Finska, Norveška, Švedska, Danska, Stockholm, Helsinki, Bodo, Oslo, Kopenhagen ...

TERMIN:  4. 7. - 17. 7. 2023

Cena pri najmanj 45 udeležencih: 1.899 EUR
Cena pri najmanj 35 udeležencih: 2.019 EUR
Cena pri najmanj 25 udeležencih: 2.059 EUR
Cena pri najmanj 15 udeležencih: 2.119 EUR

TERMIN:  26. 7. - 8. 8. 2023
Cena pri najmanj 45 udeležencih: 1.949 EUR
Cena pri najmanj 35 udeležencih: 2.069 EUR
Cena pri najmanj 25 udeležencih: 2.109 EUR
Cena pri najmanj 15 udeležencih: 2.169 EUR

TERMIN: 9. 8. - 22. 8. 2023
Cena pri najmanj 45 udeležencih: 1.979 EUR
Cena pri najmanj 35 udeležencih: 2.099 EUR
Cena pri najmanj 25 udeležencih: 2.139 EUR
Cena pri najmanj 15 udeležencih: 2.199 EUR

1. dan: SLOVENIJA - OSLO
Zbor potnikov na letališču JP Ljubljana in polet z vmesnim prestopanjem do norveške prestolnice Oslo. Po opravljenih vstopnih formalnostih vožnja do mesta in nastanitev v hotelu. Po želji večerni, a poleti še dolgo sončen in svetel sprehod po mestu ali okolici hotela. Nočitev.

2. dan: OSLO - HAMMER - LILLEHAMER
Po zajtrku ogled nekaterih pomembnih znamenitosti, kot so Muzejski polotok; dom številnih muzejev, Vigelandov park z več kot 220 bronastimi in kamnitimi skulpturami, Kraljeva palača,  osrednja avenija, ki jo zaznamujejo Parlament, Univerza, Nacionalno gledališče… V mestni hiši si bomo ogledali osrednjo dvorano, v kateri vsako leto podeljujejo Nobelovo nagrado za mir. Ustavili se bomo  tudi pri operni hiši, ki ji družbo delata še moderna Nacionalna knjižnica in nov Munchov muzej. Popoldan vožnja ob jezeru Mjosa, ki ni samo največje norveško jezero ampak tudi priljubljeno turistično področje. Na koncu jezera leži mesto Lillehamer, gostitelj zimske olimpijade leta 1994 in še vedno priljubljeno turistično središče. Obiskali bomo skakalnice, ki se dvigajo nad dolino in mestom in od koder se odpirajo čudoviti panoramski pogledi. Nastanitev v hotelu. Nočitev.

3. dan: DOMBAS - NACIONALNI PARK DOVRE – TRONDHEIM
Po zajtrku vožnja po slikoviti dolini reke Vatten, ki na momente ustvarja čudovite brzice, ob njej pa se izmenjaje nizajo velike norveške kmetije, obdelana polja in zanimivi manjši kraji, polni tradicije. Po postanku v Dombasu se bomo povzpeli na osrednji del prvega norveškega Nacionalnega parka, imenovanega Dovre. Osrednja planota, po kateri nas bo vodila pot, ponuja čudovite poglede na obrobne vrhove, v osrednjem delu pa na čudovita temna jezerca, lesene hiše s travnatimi strehami in prostrano rahlo valovito pokrajino. Zgodaj popoldan prihod v prvo norveško prestolnico Trondheim. V središču mesta dominira čudovita Nidarosova katedrala, ki je tesno prepletena z norveško zgodovino, v njej pa še vedno ustoličujejo norveške kralje. Sprehod po osrednji ulici Munkegata, mimo impozantnega spomenika kralju Olafu, nas bo pripeljal do  nekdanjega obrečnega trgovskega središča, ki je danes zelo slikovit in živahen predel mesta in gotovo eden najbolj fotografiranih motivov. Nastanitev v mestu ali okolici. Nočitev.

4. dan: MOSOJEN - SALTFJELLTSKA PLANOTA - BODO
Zjutraj bomo pot nadaljevali ob jezerih in rekah, skozi kraje Grong in Trofors do Mosojena, kjer si bomo privoščili opoldanski postanek in sprehod po starem, simpatičnem lesenem delu mesta. Od tu nas bo pot vodila proti Saltfjelltski planoti, kjer bomo tudi uradno vstopili v polarni pas. Seveda se bomo ustavili, si privoščili fotografiranje in postavili majhno kamnito piramido;  za srečo in vse skrite želje. Nadaljevanje poti pri mestu Bodo, ki je pomembno in vedno hitreje rastoče mesto in pristanišče, hkrati pa eno glavnih izhodišč za vse popotnike, ki se podajo na nepozabne Lofotske otoke. Tudi za nas. Nastanitev v hotelu. Zvečer vas bodo na sprehod privabila prijetna sprehajališča ob mestnem zalivu in marini, v zraku pa spremljali številni galebi. Nočitev.

