• RIM NEAPELJ POMPEJI - 4 DNI (dnevna vožnja)
  • RIM NEAPELJ POMPEJI - 4 DNI (dnevna vožnja)

RIM NEAPELJ POMPEJI - brez nočne vožnje

OKTOBER: 29.10.-1.11.2022

CENIK:
Cena pri najmanj 45 udeležencih: 299 EUR

Cena pri najmanj 40 udeležencih: 315 EUR

Cena pri najmanj 35 udeležencih: 336 EUR

Cena pri najmanj 30 udeležencih: 365 EUR

1. dan:  LJUBLJANA - RIM - HOTEL NA POTI PROTI NEAPLJU | večerja
Odhod avtobusa ob 5. uri z obračališča mestnega prometa Dolgi most v Ljubljani. Vožnja po avtocesti proti Orvietu. Mestece, ki se razteza na vulkanskem griču, je bilo poseljeno že v času Etruščanov. Danes je zanimivo zaradi svoje stolnice, podzemnega sveta, belega vina in okusnih slaščic. V popoldanskem času nadaljevanje vožnje proti Rimu in pozno popoldne proti Neaplju. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan: HOTEL - RIM - HOTEL | zajtrk, večerja
Po zajtrku vožnja proti Rimu, natančneje do starokrščanskih grobišč. Ogled prostora, kjer so prvi kristjani pokopavali svoje umrle v sistem katakomb, ki se razprostirajo pod zemljo v petih nivojih. Sledil bo avtobusni ogled modernega predela mesta Eur ter nadaljevanje z metrojem in peš vse do središča Rima, kjer si bomo ogledali nekatere najpomembnejše znamenitosti: Kolosej, rimske in cesarske forume, Beneški trg z Viktorjancem, Beneško palačo in Palačo splošnega zavarovanja, Pantheon, trg Navona, baročni vodnjak Trevi in Španske stopnice s cerkvijo Trinita dei Monti, ki velja za eno najlepših rimskih kulis. Povratek v hotel, večerja in nočitev.

3. dan: HOTEL - NEAPELJ - POMPEJI-HOTEL | zajtrk, večerja
Po zgodnjem zajtrku se bomo odpravili na celodnevni avtobusni izlet. V primeru lepega vremena se bomo najprej vzpeli na Vezuv in se sprehodili okoli enega najbolj znanih ognjenikov na svetu. Pot nas bo nato vodila v premožne Pompeje, ki jih je prekril vulkanski pepel in jih ohranil neokrnjene do danes. Pompeji so zgodovinska priča življenja v obdobju antičnega Rima. Popoldne, če bo čas dopuščal, še ogled monumentalnega dela Neaplja z največjim italijanskim gledališčem San Carlo, Novim gradom ali anžovinskim dečkom, galerijo Umberta I. in veličastnim plebiscitnim trgom s cerkvijo Sv. Frančiška iz Paole. Povratek v hotel, večerja in nočitev.

4. dan: HOTEL - TIVOLI - LJUBLJANA | zajtrk
Po zajtrku vožnja v Tivoli, mestece, ki se razteza ob vznožju Tiburtinskih gričev. Ogledali si bomo antično Hadrijanovo vilo, v kateri je vladar Hadrijan združil vse tisto, kar je videl na svojih popotovanjih po rimskem imperiju. Če bo čas dopuščal, še ogled renesančne vile D' Este, poznane po številnih vodnjakih in vodometih. V zgodnjih popoldanskih urah vožnja proti Ljubljani, kamor bomo predvidoma prispeli v poznih večernih urah.

CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom po programu, vse cestnine in parkirnine, 3 x polpenzion v dvoposteljni sobi v hotelu 3-4*, vožnje z javnim prevozom po programu, zunanje oglede po programu, najem sistema avdioguide, slovensko spremstvo/vodenje, organizacijo potovanja.

Možna doplačila (ob prijavi): enoposteljna soba 90 EUR / osebo, ogled Vezuva 29 EUR / osebo, ogled Pompejev 25 EUR / osebo (odrasli), 6 EUR / osebo (otroci do 18 let)
Možna doplačila (na potovanju): vstopnine pribl. 20 EUR / osebo, ostalo, kar ni navedeno v postavki cena vključuje.
Obvezno doplačilo (na recepciji hotela):lokalno predpisana turistična mestna pristojbina.

Popust za otroka: 10 % za otroka do 12 let na dodatnem ležišču.

POGOJI:
Akontacija: 30% od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 20 EUR na prijavnico/voucher.
Izračun upošteva udeležbo najmanj 45,40, 35 oz. 30 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

RIM NEAPELJ POMPEJI - 4 DNI (dnevna vožnja)

od
299,00 €

Potniki

1
2
 

RIM NEAPELJ POMPEJI - 4 DNI (dnevna vožnja)


  • od 299,00 €Morda vas zanima tudi...

BUKAREŠTA IN SOFIJA - 5 dni

BUKAREŠTA IN SOFIJA - 5 dni

0/5

od 609,00 € Brez DDV: 609,00 €

Tags: Rim, Neapelj, Pompeji, Italija