Potovali bomo le podnevi, da nam nič ne uide – ne francoski jugozahod ne slikovita Baskija z Guggenheimovim muzejem. Ob Jakobovi poti do romarskega središča Santiago de Compostela in sproščenega Porta, s pogledom na reko Douro in peščene plaže Atlantika. Lizbona, prestolnica pomorščakov, in temperamentna mesta Sevilla, Toledo, Cordoba ter Madrid in nakupovanje v Andori.

TERMINI: 2. 6. - 14. 6. 2023


Cena pri najmanj 40 udeležencih: 1.390 EUR
Cena pri najmanj 32 udeležencih: 1.440 EUR
Cena pri najmanj 24 udeležencih: 1.490 EUR

Cenejše počitnice: 160 EUR na rezervacijo dveh oseb do 31. 1. 2023

1. dan: SLOVENIJA–FRANCIJA

Navsezgodaj nas bo udoben avtobus odpeljal v Provanso, južno Francijo, do kraja nastanitve.

2. dan: SAN SEBASTIAN–BILBAO

Rogljičke bomo drobili pod Pireneji vse do Bayonne. Kjer se francoska Baskija prelije v špansko, se bomo ustavili za panoramo zaliva in mesta San Sebastian ter se zapeljali v smeri mesta Bilbao.

3. dan: BILBAO–BURGOS–LEON

Po zgodnjem zajtrku bomo raziskali Bilbao z modernističnim muzejem Guggenheim, presežkom ameriškega arhitekta Gehryja. Odpeljali se bomo v Burgos, El Cidovo mesto z mogočno katedralo, in nadaljevali pot v Galicijo – Leon se ponaša z mogočno stolnico in panteonom leonskih kraljev.

4. dan: SANTIAGO DE CAMPOSTELA 

Po galicijskem zajtrku bomo nadaljevali proti Jakobovi poti. Priložnost, da se po poti sprehodimo, bomo izkoristili in odromali v središče Santiago de Campostela, kjer znamenita cerkev skriva grob sv. Jakoba, trgovinice srednjeveškega jedra pa pričajo o tradiciji domače obrti. Obvezen spominek: poslikan pokrov velike (ali jakobove) pokrovače.   

5. dan: SANTIAGO DE CAMPOSTELA–PORTO

Po zadnjem španskem zajtrku se bomo mimo Viga spustili v sproščeno mesto Porto ob ustju reke Douro. Najprej ga bomo spoznali skupaj: neskončna promenada nad peščenimi plažami, kamor pripelje avenija Boavista, katedrala, cerkev sv. Klare in borza Bolsa med uličicami pisanih hiš ter tradicionalni portovec od terase do terase. Vožnja do kraja nastanitve.   

6. dan: COIMBRA–FATIMA–LIZBONA

Po zajtrku se bomo usmerili proti jugu: najstarejša portugalska romanska zgradba je katedrala v Coimbri. Po sprehodu in osvežitvi nadaljujemo do romarskega središča Fatima s prekrasnim trgom polkrožnih galerij. Po krajšem postanku se odpravimo do Lizbone, prestolnice naroda pomorščakov, ki zrejo v ocean z mogočnega spomenika. Grad Sao Jorge in utrdba Belem so paša za oči, četrt Alfama in ulice starega jedra pa balzam za dušo. Po ogledu in času za osvežitev le še vožnja do kraja nastanitve. Nastanitev v okolici Lizbone.

7. in 8. dan: OKOLICA LIZBONE – počitnikovanje

Po zajtrku dan za počitek. Priložnost za branje knjige, sprehajanje ali pa individualno raziskovanje okolice s pomočjo lokalnih prevoznih sredstev. Nočitev v hotelu.

9. dan: SEVILLA

Okusi zadnjega jutra nas bodo spremljali v Španijo. Slikovita Sevilla nam bo postregla bisere arabske arhitekture in največjo gotsko cerkev na svetu. Po ogledu bomo nadaljevali pot do kraja nastanitve. Nastanitev v hotelu.   

10. dan: CORDOBA–TOLEDO

Znova španski zajtrk, nato se bomo odpeljali do Cordobe, ki se ponaša z eno večjih mošej v Evropi. Nato pa v stari Toledo slikarja El Greca, s palačami, cerkvami in sinagogami, ki pričajo o bogati židovski kulturi. Potovanje se bo nadaljevalo v smeri Madrida, do kraja nastanitve. Nastanitev v hotelu.