5. dan: LOFOTSKI OTOKI / VESTERALSKI OTOKI
Zgodaj zjutraj bomo izpluli iz Boda in se podali proti Lofotskim otokom, ki gotovo predstavljajo posebno doživetje stvaritve narave, klimatskih posebnosti, hkrati pa obiskovalce puščajo brez diha ob pogledih na sinje modre zalive, slikovite lesene vasice, stisnjene pod visoke granitne vrhove in ob morsko obalo. Lofotski otoki so že stoletja središče ribolova, predvsem znani po izrednem ulovu polenovke in zato bo obisk stare ribiške vasice, ki se ponaša tudi z najkrajšim krajevnim imenom, A, posebno doživetje. Na zahodnem delu otočja se bomo ustavili na beli peščeni plaži in za hip boste ob sinjih barvah morja in belem pesku pozabili, da ste v polarnem pasu. Nadaljevali bomo po slikoviti pokrajini do glavnega mesta Lofotov, Svolvaer. Nastanitev v okolici. Nočitev.

6. dan: VESTERALSKI OTOKI – TROMSO
Zjutraj bomo pot nadaljevali po največje otoku Vesteralov, Hinoya, in se preko elegantnega mostu spustili na severne obale fjorda Narvik. Podali se bomo cesti generala Fischererja, ki je močno zaznamovana z zgodbami začetka nemške okupacije Norveške in se ustavili v Barduju, kjer so se danes največja vojaška oporišča na skrajnem severu. V nadaljevanju se bomo prvič srečali s Samijci, avtohtonim ljudstvom, ki živi v polarnem predelu Skandinavije in spoznali njihove običaje, kulturo in tudi obrt. Ob obalah prostranega fjorda bomo pozno popoldne prispeli v Tromso, eno najlepših mest severa, prestolnico polarnega pasu, mesto na otoku.  Nastanitev. Nočitev.

7. dan: TROMSO
Po zajtrku se bomo peš odpravili na raziskovanje mesta, ki se ponaša z več kot 2000 lesenimi zgradbami, družbo pa jim delajo dosežki moderne arhitekture. Prav tako je Tromso mesto, ki se ponaša s številnimi muzeji, živahnim mestnim središčem, najbolj severno ležečo pivovarno na svetu. Poseben čar mu daje Arktična katedrala, pa tudi moderno urejeno pristaniško središče s številnimi terasami in trgovinami. Priporočamo obisk katerega izmed muzejev. Prost dan pa bo služil tudi predahu pred nadaljevanjem in novimi podvigi. Nočitev.

8. dan: ALTA – NORDKAPP
Zjutraj vožnja po razgibani severni pokrajini, ob čudovitih, včasih skoraj nepreglednih fjordskih obalah in pod ledeniškimi vrhovi do mesta Alta, ki leži ob reki Altea, znani po lososih. Muzej v skale vklesanih petroglifov priča o življenju v alteškem zalivu že pred več kot 5000 leti, samo mesto pa je po popolnem uničenju ob koncu druge svetovne vojne zraslo na novo v zadnjih desetletjih.

Na področju pokrajine Finnmarka se bo narava ob naši poti proti skrajnemu severu spreminjala iz kilometra v kilometer; postajala bo mistična, na momente presunljiva, predvsem pa se bo s svojo neokrnjenostjo dotaknila vsakega ljubitelja narave. In še številni severni jeleni nam bodo ob poti in na cesti delali družbo. Po nepozabni vožnji skozi znameniti podmorski predor Fatima nastanitev v Hoenningvsagu, nekaj časa za osvežitev v hotelu, potem pa bodo pred nami še zadnji kilometri proti Nordkappu. (vstopnina ob doplačilu).  Na skrajnem severnem rtu Evrope bomo lahko opazovali lesketanje morja v poletnih svetlobah in se izgubili v širni prostranosti. V podzemnem centru za obiskovalce si bomo ogledali film o življenju in lepotah Nordkappa, obiskali najbolj severno kapelo Evrope, si kupili potrdilo o obisku in prijateljem poslali razglednico. Ponoči povratek v hotel. Nočitev.

