• POČITNICE NA KORČULI - 8 dni
  • POČITNICE NA KORČULI - 8 dni

POČITNICE NA KORČULI

Čudovit mediteranski otok, kjer naj bi po legendi prebival tudi slavni pomorščak Marco Polo!
Korčula je bila pomembna že v času starih Grkov v 6. stol. pr. n. št. Ime naj bi dobila po grški nimfi in mitološki junakinji Kerkiri, ki naj bi živela na tem otoku. Preraščali so jo obsežni in temni gozdovi, zaradi česar so jo že stari Grki poimenovali Korkyra Melaina, kar v prevodu pomeni črna Korkyra.
Popolnoma prenovljen hotel 4* ob plaži ponuja zunanji bazen s teraso, wellness in fitnes. Brezplačen wifi je dostopen na vseh površinah. Staro mestno jedro Korčule je od hotela oddaljeno 2 km. V sklopu letovišča lahko uživate v različnih dejavnostih, kot sta tenis in kolesarjenje, ponudba pa obsega tudi vodni park, otroško igrišče in otroški klub z animatorji.
Klimatizirane sobe se nahajajo v 5 stavbah in nudijo balkon. Enote so okrašene v navtičnem slogu in vključujejo satelitsko TV z ravnim zaslonom, mini bar in sef. Lastne kopalnice so opremljene s kadjo ali prho, brezplačnim toaletnim priborom in sušilcem za lase.

Termin odhoda: 24.09.-01.10.2022

CENA:

529 EUR (najmanj 35 potnikov)
569 EUR (najmanj 25 potnikov)


1. dan: Ston
Odhod iz Ljubljane ob 5. uri. Vožnja v Dalmacijo vse do začetka polotoka Pelješca, kjer bomo obiskali Ston, mestece s slavno zgodovino. Občudovali bomo trdnjave ter obzidje, za katerega pravijo, da je po mogočnosti takoj za kitajskim zidom. Iz Orebića se bomo nato s kratko trajektno vožnjo podali na otok Korčula, kjer nas čaka preplet čudovite narave in kulturne zgodovine. Nadaljevanje vožnje do našega hotela, ki se nahaja v bližini mesta Korčula v mirnem zalivu sredi mediteranskega rastja, kjer bomo ostali ves čas našega bivanja na otoku. Nastanitev. Večerja in nočitev.

2. dan: Korčula
Zajtrk. Dopoldne bomo na bližnjem polotoku obiskali staro mestno jedro Korčule, ki velja za enega izmed najbolje ohranjenih srednjeveških mest na Mediteranu, razporejenost ulic pa spominja na ribjo kost. Sprehod po mestu in ogled znamenitosti: srednjeveškega obzidja z obrambnimi stolpi iz 13. in 14. stol., hiše in stolpa Marca Pola ter razstave o slavnem pomorščaku, katedrale sv. Marka, stolpa Revelin, mestnega muzeja, čudovitih palač in drugih cerkva, ki ustvarjajo vtis, da je mesto muzej na prostem. Vrnitev v hotel, prosto za kopanje. Večerja in nočitev.

3. dan: Prosto za kopanje
Zajtrk. Prosto za kopanje, sprehode, počitek ... Večerja in nočitev.

4. dan: Lumbarda
Zajtrk. Dopoldanski izlet do vasice Lumbarda, ki slovi po eni izmed najlepših plaž na Korčuli. Do tja se bomo zapeljali skozi čudovit pejsaž borovih gozdov, oljčnih nasadov in vinogradov. Sprehod po ljubki ribiški vasici ter prosto za kopanje ali samostojno raziskovanje. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

