Gradovi ob Loari in čaša šampanjca.

 

Cena pri najmanj 40 udeležencih: 389 Eur
Cena pri najmanj 30 udeležencih: 439 Eur

1. DAN: LJUBLJANA - FRANCIJA
Odhod avtobusa s parkirišča na Dolgem mostu ob 19. uri. Vožnja s krajšimi postanki skozi karavanški predor mimo Salzburga, Münchna, Stuttgarta in Strasbourga proti Parizu.

2. DAN: PARIZ
Po prihodu v Pariz v dopoldanskih urah panoramski ogled vedno očarljive francoske prestolnice in njenih glavnih znamenitosti: Arc de Triomph, Avenue des Champs Elysees, Place de Concorde, Place Vendôme, Madeleine, Opera. Ogled bomo nadaljevali s St. Germainom des Pres, se odpravili v Latinsko četrt do Sorbone, nato pa dalje v srce Pariza, v četrt Ille de la Cité, otok na Seni, kjer si bomo ogledali cerkev Notre-Dame. Namestitev v hotelu in krajši počitek. Popoldan si bomo Pariz ogledali še peš in z metrojem. Po želji se bomo lahkovzpeli na pariški simbol, Eifflov stolp, ali pa se z ladjo popeljali po romantični Seni. Nočitev v hotelu.

3. DAN: PARIZ - VERSAILLES/EURODISNEY - PARIS
Po zajtrku se bomo lahko odločili za enega od izletov. Lahko se bomo odpravili na izlet v Versailles, do znamenitega sončnega dvorca kralja Ludvika XIV. ter prekrasnih vrtov, ali pa bomo dan preživeli v Eurodisneyu, kamor nas bo popeljal hitri vlak. V mestnem vrvežu prestolnice bomo lahko obiskali katerega od slavnih muzejev. Videli bomo lahko zbirko v Louvru ali galerijo Orsay, v kateri so na ogled mojstrovine impresionistov od Van Gogha do Eduarda Moneta. Zvečer vzpon na grič umetnikov, boemski Montmartre, kjer si bomo lahko oddahnili v enem od parižanskih »caféjev«, obiskali baziliko Sacré-Coeur ali kabarejsko predstavo na radoživem Pigallu. Vrnitev v hotel in nočitev.

4. DAN: PARIZ - DVORCI LOARE - PARIZ
Po zajtrku se bomo odpeljali do slovite doline reke Loare in slikovite pokrajine Sologne, ki jo pokriva 500.000 ha gozdov in je že stoletja pravi raj za divjad. Tam si je Franc I. postavil Chambord, mogočen renesančni grad, ki je bil s svojimi 440 sobami predhodnik Versaillesa in je kot simbol kraljeve moči največji v tej pokrajini. Gradnjo gradu je dokončal Sončni kralj - Ludvik XIV., ki je sem vabil svoje lovske tovariše in pomembne umetnike tistega časa. Vožnja do najlepšega gradu ob Loari Chenonceau. Dvorec, ki se boči nad reko Cher, imenujejo tudi “grad šestih žensk” in velja za biser renesančne arhitekture. Obiskovalec osupne nad lahkotnostjo gradbenega stila, ki je navduševal tudi nekdanji lastnici Diano de Poitier in Katarino Medici. Obdan je s francoskim in italijanskim vrtom ter obsežnim arkom, kjer rastejo večstoletna drevesa. Po ogledu dvorca in vrtov sledi še obisk mesteca Amboise, ki ga slikovito krasijo ostanki gradu. Največji umetniški in tehnični genij renesanse Leonardo da Vinci je na željo kralja Franca I. leta 1517 prišel na njegov dvor in kralj mu je podaril prelepo renesančno palačo Clos Luce, ki leži nasproti gradu. Po želji obisk razstave njegovih izumov, čas pa bo tudi za pokušino katere od kulinaričnih specialitet tega območja. Neradi se bomo odpeljali iz doline gradov nazaj v Pariz. Nočitev.

