Romantična Češka - Roženberg - Češki Krumlov - Hluboka - Češke Budjejovice - Jindrihov Hradec.


Cena pri najmanj 45 udeležencih: 137 Eur
Cena pri najmanj 35 udeležencih: 157 Eur

1. DAN: LJUBLJANA - ROŽENBERG - ČEŠKI KRUMLOV - HLUBOKA
Odhod iz Ljubljane s parkirišča na Dolgem mostu ob 6. uri zjutraj. Vožnja v Avstrijo in dalje na Češko, kjer bo prvi postanek za ogled čarobnega gradu Rožemberg. Nadaljevanje potovanja do Češkega Krumlova. Slikovito srednjeveško mesto z odlično ohranjenim gradom je zaradi dragocene kulturne dediščine pod Unescovim varstvom. Ogledali si bomo grad, ki je večkrat spremenil svojo podobo, danes pa je razkošna renesančna palača s številnimi dvorišči in baročnimi ter rokokojskimi interieri. Po ogledu se bomo odpeljali do znamenite Hluboke. Nastanitev v hotelu in nočitev. Zvečer priporočamo večerjo v eni od značilnih čeških pivnic.

2. DAN: HLUBOKA - ČEŠKE BUDJEJOVICE - JINDRIHOV HRADEC - TELČ - LJUBLJANA
Po zajtrku obisk gradu Hluboka, ki stoji na visoki skalni ploščadi nad Vltavo. Po številnih predelavah, ki so se vrstile od 13. do 19. stol., ima Hluboka danes tudorsko podobo, ki v celoti posnema angleški windsorski grad. Številne razkošno opremljene sobane so polne dragocenih muzejskih zbirk, med katerimi so najzanimivejši eksponati iz stekla in porcelana, orožje, tapiserije in likovne umetnine. Muzejsko zbirko gradu si bomo po želji tudi ogledali (doplačilo). Vožnja do Čeških Budjejovic. Ogledali si bomo staro mestno središče z mogočnim Trgom Otokarja II., ki ga obdajajo slikovite meščanske hiše z renesančnimi in baročnimi pročelji. Tam stoji tudi najimenitnejša mestna stavba, magistrat Radnice, osrednji del trga pa krasi Samsonov vodnjak. Po želji bomo obiskali zamenito pivovarno Budvar, kjer nam bodo pokazali proces izdelave piva, vrček piva pa bomo lahko tudi poizkusili. Nadaljevanje vožnje po pokrajini, polni gradov in deželnih dvorcev. Videli bomo še Jindrihov Hradec in Telč, enega najlepših renesančnih mest na Češkem, ki je tudi uvrščeno na Unescov seznam kulturne dediščine. Popoldne slovo od Češke in vožnja z vmesnimi postanki proti domu.


 CENA VKLJUČUJE:

prevoz z avtobusom, 1x polpenzion v hotelu 3* (dvoposteljne sobe), oglede in vstopnine v Rožemberg in Češki Krumlov, osnovno nezgodno zavarovanje, spremstvo in organizacijo izleta.

DOPLAČILA IN POPUSTI:

Doplačila: enoposteljna soba 22 €, vstopnine pribl. 10 €, pivovarne Budvar in pokušina piva pribl. 7 €. 
Popust: otrok do 12. leta na tretjem ležišču je 15 €.

POGOJI:


Akontacija: 30 % od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5 % od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 15 € na prijavnico/voucher ne glede na število oseb.
Odlog plačila: 1x 60 €.Izračun upošteva udeležbo najmanj 45 oz. 35 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.
   

 

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

PO GRADOVIH JUŽNE ČEŠKE

od
137,00 €

Potniki

1
2
 

PO GRADOVIH JUŽNE ČEŠKE


  • od 137,00 €Morda vas zanima tudi...

PRAGA IN ČEŠKI GRADOVI Češka

PRAGA IN ČEŠKI GRADOVI

0/5

od 209,00 € Brez DDV: 209,00 €

VIKEND V PRAGI Češka

VIKEND V PRAGI

0/5

od 109,00 € Brez DDV: 109,00 €