• POLETNI UTRINKI JUŽNE DALMACIJE
  • POLETNI UTRINKI JUŽNE DALMACIJE


Cena pri najmanj 45 udeležencih: 396 Eur
Cena pri najmanj 35 udeležencih: 446 Eur


1.DAN: SLOVENIJA - NP SLAPOVI KRKE ETNOLAND DALMATI - NEUM:

Odhod avtobusa v jutranjih urah. Vožnja na Hrvaško, do slikovitega NP Krka, kjer bomo občudovali lepote reke Krke, ki je v razmeroma kratkem toku ustvarila globoke kanjone, jezera in številne slapove. Popoldan bomo obiskali vasico Pakovo selo, bolj znano kot Etnoland Dalmati. V prvem tovrstnem tematskem parku na Hrvaškem obiskovalcem prikažejo nekdanji način življenja prebivalcev dalmatinskega zaledja. Spoznali bomo različne običaje, tipično arhitekturo ter degustirali domače vino in pršut. Vožnja do Neuma, kjer bo namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. DAN: NEUM - DUBROVNIK:
Po zajtrku vas bomo povabili na fakultativni izlet v Dubrovnik, biser Hrvaške. Ogled starega mestnega jedra za obzidjem; sprehod od znamenitih mestnih vrat im. Pile po glavni mestni ulici, po Stradunu, ki ga krasijo imenitne arhitekturne mojstrovine, med drugimi Onofrijeva Veliki in Mali vodnjak, frančiškanski samostan z eno najstarejših lekarn v tem delu Evrope, cerkev sv. Vlaha, Knežev dvor, dominikanski samostan, katedrala z zakladnico in drugi. Po želji se boste lahko sprehodili po znamenitem obzidju, seveda pa bo tudi nekaj prostega časa za samostojne oglede, kavico…Vrnitev v Neum, večerja in nočitev.

3. DAN: NEUM – DELTA REKE NERETVE - NEUM:
Po zajtrku prosto za samostojne oglede ali kopanje. V popoldanskih urah se boste lahko udeležili izleta v dolino delte Neretve. Prijazni domačini nam bodo postregli s pravo hercegovsko lozo in sezonskim sadjem. Vseskozi nas bo spremljala dalmatinska glasba. Zapeljali se bomo z njihovimi tradicionalnimi ladjicami »trupicami« po rokavu Neretve. Občudovali boste nedotaknjeno naravo in skrite rokave in kanale reke Neretve. Naredili bomo nekaj krasnih fotografij za lep spomin, seveda pa nas bodo pogostili še z okusnim piknik kosilom. V poznih popoldanskih urah vrnitev v Neum, večerja in prenočevanje.

4. DAN: NEUM - MEĐUGORJE - Izvir reke BUNE - MOSTAR - NEUM:
Po zajtrku se boste lahko odločili za izlet do znamenitega romarskega središča Međugorja. Na poti v Mostar se bomo ustavili v Blagaju, kjer si bomo ogledali derviško tekijo, iz 16. stoletja in kraški izvir hladne reke Bune. Čas bo za kavico in krajši ogled. Po prihodu v Mostar se bomo sprehodili po slikovitem mestnem jedru, ki se ponaša s številnimi džamijami, mostovi, kopališči (hamani), cerkvami, čaršijami in drugimi arhitekturnimi objekti, kjer se prepletajo orientalski in mediteranski vplivi. Na žalost pa je bil v zadnji vojni porušen najlepši spomenik turške umetnosti stari kamniti most, ki ga je leta 1566 zgradil Mimar Hajrudin. Danes je most obnovljen, ponovno v ponos mestu in pod zaščito UNESCA. Prosto za ratluk in kavico in vrnitev v Neum, kjer bo še čas za osvežitev v morju. Večerja in nočitev.

5. DAN: NEUM - RIBJI PIKNIK:
Dan bo namenjen uživanju na plaži, lahko pa se boste odločili za ribji piknik in vožnjo z ladjo po zalivu. Večerja in prenočevanje.

6. DAN: NEUM - TRSTENO in POLOTOK PELJEŠAC:
Po zajtrku se boste lahko odločili za izlet do Trstena, majhnega obmorskega naselja, ki je znan je po svojih edinstvenih naravnih lepotah, bujni vegetaciji in popularnemu Arboretumu. Od 14. stol. je bil del Dubrovniške republike in prav naravne lepote Trstena so očarale številne dubrovniške plemiče, da so si tu zgradili poletne hiške. Vožnja v Ston, ki se nahaja na začetku polotoka Pelješac in je znan kot "mesto soli". Ponaša se z najdaljšim kamnitim zidom v Evropi. Sprehod po mestu, nato pa bomo obiskali tudi eno izmed vinskih kleti in imeli degustacijo vin. Vrnitev v Neum, večerja in nočitev.

