V GORSKEM SVETU ŠVICE

GORSKI HOTEL 3*
NOTRANJI BAZEN, SAVNA, MASAŽNI BAZEN
Z ZOBATO ŽELEZNICO POD ROCHERS DE NAYE (2.042 M)
ŽENEVA, LAUSANNE, MONTREUX
GSTAAD, MONDENO LETOVIŠČE, KJER SMUČAJO KRONANE GLAVE
PREGREŠNO DOBRA ČOKOLADA CAILLER
YVOIRE - ENA NAJOČARLJIVEJŠIH FRANCOSKIH SREDNJEVEŠKIH VASI


TERMIN:  9. 8. - 15. 8. 2023

Cena pri najmanj 45 udeležencih: 679 EUR
Cena pri najmanj 35 udeležencih: 729 EUR
Cena pri najmanj 25 udeležencih: 769 EUR


1. dan: Col du Grand Saint Bernard       
Odhod iz Ljubljane ob 5. uri. Vožnja mimo Benetk, Milana in Aoste proti Alpam. Začeli se bomo vzpenjati po slikoviti gorski cesti sv. Bernarda, eni najstarejših alpskih poti - njena prometna pomembnost se je zmanjšala šele leta 1964 z dograditvijo predora. Na prelazu Velikega sv. Bernarda (Col du Grand Saint Bernard, 2469 m) se bomo ustavili, občudovali jezero, ki je zamrznjeno skoraj 260 dni na leto. Obiskali bomo tudi zavetišče (hospic), ki so ga v srednjem veku ustanovili menihi avguštinci. Tu so z njimi bivali slavni psi - bernardinci, ki so jim sprva služili za prenašanje tovora, nato pa za reševanje planincev izpod plazov. Ogled zanimivega muzeja, ki pripoveduje o zgodovini zavetišča, o okoliški naravi ter o vzreji bernardincev. Nadaljevanje poti v dolino proti Martignyju in dalje proti slikoviti gorski vasici Leysin v kantonu Vaud, ki slovi kot klimatsko letovišče ter smučarsko središče. Vasica leži na alpskem pobočju na 1260 m. Nastanitev v hotelu, kjer bomo preživljali naše počitnice. Večerja in nočitev.

2. dan: Le Kuklos
Zajtrk. Spoznavanje okolice. Nato pa vzpon z žičnico do vrtljive panoramske restavracije Le Kuklos. Futuristična zgradba, ki je v celoti zgrajena iz stekla, kraljuje na 2048 m med gorami Tour d'Äi, Tour de Mayen in Tour de Famelon ter nudi izjemne razglede na Ženevsko jezero, dolino Rone, na visoke alpske vrhove, videli bomo tudi Mont Blanc in Eiger. Uživanje v objemu gora. Vrnitev z žičnico v dolino. Večerja in nočitev.

3. dan: Ženeva - Yvoire
Zajtrk. Dan bomo posvetili Ženevskemu jezeru, ki si ga delita Švica in Francija - Francozi ga imenujejo Lac Léman. Vožnja po severni, švicarski obali jezera mimo mnogih mondenih letovišč v Ženevo, ki leži ob jugozahodnem delu jezera in hkrati ob bregovih Rone. Svetovljansko mesto, trdnjava reformacije - mesto Calvina, prestolnica mislecev (J. J. Rousseau) in ne nazadnje sedež Združenih narodov. Ogled mestnih zanimivosti: katedrale, mestne hiše, spomenika reformaciji, palače Združenih narodov ...  Videli bomo tudi slavni vodomet, simbol mesta, ki brizga vodo iz jezera okoli 140 m visoko! Vračali se bomo po južni, francoski obali jezera in tam obiskali Yvoire, eno najlepših francoskih vasi, ki je za svojo ureditev dobila številne nagrade. Sprehod po ozkih srednjeveških ulicah, prepolnih cvetja in trgovinic bo prava paša za oči. Po želji obisk skrivnostnega vrta petih čutov! Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

4. dan: Montreux - Rochers de Naye - Grad Chillon                            
Zajtrk. Vožnja v Montreux, mondeno letovišče ob Ženevskem jezeru z razkošnimi hoteli in sijajnimi palačami. Mesto ima izjemno milo klimo, od tod tudi izredno bujna in raznolika vegetacija (fige, mandljevci, ciprese, magnolije). Sprehod po starem mestu. Nato se bomo z zobato železnico (doplačilo, odločitev ob prijavi) odpeljali mimo polj in pašnikov ter skozi slikovita naselja, kot sta Glion in Caux s starimi elegantnimi hoteli 1600 m visoko, pod skalni vrh Rochers de Naye (2042 m). Z razgledne točke bomo uživali v lepem razgledu na Ženevsko jezero ter na okoliške Alpe, všeč pa nam bodo tudi prijazni svizci ter dehteče gorsko cvetje. Po želji si bomo privoščili tudi kosilo v panoramski gorski restavraciji. Vrnitev z vlakom v dolino. Vožnja do gradu Chillon. Čudovita lega na majhnem otočku tik ob obali Ženevskega jezera z rajskimi razgledi na Montreux in Alpe pritegne mnoge obiskovalce, navdihnila je celo velikega angleškega pesnika Lorda Byrona, ki je grad uporabil v svoji pesnitvi "Chillonski jetnik". Ogled. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

5. dan: Lozana - Vevey
Zajtrk. Vožnja v mondeni Lausanne, po naše v Lozano, ki jo imenujejo tudi olimpijska prestolnica, saj je tukaj sedež Mednarodnega olimpijskega komiteja. Najprej si bomo v pristaniškem Ouchyju ogledali sloviti Olimpijski muzej, nato pa stari gornji del mesta, ki se je razvijal okoli gotske katedrale. Sledi vožnja v Vevey, eno od prijetnih letovišč ob Ženevskem jezeru. Sprehod ob obali vse do spomenika slavnega igralca in režiserja Charlieja Chaplina. Vrnitev v hotel in prosto popoldne. Večerja in nočitev.

