Rim in Vatikan - večno mesto, mesto želja in cilj brezštevilnih popotnikov s celega sveta. 

TERMIN: 15.12.-18.12.2022

Cena: 259 EUR  (odhod Ljubljane, Sežane)
           269 EUR  (odhod Celja, Maribora)

1.DAN: SLOVENIJA – ITALIJA
Odhod avtobusa v večernih urah iz navedenih vstopnih mest. Nočna vožnja v Italijo, proti Rimu.

2.DAN: RIM IN VATIKAN
Po prihodu v italijansko prestolnico bomo najprej obiskali znamenito papeško državo Vatikan. Ogledali si bomo trg sv. Petra, ki ga v adventnem času krasi veličastno božično drevo. Ogled cerkve sv. Petra in v kolikor bo mogoče tudi notranjost z Michelangelovo Pieta in mojstrovinami italijanskih umetnikov. Po želji se bomo povzpeli na kupolo cerkve, od koder je krasen razgled na Vatikan z vrtovi ter na panoramo Rima. Pot bomo nadaljevali z ogledi kulturnozgodovinskih znamenitosti Večnega mesta. Sprehod mimo Angelskega gradu. Prvi in daljši postanek bo na trgu Navona z vodnjakom Štirih rek, kjer boste lahko obiskali najlepši božični sejem v Rimu, se sprehodili med pisanimi stojnicami, občudovali praznično okrašene fontane enega najlepših evropskih trgov, prisluhnili glasbi pouličnih muzikantov, kupili darila za svoje najbližje in se posladkali s kulinaričnimi dobrotami. Nato se bomo sprehodili do Panteona, ki slovi po največji prosto stoječi kupoli na svetu ter dalje do najbolj romantičnega vodnjaka Trevi, kamor boste lahko vrgli kovanec za srečo…Pozno popoldan vožnja do hotela v okolici, večerja in nočitev.

3.DAN: RIM
Po zajtrku bomo nadaljevali z raziskovanjem večnega mesta. Ogledali si bomo mogočni Kolosej (doplačilo za ogled notranjosti), razgledni grič Kapitol, od koder je najlepši možen pogled na  Forum Romanum, politično, versko in komercialno središče starega Rima, pa tudi cesarske forume Trajana, Avgusta in Cezarja. Sprehod do Španskega trga in znamenitih Španskih stopnic s cerkvijo Trinita dei Monti. Prosto za samostojne oglede in nakupe, za kavo ali prigrizek, sprehod po praznično okrašenem mestu. Večerja in nočitev.

4.DAN: RIM – ORVIETO - SLOVENIJA
Po zajtrku bo čas za ogled katakomb, starokrščanskih podzemnih grobišč. Če bo čas dopuščal ogled še nekaterih znamenitosti v modernem delu Rima, v EUR predelu, nato pa vožnja v Orvieto. Z vzpenjačo se bomo povzpeli do visoko ležečega in  slikovitega srednjeveškega mesteca, znanega po stolnici z znamenitim renesančnim pročeljem in po belem vinu. Nadaljevanje poti proti domu, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

CENA VKLJUČUJE: prevoz po programu, pristojbine in cestnine, 2 x polpenzion (večerja in zajtrk)  3/4* v dvoposteljnih sobah v hotelu 3* (okolica Rima), zunanje oglede po programu, osnovno nezgodno zavarovanje, spremstvo ter organizacijo izleta.

Možna doplačila (ob prijavi): odpovedni riziko 17 EUR, nezgodno zavarovanje v tujini z asistenco CORIS 6,80 EUR/osebo, enoposteljna soba 30 EUR/noč, doplačilo za manjšo skupino (med 35 in 44 osebami) je 40 EUR, doplačilo za manjšo skupino (med 25 in 34 osebami) je 60 EUR.
Možna doplačila (vodniku na potovanju):
vstopnine za posamezne muzeje 4-10 EUR, Kolosej pribl. 16 EUR, kupola bazilike pribl. 10 EUR, katakombe pribl. 8 EUR, katedrala in zobata železnica v Orvietu pribl. 8 EUR, ena vožnja z metrojem pribl. 4 EUR (ogledi se izvajajo z javnimi prevoznimi sredstvi). Cene so informativne.

Obvezno doplačilo (na licu mesta):  turistična taksa v hotelu pribl. 6 EUR. 

Opomba: v Rimu  ogledi potekajo peš in z javnimi prevoznimi sredstvi.

Odpiralni časi nekaterih znamenitosti se zaradi praznikov lahko spreminjajo. V temu primeru se spremeni vrstni red ogledov, vendar vsebina potovanj ostaja nespremenjena.

Informativna vstopna mesta: Ljubljana (parkirišče pri obračališču mestnega prometa Dolgi most ob 22:00),  Celje (parkirišče pri dvorani Zlatorog ob 21:10), Maribor (avtobusna postaja ob 20:30), Sežana (izpred hotela Safir ob 23:00).

Odhodi s posameznega vstopnega mesta (Celje, Maribor) bodo organizirani ob prijavi najmanj 25 potnikov.

POGOJI:

Akontacija: 30% od osnovne cene.

Izračun upošteva udeležbo najmanj 50 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

PRAZNIČNI RIM IN VATIKAN - 4DNI

od
259,00 €

Potniki

1
2
 

Rezervacija

PRAZNIČNI RIM IN VATIKAN - 4DNI

od
259,00 €
Potniki
1
Odpovedni riziko
Način plačila
 

PRAZNIČNI RIM IN VATIKAN - 4DNI


  • od 259,00 €


Termin:Morda vas zanima tudi...

Adventni Linz in Božičkova pošta v Christkindlu

Adventni Linz in Božičkova pošta v Christkindlu

0/5

od 41,90 € Brez DDV: 41,90 €

PRAZNIČNE BENETKE

PRAZNIČNE BENETKE

0/5

od 36,90 € Brez DDV: 36,90 €

PRPREDBOŽIČNI DUNAJ - 2DNI

PREDBOŽIČNI DUNAJ - 2DNI

0/5

od 128,00 € Brez DDV: 128,00 €

SILVESTROVO V BENETKAH

SILVESTROVO V BENETKAH

0/5

od 43,90 € Brez DDV: 43,90 €

Tags: PRAZNIČNI RIM IN VATIKAN