Potovanje Indonezijskih lepot
Indonezija je rajski izbor potovanja. Azija ima ogromno lepotic, a Indonezija prav posebej izstopa. Potovanje ki nas popelje do glavnih atrakcij Indonezije. Pristna ljudstva in domovanja Sumatre, lepote templjev, vulkanov in palač Jave, obale, riževe terase in kuharske specialitete Balija… Saj sploh ni za razmišljati. Gremo, na pravo poslastico, potovanje Indonezijskih lepot.

TERMINI: 25. 6. - 9. 7., 17. 9. - 1. 10., 23. 10. - 6. 11. 2023

Cena pri najmanj 16 udeležencih: 3.549 EUR

1. dan: LJUBLJANA - JAKARTA
Zbor potnikov v Ljubljani. Prijava na polet oziroma vožnja do okoliškega letališča. Polet preko enega izmed letališč proti Jakarti.

2. dan: JAKARTA
Po pristanku in ureditvi formalnosti vstopa sledi prevoz v mesto, večerja v značilni restavraciji in spoznavni večer z indonezijsko kuhinjo. Namestitev v hotelu in nočitev.

3. dan: JAKARTA - MEDAN - PARAPAT
Zajtrku bo sledil prevoz na letališče in polet v Medan na Sumatri. Po pristanku se odpeljemo skozi rajsko pokrajino plantaž v Tebing Tiggiju in obiščemo kavčukovo plantažo, plantažo kakava in palmovega olja. Na poti bomo imeli tudi značilno kosilo. Na naši poti do hotela bomo vseskozi spremljali tudi lokalno arhitekturo hišk na kolih in njihovega bogatega dekorja. Namestitev v hotelu in nočitev.

4. dan: OTOK SAMOSIR
Po zajtrku se bomo s čolni odpeljali po jezeru Toba in spoznali barvitost življenja na otoku Samosir v vasicah ljudstva Toba Batak. Navdušila nas bodo njihova domovanja, pisana oblačila in pokrivala, način življenja in lokalna ekonomija. V vasi Simanindo bomo videli nekdanjo kraljevo palačo (dolgo hišo), kjer bomo prisostvovali plesnemu spektaklu. Predah in kosilo bomo imeli na osamljenem otočku Tao. Nato s čolni do Tamok vasi, kjer stojijo kamnite skulpture, poslednji pomnik nekdanje moči kraljev. Popoldan nazaj do Parapata in nočitev.

5. dan: PARAPAT - BERASTAGI - MEDAN
Zajtrk. Sledila bo gorska pot skozi Berastagi. Očarani bomo nad pokrajino slapov (Sipisopiso), bujnega zelenja, nepozabnih panoram, med drugim tudi nad jezerom Toba, zopet si bomo ogledali zapuščino nekdanjih kraljev v dolgi hiši Ruma Bolon Batak plemena, v vasi Lingga se bomo srečali s plemenom Karo in spoznali njihove veščine in tradicionalni način preživetja v tej bujni pokrajini. Kosilo v restavraciji. Ob prihodu v Medan namestitev in nočitev.

6. dan: MEDAN - YOGYAKARTA
Zajtrk. Prevoz na letališče in polet na Javo v Yogyakarto. Po pristanku sledi obisk znamenitega hindujskega templja Prambanan. Že od 9. stoletja buri s svojo veličastnostjo in velja za največjega v svoji kategoriji s kar 240 stolpi bogatih reliefov. Kosilo v času ogledov. Namestitev in nočitev.

7. dan: YOGYAKARTA
Po zajtrku ogled še Budistične različice nekdanjega blišča indonezijskih kraljestev. Vsa moč religije se je v 8. stoletju zlila v ta čudovit, največji budistični tempelj sveta. Zgrajen na treh terasah, s številnimi stupami, reliefi in nasploh svojo dominantno podobo prepriča še tako skeptičnega obiskovalca. Nato se podamo na odkrivanje nekdanje Sultanove palače in vodnega gradu. V času ogledov še kosilo v restavraciji. Popoldan malo prostega za nakupe ali samostojna odkrivanja mesta. Nočitev.

