Pred nami je izlet, ki nas bo popeljal na slikovito Bavarsko in na južno Tirolsko. Občudovali bomo pravljične gradove Ludvika II. Bavarskega, ki se kitijo v blišču in romantiki in nam odstirali svet domišljije in pravljic.

TERMINI: 18. 5. -19. 5., 7.9.  - 8. 9., 26. 10. - 27. 10. 2024

Cena pri najmanj 45 udeležencih: 189 EUR
Cena pri najmanj 35 udeležencih: 219 EUR
Cena pri najmanj 25 udeležencih: 254 EUR

1. dan: Ljubljana - Kimsko jezero - Herreninsel - hotel
Odhod avtobusa ob 5. uri s parkirišča na Dolgem mostu v Ljubljani. Vožnja skozi Karavanški predor, po slikoviti Turski avtocesti mimo Salzburga do Kimskega jezera (Chiemsee). Z ladjo se bomo peljali na otok Herren, na katerem si bomo ogledali prvega med pravljičnimi gradovi Ludvika II. Bavarskega, ki močno spominja na francoski Versailles. Vožnja mimo slikovite Dežele petih jezer, katerih lepote je med odraščanjem uživala že Sisi,  v vas Berg. Tukaj je v skrivnostnih okoliščinah v jezeru Starnberg preminil Ludvik Bavarski … Vožnja v hotel in po želji ter za doplačilo tipična bavarska večerja v eni izmed pivnic.  

2. dan: Hotel - Ettal - Linderhof - Neuschwanstein - Ljubljana
Po zajtrku se bomo odpeljali v Ettal, kjer stoji cerkev ob mogočnem benediktinskem samostanu. Tukajšnji menihi še danes izdelujejo zdravilne zeliščne likerje po starodavnih receptih. Nato postanek v čudovitem idiličnem kraju Oberammergau, ki je svetovno znan po rezbarski šoli in pasijonskih igrah. Vožnja do gradiča Linderhof, ki je kot bleščeč rokokojski biser sredi neokrnjene narave, nato pa vožnja do najslavnejšega gradu na svetu, Neuschwansteina, ki nas popelje v srednjeveški svet vitezov, trubadurjev in starogermanskih junakov ... Vožnja proti domu in prihod v Ljubljano v poznih večernih urah.

M

CENA VKLJUČUJE: Prevoz s turističnim avtobusom na navedeni relaciji, 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu ali penzionu 3* (dvoposteljne sobe), vse zunanje oglede po programu, osnovno nezgodno zavarovanje, spremstvo in organizacijo potovanja ter DDV.

MOŽNA DOPLAČILA: Enoposteljna soba: 29 EUR, večerja v bavarski pivnici pribl. 40 EUR, vstopnice v tri gradove, vstopnice v tri gradove, vožnja z ladjico ter stroški rezervacij: 50 EUR;  otroci in mladina do 18. leta: 10 EUR,  grad Neuschwanstein: 19 EUR/osebo, grad Linderhof: 10,50 EUR/osebo, grad Herrenchiemse: 10,50 EUR/osebo. Otroci do 18. leta imajo gratis vstop v gradove, ladjica na Herreninsel iz kraja Prien (min. 20 potnikov): 11 EUR/osebo; otroci do 12. leta 6 EUR/osebo, vse kar ni navedeno pod postavko cena vključuje. Doplačilo za manjšo skupino med 25 in 34 potnikov: 65 EUR, med 35 in 44 potnikov: 30 EUR.

OBVEZNO DOPLAČILO (na kraju samem): Taksa v hotelu približno 3 EUR na osebo.

POPUSTI: otrok do 12. leta na tretjem ležišču 17 EUR.

POMEMBNO: Septembra 2023 je z namenom ohranjanja kulturne in arhitekturne dediščine pri gradu Neuschwanstein začel veljati nov zakon o skupinskih rezervacijah. Zaradi omejitve vstopa turistov v Grad Neuschwanstein lahko torej vstopnice zagotovimo samo prvim 35 prijavljenim potnikom.

Za potnike, ki se prijavijo kasneje lahko uredimo vstop in ogled gradu Hochenschwangau, ki je v neposredni bližini. Grad Hochenschwangau je bil otroška rezidenca Ludvika Bavarskega II. in je tudi vreden ogleda. Nakup za ogled gradu Neuschwanstein je možen tudi individualno preko spleta. Vstop v grad Neuschwanstein bo prilagojen potrjenim časovnim rezervacijam. Vstop v grad Herrenchiemsee in grad Linderhof ni omejen.

POGOJI:

Akontacija: 30 % od osnovne cene.

Prijavnina: 20 EUR na prijavnico / voucher, ne glede na število oseb.

Odpovedni riziko:


Izračun upošteva udeležbo najmanj 45, 35 oz. 25 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.
*************************************************************************************
Program je narejen po veljavnih cenikih decembra 2023. Pridržujemo si pravico do spremenjenega razporeda ogledov, vendar program ostaja vsebinsko enak.

MM namig:
- zanimivo za otroke
- zaključene skupine datum izbirajo po želji

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

PRAVLJIČNI BAVARSKI GRADOVI - 2 DNI

od
189,00 €

Potniki

1
2
 

Rezervacija

PRAVLJIČNI BAVARSKI GRADOVI - 2 DNI

od
189,00 €
Potniki
1
Odpovedni riziko
Način plačila
 

PRAVLJIČNI BAVARSKI GRADOVI - 2 DNI


  • od 189,00 €


Termin:Morda vas zanima tudi...

NEMŠKA ROMANTIČNA CESTA IN DOLINA RENA - 4 DNI

NEMŠKA ROMANTIČNA CESTA IN DOLINA RENA - 4 DNI

0/5

od 449,00 € Brez DDV: 449,00 €

ALPSKA GORSKA CESTA GROSSGLOCKNER

ALPSKA GORSKA CESTA GROSSGLOCKNER

0/5

od 54,00 € Brez DDV: 54,00 €

MADŽARSKA KRALJEVA MESTA IN BUDIMPEŠTA - 3 DNI

MADŽARSKA KRALJEVA MESTA IN BUDIMPEŠTA - 3 DNI

0/5

od 219,00 € Brez DDV: 219,00 €

BUDIMPEŠTA - 1 DAN

BUDIMPEŠTA - 1 DAN

0/5

od 59,00 € Brez DDV: 59,00 €

KRIŽARJENJE PO REKI REN - 6 DNI

KRIŽARJENJE PO REKI REN - 6 DNI

0/5

od 1.339,00 € Brez DDV: 1.339,00 €

Tags: Pravljični, Bavarska, Bavarski, Gradovi, Nemčija, Ettal, Linderhof, Neuschwanstein