Vabimo vas na obisk prestolnic » Na lepi modri Donavi«, ki sta prav čarobno okrašeni, osvetljeni in »dišeči« v predbožičnem času. Dunaj, mesto s pestro zgodovino, mesto, kjer je na vsakem koraku čutiti sijaja cesarstva in kulturno ozračje ter prijetna Bratislava, ki je posebno vabljiva v predbožičnem času.

Cena - odhod iz Ljubljane ali Celja - (22. - 23.12.) : 88,90 EUR 
Cena - odhod iz Ljubljane ali Celja - (15. - 16.12.) : 90,90 EUR 

Odhodi: 15.-16.12., 22.-23.12. 2018

* popusti za otroke


1.DAN: SLOVENIJA – BRATISLAVA 
Odhod avtobusa iz Ljubljane. Vožnja mimo Celja in Maribora v Avstrijo, nato po avtocesti mimo Dunaja proti Slovaški. Po prihodu v slovaško prestolnico  bo sledil ogled glavnega trga z ostanki srednjeveškega obzidja in mestnih vrat. Obiskali bomo spomenik padlih v 2. sv. vojni Slavin, si ogledali Michalov stolp in se sprehodili po Michalski in Venturski ulici. Ustavili se bomo pred Mozartovo palačo, kjer je slavni skladatelj kot otrok blestel na enem od svojih prvih koncertov, videli bomo tudi sedež Academie Istropolitane, kjer je danes narodna univerzitetna knjižnica ter palačo rodbine Keglevič, pri katerih je bil pogost gost Beethoven. Ogledali si bomo tudi zgradbo Redute, kjer je stal kronski grič, Martinovo katedralo, v kateri so v času turške zasedbe Budimpešte kronali ogrske kralje in se sprehodili po starem mestnem jedru, ki se skriva za dvojnim srednjeveškim obzidjem. Po ogledih prosto za sprehode po božično okrašenem  mestnem središču, kjer si boste na slikovitih stojnicah lahko privoščili topel napitek, se posladkali z lokalnimi dobrotami in kupili darilca. Lahko pa se boste odločili za izlet v Male Karpate in si ogledali izdelavo slovaške keramike - majolike in okušali vina v eni od vinskih kleti. Namestitev in nočitev v hotelu. 

2. DAN: BRATISLAVA - DUNAJ - SLOVENIJA
Po zajtrku se bomo po želji podali na sotočje Donave in Morave, kjer je na vrhu skale nekoč stal ponosni grad Devin, ki je veljal za neosvojljivega. Slišali bomo zgodbo o Deviškem stolpu, si ogledali ostanke predslovanske bazilike in uživali v panoramskem razgledu. Vožnja na Dunaj, sledi ogled mestnega središča, sprehod po nekdanjem cesarskem dvorcu Hofburgu ter dalje do znamenite stolnice sv. Štefana, Mestne hiše, Parlamenta... Ker je Dunaj najbolj dišeč prav v predbožičnem času si boste zagotovo privoščili punč in vročo čokolado, se sprehodili po praznično okrašenem mestu, lahko kupili darilce na praznično okrašenih stojnicah ali pa si v eni  od dunajskih kavarn privoščili znamenito Sacherjevo tortico. Kratek postanek pri veličastni letni rezidenci Habsburžanov, Schönbrunnu, kjer je vsakoletni tradicionalni manjši božični sejem. Pozno popoldan vrnitev proti domu, kamor je predviden prihod v večernih urah. 


CENA VKLJUČUJE: : prevoz po programu, pristojbine in cestnine, 1x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah, zunanje oglede po programu, osnovno nezgodno zavarovanje, spremstvo in organizacijo izleta. 

DOPLAČILA IN POPUSTI: 
Obvezna doplačila: prijavnina.
Možna doplačila (ob prijavi): doplačilo za mestno takso v hotelu 1,7 € na osebo, otroci do 18 leta 0,85 €.
Možna doplačila (ob prijavi): enoposteljna soba 25 €, nezgodno zavarovanje v tujini z asistenco CORIS 6,50 €/osebo, zavarovanje rizika odpovedi v primeru dokumentirane višje sile 5€/osebo.
Možna doplačila (na licu mesta): izlet na sotočje Morave in Donave z ogledom gradu Devin 10 EUR in otrok do 15. leta 5 EUR, izlet v  Male Karpate,  ogledom tradicionalne keramike in degustacija vin 15 EUR, otroci do 15. leta 10 EUR. 


POGOJI:
Izračun upošteva udeležbo najmanj 50 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.
 


Predvidena vstopna mesta: Ljubljana (parkirišče pri obračališču mestnega prometa Dolgi most ob 04:30), Celje (parkirišče pri dvorani Zlatorog ob 05:50), Maribor (avtobusna postaja ob 06:15).

 

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

PREDBOŽIČNA BRATISLAVA IN DUNAJ

od
88,90 €

Potniki

1
2
 

PREDBOŽIČNA BRATISLAVA IN DUNAJ


  • od 88,90 €Morda vas zanima tudi...

PREDBOŽIČNI UTRINKI - KIMSKO JEZERO - <br>HERRENINSEL IN FRAUENINSEL

PREDBOŽIČNI UTRINKI - KIMSKO JEZERO

0/5

od 39,00 € Brez DDV: 39,00 €

PRAZNIČNE BENETKE

PRAZNIČNE BENETKE

0/5

od 35,90 € Brez DDV: 35,90 €

PRAZNIČNI PARIZ

PRAZNIČNI PARIZ

0/5

od 234,00 € Brez DDV: 234,00 €

PREDBOŽIČNA BRATISLAVA

PREDBOŽIČNA BRATISLAVA

0/5

od 37,90 € Brez DDV: 37,90 €

Tags: PREDBOŽIČNA BRATISLAVA IN DUNAJ