8. dan: YOGYAKARTA - BROMO
Zajtrku sledi zgodnji transfer na železniško postajo in vkrcanje na panoramski vlak do Jombanga. Nekaj nepozabnih pejsažev in že bomo v Jombangu, kjer se ustavimo za kosilo, nato pa nadaljujemo še do slovitega vulkana Bromo. Namestitev v hotelu in nočitev.

9. dan: BROMO - IJEN
Še pred zajtrkom zgodnji jutranji odhod s terenskimi vozili za sončni vzhod v parku ognjenika Bromo. Nato vrnitev na zajtrk in okrepčani nadaljujemo bogate izkušnje, ko bomo obiskali plantaže na teh rodovitnih območjih. Večerja in nočitev pri gori Ijen, ki bo naš naslednji cilj. Hiter spanec bo koristil, saj bo odhod sredi noči.

10. dan: IJEN - BALI
Danes bomo imeli nočni pohod na goro Ijen k žveplenem jezeru. Naš zgodnji odhod s terenskimi vozili in približno enourni pohod do vrha bo nagrajen z razgledom na nezemeljske modrikaste barve ognjenika in žveplenega jezera. Svetloba iz jezera je naravnost fantastična, kot da bi doživeli zunajzemeljsko izkušnjo. Nato se bomo okrepčali z zajtrkom in nadaljevali pot do pristanišča Ketapang in se vkrcali na trajekt za Bali. Navduševala nas bo lepota pokrajine te morske ožine in v nadaljevanju vožnje ob severno-zahodni obali Balija vse do Lovine. Kosilo na poti. Popoldan prispemo do Lovine. Namestitev in malce predaha po dolgi in močno doživeti poti. Strnemo utrinke, morda skok v morje… Nočitev.

11. dan: LOVINA - UBUD
Po zajtrku se bomo usmerili v notranjost in naš prvi postanek bo pri kraterju vulkana Batur. Nadaljujemo do znamenitega Pura Besakih, materinskega templja Balija, ki je hkrati največji in najsvetejši hindujski tempelj Balija. Dejansko gre za čudovito arhitekturo Balija, kjer je v kompleks povezanih kar 22 tempeljskih poslopij. Originalni tempelj je tod stal že v 14. stoletju. Kompleks je danes zgrajen okoli centralne osi, katera vodi po pobočju navzgor proti vrhu gora, katere predstavljajo višek svetosti. Njihovo mogočnost pa dodatno buri še vulkan Agung. Po kosilu v restavraciji še zadnji odsek poti do Ubuda. Namestitev in nočitev.

12. dan: UBUD
Dan bo obarvan značilno lokalno. Obiskali bomo opičji gozd, mestno tržnico, poslopje stare palače Ubuda, vodni tempelj Pura Saraswati in svetišče Goa Gajah z bogatim reliefom demonskih kreatur in kopališčem iz 9. stoletja. Tudi današnje kosilo bo izrazito lokalno obarvano, poskusili bomo specialiteto Babi Guling. Nazaj v hotel in nočitev.

13. dan: UBUD - OBALA
Po zajtrku se bomo odpravili do vasi Rumah Desa in se spoznali z osnovami tradicionalne kuhinje Balija. Nato se bomo seveda v sklopu kuharskega tečaja preverili v naših spretnostih. Sestavine bomo še sveže nakupili na tržnici in s kuharskim mojstrom - za vratom - pripravili okusni obrok. Po kosilu pa na obalo in popoldan namenjen kopanju in sprostitvi.

14. dan: BALI - EVROPA
Zajtrk in dopoldan prosto za počitek in kopanje, popoldan pa prevoz na letališče in prijava na povratni let s presedanjem. Obrok na letalu.

15. dan: LJUBLJANA
Nadaljevanje leta s presedanjem proti Ljubljani oziroma okoliškemu letališču. Prevoz do Ljubljane.

***********
Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).
V kolikor nam prevoznik ne potrdi poleta iz Ljubljane je polet iz okoliških letališč, do koder je iz Ljubljane organiziran in v ceno vključen povratni transfer.