9. dan: KARASJOK– INARI - SAARISELKA

Po nekoliko daljšem počitku vožnja do kraja Karasjok, političnega in kulturnega središča Samijcev na Norveškem. Postanek pri kulturnem središču in sprehod do njihovega parlamenta. V nadaljevanju se bomo kaj kmalu poslovili od Norveške, za nami pustili fjordske obale, ledenike in granitne masive ter vstopili na Finsko. Deželo številnih jezer, prostranih ravnin, brezovih gozdov, modernih tehnoloških središč, predvsem pa deželo bogate zgodovine in veselih, ljudi. Postanek ob jezeru Inari in vožnja do zimskega turističnega središča Saariselka. Nastanitev v hotelu. Nočitev.

10. dan: BOŽIČKOVA DEŽELA - ROVANIEMI - OULU
Po zajtrku nadaljevanje poti po Laponski, severni finski pokrajini, ki nas bo pripeljala do Božičkove dežele. Obiskali bomo Božičkovo vas, vstopili in se po želji srečali z Božičkom, iz poštnega urada nam bodo palčki pomagali poslati pošto domačim, v številnih trgovinah pa boste lahko izbirali tako med darili za prihodnja obdarovanja kot izdelki finske tradicionalne obrti.  Po prestopu severnega tečajnika se bomo ustavili v mestu Rovaniemi, upravnem središču Laponske. Mesto je po skoraj popolnem uničenju ob koncu 2. svetovne vojne na novo zraslo po urbanističnih načrtih znanega finskega arhitekta Alvarja Alte.  Sprehod po mestu nas vodi mimo nekaterih upravnih in kulturnih zgradb, zgrajenih po načrtih omenjenega umetnika in nas pripelje na živahno obrežje reke.  Priporočamo obisk bogatega muzeja Arktikum, ki vas popelje v življenje in naravo polarnega pasu. (vstopnina ob doplačilu). Nadaljevanje proti Botnijskem zalivu, v mesto Oulu, pomembno trgovsko in pristaniško mesto švedskega obdobja na Finskem. Danes mesto zaradi izrednega razvoja in številnih tehnoloških parkov imenujejo Belo mesto, še vedno pa ohranja precej stare arhitekture in zelo živahno pristaniško področje. Nastanitev. Večerni sprehod skozi stari del mesta. Nočitev.

11. dan: KALAJOEN – KOKOLA – VAASA
Zjutraj še sprehod po živahni mestni tržnici potem pa bomo dan namenili poti ob obali Botnijskega zaliva, prečkali številne reke, ki se iz notranjosti leno vijejo proti morju in spoznali nekaj zanimivih manjših krajev. Na nekaterih odsekih poti se bomo vozili tik ob obali in občudovali njeno razgibanost s številnimi otočki. Na področju Kalajoen se bomo ustavili na dolgem peščenem obalnem področju, ki je naravna posebnost, hkrati pa priljubljena plaža Fincev v poletnih mesecih. Sprehodili se boste lahko do morja in preverili njegovo temperaturo. Nadaljevanje poti z vmesnih postankom v Kokoli in v zgodnjih popoldanskih urah prihod v mesto Vaasa, ki je bilo leta 1606 ustanovljeno kot Mustassari, pet let kasneje pa poimenovano po švedski kraljevi hiši Vaasa. Mesto je tesno povezano s številnimi mejniki finske zgodovine, še danes pa kar četrtina prebivalcev govori švedski jezik in je kulturno središče švedske skupnosti na Finskem. Je tudi univerzitetno središče Finske. Številne ohranjene zgradbe in spomeniki v mestu spominjajo na bogato zgodovino, prostran osrednji trg pa je povezan s številnimi prelomnimi dogodki. Ogled znamenitosti. Nastanitev v hotelu. Nočitev.

