• POČITNICE NA BRAČU - 8 dni
  • POČITNICE NA BRAČU - 8 dni

HOTEL Z BAZENOM V ČUDOVITEM MEDITERANSKEM PARKU V BLIŽINI SUPETARJA
PEŠČENA PLAŽA Z VELIKO SENCE; NESKONČNE SPREHAJALNE MOŽNOSTI ; IZLETI PO PREKRASNEM OTOKU, TUDI NA VIDOVO GORO, NAJVIŠJI VRH OTOKA IN NA ČUDOVITO PLAŽO ZLATNI RAT, ENO NAJVEČJIH IN NAJLEPŠIH NARAVNIH ZNAMENITOSTI JADRANA

Termin odhoda: 03.09. - 10.09.2022

CENA:

649 EUR (najmanj 35 potnikov)
699 EUR (najmanj 25 potnikov)

Turistično naselje se nahaja v čudovitem mediteranskem parku z nasadi cvetlic le nekaj minut hoje do Supetarja. V sobah je klimatska naprava, SAT TV in sušilec las. Hotel ima bar na plaži, zunanji bazen z brezplačnimi ležalniki in senčniki (na plaži so za doplačilo), teraso s ponudbo pijač, wellness center s ponudbo različnih tretmajev, savno in jacuzzi. Zajtrki in večerje so samopostrežni. Do plaže: 50 m - peščena in prodnata plaža z veliko sence

1. dan: Supetar
Odhod iz Ljubljane ob 6. uri. Vožnja v Split. Vkrcanje na trajekt in plovba na Brač, največji otok Srednje Dalmacije in tretji največji med jadranskimi otoki.  Pristali bomo v Supetarju. Še vožnja do našega hotela. Nastanitev. Spoznavanje okolice. Večerja in nočitev.

2. dan: Supetar
Zajtrk. Dopoldne se bomo sprehodili po Supetarju, nekoč starem pristanišču, danes pa pomembnem letovišču. Ogledali si bomo župnijsko cerkev iz 18. stol., ki so jo zgradili na temeljih starokrščanske bazilike. Obiskali bomo tudi pokopališče, kjer so številni lepi umetniški nagrobniki, najlepši pa je mavzolej družine Petrinović. Vrnitev v hotel. Prosto za kopanje. Večerja in nočitev.

3. dan: Pučišća - Vidova gora
Zajtrk. Vožnja v Pučišća, kulturno središče otoka. V tem slikovitem mestecu na severnem delu otoka je vse iz kamna, saj se ponaša s kamnoseško tradicijo. V bližini so veliki kamnolomi, kjer lomijo izredno kakovosten braški kamen - iz tega kamna je zgrajena tudi Dioklecijanova palača v Splitu. Obiskali bomo kamnoseško šolo ter župnijsko cerkev sv. Hieronima, ki skriva pomembna umetniška dela. Nadaljevanje poti na Vidovo goro (780 m), ki je najvišji vrh otoka in hkrati tudi najvišji vrh vseh jadranskih otokov. Na vrhu stoji 12 m visok križ iz belega braškega kamna. Od tod se nam bo odprl prekrasen razgled na celoten otok, na dlani pred seboj bomo imeli Zlatni rat - znamenito peščeno plažo na Bolu ter okoliške otoke. Nato spust v dolino in vrnitev v hotel. Prosto za počitek, kopanje, sprehode … Večerja in nočitev.

4. dan: Škrip
Zajtrk. Vožnja v notranjost otoka, v Škrip, dobro ohranjeno srednjeveško vasico z monumentalnim obzidjem in stolpi. Ogled Braškega muzeja, ki pripoveduje o življenju na otoku, ter Muzeja olivnega olja - pokušnja lokalnih dobrot. Vrnitev v hotel. Prosto za počitek, kopanje, sprehode … Večerja in nočitev.

5. dan: Puščavniški samostan Blaca                  
Zajtrk. Izlet do samostana puščavnikov Blaca, ki se nahaja ob vznožju visoke kamnite stene na južni strani otoka. V 16. stol. so ga ustanovili duhovniki-glagoljaši, ki so sem pribežali pred Turki. Puščavniki so v težkih življenjskih razmerah zgradili cerkev in stanovanjske prostore ter v divji naravi zasadili vinograde in oljke. Blaca danes predstavlja spomenik človeškemu delu in vzdržljivosti. Ogledi. Do samostana bo treba s posebnimi manjšimi vozili in nato okoli 30 minut peš po kamniti poti. Vrnitev v hotel. Preostanek dneva prosto za počitek, kopanje … Večerja in nočitev.

6. dan: Bol
Zajtrk. Vožnja v Bol, najstarejše obalno naselje na otoku. Krajši ogled mesteca z lepo arhitekturo. Nato nas čaka sprehod (približno 25 minut nenaporne hoje) ali kratka vožnja z vlakcem do čudovite plaže Zlatni rat, ene najlepših in največjih naravnih znamenitosti Jadrana. To je več kot 500 m dolg bel peščen jezik, ki ga obdaja morje neštetih modrozelenih barvnih odtenkov. Peščeni rt spreminja svojo obliko glede na vplive valov in morskih tokov, recimo temu raje božanska igra narave! Prosto za kopanje. Pozno popoldne vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

7. dan: Kopanje - počitek - sprehodi                 
Zajtrk. Prosto za kopanje, sprehode, počitek … Večerja in nočitev.

8. dan: Split
Zajtrk. Slovo od hotela. Vrnitev s trajektom v Split. Vožnja v Ljubljano.

CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom, vožnja s trajektom na Brač, 7 polpenzionov (dvoposteljne sobe z lastnimi kopalnicami in WC, samopostrežni zajtrki in večerje) v hotelu s 3 zvezdicami (dvonadstropni paviljoni brez dvigala), izleti po otoku po programu, pokušnja lokalnih dobrot, prevoz s kombiji 5. dan, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija. Vlakec iz Bola na Zlatni rat in vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.


DOPLAČILA PO ŽELJI: enoposteljna soba 210 EUR, vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi ter vlakec iz Bola na Zlatni rat.

POGOJI:
Akontacija: 30% od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 20 EUR na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb.
Izračun upošteva udeležbo najmanj 35 oz. 25 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

POČITNICE NA BRAČU - 8 dni

od
649,00 €

Potniki

1
2
 

POČITNICE NA BRAČU - 8 dni


  • od 649,00 €Morda vas zanima tudi...

NORMANDIJA IN BRETANIJA Francija

NORMANDIJA IN BRETANIJA - 6 DNI

0/5

od 645,00 € Brez DDV: 645,00 €

PARIZ IN PO ŽELJI VERSAILLES ALI DISNEYLAND - 5 DNI  Francija

PARIZ IN PO ŽELJI VERSAILLES ALI DISNEYLAND - 5 DNI

0/5

od 269,00 € Brez DDV: 269,00 €

ŠKOTSKA MED KLANI IN KILTI - 8 DNIVelika Britanija

ŠKOTSKA MED KLANI IN KILTI - 8 DNI

0/5

od 1.198,00 € Brez DDV: 1.198,00 €

Tags: Brač, Hrvaška