Portugalska - dežela z bogato zgodovino, odskočna deska za mnoge raziskovalce. Lisbona je moderna prestolnica Portugalske. Čudovito mesto nam nam ob sprehodu skozi urejene vrtove in rožne gredice ponuja kar nekaj znamenitosti in zanimivosti. Trgi, staro mestno jedro ...
Porto, Coimbra, Fatima ...

Termini odhodov:
JUNIJ: 23.6.-29.6.2022
OKTOBER: 21.-27.10.2022

CENIK:

Cena pri najmanj 35 udeležencih: od 879 EUR
Cena pri najmanj 25 udeležencih:
od 939 EUR
Cena pri najmanj 15 udeležencih: od 969 EUR


1. DAN: SLOVENIJA - PORTO
Zbor potnikov na odhodnem letališču in polet preko Lizbone v Porto. Po prihodu prevoz do hotela, nastanitev in nočitev.

2. DAN: PORTO - ZLATA REKA DOURO in PORTOVEC
Po zajtrku ogled mesta; sprehodimo se glavnih ulicah Porta; mimo stolnice, cerkvice in samostana Svetega Frančiška, borze, zgrajene že leta 1843, mimo znamenitiega Stolpa klerikov in sedeža Univerze. Najznamenitejši je predel Ribeira s starimi hišami, zanimivo tržnico ter številnimi bari in restavracijami, ki zaživijo predvsem zvečer. Nad reko in starim mostom se pne najznamenitejši od petih mostov nad reko Douro, Ponte Dom Luis iz leta 1886. Nudi se nam lep razgled na »Zlato reko« s slikovitimi barkami s plitvim grezom, ki so služile za transport vina po reki. V številnih vinskih kleteh ob bregu reke Douro v Villa Nova de Gaia, obiskovalci pokušajo desertno vino portovec, tradicionalne stare ladje pa krasijo pristanišče. Zgodovina kleti sega nazaj v začetek 18. stoletja, najbolj znane kleti pa so Sandeman, Croft, Dow, Warre, Graham. Pokušnja desertnega portovca (doplačilo) - tipičnega portugalskega vina v znamenitih vinskih kleteh ob reki Douro. Možnost vožnje z ladjico po reki Douro (doplačilo) in prosto popoldne za samostojno raziskovanje.

3. DAN: PORTO - AVEIRO - COIMBRA - FATIMA
Zajtrk. Vožnja do Aveira, ki ga mnogi imenujejo portugalske Benetke. Navdušila nas bo laguna s sipinami in številnimi kanali, nad katerimi se pnejo nizki mostovi in v katerih najdemo tradicionalne pisane čolne za pobiranje alg in jegulj. Po želji (doplačilo) bomo s čolni »moliceiro«, ki so podobni beneškim gondolam, zapluli po kanalih, kar je edinstveno doživetje. Nadaljevanje poti v Coimbro, ter ogled najstarejšega univerzitetnega mesta in nekdanje prestolnice Portugalske. Sprehod po slikovitih, ozkih in strmih uličicah Coimbre je eden izmed razlogov, da se zaljubiš v Portugalsko. Univerza je najbolj častitljiva in najuglednejša učna ustanova, ki tudi sicer narekuje ritem življenja v mestu. Ogled univerze in knjižnice, katedrale in starega mestnega jedra, kjer starim ulicam in zgradbam daje ritem živahnost mestnega dogajanja. Vožnja v Fatimo.

4. DAN: FATIMA - ALCOBACA - NAZARE - OBIDOS - LIZBONA
Zajtrk. Po zajtrku ogled romarskega kraja, ki ga imenujejo oltar Portugalske. Sprehod po središču, ki je za milijone romarjev kraj skrivnosti in svetosti, ter prizorišče šestih čudežnih prikazovanj Device Marije iz leta 1917. Nadaljujemo v Alcobaco, kjer se nahaja najlepši evropski cistercijanski samostan iz 12. stoletja in je pod zaščito UNESCA. Krajši postanek v nepozabni in slikoviti ribiški vasici Nazare, danes letoviškem središču na obali Atlantskega oceana. Prebivalke mesta še vedno nosijo tradicionalna oblačila, tudi pladnji, obloženi s sardelami niso popolnoma izginili z nabrežja. Z zgornjega dela mesta Sito, na 110 m visokem vrhu pečine se odpira čudovit razgled. Nadaljevali bomo skozi zanimivo pokrajino do “poročnega mesta” Obidosa, ki naj bi ga "Dona" Isabela Aragonska dobila za poročno darilo. Sprehod po slikovitem, s srednjeveškim obzidjem obdanim mestom, ki leži na vrhu apnenčaste pečine. Značilne belo pobarvane hišice in tlakovane uličice večkrat služijo kot kulisa za filme. Popoldne vožnja v Lizbono, portugalsko glavno mesto, ki leži na sedmih gričih ob obali reke Tejo in ga imenujejo tudi zasanjano mesto.

