Pariz, svetovna metropola, označujejo kot mesto ljubezni, mesto svetlobe, mesto kulture, mesto visoke mode, mesto tisočerih luči, mesto odlične kulinarike, mesto Mona Lise... Obiščite in doživite obrežje reke Sene, Eifflov stop in francoski šarm ... Bienvenue!

TERMINI: 31. 5. - 4. 6., 1. 7. - 5. 7., 26. 8. - 30. 8. 2023

Cena pri najmanj 30 udeležencih: 790 EUR
Cena pri najmanj 20 udeležencih: 870 EUR

1. dan Zagreb – Pariz – Chartres – Orleans

Zbor potnikov na odhodnem letališču in polet v Pariz. Po pristanku na enem izmed pariških letališč sledi vožnja v Chartres, srednjeveško mestece, oddaljeno uro vožnje z vlakom iz Pariza. Velja za eno izmed najbolje ohranjenih srednjeveških mest v Evropi, ki je prepleteno z ozkimi srednjeveškimi ulicami. Ponaša se z imenom »prestolnica svetlobe in dišav«, saj mesto velja za svetovni center za raziskave esenc in dišav. Številne prestižne znamke, kot so Guerlain, Paco Rabanne, Lancaster in drugi imajo proizvodnjo v Chartresu in njegovi okolici. Katedrala v Chartresu velja za eno največjih gotskih mojstrovin in najbolje ohranjen arhitekturni spomenik visoke gotike. V katedrali navdušijo čudoviti vitraži in skrivnostni labirint iz leta 1205, ki je vklesan v tla katedrale. Nadaljevanje vožnje v Orleans, mestu ob Loari, ki je v zgodovini odigralo pomembno vlogo v stoletni vojni med Francijo in Anglijo. Krajši sprehod po mestu, do trga Martroi, kjer stoji kip Ivani Orleanski, do katedrale sv. Križa in Pont Royal. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan Orleans – Chambord – Chenonceau – Amboise – Pariz

Po zajtrku bo sledil začetek odkrivanja dvorcev ob Loari, najprej bomo obiskali grad Chambord, ki velja za največji renesančni grad in enega najlepših v dolini reke Loare. Grad je bil zgrajen kot lovski dvorec in je služil  umiku francoskih kraljev od pariškega življenja. Grad je začel graditi kralj Franc I, ki je na gradu gostil tudi Leonarda da Vincija. Po njegovih načrtih je zgrajeno stopnišče v obliki polževe hišice, kjer se človeka, ki hkrati prihajata in odhajata po stopnicah, ne vidita. Ogled notranjosti in znamenitega stopnišča Leonarda da Vincija. Nadaljevanje do najlepšega dvorca, ki so ga gradile ženske, Chenonceau. Znamenito galerijo čez reko Cher, je zgradila Katarina de Medici, saj je imela alergijo na cvetni prah in se je le redko sprehajala v naravi.  Posebej zanimiva je kuhinja, ki je v kleti gradu in je opremljena z vsem avtentičnim kuhinjskim orodjem in pripomočki. To je prava redkost med gradovi, da je na ogled grajska kuhinja. Za konec se bomo ustavili še v mestecu Amboise, gradu, ki ga je zaznamoval Leonardo de Vinci. Pri gradu Amboise je kapelica svetega Huberta, kjer naj bi bil Leonardo da Vinci tudi pokopan, a dokaza za to ni. Kapelica je zanimiva po okrasju na strehi, kjer so jelenovi rogovi, kar daje dodaten čar in razlago, da smo v lovnem področju Francije. Sledila bo vožnja v Pariz in nastanitev v hotelu. 

3. dan Pariz

Po zajtrku bo sledil ogled mestnih znamenitosti, deloma peš in deloma s podzemno železnico. Najprej bomo obiskali Latinsko četrt z Univerzo Sorbona in Pantheonom, nato pa se vrnili do Mestnega otoka, kjer stoji katedrala Notre Dame in kapela Saint Chapelle. Prosti čas za kosilo,  popoldan pa se bomo z metrojem zapeljali do trga Concorde, se  sprehodili po »kraljevski ulici« Rue Royale do cerkve La Madeleine in nato naprej do stare pariške opere Garnier ter znamenitih veleblagovnic. Nato se bomo zapeljali do Trocadera, od koder je najlepši pogled na Eifflov stolp. Po želji bo sledil vzpon na pariški simbol. Povratek v hotel in nočitev.

4. dan: Pariz

Po zajtrku bomo obiskali najlepšo pariško avenijo, Elizejske poljane s Slavolokom zmage in se sprehodili do muzeja Louvre in Orsay, po želji ogled zbirk v enem izmed muzejev. V popoldanskem času se bomo povzpeli na Montmartre, grič umetnikov in si ogledali baziliko Sacré–Cœur, ki ji Parižani zaradi bele barve fasade pravijo Bela golobica. Sprehodili se bomo do trga umetnikov in doživeli bohemski utrip Pariza. Morda si bomo v bližnjem bistroju naročili kozarec bordojca in opazovali mimoidoče. Nato bomo nadaljevali z raziskovanjem Montmartra in njegovih umetnikov, se podali do vinograda in kasneje do Bateau Lavoir, kjer je med ostalimi umetniki ustvarjal Picasso, nato pa si bomo pogledali še Zid ljubezni z napisi »Ljubim te« v 250 jezikih. Za zaključek dneva si bomo za doplačilo ogledali odlično predstavo v enem od mnogih pariških kabaretov, ki vas nikakor ne bo pustila ravnodušne. Nočitev.