CENA VKLJUČUJE: letalske prevoze s pristojbinami, prevoze po programu s klimatiziranimi vozili, čolni in trajekti, domače polete, 9x nočitev z zajtrkom v odličnih hotelih 4*, 3x nočitev z zajtrkom v dobrih hotelih 3* (Ubud in Ijen), vsi navedeni obroki, vstopnine in prepustnice, dovoljenja za naravne parke po programu, terenska vozila, panoramski vlak, zdravstveno asistenco v tujini (50.000€), osnovno nezgodno zavarovanje, spremstvo angleško govorečih lokalnih vodnikov, slovenski vodja poti v času potovanja po Indoneziji ter organizacijo potovanja.
OBVEZNA DOPLAČILA: manjša skupina 10-15 potnikov 440 EUR.
DOPLAČILA PO ŽELJI: enoposteljna soba 525 EUR.

Obvezno doplačilo (vodniku na poti): napitnine niso vključene v ceno, na poti 60 EUR po osebi.
Cepljenja: niso obvezna. Več o priporočljivih cepljenjih na www.zdravinapot.si
Vizum: je potreben. Malenkostna vizumska taksa se plača ov vstopu.

POGOJI:
Akontacija: 30 % od osnovne cene.
Prijavnina: 20 EUR na prijavnico / voucher, ne glede na število oseb.
Odpovedni riziko:
Premije: https://service.europaeische.at/doc/sl/Opis_storitev_ZavarovanjeOdpovediSLO-PIB-SLSS_2022-SL-001.pdf
Splošni pogoji: https://service.europaeische.at/doc/sl/Pogoje_ZavarovanjeOdpovediSLO-AVB-SLSS_2022-SL-001.pdf

Izračun upošteva udeležbo najmanj 16 oz. 10 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.

*************************************************************************************
Program je narejen po veljavnih cenikih marec 2023. Pridržujemo si pravico do spremenjenega razporeda ogledov, vendar program ostaja vsebinsko enak.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

POTOVANJE INDONEZIJSKIH LEPOT, NA SUMATRO, JAVO IN BALI – 15 DNI

od
3.549,00 €

Potniki

1
2
 

Rezervacija

POTOVANJE INDONEZIJSKIH LEPOT, NA SUMATRO, JAVO IN BALI – 15 DNI

od
3.549,00 €
Potniki
1
Odpovedni riziko
Način plačila
 

POTOVANJE INDONEZIJSKIH LEPOT, NA SUMATRO, JAVO IN BALI – 15 DNI


  • od 3.549,00 €


Termin:Morda vas zanima tudi...

TROPSKA KUBA - 11 DNI Južna in srednja Amerika

TROPSKA KUBA - 11 DNI

0/5

od 2.299,00 € Brez DDV: 2.299,00 €

FILIPINI - RAJSKI ARHIPELAG AZIJE - 13 DNI Filipini

FILIPINI - RAJSKI ARHIPELAG AZIJE - 13 DNI

0/5

od 2.099,00 € Brez DDV: 2.099,00 €

JORDANIJA - 7 DNI

JORDANIJA - 7 DNI

0/5

od 1.489,00 € Brez DDV: 1.489,00 €

NEPOZABNA JORDANIJA - 8 DNI

NEPOZABNA JORDANIJA - 8 DNI

0/5

od 1.179,00 € Brez DDV: 1.179,00 €

ŠRI LANKA - 11 DNI

ŠRI LANKA - 11 DNI

0/5

od 1.699,00 € Brez DDV: 1.699,00 €

LIBANON - 7 DNI

LIBANON - 7 DNI

0/5

od 1.290,00 € Brez DDV: 1.290,00 €

JAPONSKA - v jesenskih barvah - 13 DNI Japonska

JAPONSKA - v jesenskih barvah - 13 DNI

0/5

od 3.390,00 € Brez DDV: 3.390,00 €

NOVOLETNA ŠRI LANKA - 13 DNI

NOVOLETNA ŠRI LANKA - 13 DNI

0/5

od 2.399,00 € Brez DDV: 2.399,00 €

Tags: Indonezija, Bali, Java, Sumatra, Azija