• POČITNIŠKO POTEPANJE  PO TIROLSKEM - 6 DNI
  • POČITNIŠKO POTEPANJE  PO TIROLSKEM - 6 DNI

Za tiste, ki radi hodijo na dolge in nenaporne sprehode v neokrnjeno naravo čudovitega gorskega sveta, kjer je zrak čist in opojno dišeč.
Šest dni na Tirolskem v pravem tirolskem hotelu, kjer nas bodo razvajali z dobro hrano.
Hotel nudi prav vse, da se bomo dobro počutili, tudi savno in bazen na lepem vrtu.


TERMIN:  26. 6.  - 1. 7. 2023

Cena pri najmanj 30 udeležencih: 529 EUR
Cena pri najmanj 20 udeležencih: 569 EUR


1. dan: GRAD TRATZBERG
Odhod iz Ljubljane ob 7. uri. Vožnja mimo Bischofshofna na Tirolsko. Nadaljevanje poti skozi Kitzbühel v Stans. Na strmem pobočju nad dolino reke Inn se vzdiguje mogočen grad Tratzberg. Zgradili so ga okoli leta 1500, čez približno pol stoletja pa so ga povečali in bogato okrasili v renesančnem slogu. Služil je kot lovski dvorec cesarju Maksimilijanu in družini Fugger iz Augsburga. Grad je bil 150 let v privatni lasti Enzenbergov, zato je še danes do popolnosti ohranjen in tudi opremljen. Ogled grajskega dvorišča s slavnimi arkadami, orožarne in grajskih soban. Nato vožnja mimo Innsbrucka v Tarrenz, slikovito tirolsko mestece. Nastanitev v tradicionalnem tirolskem hotelu. Zvečer bo na vrsti odlična večerja z avstrijskimi dobrotami. Nočitev.

2. dan: STAMS – LOCHERBODEN

Zajtrk. Vožnja v bližnji Stams. Obiskali bomo cistercijansko opatijo Stams, katere začetki segajo v 13. stol. Današnja samostanska cerkev je z začetka 18. stol. in je ena sama razkošna igra baroka, omenimo naj le glavni oltar, ki spominja na čipkasto drevo neštetih angelcev in svetnikov. S samostanom smo povezani tudi mi, saj je v njem živelo kar nekaj slovenskih redovnikov, našega rodu sta bila tudi dva opata, ki zdaj počivata v cerkvi. Ogledali si bomo tudi nadvse razkošno dvorano Bernardi. Nadaljevanje poti v Locherboden pod pogorje Mieminger, kjer bomo obiskali Marijino cerkvico, ki se s svojim vitkim zvonikom skoraj dotika neba in tako spaja z gorato okolico. Po ogledih se bomo po želji lahko okrepčali v pravem tirolskem gostišču. Vrnitev v hotel. Prosto popoldne za počitek ali sprehod v okolico. Zvečer nam bodo na hotelskem vrtu postregli z jedmi z žara (ob lepem vremenu). Nočitev.

3. dan: ZUGSPITZE
Po zajtkru nas čaka vzpon z gondolsko žičnico na Zugspitze (2.962 m), najvišjo goro Nemčije, od koder bomo uživali v prekrasnih razgledih na tritisočake ... Vrnitev v hotel. Sladko presenečenje v hotelu! Večerja in nočitev.

4. dan: DOLINA ÖTZ – Z ŽIČNICO V VIŠAVE
Zajtrk. Dan bomo preživeli v dolini Ötz. Najprej se bomo zapeljali skoraj do konca doline v Sölden. Vas je pomembno zimsko in poletno letovišče - prizorišče pomembnih smučarskih tekem, pa tudi središče vse doline. Vožnja z žičnico na 2670 m visoki Hohe Mut, od koder so čudoviti razgledi na dolino, okoliške gore in ledenike. Nato vožnja v Umhausen. Od tukaj se bomo po zelo slikoviti poti peš odpravili do največjega in najmočnejšega slapa v Avstriji z imenom Stuibenfälle. Na vrsti bo Ötzidorf, muzej na prostem, ki prikazuje vas, v kakršni naj bi živel slavni Ötzi, človek z ledenika. Mumijo so leta 1991 našli plezalci na ledeniku Similaun, čisto na meji z Italijo. Najdba sodi med najimenitnejše te vrste, saj se iz njegovega okostja, obleke, orodja in orožja lahko sklepa o načinu življenja pred 5.300 leti na tem ozemlju. Tako je nastal tudi ta muzej. Vrnitev v hotel. Po večerji nam bodo zaigrali domači godci. Veselo bo! Nočitev.   
 