5. DAN: LIZBONA
Zajtrk. Vožnja v predel Belem in ogled dveh draguljev pod Unescovo zaščito, Belemski stolp iz 16. stoletja in samostan sv. Jeronima s cerkvijo, v kateri so grobnice portugalskih kraljev in sarkofaga pesnika Camoesa ter pomorščaka Vasca da Game. Ustavili se bomo tudi pri spomeniku slavnih pomorščakov – raziskovalcev, nikakor pa ne bomo odšli brez pokušine okusne belemske sladice, Pasteis de Belem. Popoldne bomo nadaljevali z ogledom Lizbone in njenega čarobnega labirinta uličic, na katerih se stikajo številni spomini preteklosti, vsakdanjega vrveža, predvsem pa so v današnjem ritmu prežete s tradicionalnostjo in povsod prisotno melanholijo. Sprehod po živahni četrti Baixa in njenih trgih, ki jih je mesto dobilo v času velike prenove po uničujočem potresu v 18. stoletju (trg Rossio, Comercio,..). Stari del se razteza na sedmih gričih in v ta namen je v mestu kar nekaj vzpenjač in dvigal. Ena najbolj znanih v mestu je Santa Justa. Povezuje Baixo s četrtjo Chiado, znano po živahnem nočnem življenju ter trgovinicah, restavracijah in barih.

6. DAN: LIZBONA - (izlet CABO DA ROCA - SINTRA)
Po zajtrku prost dan v Lizboni. Priporočamo poldnevni izlet v Sintro in okolico Lizbone (doplačilo). Vožnja v Sintro, staro kraljevsko prestolnico, ki upravičeno velja za eno najlepših mest na Portugalskem. Ogled nacionalne palače Sintra, kraljeve palače iz 15. stoletja, ki so jo kralji uporabljali vse do 19. stoletja kot poletno palačo. Popoldne vožnja skozi Park Pena, očarljivo mešanico zelenih gozdov ter nasadov mimoz ter drugih eksotičnih rastlin in cvetic v okolici Sintre, do najzahodnejše točke Evrope - Cabo da Roca. Po ogledu povratek v Lizbono skozi mondeni letovišči Estoril in Cascais, ki se nahajata ob obalni cesti približno 30 km od Lizbone. Cascais se je razvil iz ribiške vasice in leži ob mirnem zalivu; Estoril pa je letovišče z igralnico in zanimivo vohunsko zgodovino. Po povratku v Lizbono prosto za sprehod po mestu in nakupe v številnih trgovinicah, ki vas bodo s svojo tradicionalno podobo kar vabile v notranjost. Zvečer priporočamo (doplačilo) obisk lokala s tipičnim, otožno hrepenečim portugalskim fadom in večerjo.

7. DAN: LIZBONA - SLOVENIJA
Zajtrk. Za slovo si bomo ogledali še novejši, moderni del Lizbone. Tukaj je postaja podzemne železnice Oriente, ki velja za eno najlepših modernih znamenitosti, saj s streho iz jekla in stekla deluje kot drevored. Nakupovalni center Vasco da Gama nas na eni izmed strani pripelje do »Parka narodov«, kjer vas pozdravljajo vse zastave sveta. Ob reki Rio Tejo je gondola, od koder je pogled na najdaljši most Vasco da Gama in istoimenski stolp, ki velja za najvišjo zgradbo v Lizboni. Morda se boste odločili za obisk Akvarija, kjer je na zelo zanim način predstavljen podvodni svet vseh kontinentov. Sledi vožnja na letališče, od koder bomo poleteli proti Sloveniji oz. na bližnje letališče.


CENA VKLJUČUJE: polet po programu, 6 x nočitev z zajtrkom v hotelih 3* (dvoposteljne sobe), prevoze in oglede brez vstopnin, osnovno nezgodno zavarovanje, spremstvo ter organizacijo potovanja.
DOPLAČILA: enoposteljna soba 240 EUR, strošek vstopnin in javnega prevoza pribl. 50 EUR,  prevoz na letališče in nazaj 58 EUR (min. 15 oseb), večerja s pijačo in Fado programom pribl. 55 EUR, 5 x večerja 120 EUR, izlet v Sintro 65 EUR, mestna turistična pristojbina 2 EUR na osebo/noč.
POPUSTI: otrok do 12.leta na tretjem ležišču 10 %.

POMEMBNO: Pri letalskih prevoznikih in odvisno od vaših prijav,  obstaja verjetnost zasedenosti mest na rednih linijah, zato prijazno opozarjamo, da v tem primeru iščemo optimalne povezave iz bližnjih letališč. V tem primeru zagotavljamo,  da program in vsebina ostajata nespremenjena.
POGOJI:


Akontacija: 30% od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 20 EUR na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb. 

Izračun upošteva
udeležbo najmanj  35, 25 oz. 15 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa. 

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

PORTUGALSKA - OD LIZBONE DO PORTA - 7 DNI

od
879,00 €

Potniki

1
2
 

PORTUGALSKA - OD LIZBONE DO PORTA - 7 DNI


  • od 879,00 €Morda vas zanima tudi...

PORTUGALSKA IN SEVERNA ŠPANIJA - 13 DNIŠpanija

PORTUGALSKA IN SEVERNA ŠPANIJA - 13 DNI

0/5

od 1.290,00 € Brez DDV: 1.290,00 €

LIZBONA - 4 DNI Portugalska

LIZBONA - 4 DNI

0/5

od 569,00 € Brez DDV: 569,00 €

AZORI - otoki z neokrnjeno naravo - 8 DNI

AZORI - otoki z neokrnjeno naravo - 8 DNI

0/5

od 1.399,00 € Brez DDV: 1.399,00 €

 BALTSKE PRESTOLNICE IN HELSINKI - 7 dni

BALTSKE PRESTOLNICE IN HELSINKI - 7 dni

0/5

od 889,00 € Brez DDV: 889,00 €

Tags: PORTUGALSKA, Lizbone, Porta, Portugalska