KORZIKA - otok lepote in nasprotij: bogata in zaradi velike razgibanosti hitro spreminjajoča se vegetacija, visoke gore in gorske pregrade, tipične hribovske vasice, kjer življenje še vedno teče počasneje kot drugod. Številna obmorska mesteca kažejo mediteranski vpliv in izpričujejo kljubovalnost otoških prebivalcev skozi zgodovino. Čudovite plaže, ki jih otok premore preko 300 kilometrov in kjer tudi na vrhuncu sezone ni prave gneče. Otok je raj za ljubitelje narave, planince, gorske kolesarje in potapljače. Korzika vabi s svojo neokrnjenostjo in ohranja sloves kot otok individualnega turizma. Tokrat vam ponujamo letovanje v neposredni bližini korziškega glavnega mesta Ajaccio, ki je vedno zanimivo za obiskovalce (Napoleonova rojstna hiša, več muzejev, tržnica, grad, pristanišče) in predstavlja dobro izhodišče za krajše izlete. Za ljubitelje narave, pohodnike, planincev, je nedaleč proč kar nekaj možnosti. Počitnikarji lahko izbirajo med lenarjenjem na plaži ali ob bazenu, pohodi po bližnjih hribih, raziskovanjem glavnega mesta, kolesarjenjem, izleti z čolnom ali ladjo ob zahodni obali in organiziranimi avtobusnimi izleti po otoku.

TERMIN: 7. 7. - 14. 7. 2024

Cena pri najmanj 45 udeležencih: 799 EUR
Cena pri najmanj 35 udeležencih: 859 EUR

1. dan: Slovenija - nočna vožnja
Odhod avtobusa iz Maribora ob 20. uri. Pobiranje potnikov v Slovenski Bistrici, Celju, Ljubljani proti Fernetičem. Vožnja na relaciji Benetke - Bologna - Firence. Nočna vožnja.

2. dan: Livorno - Korzika
Jutranji prihod v LIVORNO, vkrcanje na trajekt in plovba proti BASTII na otoku KORZIKA. Izkrcanje, krajši ogled mesta in avtobusna vožnja proti notranjosti otoka. Na poti krajši postanek v nekdanji prestolnici – mestu CORTE s slikovito citadelo na hribu in edino otoško univerzo. Naprej po hriboviti cesti skozi več vasic in mestec preko prelaza VIZZAVONA spust proti zahodni obali. Prihod v prestolnico AJACCIO in nastanitev v hotelu Sun Beach 3* v okolici v obalnem delu. Večerja in nočitev.

3. dan: Korzika
Zajtrk in prosto dopoldne za kopanje, spoznavanje okolice. Krajši popoldanski izlet v center AJACCIA. Krožna vožnja in peš ogled glavnih znamenitosti: Napoleonov spomenik, trg general de Gaulla, trg Foch, Napoleonova rojstna hiša (notranji ogled z doplačilom), citadela ... Nekaj prostega v središču mesta, nato vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

4. dan: Korzika - (po želji izlet v bližnje hribe)
Po zajtrku prost dan oz. po želji za pohodnike izlet v bližnje hribe (pribl. 3 do 4 ure peš po planinskih stezah, možnost spoznavanja korziške narave in hribovite okolice; manjše doplačilo za prevoz do izhodišča). Vnitev v hotel, prosto. Večerja.

5. dan: Korzika - (izlet v Sartene)
Celodnevni izlet (doplačilo) v mesto SARTENE – najbolj korziško od vseh mest – in nato na skrajni jug do najlepšega mesta na otoku BONIFACIO; namesto tega lahko kopanje in lenarjenje v počitniškem kraju nastanitve. Poznejša vrnitev v hotel in nočitev.

6. dan: Korzika
Po zajtrku prosto za kopanje (za pohodnike se lahko spet organizira tudi kakšna planinska tura po okoliških hribih). Večerja in nočitev.

7. dan: Korzika - (izlet z ladjico do Krvavih otokov)
Prost dan za kopanje (po želji možen jutranji obisk mestne tržnice) ali različne aktivnosti. V popoldanskih urah na željo izlet z ladjico do znamenitih otokov SANGUINAIRES (Krvavi otoki). Večerja v hotelu.

