Pariz, svetovna metropola, označujejo kot mesto ljubezni, mesto svetlobe, mesto kulture, mesto visoke mode, mesto tisočerih luči, mesto odlične kulinarike, mesto Mona Lise... Obiščite in doživite obrežje reke Sene, Eifflov stop in francoski šarm ... Bienvenue!


1. DAN: 19.  2. 2016;  LJUBLJANA - PARIZ ( petek)

Zbor potnikov na ljubljanskem letališču dve uri pred poletom in polet ob 6.45 uri proti Parizu. Po prihodu v Pariz, predvidoma ob 8.40 uri,  triurni panoramski avtobusni ogled  Pariza in njegovih znamenitosti; Opera Garnier, muzej Louvre, katedrala Notre-Dame, Luxemburški vrtovi, trg Concorde, Elizejske poljane ter postanek ob Palači Chaillot za prve fotografije Eifflovega stolpa. Prevoz do hotela in namestitev. Popoldan bomo nadaljevali ogled Pariza z metrojem in peš. Vožnja do trga Trocadero, od koder je najlepši pogled na Eifflov stolp, do katerega se bomo po želji sprehodili in se nanj tudi povzpeli. Pozno popoldan predlagamo vožnjo z  ladjo po reki Seni, zagotovo eni najbolj romantičnih in slikovitih rek.  Tako boste lahko mesto spoznali tudi z vodne perspektive.  Povratek z metrojem v hotel in nočitev.


2. DAN: 20. 2. 2016; PARIZ (sobota)

Po zajtrku bomo nadaljevali z ogledom mesta peš in z metrojem. Prvi postanek bo pri muzeju Louvre, ki hrani neprecenljive zbirke umetnin in je eden najstarejših in največjih muzejev na svetu. Zagotovo si boste želeli pobliže ogledati Miloško Venero, Apolona, znamenito sliko Mona Lise… Sprehod po sloviti nakupovalni ulici Rue de Rivoli mimo Tuilerijskih vrtov do najživahnejšega trga v Parizu Plâce de la Concorde. Prav tu se začenja slovita avenija Champs Elysées, ki se konča pri Slavoloku zmage. Sprehod do trgov Plâce Vendôme in Etoile,  mestnega otoka s katedralo Notre Dame, boulevarja St. Germain in St. Michel z Latinsko četrtjo, kjer bo nekaj prostega časa za individualna potepanja ali kavico. V poznih popoldanskih urah se bomo napotili proti hribu Montmartre, na vrhu katerega se dviguje cerkev Sacre Coeur. Montmartre slovi po svojem boemskem vzdušju, za katerega so zaslužni nekateri sloviti umetniki konca 19. in 20. stoletja. Z vrha hriba se odpira lep razgled na Pariz, mogoča bo tudi večerja v enem od znamenitih bistrojev.  Po želji obisk katerega od kabarejev na radoživem Pigallu.  Vrnitev z metrojem v hotel in nočitev.


3. DAN: 21. 2. 2016; PARIZ - LJUBLJANA (nedelja)

Po zajtrku priporočamo obisk katerega izmed slovitih muzejev ali galerij kot so muzej Orsay, predel muzeja moderne umetnosti Centre Pompidou, morda obiščete znamenito Galerijo Lafayette, ki je ena najlepših nakupovalnih galerij v Parizu. Pozno popoldan prevoz na letališče in odhod letala proti Ljubljani v večernih urah. Za doplačilo se lahko odločite za popoldanski izlet v Versailles, z ogledom »sončnega dvorca« s čudovitim vrtom, ki ga je na vrhuncu svojega vladanja dal zgraditi francoski kralj Ludvik XIV., ob dvorcu pa je tudi zanimiva tržnica, kjer lahko začutite francosko podeželje. V poznih popoldanskih urah prevoz na letališče in polet ob 20.45 uri proti Ljubljani, kamor je predviden prihod ob 22.35 uri.  

CENA VKLJUČUJE:  polet Ljubljana - Pariz - Ljubljana, letališke pristojbine, prevoz z letališča in triurni ogled mesta, prevoz iz mesta na letališče, 2 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* (dvoposteljne sobe TWC),  zunanje oglede po programu, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo potovanja.

DOPLAČILA (obvezna v agenciji) : prijavnina 15 EUR/oseba, enoposteljna soba 84  EUR. (možna ob prijavi  v agenciji): riziko odpovedi 24 EUR, zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris: 6,42 EUR.

DOPLAČILA (po želji na licu mesta) : podzemna železnica pribl. 14 EUR (10 voženj), vzpon na Eifflov stolp pribl. 15  EUR,  vožnja z ladjico po Seni 14 EUR, izlet v Versailles  z avtobusom ali RER 27  EUR, vstopnina v dvorec pribl. 15 EUR, vstopnina v Eurodisney: odrasli pribl. 69 EUR, otroci 3 - 11 let pribl. 62 EUR,  doplačilo za ogled predstave v kabaretu pribl. 70 -150 EUR, muzej Louvre ali muzej Orsay 12 EUR.

POPUST:  popust za otroka do 12. leta na dodatnem ležišču skupaj z dvema odraslima 30  EUR. Tri posteljne sobe so dvoposteljne z dodatnim ležiščem in so na vprašanje.

Opomba: v Parizu nekateri ogledi potekajo peš in z javnimi prevoznimi sredstvi.  

Cena je izračunana 26.10.2015 in upošteva udeležbo najmanj 20 oseb na letalu.  

Splošni pogoji poslovanja so sestavni del programa.  Pridržujemo si pravico do spremembe zaporedja ogledov, vendar to ne bo vplivalo na vsebino programa. 

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

PARIZ Z LETALOM - 3 DNI

od
378,00 €

Potniki

1
2
 

PARIZ Z LETALOM - 3 DNI


  • od 378,00 €Morda vas zanima tudi...

PROVANSA IN FRANCOSKA RIVIERA Francija

PROVANSA IN FRANCOSKA RIVIERA

0/5

od 399,00 € Brez DDV: 399,00 €

NORMANDIJA IN BRETANIJA Francija

NORMANDIJA IN BRETANIJA

0/5

od 568,00 € Brez DDV: 568,00 €

GRADOVI, DVORCI IN PARKI LOARE Francija

GRADOVI, DVORCI IN PARKI LOARE

0/5

od 498,00 € Brez DDV: 498,00 €

SARDINIJA IN KORZIKA Italija

SARDINIJA IN KORZIKA

0/5

od 479,00 € Brez DDV: 479,00 €

ROMANTIČNI PARIZ (4 dni) Francija

ROMANTIČNI PARIZ (4 dni)

0/5

od 499,00 € Brez DDV: 499,00 €

PRAZNIČNI PARIZ

PRAZNIČNI PARIZ

0/5

od 234,00 € Brez DDV: 234,00 €

SILVESTEROVANJE V PARIZU

SILVESTEROVANJE V PARIZU

0/5

od 243,00 € Brez DDV: 243,00 €

Tags: zimske počitnice