5. dan: Pariz - Zagreb

Po zajtrku se bomo zapeljali do gradu Vincennes, enega izmed sedežev francoskih kraljev. Grad je obdan s širokim obrambnim jarkom, ima odlično ohranjene paviljone kralja in kraljice ter donjon. Zgodovina gradu je dolga in na trenutke temačna. Tu so umrli zadnji kapetinški kralji, kasneje pa je grad služil za državne zapore, med drugim je bil tu zaprt razvpiti Markiz de Sade. V osemnajstem stoletju je objekt služil kot tovarna porcelana, pozneje pa orožja. Tu sta bila usmrčena Condé , ki je načrtoval zaroto proti Napoleonu in Mata Hari za vohunjenje. Vrnili se bomo v najstarejši predel Pariza, Marais, kjer se nahaja eden najlepših pariških trgov, Place des Vosges in muzej Picassa. Vožnja na letališče in polet v Zagreb.

-----------------

31.5.2023 - ZAGREB PARIZ - 0900 1105  

4.6.2023 - PARIZ ZAGREB - 1830 2020  

CENA VKLJUČUJE: povratni letalski prevoz Zagreb-Pariz-Zagreb, povratni transfer Ljubljana-letališče Zagreb, stroški letaliških in varnostnih pristojbin, 1 kos oddane prtljage za na let, 1 kos ročne prtljage, avtobusni prevozi po programu, 4 nočitve z zajtrkom v dvoposteljnih sobah v hotelih 3*, 1 večerja, spremstvo slovenskega vodnika in stroški organizacije.

Možna doplačila (ob prijavi):  doplačilo za manjšo skupino 80 EUR, enoposteljna soba 170 EUR, paket vstopnin / grad Chambord, Chenonceau in Amboise, Vincennes/ 41 EUR, vstopnina v muzej Louvre 20 EUR, vstopnina v muzej Orsay 16 EUR.

Možna doplačila (na poti): vstopnina v Pantheon 11,50 EUR, ogled predstave v kabaretu Moulin Rouge 132 EUR, karta za metro (10 voženj) 19,10 EUR.

Časovnica poleta:

-----------------

31.5.2023 - ZAGREB PARIZ - 0900 1105  

4.6.2023 - PARIZ ZAGREB - 1830 2020  

POGOJI:

Akontacija: 30 % od osnovne cene.
Prijavnina: 20 EUR na prijavnico / voucher, ne glede na število oseb.
Odpovedni riziko:
Premije: https://service.europaeische.at/doc/sl/Opis_storitev_ZavarovanjeOdpovediSLO-PIB-SLSS_2022-SL-001.pdf
Splošni pogoji: https://service.europaeische.at/doc/sl/Pogoje_ZavarovanjeOdpovediSLO-AVB-SLSS_2022-SL-001.pdf

Izračun upošteva udeležbo najmanj 45, 35 oz. 25 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.
*************************************************************************************
Programje narejen po veljavnih cenikih aprila 2023. Pridržujemo si pravico do spremenjenega razporeda ogledov, vendar program ostaja vsebinsko enak.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

PARIZ, GRADOVI OB LOARI IN MISTIČNI CHARTRES - 5 DNI

od
790,00 €

Potniki

1
2
 

Rezervacija

PARIZ, GRADOVI OB LOARI IN MISTIČNI CHARTRES - 5 DNI

od
790,00 €
Potniki
1
Odpovedni riziko
Način plačila
 

PARIZ, GRADOVI OB LOARI IN MISTIČNI CHARTRES - 5 DNI


  • od 790,00 €


Termin:Morda vas zanima tudi...

NORMANDIJA IN MONT ST. MICHEL - 6 DNI Francija

NORMANDIJA IN MONT ST. MICHEL - 6 DNI

0/5

od 689,00 € Brez DDV: 689,00 €

ROMANTIČNI PARIZ - 4 DNIFrancija

ROMANTIČNI PARIZ - 4 DNI

0/5

od 659,00 € Brez DDV: 659,00 €

PARIZ IN PO ŽELJI VERSAILLES ALI DISNEYLAND - 5 DNI  Francija

PARIZ IN PO ŽELJI VERSAILLES ALI DISNEYLAND - 5 DNI

0/5

od 339,00 € Brez DDV: 339,00 €

PARIZ - VIKEND V MESTU - 3 DNIFrancija

PARIZ - VIKEND V MESTU - 3 DNI

0/5

od 568,00 € Brez DDV: 568,00 €

Tags: Paris, Pariz, Francija