Spoznajte alpski bisere! Švica - dežela čokolade, ur in bankirjev in Lichtenstein - ena najmanjših in najbogatejših državic na svetu.

Termini odhodov:

CENIK:
Cena pri najmanj 45 udeležencih: 229 EUR
Cena pri najmanj 35 udeležencih: 259 EUR
Cena pri najmanj 25 udeležencih: 289 EUR


1. DAN: LJUBLJANA - LIENZ - BRIXEN - INNSBRUCK - FELDKIRCH
Odhod avtobusa iz Ljubljane s parkirišča na Dolgem mostu ob 6. uri zjutraj. Pot nas bo vodila skoz karavanški predor, mimo Beljaka, Spittala ter navzgor ob Dravi in nas pripeljala v Lienz. Po kratkem predahu se bomo odpeljali po italijanski Južni Tirolski in po Pustriški dolini prispeli v Brixen, kjer si bomo ogledali tamkajšnjo znamenito škofijo briksenških škofov, ki so imeli svoja posestva tudi pri nas. Prek Brennerja se bomo vrnili v Avstrijo. Sprehodili se bomo po tirolski prestolnici, Innsbrucku in si ogledali stolnico sv. Jakoba, staro mestno hišo ter slikovito zlato strešico. Skozi predor Arlberg bomo prispeli v najbolj zahodno avstrijsko pokrajino, Vorarlberg. Namestitev v hotelu v Feldkirchnu ali okolici, večerja in nočitev.

2. DAN: FELDKIRCH - ST. GALLEN - BODENSKO JEZERO - OTOK MAINAU - SCHAFHAUSSEN - RENSKI SLAPOVI - FELDKIRCH
Po zajtrku bomo obiskali St. Gallen, mesto, ki je bilo stoletja najpomembnejše švicarsko versko in kulturno središče, kar dokazujejo tudi njegovi dragoceni spomeniki. Nekatere najznamenitejše bomo spoznali na sprehodu po mestu, po želji pa si bomo ogledali tudi zbirko svetovno znanih iluminiranih rokopisov, ki so razstavljeni v knjižnici nekdanjega benediktinskega samostana. Ob Bodenskem jezeru se bomo po panoramski cesti ob južni obali pripeljali do Konstance, od tam na otok Mainau. Sprehodili se bomo po živahnem cvetočem otoku, na katerem uspeva več kot 1200 vrst vrtnic, po želji pa bomo obiskali tudi hišo metuljev. Popoldne si bomo v Schafhaussnu ogledali mestno središče z viteško hišo, stolnico in samostanom, nato pa se odpeljali do Renskih slapov - največjih slapov v Evropi. Večerja in nočitev.

3. DAN: FELDKIRCH - LIECHSTENSTEIN - WATTENS - LJUBLJANA
Po zajtrku se bomo odpravili na izlet v kneževino Liechtenstein. Ta žepna državica meri le 157 km2 in leži v ozki gorski dolini pod visokimi vrhovi, ukleščeni med Švico in Avstrijo. Legenda pravi, da je kneževina dobila ime po nenavadnem bleščečem kamnu, ki ga je izkopal delavec med krčenjem gozda. Kamen se je svetil kot diamant, zato so prebivalci poimenovali dolino po njem liechtenstein - kamen, ki se sveti. Obiskali bomo Vaduz, glavno mesto kneževine, in se sprehodili po mestnem središču, nad katerim na visoki skalni vzpetini dominira grad, v katerem že 250 let živijo vladarji Liechtensteina. Na poti domov se bomo ustavili še v avstrijskem mestecu Wattens, kjer si bomo ogledali izjemno lep muzej kristalov slovite družine Swarovski. Prihod v Ljubljano v nočnih urah.

CENA VKLJUČUJE: prevoz z avtobusom, 2x polpenzion v hotelu 3* (dvoposteljne sobe), oglede brez vstopnin, osnovno nezgodno zavarovanje ter spremstvo in organizacijo izleta.
DOPLAČILA: enoposteljna soba 50 EUR, vstopnine pribl. 35 EUR. 

POPUSTI: otrok do 12. leta na tretjem ležišču 30 EUR.

POGOJI:


Akontacija: 30 % od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5 % od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 20 EUR na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb.

Izračun upošteva udeležbo najmanj 45, 35 oz. 25 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.


 

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

RENSKI SLAPOVI IN LIECHTENSTEIN - 3 DNI

od
229,00 €

Potniki

1
2
 

RENSKI SLAPOVI IN LIECHTENSTEIN - 3 DNI


  • od 229,00 €Morda vas zanima tudi...

PRAVLJIČNI BAVARSKI GRADOVI (3 DNI) Nemčija

PRAVLJIČNI BAVARSKI GRADOVI - 3 dni

0/5

od 239,00 € Brez DDV: 239,00 €

BERLIN, DRESDEN IN BAMBERG - 5 DNINemčija

BERLIN, DRESDEN IN BAMBERG - 5 DNI

0/5

od 369,00 € Brez DDV: 369,00 €

NEMŠKA ROMANTIČNA CESTA IN DOLINA RENA - 4 DNI Nemčija

NEMŠKA ROMANTIČNA CESTA IN DOLINA RENA - 4 DNI

0/5

od 328,00 € Brez DDV: 328,00 €

BERLIN Z LETALOM - 3 DNI Nemčija

BERLIN Z LETALOM - 3 DNI

0/5

od 339,00 € Brez DDV: 339,00 €

Tags: RENSKI, SLAPOVI, LIECHTENSTEIN, Švica