, , Vezuv- vstopnina pribl. 10 EUR in lokalni prevoz do parkirišča pod kraterjem pribl. 7-8 EUR, vožnja z metrojem v Rimu pribl. 3 EUR/ dan, vstopnine za posamezne muzeje 5 -10 EUR, Kolosej pribl. 16 EUR, katedrala in zobata železnica v Orvietu pribl. 7 EUR.  Na arheološkem nahajališču v Italiji so obvezni lokalni vodniki; strošek pribl. 4-6 € na osebo.  Obvezno doplačilo (na licu mesta):  turistična taksa v hotelu pribl. 5 EUR. 

Opomba:
v Rimu  ogledi potekajo peš in  z javnimi prevoznimi sredstvi. Vrstni red programa se lahko spremeni, kar pa ne bo vplivalo na vsebino programa. Ogled Vezuva je odvisen od vremenskih in cestnih razmer do vulkana. 

Vstopna mesta:
Ljubljana (parkirišče pri obračališču mestnega prometa Dolgi most ob 22:00), Celje (parkirišče pri dvorani Zlatorog ob 21:10), Maribor (avtobusna postaja ob 20:30), Sežana (izpred hotela Safir ob 23:00),

Odhodi s posameznega vstopnega mesta bodo organizirani ob prijavi najmanj 25 potnikov.


POGOJI:

Izračun upošteva udeležbo najmanj 45 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

RIM, NEAPELJ, POMPEJI II.

od
193,00 €

Potniki

1
2
 

RIM, NEAPELJ, POMPEJI II.


  • od 193,00 €


Termini:Morda vas zanima tudi...

BENETKE IN OTOKI Italija

BENETKE IN OTOKI

0/5

od 53,00 € Brez DDV: 53,00 €

BOLOGNA

BOLOGNA

0/5

od 39,00 € Brez DDV: 39,00 €

RIM, NEAPELJ, POMPEJI IN CAPRI Italija

RIM, NEAPELJ, POMPEJI IN CAPRI

0/5

od 336,00 € Brez DDV: 336,00 €

PUSTNI KARNEVAL V BENETKAH

PUSTNI KARNEVAL V BENETKAH

0/5

od 35,90 € Brez DDV: 35,90 €

KLASIČNA SICILIJA

KLASIČNA SICILIJA

0/5

od 499,00 € Brez DDV: 499,00 €

MALE BENETKE - CHIOGGIA IN RAVENA

MALE BENETKE - CHIOGGIA IN RAVENA

0/5

od 47,00 € Brez DDV: 47,00 €

Tags: RIM, NEAPELJ, POMPEJI II.