6. dan: Gruyères - Broc - Gstaad
Zajtrk. Vožnja v zaledje Ženevskega jezera - v Gruyères, malo utrjeno srednjeveško mestece. Slovi po siru z imenom gruyère, ki je za francosko Švico enako pomemben kot ementalec za nemško Švico. Nad mestom kraljuje mogočen grad iz 15. stol. Ogled nam bo razsvetlil več stoletij dolgo grajsko zgodovino arhitekture in kulture. Po želji bomo obiskali Muzejski bar, ki ga je ustvaril švicarski surrealistični kipar HR Giger - šokantna skeletna konstrukcija velikanske grajske dvorane z vretenčastimi oboki deluje morda celo morbidno … Nadaljevanje poti v bližnjo vasico Broc, kjer bomo obiskali najstarejšo švicarsko čokoladnico Cailler in odkrili nekaj skrivnosti čarobnega sveta čokolade. Nato se bomo podali v alpski gorski svet v predel Pays d'Enhaut. Ustavili se bomo v Gstaadu, mondenem zimskem letovišču, kamor hodijo uživat zimski paradiž predvsem kronane glave. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

7. dan: Sion
Zajtrk. Vožnja mimo Martignyja v Sion, staro škofijsko mesto z dvatisočletno zgodovino med visokimi gorami v kantonu Valais. Že od daleč bomo zagledali skalna vrhova, ki se dvigujeta nad mestom: Valére s cerkvijo in gradom ter Tourbillon z ruševinami trdnjave. Krajši ogled mesta. Nato slikovita vožnja po dolini Rone in čez prelaz Simplon v Italijo in dalje proti Ljubljani.

CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom, 6 polpenzionov (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC) v hotelu s 3 zvezdicami, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija.
DOPLAČILA PO ŽELJI:
enoposteljna soba 156 EUR, vzpon z zobato železnico na Rochers-de-Naye: cca. 65,00 CHF za osebo (obvezna odločitev ob prijavi, plačilo na kraju samem), žičnice in vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi cca. 120,00 CHF.
POGOJI:

Akontacija: 30 % od osnovne cene.

Prijavnina: 20 EUR na prijavnico / voucher, ne glede na število oseb.
Odpovedni riziko: 
Splošni pogoji: https://service.europaeische.at/doc/sl/Pogoje_ZavarovanjeOdpovediSLO-AVB-SLSS_2022-SL-001.pdf

Premija: https://service.europaeische.at/doc/sl/Opis_storitev_ZavarovanjeOdpovediSLO-PIB-SLSS_2022-SL-001.pdf


Izračun upošteva udeležbo najmanj 45, 35 oz. 25 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.
*************************************************************************************
Program je narejen po veljavnih cenikih decembra 2022. Pridržujemo si pravico do spremenjenega razporeda ogledov, vendar program ostaja vsebinsko enak.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

POČITNICE V ŠVICARSKIH GORAH - 7 DNI

od
679,00 €

Potniki

1
2
 

Rezervacija

POČITNICE V ŠVICARSKIH GORAH - 7 DNI

od
679,00 €
Potniki
1
Odpovedni riziko
Način plačila
 

POČITNICE V ŠVICARSKIH GORAH - 7 DNI


  • od 679,00 €


Termin:Morda vas zanima tudi...

MOGOČNE ŠVICARSKE ALPE IN JUNGFRAUJOCH – 4 DNIŠvica

MOGOČNE ŠVICARSKE ALPE IN JUNGFRAUJOCH – 4 DNI

0/5

od 419,00 € Brez DDV: 419,00 €

PARIZ IN PO ŽELJI VERSAILLES ALI DISNEYLAND - 5 DNI  Francija

PARIZ IN PO ŽELJI VERSAILLES ALI DISNEYLAND - 5 DNI

0/5

od 339,00 € Brez DDV: 339,00 €

ŠKOTSKA MED KLANI IN KILTI - 8 DNIVelika Britanija

ŠKOTSKA MED KLANI IN KILTI - 8 DNI

0/5

od 1.398,00 € Brez DDV: 1.398,00 €

AMSTERDAM IN BRUSELJ - 6 DNINizozemska

AMSTERDAM IN BRUSELJ - 6 DNI

0/5

od 439,00 € Brez DDV: 439,00 €

ŠKOTSKA - 5 DNI

ŠKOTSKA - 5 DNI

0/5

od 990,00 € Brez DDV: 990,00 €

NORMANDIJA, BRETANIJA IN DOLINA LOARE - 5 DNI Francija

NORMANDIJA, BRETANIJA IN DOLINA LOARE - 5 DNI

0/5

od 850,00 € Brez DDV: 850,00 €

ŠVICARSKA PRAVLJICA IN MATTERHORN – 4 DNI

ŠVICARSKA PRAVLJICA IN MATTERHORN – 4 DNI

0/5

od 459,00 € Brez DDV: 459,00 €

Tags: Švica, Švicarske, Gore