TERMIN: 20. 10. - 2. 11. 2024

Cena pri najmanj 20 udeležencih: 2.799 EUR
Cena pri manj kot 20 udeležencih: 3.089 EUR

1. dan: Ljubljana - bližnje letališče - Panama city

Zbor potnikov na postajališču Dolgi most v Ljubljani in prevoz do bližnjega letališča. Polet z vmesnim postankom proti Panami. Po pristanku se bomo z avtobusom odpravili do hotela. Nastanitev in nekaj prostega časa za osvežitev. Zvečer se bomo odpravili na večerjo v bližnjo lokalno restavracijo. Po večerji povratek v hotel in prenočevanje.

2. dan: Panama city
Po zajtrku bo dan namenjen celodnevnemu spoznavanju prestolnice z vključenim kosilom. Začetki mesta segajo v zgodnje 16. stoletje, ko so se na to področje naselili španski osvajalci. Ogledali si bomo Panama Viejo oziroma Casco Antiguo, stari del mesta, ki je bilo napadeno in uničeno s strani pirata Henry-ja Morgana. Zgodovinsko okrožje se nahaja na seznamu svetovne dediščine Unesco in velja za eno najpomembnejših zapuščin na tem območju. Videli bomo Trg neodvisnosti, katedralo Metropolitana in Francoski trg, na katerem stoji spomenik Franciji v zahvalo za pomoč pri gradnji prekopa. Sledil bo ogled centra za obiskovalce Miraflores, kjer se bomo seznanili z delovanjem znamenitega Panamskega prekopa, se poučili o njegovi zgodovini in načinu izgradnje. Nato bomo prečkali 6 km dolg nasip, ki mesto povezuje s štirimi otočki. Nasip Amador je danes priljubljeno zbirališče, polno restavracij, barov, trgovinic, ponuja številne možnosti za šport in rekreacijo ter najlepše razglede na mesto Panama. Obiskali bomo eno največjih atrakcij mesta, to je Biomuzej, ki nas ne bo navdušil le z naravoslovno vsebino v notranjosti in interaktivnostjo, temveč tudi s svojo zunanjo podobo. Delo arhitekta Franka Gehry-ja s svojo barvito in razgibano zunanjostjo namreč ponazarja biotsko raznovrstnost Paname, postalo pa je pravi simbol mesta. V poznih popoldanskih urah bo sledil povratek v hotel. Prenočevanje.

3. dan: Panama city - Panamski prekop - Chitre
Po zajtrku se bomo odpravili na nepozabno dogodivščino, vožnjo po panamskem prekopu. Panamski prekop je bil zgrajen v letih med 1904 in 1914, predvsem s finančno in tehnološko pomočjo ZDA. Prekop, ki je dolg 82 km, seka panamsko ožino in tako povezuje Atlantski in Tihi ocean. Zapornice regulirajo pretok vode, ki povzroči sestop ladje, od zapornice do zapornice. Prekop je znan tudi kot »osmo čudo sveta«, saj je še danes tehnološko eden bolj zahtevnih gradbenih projektov na svetu. Vkrcali se bomo na manjšo ladjo in ob boku največjih ladij na svetu pluli po kanalu in opazovali raznolik živalski svet, številne ptice ter morda opazili tudi kakšnega krokodila, opico ali lenivca, ki prebivajo na t.i. »opičjih otokih« oziroma Monkey Islands. Po nepozabnem doživetju plovbe po kanalu bomo zapustili Panamo in se z avtobusom odpravili proti mestu Chitre. Na poti se bomo ustavili za kosilo. Po prihodu v Chitre, ki velja za zibelko panamske kulture, folklore in zgodovine, se bomo sprehodili po mestu ter med vodenim ogledom spoznali številne lokalne obrti, kot so: izdelovanje keramičnih izdelkov, tradicionalnih bobnov, oblačil in mask »diablico«. Sledila bo nastanitev v hotelu in prenočevanje.

