Dišeča polja sivke in po želji obisk narodnega parka Kamarga.


Cena pri najmanj 45 udeležencih: 253 Eur
Datum: 22.6., 6.7.2018


1. DAN: SLOVENIJA - ITALIJA
Odhod avtobusa z odhodnih mest v večernih urah.  Vožnja z avtobusom  v Italijo, mimo Benetk in Cremone na italijansko Riviero ter dalje na Azurno obalo.  

2. DAN: GORDES - SENANQUE – FONTANE DE VAUCLUSE - ARLES
Po nočni vožnji vožnja po slikoviti provansalski pokrajini s širnimi polji sivke in kilometre dolgimi drevoredi platan proti mestecu Gordes in dalje do slovitega samostana Senanque, kjer bo postanek za zunanji ogled. Nato vožnja mimo vasice Boriem,  z značilnimi kamnitimi pastirskimi hišami, proti kraškemu izviru Fontane de Vaucluse. Vožnja v Arles ali okolico. Ogled znamenitosti  starega dela Arlesa, z rimsko areno in romansko  katedralo sv. Trophima;  portal katedrale in stari samostan z najslavnejšim križnim hodnikom v Provansi,  sta pod zaščito UNESC-a. Če bo mogoče bomo obiskali bomo tudi nekdanjo bolnišnico Espace van Gogh, ki so jo uredili tako, kot jo je videl in upodobil  slavni slikar na svojih platnih. Namestitev in prenočitev.

3. DAN : ARLES/AVIGNON  - PONT- DU- GARD -  KAMARGA - ARLES
Po zajtrku vožnja v Avignon. Po prihodu v srednjeveški Avignon ogled nekdanje mogočne papeške palače ter popularnega »avignonskega« mostu.  Mesto Avignon je bilo med leti 1309 in 1377  papeška prestolnica; papeška palača, Palais des Papes, je ena od najpomembnejših evropskih utrjenih arhitektur, zgrajena v 14. stol. Vožnja do do imenitno ohranjenega starega rimskega akvadukta Pont du Garda. Sledil bo  izlet v  delto reke Rhone, ki se kot mala in velika Rhona izliva v Levji zaliv: med obema rekama je sloviti narodni park  Kamarga  - Camargue z bogatim rastlinskim in živalskim rezervatom. To je domovina majhnih belih, na pol divjih ponijev in črnih bikov, tu gnezdijo lepo pisana zlatovaranka in nešteti vodni ptiči, pa bele, škrlatne in sive čaplje, mlakarice in rožnati flamingi. V Saintes-Maries-de -la-Mer, ki je središče pokrajine in znano romsko  mesto  postanek za  ogled  cerkve, ki je bila zgrajena na kraju, kjer naj bi se po legendi izkrcale svete žene z Lazarjem. Po ogledu  povratek v hotel, po želji in za doplačilo provansalska večerja v eni izmed lokalnih restavracij.  Prenočitev v hotelu.

4. DAN : ARLES - AIX - EN - PROVANCE – MONTE CARLO 
Po zajtrku vožnja v Aix -en -Provance, nekdanjo provansalsko prestolnico in kulturno središče Provanse. Kratek sprehod po starem delu mesta in ogled katedrale Saint-Sauveur. Sledila bo vožnja proti Azurni obali do popularnega Monte Carla, kjer bo postanek  za sprehod po mestu in obisk znamenitih igralnic. Vožnja proti Italiji.  

5. DAN:  MONTE CARLO -  ITALIJA - SLOVENIJA
Po nočni vožnji mimo Ligurske obale, Apeninov,  Benetk prihod v Slovenijo v jutranjih  urah.

CENA VKLJUČUJE:

prevoz po programu, pristojbine in cestnine, 2x nočitev z zajtrkom v hotelu 2*lux/3 * v dvoposteljnih sobah, zunanje oglede po programu, osnovno nezgodno zavarovanje, spremstvo ter organizacijo izleta.


DOPLAČILA IN POPUSTI
 

Možna doplačila (ob prijavi):  odpovedni riziko 14 EUR, nezgodno zavarovanje v tujini z asistenco CORIS 9,50 €/osebo, enoposteljna soba 36  EUR/noč .
Popust za otroka do 12. leta na dodatnem ležišču skupaj z dvema odraslima 30  EUR.
Možna doplačila (vodniku na potovanju): vstopnine pribl. 25-30 EUR, degustacija provansalskih vin pribl. 16 EUR, provansalska večerja prib. 28 EUR. 


OPOMBA: 
Triposteljne sobe so na vprašanje. V primeru družin z dvema otrokoma, otroka bivata v svoji sobi, za morebitne popuste nas pokličite. Triposteljne sobe v Franciji so po večini dvoposteljne sobe z dodatnim ležiščem, ki je primerno za otroke do 12 let.

Odhodi iz posameznega vstopnega mesta (Celje) bodo organizirani ob prijavi najmanj 25 potnikov.

POGOJI
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 15 € na osebo


Izračun upošteva udeležbo najmanj 45 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.


 

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

PROVANSA - DIŠEČA POLJA SIVKE

od
253,00 €

Potniki

1
2
 

PROVANSA - DIŠEČA POLJA SIVKE


  • od 253,00 €Morda vas zanima tudi...

PROVANSA IN FRANCOSKA RIVIERA Francija

PROVANSA IN FRANCOSKA RIVIERA

0/5

od 399,00 € Brez DDV: 399,00 €

MONDENA AZURNA OBALA Francija

MONDENA AZURNA OBALA

0/5

od 209,00 € Brez DDV: 209,00 €

RAJSKA SARDINIJA Francija

RAJSKA SARDINIJA

0/5

od 369,00 € Brez DDV: 369,00 €

PARIZ IN PO ŽELJI VERSAILLES ALI DISNEYLAND Francija

PARIZ IN PO ŽELJI VERSAILLES ALI DISNEYLAND

0/5

od 249,00 € Brez DDV: 249,00 €

PARIZ, LOARA, ŠAMPANJA IN ALZACIJA Francija

PARIZ, LOARA, ŠAMPANJA IN ALZACIJA

0/5

od 389,00 € Brez DDV: 389,00 €

ROMANTIČNI PARIZ  (3 dni) Francija

ROMANTIČNI PARIZ (3 dni)

0/5

od 499,00 € Brez DDV: 499,00 €

AZURNA OBALA II.

AZURNA OBALA II.

0/5

od 154,00 € Brez DDV: 154,00 €

PARIZ IN PO ŽELJI VERSAILLES TER DISNEYLAND II.

PARIZ IN PO ŽELJI VERSAILLES TER DISNEYLAND II.

0/5

od 239,00 € Brez DDV: 239,00 €

Tags: PROVANSA - DIŠEČA POLJA SIVKE