5. dan: Vela Luka - Blato - Smokvica
Zajtrk. Najprej se bomo zapeljali na drugo stran otoka, v mestece Vela Luka, ki velja za največje mesto na otoku. Sprehod po mestecu in ogled glavnih znamenitosti ter prosto na rivi, kjer se boste lahko po želji osvežili v eni izmed številnih kavarn. Nato obisk oljarne z etnografsko zbirko, ki nam bo pokazala zgodovino obiranja oljk. Možnost nakupa oljčnega olja. Obiskali bomo tudi grob slavnega dalmatinskega pevca Oliverja Dragojevića, ki je pokopan na pokopališču v Veli Luki. Vožnja v Blato, najstarejše naselje na Korčuli. Mestece danes slovi po drugem najdaljšem lipovem drevoredu v Evropi. Ogledali si bomo cerkev Vseh svetih iz 14. stol., čudovito ložo na trgu in cerkveni zvonik. Sprehodili se bomo tudi do imenitne privatne etnografske zbirke v bližini, kjer so na ogled predmeti korčulske preteklosti: oblačila, razno orodje, pohištvo … Tukaj bomo lahko kupili tudi marsikateri zeliščni pripravek, domače marmelade in likerje, ki jih pripravljajo lastniki po tradicionalnih receptih! Nadaljevanje vožnje v vasico Smokvica, kjer se bomo ustavili še pri cerkvi Device Marije ter si ogledali baročno ložo. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

6. dan: Prosto za kopanje
Zajtrk. Prosto za kopanje, sprehode, počitek … Večerja in nočitev.

Po večerji po želji možnost ogleda štiristo let stare viteške igre Moreška (doplačilo) v Korčuli, ki sodi med pomembno kulturno dediščino Hrvaške. Ples predstavlja boj med dvema kraljema, ki se s svojimi vojaki borita za lepotico (bulo) v dramatičnem plesu skozi sedem prizorov ob spremljavi orkestra (ob pripravi kataloga spored predstav za sezono 2022 še ni bil znan, točne informacije o možnosti ogleda igre bodo znane poleti 2022).

7. dan: Izlet z ladjo na Proizd
Zajtrk. Prosto za kopanje, sprehode, počitek ... Večerja in nočitev.

Po želji izlet z ladjo na čudovit otoček Proizd s kosilom. Otok se ponaša s čudovito naravo, tamkajšnjo plažo so leta 2007 izbrali tudi za najlepšo plažo Dalmacije (odločitev in plačilo vodniku na poti).  

8. dan: Trpanj
Zajtrk. Vožnja do pristanišča in od tam s trajektom na polotok Pelješac. Vožnja v Trpanj, slikovito vasico na severnem delu polotoka, katere zgodovina sega zelo daleč v zgodovino. Trpanj je bil nekoč dom številnih ribičev in pomorščakov, danes pa vabi predvsem s svojo čudovito naravo. Vožnja v Ljubljano.

CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom, prevoz s trajektom, 7 polpenzionov (dvoposteljne sobe z balkonom, lastnimi kopalnicami in WC, samopostrežni zajtrki in večerje) v hotelu s 4 zvezdicami, izleti po programu (razen izleta sedmi dan in ogleda igre Moreška), osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija.


DOPLAČILA PO ŽELJI: enoposteljna soba 140 EUR, vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi, izlet z ladjo na Proizd, ogled igre Moreška.

POGOJI:
Akontacija: 30% od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 20 EUR na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb.
Izračun upošteva udeležbo najmanj 35 oz. 25 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

POČITNICE NA KORČULI - 8 dni

od
529,00 €

Potniki

1
2
 

POČITNICE NA KORČULI - 8 dni


  • od 529,00 €Morda vas zanima tudi...

NORMANDIJA IN BRETANIJA Francija

NORMANDIJA IN BRETANIJA - 6 DNI

0/5

od 645,00 € Brez DDV: 645,00 €

PARIZ IN PO ŽELJI VERSAILLES ALI DISNEYLAND - 5 DNI  Francija

PARIZ IN PO ŽELJI VERSAILLES ALI DISNEYLAND - 5 DNI

0/5

od 269,00 € Brez DDV: 269,00 €

ŠKOTSKA MED KLANI IN KILTI - 8 DNIVelika Britanija

ŠKOTSKA MED KLANI IN KILTI - 8 DNI

0/5

od 1.198,00 € Brez DDV: 1.198,00 €

Tags: POČITNICE NA KORČULI - 8 dni