12. dan: KOSKENKORVA - TAMPERE
Preden zapustimo Vaaso še postanek pri ostankih starega mesta. Slovo od obalnega dela in vožnja v zeleno in obdelano notranjost jugozahodne Finske. Številna jezera in reke dajejo pokrajini še posebno lenobnost in hkrati privlačnost. Krajsši postanek v Koskenkorvi in nadaljevanje poti ob obalah in rokavih jezera Kyrosjarvi v Tampere. Mesto, ki prevzame obiskovalce se je včasih ponašalo s poimenovanjem tekstilna prestolnica severa Evrope. V 19. in 20. stoletju je zraslo ob uspešni in napredni tekstilni industriji Finnlayson, ki je bila gonilo razvoja, hkrati pa je bilo mesto vedno prežeto z  delavskih in revolucionarnim duhom. Vožnja skozi mesto in nastanitev v hotelu. Skupaj se bomo sprehodili do mestnega središča, ki ga zaznamujejo veliki kompleksi nekdanjih tekstilnih tovarn Finnlayson, ki danes živijo skozi številne galerije, bare, pivnice, kinodvorane, gledališča in muzeje. Mesto se ponaša z muzejem Lenina, ki spominja na njegovo bivanje in skrivanje v mestu, zanimiv je tudi muzej vohunstva. Središče zaznamuje prostran osrednji trg z Delavsko cerkvijo, Mestno hišo, zgradbo osrednjega gledališča. Večeri in noči so v mestu zelo živahni, zato ne gre zamuditi priložnosti za pokušino katerega izmed finskih piv.  Nočitev.

13. dan: TAMPERE – HELSINKI
Po zajtrku vožnja v finsko prestolnico, Helsinke. Mesto vas bo preprosto navdušilo, še posebej živahno pa je v poletnem času. Ujeto med razgibane granitne obale v arhipelagu stoterih otočkov in zaznamovano s številnimi parki.  Ogledali si bomo glavne mestne znamenitosti kot so Senatni trg s katedralo, sedež Univerze in Parlament, se zapeljali ob krasnih mestnih obalah do Sibeliusovega parka in občudovali spomenik velikemu skladatelju. Ustavili se bomo tudi pri obnovljenem olimpijskem kompleksu, ob mestnem jezeru pogledali koncertno dvorano Finlandia in eno najmodernejših knjižnic v Evropi. Posebno doživetje bo obisk Skalne cerkve ( od doplačilu vstopnine).  Sprehod po vedno živahni mestni promenadi Esplanadi nas pripelje do pristanišča, ki je zaradi številnih stojnic s sadjem, sveže pripravljeno hrano in tradicionalnimi finskimi izdelki,  priljubljeno pri turistih.  Nad pristaniščem se dviga Ruska cerkev, ki ji zaradi barve domačini pravijo Rdeča cerkev, spominja pa na obdobje, ko je bila Finska del velikega ruskega carstva.  Popoldne se lahko ob doplačilu odločitev za vožnjo z ladjico po razgibanem zalivu mesta ali preživite čas med potepanje po številnih nakupovalnih ulicah. Ne gre pozabiti, da so Helsinki najbolj priljubljeno nakupovalno mesto Skandinavije in dom številnih znanih oblikovalskih hiš; od tekstila do lesa, stekla in keramike. Za ljubitelje umetnosti priporočamo obisk Nacionalne galerije ali Muzeja moderne umetnosti. Ljubitelji knjig in modernih arhitekturnih rešitev pa se lahko odpravite na obisk nove Nacionalne knjižnice, ki se uvršča med najlepše in najmodernejše knjižnice Evrope. Nastanitev v hotelu. Kakšno nočno urico lahko namenite živahnemu utripu mesta in nazdravite zadnjemu večeru poti po Skandinaviji. Nočitev.

14. dan: HELSINKI – SLOVENIJA
Zajtrk v hotelu in zatem vožnja proti letališču. Po vseh opravljenih formalnostih bo po dveh tednih prišel čas konca potepanja po skrajnem severu Evrope in vkrcanje v letalo. Polet preko enega izmed prestopnih letališč do  letališča JP v Ljubljani. 

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz po programu, letališke in varnostne pristojbine, avtobusne prevoze in trajekte po Skandinaviji, avtobusni prevoz iz Ljubljane do odhodnega letališča v primeru, da odhod ni iz Ljubljane, 13 nočitev z zajtrkom v hotelih 3/4*, oglede zunanjosti brez vstopnin, spremstvo in organizacijo potovanja.


MOŽNA DOPLAČILA (ob prijavi): enoposteljna soba 690 EUR, večerje 490 EUR.


MOŽNA DOPLAČILA (na poti): muzej Fram 12 EUR, Vikingški muzej 11 EUR, Kon - Tiki 12 EUR, Arktikum 12 EUR, Norkdapp 270 NOK (pribl. 30 EUR).


