ČEŠKI KRUMLOV - HLUBOKA  - ČEŠKE BUDJEJOVICE  - TABOR

Termini odhodov:
OKTOBER: 28.-31.10.2022

CENIK:

Cena pri najmanj 45 udeležencih: 260 EUR
Cena pri najmanj 35 udeležencih: 290 EUR
Cena pri najmanj 25 udeležencih: 315 EUR


1. DAN: LJUBLJANA - ČEŠKI KRUMLOV - HLUBOKA  - ČEŠKE BUDJEJOVICE
Odhod iz Ljubljane v zgodnjih jutranjih urah. Prek Avstrije se bomo odpeljali do Češkega Krumlova, ki je na seznamu Unescove kulturne dediščine in se ponaša z odlično ohranjenim gradom, ki je večkrat spremenil svojo podobo. Sprehodili se bomo skozi mestece, nato pa se odpeljali do gradu Hluboka, ki stoji na visoki skalni ploščadi nad Vltavo. Po številnih predelavah, ki so se vrstile od 13. do 19. stol., so iz grajske stavbe napravili odlično tudorsko arhitekturo, ki v celoti posnema angleški windsorski grad. Tu je polno dragocenih muzejskih zbirk, med katerimi so najzanimivejši eksponati iz stekla in porcelana, orožje in tapiserije. Odpeljali se bomo Čeških Budejovic.Staro mestno središče s Trgom Otokarja II. krasi Samsonov vodnjak, obdajajo pa ga slikovite meščanske hiše. Tu stoji tudi najimenitnejša mestna stavba, magistrat Radnice in znamenita pivovarna. Vožnja do hotela, večerja in nočitev.

2. DAN: ČEŠKE BUDJEJOVICE - TABOR - PRAGA
Po zajtrku vožnja do gradu Tabor, kjer bo krajši postanek. Vožnja v Prago. Sprehodili se bomo mimo Smodniškega stolpa, Tylovega gledališča in Karlove univerze do Vaclovega trga, nad katerim se dviga Narodni muzej in pred njim mogočen kip sv. Vaclava, prvega češkega kralja. Na Staromestnem trgu se bomo ustavili pred staro mestno hišo, kjer bomo na astronomski uri opazovali mimohod apostolov, se  sprehodili čez Karlov most in občudovali praški mestni utrip. Vožnja do hotela.
Po večerji boste lahko mesto spoznali tudi v radoživem večernem utripu. Nočitev.

3. DAN: PRAGA
Po zajtrku bomo nadaljevali z ogledi. Prevzeli nas bodo Hradčani s prečudovito stolnico sv. Vida. Svojevrstno doživetje bo tudi sprehod po Zlati ulički. Ogledali si bomo lahko cerkev, ki hrani diamantno monštranco in druge sakralne vrednosti.
Popoldan predlagamo obisk katerega od zanimivih muzejev, sprehod po Pragi, čas bo za nakupe ali pa se boste lahko odločili za obisk praške pivovarne. Ogled, degustacija piva in večerja v praškem slogu. (doplačilo). Nočitev.

4. DAN: PRAGA - BRNO - LJUBLJANA
Po zajtrku se bomo odpeljali do Brna, ki nas bo navdušil z moderno arhitekturo in z izjemno lepim starim mestnim jedrom, ki ga krasijo katedrala, kapucinski samostan, mestna hiša.  Ogled  znamenitosti in prosto za kavico.  Vožnja do prizorišča, kjer je Napoleon izbojeval svojo najslavnejšo zmago. To je bila bitka pri Austerlitzu, znana tudi kot bitka treh cesarjev, ki je potekala 2. decembra 1805. Vožnja čez Avstrijo proti Sloveniji, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

MM-NAMIG: BREZ NOČNIH VOŽENJ/BOGAT PROGRAM

CENA VKLJUČUJE: prevoz z avtobusom, 2 x polpenzion in 1x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* (dvoposteljne sobe), oglede brez vstopnin, osnovno nezgodno zavarovanje ter spremstvo in organizacijo izleta.
DOPLAČILA: enoposteljna soba 75 EUR, doplačilo fakultativnega programa ob rezervaciji aranžmaja: ogled pivovarne z degustacijo piva in praško večerjo 35 EUR,  križarjenje po Vltavi s pribl. 12 EUR, vstopnine pribl. 30 EUR, turistična lokalna mestna pristojbina 9 EUR.
POPUSTI: otrok do 12. leta na tretjem ležišču 25 EUR.

POGOJI:
Akontacija: 30 % od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5 % od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 20 EUR na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb.
Izračun upošteva udeležbo najmanj 45, 35 oz. 25 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

PRAGA, ČEŠKI GRADOVI IN BRNO - 4 DNI

od
260,00 €

Potniki

1
2
 

PRAGA, ČEŠKI GRADOVI IN BRNO - 4 DNI


  • od 260,00 €Tags: PRAGA, ČEŠKI GRADOVI IN BRNO, Češka