8. dan: Korzika - Slovenija
Po zajtrku se bomo odpravili nazaj preko hribov proti pristanišču BASTIA. Vkrcanje na trajekt. Plovba proti Italiji in popoldanski pristanek v LIVORNU. Avtobusna vožnja proti domu na relaciji Firence - Bologna - Benetke. Prihod v Slovenijo v poznih nočnih urah.

HOTEL SUN BEACH 3* leži blizu obale pribl. 3 km zahodno od centra mesta Ajaccio, dobrih 200 metrov od morja. Hotel ima 86 sob za goste, restavracijo, bar z razgledno teraso, TV salon, zunanji bazen. Vse sobe imajo kopalnico, klimo, tv, telefon, balkon. Ležalniki ob bazenu (v omejenem številu) so brezplačni. Brezplačna internetna povezava je na voljo v skupnih prostorih.

S

CENA VKLJUČUJE: 6 x polpenzion v hotelu Sun Beach 3* (preprost samopostrežen zajtrk, strežena večerja) v obmorskem delu prestolnice Ajaccio v sobah 1/2 TWC, prevoz s trajektom na relaciji Livorno - Bastia - Livorno, vstopne in izstopne takse za Korziko, avtobusni prevoz s turističnim klimatiziranim avtobusom, slovenskega spremljevalca, organizacijo.

OBVEZNA DOPLAČILA (ob prijavi): Doplačilo za manjšo skupino 35 - 44 oseb 60 EUR/osebo.

MOŽNA DOPLAČILA (ob prijavi): Enoposteljna soba 260 EUR/osebo.

MOŽNA  DOPLAČILA (na poti): Celodnevni izlet po otoku (Sartene in Bonifacio) pribl. 50 EUR (min. 20 udeležencev), izlet z ladjico na znamenite »Krvave otoke« (Les Iles Sanguinaires) pribl. 35 EUR, pohodniški izleti v bližnje hribe (obračuna se strošek prevoza).

POPUSTI: Otroka do 5 let (z dvema odraslima) 70 %, otrok do 12 let (z dvema odraslima) 25 %, 3. odrasla oseba 5 %.

DOBRO JE VEDETI: Korzika je prava destinacija za ljubitelje neokrnjene narave, kristalno čistega morja in mirnega dopusta brez večje gneče. Individualnost, ki vam jo zagotavlja otok, je zato nekoliko dražja kot v masovnih turističnih destinacijah. Prepričajte se. Verjamemo, da se boste še vračali.

POMEMBNO: 

  • ob prijavi je potrebno oddati kopijo veljavnega osebnega dokumenta,
  •  času objave programa vozni redi trajektov še niso bili potrjeni, zato se v tej zvezi lahko še malenkost spremeni program oz. vrstni red ogledov.
POGOJI:

Akontacija: 30 % od osnovne cene.

Prijavnina: 20 EUR na prijavnico / voucher, ne glede na število oseb.

Odpovedni riziko:

Izračun upošteva udeležbo najmanj 45 oz. 35 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.
*************************************************************************************
Program je narejen po veljavnih cenikih januarja 2024. Pridržujemo si pravico do spremenjenega razporeda ogledov, vendar program ostaja vsebinsko enak.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

POČITNICE NA KORZIKI - 8 DNI

od
799,00 €

Potniki

1
2
 

Rezervacija

POČITNICE NA KORZIKI - 8 DNI

od
799,00 €
Potniki
1
Odpovedni riziko
Način plačila
 

POČITNICE NA KORZIKI - 8 DNI


  • od 799,00 €


Termin:Morda vas zanima tudi...

POMLAD IN JESEN NA OTOKU ELBA - 6 DNI

POMLAD IN JESEN NA OTOKU ELBA - 6 DNI

0/5

od 545,00 € Brez DDV: 545,00 €

APULIJA IN KALABRIJA - 9 DNI

APULIJA IN KALABRIJA - 9 DNI

0/5

od 870,00 € Brez DDV: 870,00 €

SICILIJA Z ETNO - 5 DNI

SICILIJA Z ETNO - 5 DNI

0/5

od 770,00 € Brez DDV: 770,00 €

JAPONSKA - 12 DNI

JAPONSKA - 12 DNI

0/5

od 3.290,00 € Brez DDV: 3.290,00 €

BARVITA JAPONSKA - 12 DNI

BARVITA JAPONSKA - 12 DNI

0/5

od 3.399,00 € Brez DDV: 3.399,00 €

Tags: Korzika, Francija, Livorno, Bastia, Ajaccia, Corte