NAPITNINE: so pričakovane tako za voznika, kot tudi hotelsko osebje; priporočena napitnina za celotno potovanje je 5 EUR po osebi na dan, skupaj torej 70 EUR. Plačate jih obvezno vodniku,  ki jih bo ustrezno razdelil vsem, ki bodo sodelovali pri vašem dobrem počutju na poti.


OPOMBA: Tretje dodatno ležišče v troposteljnih sobah ni enakovredno osnovnemu ležišču. Cene vstopnin so informativne in se lahko spremenijo.


OPOMBA GLEDE LETALSKEGA PREVOZA:


Program je oblikovan na razpoložljivih mestih na letalu, ki so na voljo v času objave programa. Radi bi vas opozorili, da lahko pride do hitre zasedenosti kapacitet ki so na voljo, prav tako tudi do sprememb s strani letalskih prevoznikov ( ure, dnevi letenja, ukinitve letov), kot tudi do dviga cen. V teh primerih bomo poiskali optimalna nadomestila, z zamiki v dnevih ali odhoda iz bližnjih letališč ( odhod in vrnitev ni nujno iz istega letališča).
Zagotavljamo pa, da program in vsebina ostajata nespremenjena.


*V kolikor prevoz na letališče ni vključen v osnovno ceno, je potrebno najavo prevoza potrditi ob rezervaciji. Minimalno število potnikov za navedeno ceno je 20.  Prevoz je v osnovi organiziran iz Ljubljane. Na željo in ob doplačilu lahko organiziramo tudi  zasebni prevoz iz želenega kraja.


PREDVIDENE ČASOVNICE POLETA:


04. JULIJ: LJU- IST 08.55- 12.15 , IST-HEL 15.00 -18.25


17. JULIJ:  OSL- IST 11.20 -16.15, IST-LJU  17.50 -19.00


V primeru, da pride do spremembe predvidenih ur poleta, program prilagodimo. Izvedba je lahko v obratnem vrstnem redu, vsebina ostaja nespremenjena. 


POPUST: otrok 2 - 12 let v sobi z dvema odraslima osebama na dodatnem ležišču 10%.


POGOJI:


Akontacija: 30 % od osnovne cene.
Prijavnina: 20 EUR na prijavnico / voucher, ne glede na število oseb.
Odpovedni riziko:
Premije: https://service.europaeische.at/doc/sl/Opis_storitev_ZavarovanjeOdpovediSLO-PIB-SLSS_2022-SL-001.pdf
Splošni pogoji: https://service.europaeische.at/doc/sl/Pogoje_ZavarovanjeOdpovediSLO-AVB-SLSS_2022-SL-001.pdf


Izračun upošteva udeležbo najmanj 45, 35, 25 oz. 15 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.0

*************************************************************************************
Program je narejen po veljavnih cenikih januarja 2023. Pridržujemo si pravico do spremenjenega razporeda ogledov, vendar program ostaja vsebinsko enak.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

PO SKANDINAVIJI DO NORDAKAPPA IN PRESTOLNICE - 14 DNI

od
1.899,00 €

Potniki

1
2
 

Rezervacija

PO SKANDINAVIJI DO NORDAKAPPA IN PRESTOLNICE - 14 DNI

od
1.899,00 €
Potniki
1
Odpovedni riziko
Način plačila
 

PO SKANDINAVIJI DO NORDAKAPPA IN PRESTOLNICE - 14 DNI


  • od 1.899,00 €


Termin:Morda vas zanima tudi...

NAJLEPŠI NORVEŠKI FJORDI IN OSLO - 8 DNI

NAJLEPŠI NORVEŠKI FJORDI IN OSLO - 8 DNI

0/5

od 1.398,00 € Brez DDV: 1.398,00 €

SKANDINAVIJA IN NORDKAPP - 14 DNI

SKANDINAVIJA IN NORDKAPP - 14 DNI

0/5

od 1.390,00 € Brez DDV: 1.390,00 €

ISLANDIJA - RAZKOŠJE NARAVE - HOTEL 3* - 5 DNIIslandija

ISLANDIJA - RAZKOŠJE NARAVE - HOTEL 3* - 5 DNI

0/5

od 1.089,00 € Brez DDV: 1.089,00 €

LEGOLAND, ANDERSEN IN VIKINGI – 5 DNIDanska

LEGOLAND, ANDERSEN IN VIKINGI – 5 DNI

0/5

od 865,00 € Brez DDV: 865,00 €

Tags: Finska, Norveška, Švedska, Danska, Skandinavija, Stockholm, Helsinki, Bodo, Oslo, Kopenhagen, Skandinavija