Rim, večno mesto, mesto želja in cilj brezštevilnih popotnikov s celega sveta. Pompeji eno najbolj znanih in najbolj obiskanih arheoloških najdišč - mesto, ki ga je uničil izbruh Vezuva. Neapelj mesto kulture, svetlobe in hkrati mračnega mističnega podzemlja.

Cena pri najmanj 45 udeležencih- odhod Ljubljana: 193 Eur
Termini odhodov:  12. - 15.12. in 19. - 22.12.2019

 
1. DAN: LJUBLJANA - ITALIJA
Odhod avtobusa v večernih urah iz navedenih vstopnih mest. Nočna vožnja v Italijo, proti Rimu. 

2.DAN: RIM – FIUGGI
Po prihodu v italijansko prestolnico bomo najprej obiskali znamenito papeško državo Vatikan, kjer v adventnem času stoji čudovito božično drevo. Sprehod čez reko Tibero, mimo Angelskega gradu v baročni del Rima. Prvi in daljši postanek bo na trgu Navona z vodnjakom Štirih rek, kjer boste lahko obiskali najlepši božični sejem v Rimu, se sprehodili med pisanimi stojnicami, občudovali praznično okrašene fontane enega najlepših evropskih trgov, prisluhnili glasbi pouličnih muzikantov, kupili darila za svoje najbližje in se posladkali s kulinaričnimi dobrotami. Nato se bomo sprehodili do Panteona ter dalje do najbolj romantičnega vodnjaka Trevi, kamor boste lahko vrgli kovanec za srečo in do Španskih stopnic. Nato bomo zapustili Rim in se odpravili v terme Fiuggi ali okolico. Namestitev, večerja in nočitev.

3.DAN: POMPEJI - NEAPELJ 
Po zajtrku vožnja v znamenite Pompeje in si ogledali ostanke nekdaj mogočnega mesta, ki ga je leta 79 zasul  vulkanski pepel. Pot bomo nadaljevali v Neapelj, ki se razteza vzdolž enega najlepših zalivov na svetu. Sprehodili se bomo skozi Galerije Umberta I. do znamenitega Kraljevega gledališča San Carlo, po mnenju Stendhala najlepšega gledališča v Italiji. Videli bomo še Castel Nuovo ter trg Plebiscita in si na ulici San Gregorio Armeno ogledali božično okrašene stojnice z izdelki slovitih neapeljskih jaslic, ki jih domačini izdelujejo iz gline, voska, brona in plutovine. Vrnitev v hotel, večerja, nočitev.

4.DAN: RIM - ORVIETO - SLOVENIJA
Po zajtrku vožnja proti Rimu, kjer bo postanek za ogled katakomb, starokrščanskih podzemnih grobišč. Vožnja v Orvieto. Z vzpenjačo se bomo povzpeli do visoko ležečega in  slikovitega srednjeveškega mesteca, znanega po stolnici z znamenitim renesančnim pročeljem in po belem vinu. Nadaljevanje poti proti domu, kamor bomo prispeli v nočnih urah.


CENA VKLJUČUJE: prevoz po programu, pristojbine in cestnine, 2x polpenzion (večerja in zajtrk) v dvoposteljnih sobah v hotelu 3* (Terme Fiuggi ali okolica),  zunanje oglede po programu, osnovno nezgodno zavarovanje, spremstvo ter organizacijo izleta.

Odhodi s posameznega vstopnega mesta bodo organizirani ob prijavi najmanj 25 potnikov.

DOPLAČILA: Prijavnina: 15 €/osebo. 
Možna doplačila (ob prijavi): odpovedni riziko 12 EUR, nezgodno zavarovanje z asistenco v tujini 9,50 €/osebo, enoposteljna soba 25 EUR/noč, doplačilo za manjšo skupino (med 35 in 44 osebami) je 25 EUR.
Možna doplačila (vodniku na potovanju): vstopnina v Pompeje in lokalno vodenje  pribl. 18-20 EUR, vožnja z metrojem v Rimu pribl. 3 EUR/ dan, vstopnine za posamezne muzeje/katakombe 4 -10 EUR,  katedrala in zobata železnica v Orvietu pribl. 7 EUR 

Obvezno doplačilo (na licu mesta):  turistična taksa v hotelu pribl. 5 EUR. 

Opomba: v Rimu  ogledi potekajo peš in  z javnimi prevoznimi sredstvi. Vrstni red programa se lahko spremeni, kar pa ne bo vplivalo na vsebino programa. POGOJI:

Izračun upošteva udeležbo najmanj 45 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.


Vstopna mesta: Ljubljana (parkirišče pri obračališču mestnega prometa Dolgi most ob 22:00), Celje (parkirišče pri dvorani Zlatorog ob 21:10), Maribor (avtobusna postaja ob 20:30), Sežana (izpred hotela Safir ob 23:00).

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

ADVENTNI RIM, NEAPELJ in POMPEJI

od
193,00 €

Potniki

1
2
 

ADVENTNI RIM, NEAPELJ in POMPEJI


  • od 193,00 €Morda vas zanima tudi...

PRAZNIČNI RIM IN VATIKAN  Italija

PRAZNIČNI RIM IN VATIKAN

0/5

od 139,00 € Brez DDV: 139,00 €

PREDBOŽIČNA BUDIMPEŠTA

PREDBOŽIČNA BUDIMPEŠTA 2 DNI

0/5

od 84,90 € Brez DDV: 84,90 €

Tags: ADVENTNI RIM, NEAPELJ in POMPEJI