Cena pri najmanj 20 udeležencih: od 1.499 €
Cena pri najmanj 15 udeležencih: od 1.579 €
Cena pri najmanj 12 udeležencih: od 1.619 €


1. DAN: SLOVENIJA - MUSCAT:
Polet iz Zagreba proti Omanu, s prestopanjem v Dohi. Po prihodu v Oman, nastanitev v hotelu in nočitev.

2. DAN: MUSCAT - WADI SHAB - WADI TIWI - SUR:
Po zajtrku vožnja s postanki do ogromnega požiralnika vode »Bimmah«, kjer se bomo spustili do kristalne modrozelene vode. Nadaljevanje mimo slovite plaže Fins, v dolino Wadi Shab, obdano s plantažami eksotičnega sadja. Sledila bo vožnja skozi vasico Wadi Tiwi nato pa dalje v pristaniško mesto Sur. Ustavili se bomo na mostu Al Ayjah, od koder je lep pogled na mesto in pristanišče. Zvečer namestitev v hotelu, nato pa se bomo zapeljali na plažo Ras Al Jinz, kjer v naravnem rezervatu vsako leto morske želve zakopljejo svoja jajca. Povratek v hotel in nočitev.

3. DAN: SUR - WADI BANI KHALID - PUŠČAVA WAHIBA:
Po zajtrku si bomo ogledali mestne znamenitosti, obiskali ladjedelnico, kjer še vedno izdelujejo tradicionalne ladje »Dhow« in se sprehodili po slikoviti tržnici »souk«. Po ogledu vožnja v naravno oazo »Wadi bani Khaled« obdano s čudovitimi vodnimi bazeni in bujnim zelenjem (kopanje). Obiskali bomo še puščavo Wahiba, kjer se bomo vozili s terenskimi vozili in občudovali spreminjajoče se barve peščenih sipin. Ustavili se bomo pri beduinih, kjer bomo ob pitju čaja spoznavali njihovo puščavsko življenje. Nastanitev šotorskem kampu, večerja in nočitev.

4. DAN: WAHIBA - NIZWA:
Po zajtrku se bomo odpeljali proti Nizwi, kjer bomo obiskali grad Jabrin iz 17. st, ki je bil nekoč kulturno središče Omana Ogledali si bomo notranjščino gradu s čudovitimi poslikavami in se povzpeli na vrh gradu, od koder je čudovit razgled na okolico. Popoldne bomo obiskali še vasico Bahla in si ogledali mogočno utrdbo z obzidjem. Zaradi svoje arhitekture in materialov je uvrščena na seznam UNESCO-ve svetovne dediščine. Vrnili se bomo v Nizwo, nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev.

5. DAN: NIZWA - MUSCAT:
Po zajtrku sprehod po slikoviti lokalni tržnici, nato pa ogled trdnjave, ki ji dominira mogočni stolp ter obisk muzeja Bait Al Safa, ki predstavlja tipično omansko hišo. Na poti proti glavnemu mestu Muscat se bomo ustavili v vasici Birkat Al Mauz, kjer se bomo sprehodili med nasadi dateljev in spoznali namakalni sistem »falaj«. Nastanitev v hotelu v Muscatu. Večerja in nočitev.

6. DAN: MUSCAT:
Po zajtrku najprej ogled ene izmed največjih mošej na svetu, mošeje Sulatana Kabusa, ki lahko sprejme do 20.000 vernikov in se ponaša s ševilnimi umetniškimi deli ter ogromno preprogo, ki prekriva celotno molilnico. Sledil bo ogled slovitne Operne hiše, zgrajene v tipični omanski arhitekturi, nato pa bomo obiskali moderni del mesta Shatti Quram. Popoldne se bomo sprehodili po starem delu mesta in si ogledali muzej Bait Al Zubair, palačoSultana Kabusa in dan zakljulčili z obiskom tržnice Muttrah. Povratek v hotel, večerja in nočitev.

7. DAN: MUSCAT - (NAKHAL / KRIŽARJENJE Z DHOW-OM):
Po zajtrku prost dan za sostojne oglede mesta, ali izlet v Nakhal (doplačilo), kjer si bomo ogledali trdnjavo, izvire in se sprehodili po tržnici v vasici Barkha. Zvečer bo možno križarjenja (doplačilo) s trdicionalno ladjo »dhow« z vključeno večerjo. Večerja in nočitev v hotelu.

8.–9. DAN: MUSCAT - (OPAZOVANJE DELFINOV):
Po zajtrku prost dan za oglede Muscata ali poldnevni izlet z ladjo (doplačilo) v bližnji zaliv, kjer boste spoznali čudovit podmorski svet in morda videli delfine. Popoldne prosto, zvečer transfer do letališča in nočni polet preko Dohe proti Zagrebu, kamor bo prihod v zgodnjih jutranjih urah. 

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz Ljubljana/Zagreb ali drugo bližnje letališče Muscat – Zagreb/Ljubljana z vključenimi pristojbinami, oglede po v spremstvu slovenskega in lokalnega vodnika, lokalni prevozi po programu, 6 nočitev z zajtrki v hotelih 3/4* in 1 x nočitev z zajtrkom v kampu v puščavi, večere po programu, vožnjo s trenskimi vozili po puščavi, vstopnine v muzeje (Al Zubair muzej, ogled rezervata želv, Jabreen, Bahla , utrdba v Nizwi, velika mošeja, Nakhal), spremstvo in organizacijo potovanja.
DOPLAČILA: prevoz in Ljubljane do letališča Zagreb 40 €, 1/1 soba 260€, izlet v Jabel Shams-a – vsaj 10 potnikov: pribl 85 €, izlet z ladjo in opazovanje delfi nov: pribl. 55 € , napitnine – pribl 55 €, vizum pribl. 25 €.


POGOJI:


Akontacija: 30% od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 18,00 € na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb.

Izračun upošteva udeležbo najmanj 20, 15 oz. 12 oseb. Splošni pogoji so sestavni del tega programa.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

OMAN

od
1.499,00 €

Potniki

1
2
 

OMAN


  • od 1.499,00 €Morda vas zanima tudi...

ČAROBNA INDIJA

ČAROBNA INDIJA

0/5

od 0,00 € Brez DDV: 0,00 €

DUBAJ IN ABU DHABI Svet

DUBAJ IN ABU DHABI

0/5

od 1.399,00 € Brez DDV: 1.399,00 €

POČITNICE V EMIRATU RAS AL KHAIMAHI

POČITNICE V EMIRATU RAS AL KHAIMAH

0/5

od 898,00 € Brez DDV: 898,00 €

Tags: OMAN