Severna Amerika, potovanje kot si ga za sever predstavljamo. Aljaska je prava posebnost Severne Amerike. Potovanje nas popelje v raj pristnosti naravnih parkov, idiličnih voženj po veličastno slikovitih cestah, z vlakom, ladjico, pasjo vprego… Lahko bi rekli kot taoisti, ko nas narava pokliče nazaj k sebi, k pristnosti, k izvoru. Potovanje pravega razvajanja duše in zagotavljanje notranjega miru.

TERMINI: 13. 7. - 24. 7., 3. 8. - 14. 8. 2023

Cena pri najmanj 10 udeležencih: 3.999 EUR

1. dan: LJUBLJANA - ANCHORAGE (polet s presedanjem, transfer 15 km)

Zbor potnikov v Ljubljani. Prijava na polet oziroma prevoz do okoliškega letališča. Polet preko enega izmed letališč proti Anchorageju, enemu najsevernejših mest. Po ureditvi vstopnih formalnosti prevoz v hotel. Nočitev.

2. dan: ANCHORAGE (transferji cca 20km, peš)

Po zajtrku ogled Aljaškega muzeja, v katerem bomo spoznali tradicijo prvih naseljencev na Aljaski. Nadaljujemo do jezera Hood, največjega plavajočega letališča na svetu, obisk parka potresov in nazaj v mestno središče. Nočitev.

3. dan: ANCHORAGE - NP DENALI (transferji cca 260km, 4 ure, peš)

Po zajtrku se bomo odpeljali do Talkeene, ki je podala temelj za serijo Severna obzorja. Mestno središče navdušuje s stavbami iz leta 1900 in spada pod narodno zgodovinsko dediščino. Pot nadaljujemo skozi strme doline vse do narodnega parka Denali. Namestitev v delu parka pod vrhom Mt. Mckinley, nočitev.

4. dan: DENALI NACIONALNI PARK (transferji cca 330 km, 6 ur, peš)

Zajtrk. Ogled Narodnega parka Denali, kronskega dragulja Aljaške divjine, ki se razprostira na 2,5 milijona ha velikem področju. Opazovali bomo floro in favno, razne živali ter se seznanili z zgodovino samega parka ter vsrkavali podatke o enkratni sub-arktični puščavi in polnili kapacitete fotoaparatov. Preostanek dneva bo namenjen preživljanju prostega časa, predlagamo splavarjenje po reki Nenana ali helikopterski prelet parka. Nočitev.

5. dan: DENALI - FAIRBANKS (transferji cca 360km, 5 ur, peš, parnik, vlakec)

Zajtrk. Vožnja do Fairbanksa, drugega največjega mesta na Aljaski. Obisk nekdanjega rudnika zlata, po katerem se bomo v spremstvu lokalnih vodnikov popeljali z vlakom in spoznali, kako so nekoč kopali zlato. Popoldan triurno križarjenje z rečnim parnikom, ki bo na svoj šarmanten način prav tako nepozabna avantura. Namestitev, nočitev.

6. dan: FAIRBANKS - TOK (transferji cca 320km, 4,5 ure, peš)

Zajtrk. Pot nas bo vodila po Aljaški hitri cesti vse do mesta Tok, kjer so doma prvotni prebivalci indijanskega plemena Athabasca, dandanes pa je poznano predvsem po vzreji tekmovalnih psov za atraktivne pasje dirke. Nastanitev in prenočevanje.

7. dan: TOK - VALDEZ (transferji cca 400km, 6 ur, peš)

Zajtrk. Vožnja po eni najlepših in najstarejših panoramskih cest Aljaske, Route 1. Cesta sledi aljaškemu naftovodu, enemu največjih človeških dosežkov. Postanki med potjo za občudovanje narave in zgodovinskih obcestnih koč. Prihod v obalno mesto Valdez, imenovano tudi »Aljaška Švica«. Krajši ogled mesta. Namestitev, nočitev.

8. dan: VALDEZ - SEWARD (transferji cca 150km, 3 ure, trajekt, peš)

Zajtrk. Zgodnje jutranje vkrcanje na trajekt. Na poti, križarjenju skozi Prince William Sound bo čas za opazovanje ledenikov in morskih živali kot so morske vidre, kiti… Plovba vse do pristanišča Whittier, od koder bomo pot nadaljevali z avtobusom skozi edinstven tunel vse do doline ledenika Portage Glacier. Postanek pri jezeru Portage in ledeniku Exit. Večeren prihod v Seward, namestitev, nočitev.

9. dan: SEWARD (transferji cca 30km, peš)

Zajtrk. Ogled Alaska Sea Life centra, kjer bomo spoznali bogastvo aljaškega podvodnega sveta. V kolikor bo vreme dopuščalo se bomo odpravili na krajše križarjenje po nacionalnem parku Kenai (doplačilo na kraju samem). Nočitev.