5. dan: SPREHOD V NARAVO DO IMSTA

Zajtrk. Dopoldne se bomo podali na dolg sprehod v prečudovito gorsko okolico. Šli bomo vse do Imsta - okoli 2 uri prijetne hoje. Po želji se bomo lahko poskusili v sankanju po posebni varni progi, ki je najdaljša na svetu. Če ne bomo preveč utrujeni, se bomo lahko peš vrnili v hotel, ali pa se bomo odpeljali z avtobusom. Prosto popoldne za kopanje v hotelskem bazenu ali počitek na romantičnem vrtu. Večerja in nočitev.

6. dan: INNSBRUCK – KRIMMLSKI SLAPOVI
Zajtrk. Vožnja proti Innsbrucku. Najprej se bomo zapeljali na grič Bergisel, od koder bomo z olimpijske skakalnice občudovali panoramo Innsbrucka in okoliških gora. Nato ogled glavnih znamenitosti: dvorne cerkve s slovito grobnico Habsburžanov, Zlate strešice, stolnice sv. Jakoba ... Slikovita vožnja čez prelaz Gerlos do vasice Krimml, ki je izhodišče za izlete do Krimmlskih slapov. Tudi mi se bomo odpravili tja. Mogočni Krimmlski slapovi, ki z vso močjo bobnijo čez skalno pogorje v gozdnato dolino reke Salzach, so eni izmed najlepših v alpskem svetu. Do prvega slapu je 15 minut nenaporne hoje, ki jo zmore vsakdo. Vrnitev v Ljubljano.

CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom, 5 polpenzionov (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC) v hotelu s 3 zvezdicami, živa glasba 4. večer, sladko presenečenje, osnovno nezgodno zavarovanje, naše vodstvo in organizacija.

DOPLAČILA PO ŽELJI: enoposteljna soba 120 EUR. Žičnice in vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

POGOJI:

Akontacija: 30 % od osnovne cene.

Prijavnina: 20 EUR na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb.
Odpovedni riziko: 
Splošni pogoji: https://service.europaeische.at/doc/sl/Pogoje_ZavarovanjeOdpovediSLO-AVB-SLSS_2022-SL-001.pdf

Premija: https://service.europaeische.at/doc/sl/Opis_storitev_ZavarovanjeOdpovediSLO-PIB-SLSS_2022-SL-001.pdf

Izračun upošteva udeležbo najmanj 30 oz. 20 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.
*************************************************************************************
Program je narejen po veljavnih cenikih decembra 2022. Pridržujemo si pravico do spremenjenega razporeda ogledov, vendar program ostaja vsebinsko enak.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

POČITNIŠKO POTEPANJE PO TIROLSKEM - 6 DNI

od
529,00 €

Potniki

1
2
 

Rezervacija

POČITNIŠKO POTEPANJE PO TIROLSKEM - 6 DNI

od
529,00 €
Potniki
1
Odpovedni riziko
Način plačila
 

POČITNIŠKO POTEPANJE PO TIROLSKEM - 6 DNI


  • od 529,00 €


Termin:Morda vas zanima tudi...

MOGOČNE ŠVICARSKE ALPE IN JUNGFRAUJOCH – 4 DNIŠvica

MOGOČNE ŠVICARSKE ALPE IN JUNGFRAUJOCH – 4 DNI

0/5

od 419,00 € Brez DDV: 419,00 €

PARIZ IN PO ŽELJI VERSAILLES ALI DISNEYLAND - 5 DNI  Francija

PARIZ IN PO ŽELJI VERSAILLES ALI DISNEYLAND - 5 DNI

0/5

od 339,00 € Brez DDV: 339,00 €

ŠKOTSKA MED KLANI IN KILTI - 8 DNIVelika Britanija

ŠKOTSKA MED KLANI IN KILTI - 8 DNI

0/5

od 1.298,00 € Brez DDV: 1.298,00 €

AMSTERDAM IN BRUSELJ - 6 DNINizozemska

AMSTERDAM IN BRUSELJ - 6 DNI

0/5

od 439,00 € Brez DDV: 439,00 €

ŠKOTSKA - 5 DNI

ŠKOTSKA - 5 DNI

0/5

od 990,00 € Brez DDV: 990,00 €

NORMANDIJA, BRETANIJA IN DOLINA LOARE - 5 DNI Francija

NORMANDIJA, BRETANIJA IN DOLINA LOARE - 5 DNI

0/5

od 850,00 € Brez DDV: 850,00 €

DUNAJ, STOLP IN ŽIVALSKI VRT - 1 DAN Avstrija

DUNAJ, STOLP IN ŽIVALSKI VRT - 1 DAN

0/5

od 55,00 € Brez DDV: 55,00 €

Tags: Tirolska, Tirolskem, Avstrija