• POČITNICE NA KORČULI
  • POČITNICE NA KORČULI

Čudovit mediteranski otok, kjer naj bi po legendi prebival tudi slavni pomorščak Marco Polo. Korčula je bila pomembna že v času starih Grkov v 6. stol. pr. n. št. Ime naj bi dobila po grški nimfi in mitološki junakinji Kerkiri, ki naj bi živela na tem otoku. Preraščali so jo obsežni in temni gozdovi, zaradi česar so jo že stari Grki poimenovali Korkyra Melaina, kar v prevodu pomeni črna Korkyra. Danes pa je otok znan po čudovitih plažah, odlični gastronomski ponudbi in lokalnih vinih: plavac, pošip in rukatac, vrhunsko pa je tudi korčulsko oljčno olje.


Cena pri najmanj 45 udeležencih: 549 €
Cena pri najmanj 30 udeležencih: 609 €

Termini:
20. - 27. 9.2020


1. dan: LJUBLJANA – STON  - OREBIĆ - KORČULA
Odhod iz Ljubljane ob 5. uri. Vožnja v Dalmacijo vse do začetka polotoka Pelješca, kjer bomo obiskali Ston, mestece s slavno zgodovino. Občudovali bomo trdnjave ter obzidje, za katerega pravijo, da je po mogočnosti takoj za kitajskim zidom. Iz Orebića se bomo nato s kratko trajektno vožnjo podali na otok Korčula, kjer nas čaka preplet čudovite narave in kulturne zgodovine. Nadaljevanje vožnje do našega hotela, ki se nahaja v bližini mesta Korčula v mirnem zalivu sredi mediteranskega rastja, kjer bomo ostali ves čas našega bivanja na otoku. Nastanitev. Večerja in nočitev.


2. dan: KORČULA
Zajtrk. Dopoldne bomo na bližnjem polotoku obiskali staro mestno jedro Korčule, ki velja za enega izmed najbolje ohranjenih srednjeveških mest na Mediteranu, razporejenost ulic pa spominja na ribjo kost. Sprehod po mestu in ogled znamenitosti: srednjeveškega obzidja z obrambnimi stolpi iz 13. in 14. stol., hiše in stolpa Marca Pola ter razstave o slavnem pomorščaku, katedrale sv. Marka, stolpa Revelin, mestnega muzeja, čudovitih palač in drugih cerkva, ki ustvarjajo vtis, da je mesto muzej na prostem. Vrnitev v hotel, prosto za kopanje. Večerja in nočitev.


3. dan: KORČULA 
Zajtrk. Prosto za kopanje, sprehode, počitek … Večerja in nočitev.


4. dan: KORČULA - LUMBARDA
Zajtrk. Dopoldanski izlet do vasice Lumbarda, ki slovi po eni izmed najlepših plaž na Korčuli. Do tja se bomo zapeljali skozi čudovit pejsaž borovih gozdov, oljčnih nasadov in vinogradov. Sprehod po ljubki ribiški vasici ter prosto za kopanje ali samostojno raziskovanje. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev. 


5. dan: KORČULA – VELA LUKA – BLATO - SMOKVICA
Zajtrk. Najprej se bomo zapeljali na drugo stran otoka, v mestece Vela Luka, ki velja za največje mesto na otoku. Sprehod po mestecu in ogled glavnih znamenitosti ter prosto na rivi, kjer se boste lahko po želji osvežili v eni izmed številnih kavarn. Nato obisk oljarne z etnografsko zbirko, ki nam bo pokazala zgodovino obiranja oljk. Možnost nakupa oljčnega olja. Obiskali bomo tudi grob slavnega dalmatinskega pevca Oliverja Dragojevića, ki je pokopan na pokopališču v Veli Luki. Vožnja v Blato, najstarejše naselje na Korčuli. Mestece danes slovi po drugem najdaljšem lipovem drevoredu v Evropi. Ogledali si bomo cerkev Vseh svetih iz 14. stol., čudovito ložo na trgu in cerkveni zvonik. Sprehodili se bomo tudi do imenitne privatne etnografske zbirke v bližini, kjer so na ogled predmeti korčulske preteklosti: oblačila, razno orodje, pohištvo … Tukaj bomo lahko kupili tudi marsikateri zeliščni pripravek, domače marmelade in likerje, ki jih pripravljajo lastniki po tradicionalnih receptih. Nadaljevanje vožnje v vasico Smokvica, kjer se bomo ustavili še pri cerkvi Device Marije ter si ogledali baročno ložo. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.


6. dan: KORČULA – (po želji ogled stare viteške igre Moreška)
Zajtrk. Prosto za kopanje, sprehode, počitek … Večerja in nočitev. Po večerji po želji možnost ogleda štiristo let stare viteške igre Moreška (doplačilo) v Korčuli, ki sodi med pomembno kulturno dediščino Hrvaške. Ples predstavlja boj med dvema kraljema, ki se s svojimi vojaki borita za lepotico (bulo) v dramatičnem plesu skozi sedem prizorov ob spremljavi orkestra (ob pripravi kataloga spored predstav za sezono 2020 še ni bil znan, točne informacije o možnosti ogleda igre bodo znane poleti 2020).