5. DAN: PARIZ - POKRAJINA ŠAMPANJA - REIMS - STRASBOURG
Po zajtrku slovo od Pariza in vožnja po Šampanji do Reimsa. V domovini žlahtne kapljice bomo obiskali tudi eno od zanimivih šampanjskih kleti, si ogledali hrambo dragocenih steklenic ter pokušali šampanjec. Vožnja do Reimsa, kjer bo kratekpostanek za ogled gotske katedrale, v kateri so bili kronani francoski kralji. Zunanjost stavbe krasi več kot 2300 kipcev, med katerimi je najbolj znan “Smehljajoči se angel”. V Reimsu bomo lahko obiskali tudi katero od znamenitih trgovin s šampanjcem, nato pa bomo vožnjo nadaljevali v Strasbourg. Po prihodu v mesto, ki je sedež Evropskega sveta in Evropskega parlamenta, bomo naredili panoramski ogled. Videli bomo čudovito srednjeveško katedralo iz rožnatega vogeškega kamna in se sprehodili po mestu, ki ga imenujejo biser v alzaški kroni. Po želji vožnja z ladjico po reki Ill ali obisk katere od prijetnih restavracij, kjer nam bodo postregli z alzaškimi specialitetami. Nastanitev v hotelu v mestu ali bližnji okolici in nočitev.

6. DAN: STRASBOURG - RIQUEWIHR - LJUBLJANA
Po zajtrku se bomo odpeljali do idilične alzaške vasice Riquewihr, kjer stojijo slavne predalčaste hiše različnih barv. Sprehod po ulicah ob glavnem trgu, kjer so trgovine z vinom in alzaškimi specialitetami. Pokušina znamenitih alzaških vin v vinski kleti. Slovo od Francije in vožnja mimo Stuttgarta, Münchna, Salzburga proti domu, kamor je predviden prihod v poznih večernih urah.

CENA VKLJUČUJE:

prevoz z avtobusom, 4x nočitev z zajtrkom v hotelu 2*/3* lux (dvoposteljne sobe), celodnevni izlet po dolini reke Loare, pokušnji šampanjca in alzaških vin, oglede brez vstopnin, osnovno nezgodno zavarovanje, spremstvo in organizacijo izleta. 

DOPLAČILA IN POPUSTI:

Doplačila: enoposteljna soba 152 €, Eifflov stolp 15 €, ladja po Seni 14 €, Versailles pribl. 15 €, 10 vozovnic za mestni promet pribl. 13 €, Louvre ali Orsay 12 €, vstopnina v Eurodisney: odrasli 61 €, otroci od 3 do 11 let 53 €, predstava v kabaretu 70-150 €, posamezna večerja od 20 € naprej, gradovi ob Loare pribl. 10 - 12 €.
POPUSTI: otrok do 12. leta na tretjem ležišču 40 €.

POGOJI:

Akontacija: 30% od osnovne cene. 
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili. 
Prijavnina: 15 € na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb. 
Odlog plačila: 2 x 80 €. 


Izračun upošteva
 udeležbo najmanj 40 oz. 30 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.


 

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

PARIZ, LOARA, ŠAMPANJA IN ALZACIJA

od
389,00 €

Potniki

1
2
 

PARIZ, LOARA, ŠAMPANJA IN ALZACIJA


  • od 389,00 €Morda vas zanima tudi...

ROMANTIČNI PARIZ (4 dni) Francija

ROMANTIČNI PARIZ (4 dni)

0/5

od 499,00 € Brez DDV: 499,00 €

MONDENA AZURNA OBALA Francija

MONDENA AZURNA OBALA

0/5

od 219,00 € Brez DDV: 219,00 €

RAJSKA SARDINIJA Francija

RAJSKA SARDINIJA

0/5

od 369,00 € Brez DDV: 369,00 €

PROVANSA IN DIVJI CAMARGUE Francija

PROVANSA IN DIVJI CAMARGUE

0/5

od 298,00 € Brez DDV: 298,00 €

PARIZ IN PO ŽELJI VERSAILLES ALI DISNEYLAND Francija

PARIZ IN PO ŽELJI VERSAILLES ALI DISNEYLAND

0/5

od 249,00 € Brez DDV: 249,00 €

ROMANTIČNI PARIZ  (3 dni) Francija

ROMANTIČNI PARIZ (3 dni)

0/5

od 379,00 € Brez DDV: 379,00 €

AZURNA OBALA II.

AZURNA OBALA II.

0/5

od 154,00 € Brez DDV: 154,00 €

PARIZ IN PO ŽELJI VERSAILLES TER DISNEYLAND II.

PARIZ IN PO ŽELJI VERSAILLES TER DISNEYLAND II.

0/5

od 239,00 € Brez DDV: 239,00 €

PARIZ - Tour de France

PARIZ - Tour de France

0/5

od 298,00 € Brez DDV: 298,00 €

Tags: PARIZ, LOARA, ŠAMPANJA, ALZACIJA, Francija