4. dan: Chitre - Boca Chica/Narodni park Chiriqui - Boquete
V zgodnjih jutranjih urah bomo prevzeli zajtrk za na pot in se odpravili proti Boca Chici, kjer se bomo vkrcali na ladjo in se pripravili na nepozabno morsko doživetje. Med plovbo po narodnem parku v zalivu Chiriqui nas bodo spremljali otočki z belimi peščenimi plažami in nasadi mangrov, koralni grebeni, kristalna morska gladina in živopisen morski živalski svet, če bomo imeli srečo, pa bomo v daljavi morda uzrli tudi kita grbavca. Doživetje narodnega morskega parka bo popolno ob pikniku s tradicionalnim kosilom na plaži. Po končani plovbi in izkrcanju bomo nadaljevali z vožnjo proti mestu Boquete. Nastanitev v hotelu in prenočevanje.

5. dan: Boquete in viseči mostovi
Po zajtrku si bomo pričarali prav poseben dan. Odpravili se bomo namreč na pot po visečih mostovih med krošnjami tropskega gozda. Na približno 4,5 km dolgi krožni poti bomo ob spremstvu lokalnega vodnika prečkali šest visečih mostov med mogočnimi krošnjami, spoznavali floro in favno tropskega oblačnega gozda ter ob tem uživali v osupljivih razgledih na reke, jezera in impozanten vulkan Barú. Prijetno utrujeni in polni pozitivne energije se bomo po koncu poti vrnili v hotel ter si vzeli prosto popoldne za počitek. Prenočevanje.

6. dan: Boquete (Panama) - Narodni park Manuel Antonio (Kostarika)
Po zajtrku in kavi si bomo privoščili še malo več kave. Obiskali bomo plantažo, kjer se bomo sprehodili med nasadi različnih vrst kavovcev. Na vodenem ogledu bomo spoznavali lastnosti posameznih vrst kave, značilnosti njihovih okusov in postopke pridelave, zaključili pa bomo z degustacijo nekaj vzorcev, med drugim tudi kave Geisha, ki trenutno velja za najdražjo kavo na svetu. Polni energije bomo nadaljevali z vožnjo, zapustili Panamo in vstopili v Kostariko. Po prihodu v Manuel Antonio bo sledila nastanitev v hotelu in prenočevanje.

7. dan: Narodni park Manuel Antonio
Po zajtrku bo sledil še en čaroben dan, poln izjemnih naravnih lepot. Obiskali bomo Narodni park Manuel Antonio, ki velja za najmanjši, a hkrati najbolj priljubljen naravni park v Kostariki. Je slikovita kombinacija najlepših plaž in koralnih grebenov v deželi ter bujnega deževnega gozda, kjer domujejo lenivci, tukani, legvani, ljubke in izjemno redke veveričje opice, kapucinske opice, eksotične vrste glodavcev, dvoživk ter ogromno pisanih rakovic. Med pohodom po parku bomo spoznavali bogato floro in favno, na poto pa nas bodo spremljali tudi spektakularni razgledi na pristno naravo. Povratek v hotel in prosto popoldne. Prenočevanje.

8. dan: Narodni park Manuel Antonio - La Fortuna
Po zajtrku se bomo odpravili proti severu Kostarike. Naš cilj bo mestece La Fortuna, ki se nahaja pod vznožjem najbolj ikoničnega vulkana Kostarike, Arenala. Slikovita La Fortuna je priljubljena destinacija za obiskovalce predvsem zaradi naravnih termalnih vrelcev, ki se nahajajo na tem področju, pa tudi obilico možnosti rekreacije in adrenalinskih doživetij v neokrnjeni naravi. Po prihodu v La Fortuno bomo obiskali SPA center, kjer se bomo odpočili, se razvajali, uživali in imeli tudi večerjo. Sledila bo nastanitev v hotelu in prenočevanje.