7. dan: KORČULA – (po želji izlet z ladjo na otok Proizd)
Zajtrk. Prosto za kopanje, sprehode, počitek … Večerja in nočitev. Po želji izlet z ladjo na čudovit otoček Proizd s kosilom. Otok se ponaša s čudovito naravo, tamkajšnjo plažo so leta 2007 izbrali tudi za najlepšo plažo Dalmacije (odločitev in plačilo vodniku na poti).


8. dan: KORČULA – TRPANJ - LJUBLJANA
Zajtrk. Vožnja do pristanišča in od tam s trajektom na polotok Pelješac. Vožnja v Trpanj, slikovito vasico na severnem delu polotoka, katere zgodovina sega zelo daleč v zgodovino. Trpanj je bil nekoč dom številnih ribičev in pomorščakov, danes pa vabi predvsem s svojo čudovito naravo. Vožnja v Ljubljano.


Predvidena namestitev - hotel Port 9
Leta 2017 popolnoma prenovljeni hotel Port 9 ponuja pogled na zaliv, zunanji bazen s teraso za sončenje, wellness in fitnes ter 3 restavracije. Brezplačen brezžični internet je dostopen v vseh prostorih. Staro mestno jedro Korčule je oddaljeno 2 km. Klimatizirane sobe in suite nudijo balkon, nahajajo pa se v 4 paviljonih. Okrašene so v navtičnem slogu in vključujejo satelitsko televizijo z ravnim zaslonom, mini bar, sef ter lastno kopalnico s kadjo ali prho, brezplačnim toaletnim priborom in sušilcem za lase. Letovišče ponuja bazen, bar v preddverju ter več restavracij, v katerih strežejo jedi lokalne in mednarodne kulinarike. Fitnes ter wellness, v katerem so na voljo savna, masažna kad in masaže, lahko obiščete ob doplačilu.V sklopu letovišča lahko uživate v različnih dejavnostih, kot sta tenis in kolesarjenjeCENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom, prevoz s trajektom, 7 polpenzionov (dvoposteljne sobe z balkonom, lastnimi kopalnicami in WC, samopostrežni zajtrki in večerje) v hotelu s 4* zvezdicami, izleti po programu (razen izleta sedmi dan in ogleda igre Moreška), osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija.  Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.

DOPLAČILA: 

Možna doplačila (ob prijavi): nezgodno zavarovanje v tujini z asistenco €/osebo, enoposteljna soba 182 EUR doplačilo za manjšo skupino (med 30  in  44 osebami ) udeleženci je 60 EUR. Vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi pribl. 230 HRK, ogled Moreške pribl. 110 HRK, izlet z ladji na otoček Proizd s kosilom pribl. 270 HRK. POGOJI:
Akontacija: 30% od osnovne cene. 
Odstopni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanjo odločili.
Prijavnina: 18,00 € na prijavnico/voucher ne glede na število oseb. 

Izračun upošteva udeležbo najmanj 45 oz. 30 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.
     

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

POČITNICE NA KORČULI

od
549,00 €

Potniki

1
2
 

POČITNICE NA KORČULI


  • od 549,00 €Morda vas zanima tudi...

MAKEDONIJA IN OHRID Makedonija

MAKEDONIJA IN OHRID

0/5

od 549,00 € Brez DDV: 549,00 €

MODRO POLETJE NA COSTA BRAVI Španija

MODRO POLETJE NA COSTA BRAVI

0/5

od 398,00 € Brez DDV: 398,00 €

MAKEDONIJA Z AVTOBUSOM Makedonija

MAKEDONIJA Z AVTOBUSOM

0/5

od 329,00 € Brez DDV: 329,00 €

ČRNA GORA Z LOVČENOM IN DURMITORJEM Hrvaška

ČRNA GORA Z LOVČENOM IN DURMITORJEM

0/5

od 489,00 € Brez DDV: 489,00 €

SONČNA NEAPELJSKA OBALAItalija

SONČNA NEAPELJSKA OBALA

0/5

od 458,00 € Brez DDV: 458,00 €

SONČNA KALABRIJA - POČITNICE italija

SONČNA KALABRIJA

0/5

od 539,00 € Brez DDV: 539,00 €

POTEP PO BOLGARIJI in POČITNICE NA SONČNI OBALI

POTEP PO BOLGARIJI in POČITNICE NA SONČNI OBALI

0/5

od 445,00 € Brez DDV: 445,00 €

POLETNI UTRINKI JUŽNE DALMACIJE

POLETNI UTRINKI JUŽNE DALMACIJE

0/5

od 396,00 € Brez DDV: 396,00 €

LITVA, LATVIJA, ESTONIJA IN HELSINKI

LITVA, LATVIJA, ESTONIJA IN HELSINKI

0/5

od 798,00 € Brez DDV: 798,00 €

SONČNA ZADARSKA RIVIERA

SONČNA ZADARSKA RIVIERA

0/5

od 287,00 € Brez DDV: 287,00 €

AKTIVNE POČITNICE NA OTOKU BRAČ

AKTIVNE POČITNICE NA OTOKU BRAČ

0/5

od 429,00 € Brez DDV: 429,00 €

TERMALNE POČITNICE V HEVIZU

TERMALNE POČITNICE V HEVIZU

0/5

od 135,00 € Brez DDV: 135,00 €

MAKEDONSKI BISERI IN OHRID

MAKEDONSKI BISERI IN OHRID

0/5

od 289,00 € Brez DDV: 289,00 €

Tags: POČITNICE NA KORČULI