10. dan: SEWARD - ANCHORAGE (transferji cca 200km, 3 ure, peš)

Zajtrk. Obisk centra, kjer bomo spoznali svetovno znane vprežne pse, ki vsako leto tekmujejo na znameniti dirki pasjih vpreg Iditarod. Krajša vožnja s pasjo vprego po aljaški divjini. Nadaljujemo z vožnjo preko gora Kenai v Anchorage. Namestitev, nočitev.

11. dan: ANCHORAGE - LJUBLJANA (transferji cca 15km, polet s presedanji)

Prevoz na letališče in polet s presedanji proti Evropi.

12. dan: LJUBLJANA (polet s presedanjem)

Pristanek na letališču Ljubljana oziroma okoliškem letališču in prevoz do Ljubljane.

*******************

POMEMBNO: Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).

* Polet je predviden iz letališča Ljubljana. V kolikor nam letalski prevoznik potrdi polet iz okoliškega letališča je na relaciji letališče Ljubljana-okoliško letališče in nazaj organiziran brezplačen prevoz.

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz v ekonomskem razredu, letališke pristojbine, 10x nočitve z zajtrki v hotelih 3*-4*, motelih ali lodžih, ogledi po programu z vključenimi vstopninami v narodni park Denali, Sea life in Aljaški muzej, rudnik zlata v Fairbanksu, krajša vožnja s pasjo vprego, vožnja s parnikom, vsi navedeni prevozi s kombijem, vodja poti, zavarovanje z asistenco v tujini, organizacijo potovanja.

Obvezno doplačilo: manjša skupina (6-9 potnikov): 300 EUR, napitnine (vodniku na poti). 

Možna doplačila: enoposteljna soba 600 EUR, Esta registracija 36 EUR.

Cepljenja: ni obvezno.

Vizum: Za vstop v ZDA slovenskim državljanom ni potreben, pred vstopom je potrebna izpolnitev Esta registracije, katera pa ni zagotovilo za vstop ampak zgolj predpogoj za potovanje.

Pomembno:
Potniki, ki so po 1. marcu 2011 potovali v Iran, Irak, Sirijo ali Sudan zaradi spremenjene politike ZDA do Irana potrebujejo vstopni vizum. Enako velja za potnike, ki so od 1.1.2021 dalje obiskali Kubo.Vizum si potniki uredijo sami na Veleposlaništvu ZDA v Ljubljani.

POMEMBNO: Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).

POGOJI:

Akontacija: 30 % od osnovne cene.
Prijavnina: 20 EUR na prijavnico / voucher, ne glede na število oseb.
Odpovedni riziko:
Premije: https://service.europaeische.at/doc/sl/Opis_storitev_ZavarovanjeOdpovediSLO-PIB-SLSS_2022-SL-001.pdf
Splošni pogoji: https://service.europaeische.at/doc/sl/Pogoje_ZavarovanjeOdpovediSLO-AVB-SLSS_2022-SL-001.pdf

Izračun upošteva udeležbo najmanj 10 oz. 6 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.
*************************************************************************************
Program je narejen po veljavnih cenikih februarja 2023. Pridržujemo si pravico do spremenjenega razporeda ogledov, vendar program ostaja vsebinsko enak.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

POTOVANJE SEVERNIH OBZORIJ - ALJASKA - 12 DNI

od
3.999,00 €

Potniki

1
2
 

Rezervacija

POTOVANJE SEVERNIH OBZORIJ - ALJASKA - 12 DNI

od
3.999,00 €
Potniki
1
Odpovedni riziko
Način plačila
 

POTOVANJE SEVERNIH OBZORIJ - ALJASKA - 12 DNI


  • od 3.999,00 €


Termin:Morda vas zanima tudi...

TROPSKA KUBA - 11 DNI Južna in srednja Amerika

TROPSKA KUBA - 11 DNI

0/5

od 2.199,00 € Brez DDV: 2.199,00 €

KALIFORNIJA IN PARKI ZDA - 14 DNIZda

KALIFORNIJA IN PARKI ZDA - 14 DNI

0/5

od 2.890,00 € Brez DDV: 2.890,00 €

VELIKA MEHIŠKA TURA - 12 DNIMehika

VELIKA MEHIŠKA TURA - 12 DNI

0/5

od 2.398,00 € Brez DDV: 2.398,00 €

KUBA IN POČITNICE V VARADERU - 11 DNI Južna in srednja Amerika

KUBA IN POČITNICE V VARADERU - 11 DNI

0/5

od 2.259,00 € Brez DDV: 2.259,00 €

Tags: Aljaska, ZDA