Vabimo vas na obisk prestolnic » Na lepi modri Donavi«, ki sta prav čarobno okrašeni, osvetljeni in »dišeči« v predbožičnem času. Dunaj, mesto s pestro zgodovino, mesto, kjer je na vsakem koraku čutiti sijaja cesarstva in kulturno ozračje. Ter prijetna Bratislava, ki je posebno vabljiva v predbožičnem času.

Cena - odhod iz Ljubljane ali Celja (8.-9.12 in 22.-23.11.2018): 84,90 EUR 
Cena - odhod iz Ljubljane ali Celja (8.-9.12 in 22.-23.11.2018): 88,90 EUR 


Odhodi: 
 2018

* popusti za otroke


1.DAN: SLOVENIJA – BRATISLAVA 
Odhod avtobusa iz Ljubljane. Vožnja mimo Celja in Maribora v Avstrijo, nato po avtocesti mimo Dunaja proti Slovaški. Po prihodu v slovaško prestolnico  bo sledil ogled glavnega trga z ostanki srednjeveškega obzidja in mestnih vrat. Obiskali bomo spomenik padlih v 2. sv. vojni Slavin, si ogledali Michalov stolp in se sprehodili po Michalski in Venturski ulici. Ustavili se bomo pred Mozartovo palačo, kjer je slavni skladatelj kot otrok blestel na enem od svojih prvih koncertov, videli bomo tudi sedež Academie Istropolitane, kjer je danes narodna univerzitetna knjižnica ter palačo rodbine Keglevič, pri katerih je bil pogost gost Beethoven. Ogledali si bomo tudi zgradbo Redute, kjer je stal kronski grič, Martinovo katedralo, v kateri so v času turške zasedbe Budimpešte kronali ogrske kralje in se sprehodili po starem mestnem jedru, ki se skriva za dvojnim srednjeveškim obzidjem. Možnost izleta v Male Karpate s pokušino vin in ogledom izdelave majolike. Po ogledih prosto za sprehode po božično okrašenem mestnem središču, kjer si boste na slikovitih stojnicah lahko privoščili topel napitek, se posladkali z lokalnimi dobrotami in kupili darilca. Namestitev in nočitev v hotelu. 

2. DAN: BRATISLAVA - BUDIMPEŠTA - SLOVENIJA
Po zajtrku vožnja  na Madžarsko, v čudovito prestolnico države, Budimpešto. Mesto leži ob lepi modri Donavi. Po prihodu si bomo ogledali mestne znamenitosti - Ribiško trdnjavo, sinagogo, opero, parlament, baziliko Sv. Štefana,… Nad grajskim kompleksom se dviga Gerhardov hrib, na vrhu le tega se nahaja Spomenik svobodi, ki je eden od simbolov mesta, poleg njega stoji trdnjava iz 19. stoletja imenovana Citadela. Mesto se deli na dva dela, na Pešto, ki se ponaša s številnimi mogočnimi palačami, muzeji, galerijami, kopališči in gledališči in na Budim, na zahodni strani, ki se je razvil okoli kraljevega gradu. Po ogledu mesta se bomo prepustili čarobnemu vzdušju na božičnem sejmu, ki se nahaja v srcu središča mesta, na trgu Vorosmarty. V lesenih hišicah boste lahko nakupili čudovita darila in se posladkali z lokalnimi dobrotami. Pozno popoldne povratek proti domu, kamor bomo prispeli v nočnih urah. CENA VKLJUČUJE: prevoz po programu, pristojbine in cestnine, 1x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah, zunanje oglede po programu, osnovno nezgodno zavarovanje, spremstvo in organizacijo izleta. 

DOPLAČILA: 
Obvezna doplačila: prijavnina.
Možna doplačila (ob prijavi): enoposteljna soba 25 €, nezgodno zavarovanje v tujini z asistenco CORIS 6,50€/osebo, zavarovanje rizika odpovedi v primeru dokumentirane višje sile 5€/osebo.
Možna doplačila (na licu mesta): panoramska vožnja z ladjico 12 EUR, (otroci do 18 leta -  6 EUR),  izlet v Male Karpate s pokušino vin in ogledom izdelave majolike pribl. 15 EUR, vstopnine po želji. 


POGOJI:
Izračun upošteva udeležbo najmanj 50 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.
 


Predvidena vstopna mesta: Ljubljana (parkirišče pri obračališču mestnega prometa Dolgi most ob 04:30), Celje (parkirišče pri dvorani Zlatorog ob 05:30), Maribor (avtobusna postaja ob 06:15).

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

PREDBOŽIČNA BRATISLAVA IN BUDIMPEŠTA

od
84,90 €

Potniki

1
2
 

PREDBOŽIČNA BRATISLAVA IN BUDIMPEŠTA


  • od 84,90 €Morda vas zanima tudi...

PRAZNIČNI BEOGRAD (2 dni)

PRAZNIČNI BEOGRAD (2 dni)

0/5

od 99,00 € Brez DDV: 99,00 €

PREDBOŽIČNA BRATISLAVA IN DUNAJ

PREDBOŽIČNA BRATISLAVA IN DUNAJ

0/5

od 88,90 € Brez DDV: 88,90 €

PREDBOŽIČNA PRAGA

PREDBOŽIČNA PRAGA

0/5

od 88,90 € Brez DDV: 88,90 €

PADOVA in VERONA v čarobnem predbožičnem času

PADOVA in VERONA v čarobnem predbožičnem času

0/5

od 41,50 € Brez DDV: 41,50 €

Tags: PREDBOŽIČNA BRATISLAVA IN BUDIMPEŠTA