9. dan: La Fortuna - naravni rezervat Arenal 1968 - La Fortuna
Po zajtrku bomo doživeli še en vrhunski dan v Kostariki. Odpravili se bomo proti naravnemu rezervatu Arenal 1968, pohodniškemu območju, ki je posvečeno izbruhu vulkana leta 1968. Sprehodili se bomo po poti, ki jo je izoblikoval izbruh, bili deležni dih jemajočih prizorov iz osupljive narave ter nepozabnih razgledov na vulkan in jezero Arenal. V parku bomo imeli tudi nekaj prostega časa za kosilo in uživanje, nato pa bomo krenili dalje. Obiskali bomo še plantažo kakava, kjer se bomo posladkali z različnimi zanimivimi okusi čokolade. Ker dan enostavno ne bo mogel biti še boljši, se bomo polni hormona sreče vrnili v hotel. Prenočevanje.

10. dan: La Fortuna - Guapiles - Narodni park Tortuguero
V zgodnjih jutranjih urah bomo prevzeli zajtrk (za s seboj) in se odpravili na pot. Med vožnjo s postanki proti vzhodni obali Kostarike se bomo peljali skozi okrožje Guapiles, se ustavili za kosilo in prispeli do Narodnega parka Tortuguero, kjer bomo zamenjali prevozno sredstvo. Tortoguero predstavlja najpomembnejše gnezdišče zelenih želv na zahodni polobli. Skozi park se vije »prometnica« Canal de Tortoguero, ki povezuje labirinte delte, kanale in lagune. Vkrcali se bomo na čoln in se odpravili proti vasici Tortuguero. Med plovbo bomo občudovali rastlinsko in živalsko kraljestvo džungle. Nastanitev v lodžu, večerja in prenočevanje.

11. dan: Narodni park Tortuguero
Po zajtrku v lodžu nas čaka odkrivanje narodnega parka iz vodne perspektive, uživanje v razkošni naravi ter opazovanje različnih vrst ptic, želv, opic, lenivcev in legvanov. V parku, ki predstavlja najpomembnejše gnezdišče zelenih želv na zahodni polobli, se prepleta kar enajst različnih življenjskih habitatov, od rafije, palmovega gozda, do čisto pravega močvirja. Po kosilu v lodžu bomo imeli prosti čas za oddih in počitek. Večerja in prenočevanje v lodžu.

12. dan: Narodni park Tortuguero - San Jose
Po zajtrku v lodžu se bomo poslovili od krasne neokrnjene narave Kostarike in se odpravili proti prestolnici San Jose. Na poti se bomo ustavili za kosilo. Po prihodu v San Jose bo sledila nastanitev v hotelu in prosti čas. Prenočevanje.

13. dan: San Jose - Evropa
Po zajtrku bomo zapustili hotel in se odpravili na ogled mesta San Jose. Ena najmlajših prestolnic Latinske Amerike je skrbno urejena v pravokotno mrežo ulic. Videli boste neoklasični Teatro Nacional, ki velja za najlepšo javno stavbo v mestu, Parque Nacional ter stavbi Kongresa in Narodne knjižice, ki sta ob senčnem parku. Po ogledu prevoz do letališča in polet proti Evropi.

14. dan: Evropa - Benetke
Pristanek v Evropi in nadaljevanje leta proti Benetkam ali drugemu bližnjemu letališču. Za doplačilo organiziran prevoz do Ljubljane.

K

CENA VKLJUČUJE: Navedene letalske prevoze v ekonomskem razredu, letališke, varnostne pristojbine in dodatek za gorivo, prevoze s klimatiziranimi avtobusi ali minibusi, nočitev v preverjenih hotelih 3* in 4* v dvoposteljnih sobah, 12 zajtrkov, 4 kosila in 3 večerje, ogledie z lokalnimi vodniki, vstopnine za oglede, kot je navedeno v programu, slovensko vodenje, organizacijo potovanja.

CENA NE VKLJUČUJE: Navedenih doplačil, pijače pri obrokih, izletov in drugih storitev po osebnih naročilih.

OBVEZNA DOPLAČILA (ob prijavi): Doplačilo za manjšo skupino pri udeležbi manj kot 20 oseb 290 EUR/osebo.