11. dan: MADRID–LLEIDA

Španska prestolnica nas bo sprejela s številnimi palačami, trgi, muzeji. Pokrajina Aragon bo naš naslednji cilj in naša postojanka bo tokrat v bližini Lleide.

12. dan: ANDORA–PROVANSA

Pripravite denarnice, gremo v Andoro! Turistični ogled žepne države bo bliskovit, nato pa – šoooping! Nekaj malega si bomo dali na stran, saj nas zvečer čaka še postanek v Provansi.
   
13. dan: FRANCIJA–ITALIJA–SLOVENIJA 

Francoski zajtrk s maslenimi rogljički nas bo pospremil proti domu, po Provansi in skozi Italijo, kamor bomo prispeli zvečer.

CENA VKLJUČUJE: prevoz z udobnim turističnim avtobusom po programu, namestitev v dvoposteljnih sobah hotelov 2*/3*, 10 x polpenzion in 2 x nočitev z zajtrkom, oglede po programu (San Sebastian, Bilbao, Burgos, Leon, Santiago de Campostella, Porto, Coimbra, Fatima, Lizbona, Sevilla, Cordoba, Toledo, Madrid, Andora), vodenje in organizacijo potovanja.
DOPLAČILA: enoposteljna soba 390 EUR. Doplačilo za vstopnine po programu – po želji ob prijavi (Guggenheimov muzej, katedrala Burgos, palača Bolsa, stolp Belem, katedrala Sevilla, mošeja Cordoba): 90 EUR. Druge vstopnine po želji: 8–15 EUR/znamenitost

OBVEZNO DOPLAČILO (na licu mesta): turistična pristojbina 40 EUR.

POPUST: otrok do 12 let v sobi z dvema odraslima 10 %.

POGOJI:

Akontacija: 30 % od osnovne cene.

Prijavnina: 20 EUR na prijavnico / voucher, ne glede na število oseb.
Odpovedni riziko: 
Splošni pogoji: https://service.europaeische.at/doc/sl/Pogoje_ZavarovanjeOdpovediSLO-AVB-SLSS_2022-SL-001.pdf


Premija: https://service.europaeische.at/doc/sl/Opis_storitev_ZavarovanjeOdpovediSLO-PIB-SLSS_2022-SL-001.pdf


Izračun upošteva udeležbo najmanj 40, 32 oz. 24 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.
*************************************************************************************
Program je narejen po veljavnih cenikih decembra 2022. Pridržujemo si pravico do spremenjenega razporeda ogledov, vendar program ostaja vsebinsko enak.


Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

PORTUGALSKA IN SEVERNA ŠPANIJA - 13 DNI

od
1.390,00 €

Potniki

1
2
 

Rezervacija

PORTUGALSKA IN SEVERNA ŠPANIJA - 13 DNI

od
1.390,00 €
Potniki
1
Odpovedni riziko
Način plačila
 

PORTUGALSKA IN SEVERNA ŠPANIJA - 13 DNI


  • od 1.390,00 €


Termin:Morda vas zanima tudi...

KATALONSKA LEPOTICA BARCELONA - 4 DNI Španija

KATALONSKA LEPOTICA BARCELONA - 4 DNI

0/5

od 599,00 € Brez DDV: 599,00 €

BISERI ANDALUZIJE - 5 DNI Španija

BISERI ANDALUZIJE - 5 DNI

0/5

od 749,00 € Brez DDV: 749,00 €

PORTUGALSKA - 5 DNI

PORTUGALSKA - 5 DNI

0/5

od 930,00 € Brez DDV: 930,00 €

PORPORTUGALSKA IN SEVERNA ŠPANIJA - 13 DNI (bus) Španija

PORTUGALSKA IN SEVERNA ŠPANIJA - 13 DNI (maj)

0/5

od 1.390,00 € Brez DDV: 1.390,00 €

PORTUGALSKA - OD PORTA DO LIZBONE - 7 DNI

PORTUGALSKA - OD PORTA DO LIZBONE - 7 DNI

0/5

od 939,00 € Brez DDV: 939,00 €

BISERI ANDALUZIJE - 5 DNI (letalo iz Ljubljane)Španija

BISERI ANDALUZIJE - 5 DNI (letalo iz Ljubljane)

0/5

od 799,00 € Brez DDV: 799,00 €

Tags: Portuglska, Španija, Lizbona, Portugalska, Bardcelona, Madrid, Porto, Zaragoza