7. DAN: NEUM - NACIONALNI PARK MLJET:
Zajtrk. Dan bo namenjen uživanju na plaži, lahko pa se boste odločili za izlet na najbolj zelen in bujen otok v Dalmaciji, na Mljet, ki ima status nacionalnega parka. Po legendi je prav tu Odisej doživel brodolom, otok pa je tudi tesno povezan s sv. Pavlom. Poleg morskih jezer si bomo ogledali tudi mali otok sredi jezer, kjer se nahaja benediktinski samostan sv. Marije iz 12 stol. Po kosilu boste lahko uživali v plavanju, potapljanju in raziskovanju na najlepših delih otoka, ki so raj tudi za svetovne potapljače. Izvedeli boste, zakaj je Mljet medeni otok in uživali v lepotah otoka. Vrnitev v Neum, večerja in nočitev.

8. DAN: NEUM - ZADAR - SLOVENIJA:
Po zajtrku bo še čas za kopanje in uživanje na plaži. Vožnja proti Zadru in postanek za ogled mestnih znamenitosti: cerkve sv. Donata, zvonika sv. Marije, katedrale sv. Anastazije, Rimskega trga, Narodnega trga z mestno ložo. Vožnja v Slovenijo, kamor bo prihod v poznih večernih urah. 

CENA VKLJUČUJE: prevoz z avtobusom na navedeni relaciji, 7 x polpenzion v hotelu 3* (1/2 sobe), vstopnino v NP Krka, vstopnino v Etnoland Dalmati s pokušino, ogled mesta Zadar, osnovno nezgodno zavarovanje, ter spremstvo in organizacijo izleta.
DOPLAČILA: 1/1 soba 126 €. Fakultativni izleti: Međugorje, izvir reke Bune in Mostar 35 €, Trsteno, Ston in pokušina vin na Pelješcu 35 €, Ribji piknik na ladjici: 25 €, vožnja s trupicami po delti Neretve s kosilom, izlet v Dubrovnik, izlet v NP Mljet. POPUSTI: otrok do 12. leta na tretjem ležišču 10%.

POGOJI:
Akontacija: 30% od osnovne cene. 
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili. 
Prijavnina: 15 € na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb. 


Izračun upošteva udeležbo najmanj 45 oz. 35 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

POLETNI UTRINKI JUŽNE DALMACIJE

od
396,00 €

Potniki

1
2
 

POLETNI UTRINKI JUŽNE DALMACIJE


  • od 396,00 €Morda vas zanima tudi...

MODRO POLETJE NA COSTA BRAVI Španija

MODRO POLETJE NA COSTA BRAVI

0/5

od 398,00 € Brez DDV: 398,00 €

APULIJA POČITNICE Italija

APULIJA - POČITNICE

0/5

od 498,00 € Brez DDV: 498,00 €

POLETNI UTRINKI NEMČIJE, ANGLIJE IN BELGIJE Velika Britanija, Nemčija, Belgija

POLETNI UTRINKI NEMČIJE, ANGLIJE IN BELGIJE

0/5

od 698,00 € Brez DDV: 698,00 €

POČITNICE V ČUDOVITI TOSKANI, iTALIJA

POČITNICE V ČUDOVITI TOSKANI

0/5

od 399,00 € Brez DDV: 399,00 €

APULIJA IN KALABRIJA - POČITNICE

SONČNE OBALE APULIJE IN KALABRIJE

0/5

od 599,00 € Brez DDV: 599,00 €

POČITNICE NA LASTOVEM

POČITNICE NA LASTOVEM

0/5

od 459,00 € Brez DDV: 459,00 €

POČITNICE NA MAKARSKI RIVIERI

POČITNICE NA MAKARSKI RIVIERI

0/5

od 499,00 € Brez DDV: 499,00 €

POČITNICE NA KORČULI

POČITNICE NA KORČULI

0/5

od 549,00 € Brez DDV: 549,00 €

POČITNICE V ŠVICARSKIH GORAH

POČITNICE V ŠVICARSKIH GORAH

0/5

od 539,00 € Brez DDV: 539,00 €

POČITNICE NA VISU

POČITNICE NA VISU

0/5

od 439,00 € Brez DDV: 439,00 €

POČITNICE V PRIMOŠTENU

POČITNICE V PRIMOŠTENU

0/5

od 499,00 € Brez DDV: 499,00 €

Tags: POLETNI UTRINKI JUŽNE DALMACIJE