MOŽNA DOPLAČILA (po želji): Enoposteljna soba: 665 EUR, transfer do letališča: 70 EUR.

POPUSTI: Popust za otroka do 10. leta v sobi z dvema odraslima osebama na pomožnem ležišču: 490 EUR; popust za tretjo osebo v sobi z dvema odraslima osebama na pomožnem ležišču: 200 EUR.

OPOMBA: Ob prijavi obvezna kopija potnega lista.

ODKRITA BESEDA: Zaradi prilagajanja letalskim prevozom in v primeru nepredvidenih okoliščin, si pridržujemo pravico do zamenjave krajev nastanitev in ogledov med samim potovanjem oz. do spremenjenega vendar vsebinsko neokrnjenega programa.

POGOJI:

Akontacija: 30 % od osnovne cene.

Prijavnina: 20 EUR na prijavnico / voucher, ne glede na število oseb.

Odpovedni riziko:


Izračun upošteva udeležbo najmanj 20 oz. 10 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.

*************************************************************************************

Program
je narejen po veljavnih cenikih maja 2024. Pridržujemo si pravico
do spremenjenega razporeda ogledov, vendar program ostaja vsebinsko
enak.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

PANAMA IN KOSTARIKA - 14 DNI

od
2.799,00 €

Potniki

1
2
 

Rezervacija

PANAMA IN KOSTARIKA - 14 DNI

od
2.799,00 €
Potniki
1
Odpovedni riziko
Način plačila
 

PANAMA IN KOSTARIKA - 14 DNI


  • od 2.799,00 €


Termin:Morda vas zanima tudi...

TAJSKA - POTOVANJE PO TROMEJI IN POČITNICE - 13 DNI

TAJSKA - POTOVANJE PO TROMEJI IN POČITNICE - 13 DNI

0/5

od 2.298,00 € Brez DDV: 2.298,00 €

ČRNA GORA, ALBANIJA, S. MAKEDONIJA, SRBIJA - 7 DNI

ČRNA GORA, ALBANIJA, S. MAKEDONIJA, SRBIJA - 7 DNI

0/5

od 568,00 € Brez DDV: 568,00 €

VELIKI TURŠKI KROG - 9 DNI Turčija

VELIKI TURŠKI KROG - 9 DNI

0/5

od 1.048,00 € Brez DDV: 1.048,00 €

MEHIKA - 12 DNI

MEHIKA - 12 DNI

0/5

od 2.649,00 € Brez DDV: 2.649,00 €

SONČNA LIKIJA - 8 DNI

SONČNA LIKIJA - 8 DNI

0/5

od 339,00 € Brez DDV: 339,00 €

AVSTRALIJA IN NOVA ZELANDIJA - 21 DNI

AVSTRALIJA IN NOVA ZELANDIJA - 21 DNI

0/5

od 7.200,00 € Brez DDV: 7.200,00 €

JUŽNA TAJSKA - 11 DNI

JUŽNA TAJSKA - 11 DNI

0/5

od 2.790,00 € Brez DDV: 2.790,00 €

CINQUE TERRE IN PORTOFINO - 3 DNI

CINQUE TERRE IN PORTOFINO - 3 DNI

0/5

od 309,00 € Brez DDV: 309,00 €

ČUDOVITA JAPONSKA - 12 DNI

ČUDOVITA JAPONSKA - 12 DNI

0/5

od 3.599,00 € Brez DDV: 3.599,00 €

NOVA ZELANDIJA IN AVSTRALIJA - 21 DNI

NOVA ZELANDIJA IN AVSTRALIJA - 21 DNI

0/5

od 6.970,00 € Brez DDV: 6.970,00 €

PO SKANDINAVIJI DO NORDKAPA IN HELSINKI - 10 DNI

PO SKANDINAVIJI DO NORDKAPA IN HELSINKI - 10 DNI

0/5

od 2.149,00 € Brez DDV: 2.149,00 €

Tags: Kostarika, Panama, San Jose, Tortuguero, Boquete, Panama city