Termini odhodov:
OKTOBER: 22.-30.10.2022
NOVEMBER: 15.-23.11.2022

CENIK:

Cena pri najmanj 25 udeležencih: od 1.499 EUR
Cena pri najmanj 20 udeležencih: od 1.599 EUR
Cena pri najmanj 16 udeležencih: od 1.619 EUR
Cena pri najmanj 12 udeležencih: od 1.659 EUR
Cena pri najmanj  8 udeležencih: od 1.739 EUR


1.DAN: SLOVENIJA - MUSCAT:
Zbor potnikov na letališču v Ljubljani/Zagrebu ali bližnjem letališču in polet proti Omanu z vmesnim prestopanjem. Večerno nočni let.

2. DAN: MUSCAT
Po zajtrku bomo obiskali eno izmed največjih mošej na svetu, to je mošeja sulatana Kabusa v Muscatu, ki lahko naenkrat sprejme tudi do 20.000 vernikov. Mošeja predstavlja arhitekturno čudo in je znotraj okrašena z veliko umetniškimi deli, ogromnimi lestenci in preprogo, ki prekriva celoten prostor molilnice*. Ogledali si bomo še Operno hišo, ki prav tako predstavlja tipično omansko arhitekturo in velja za eno pomembnejših zgradb v mestu. Nekaj časa bomo namenili predelu Shatti Quram, ki je bolj moderen del mesta. Nato se bomo zapeljali do starega mesta Muscata, kjer si bomo ogledali Narodni muzej, kulturni zaklad države. Naš naslednji postanek bo palača Al Alam, katero »ščitita« dve portugalski trdnjavi Jalali in Mirani. Za konec bomo obiskali še tržnico Muttrah, ki velja za eno najstarejših v Omanu in tudi najbolj mistično. Prepletena je s številnimi manjšimi ulicami, polnimi posebnih vonjav, kar bo pričaralo edinstveno atmosfero. Povratek v hotel, večerja in nočitev.

3. DAN: MUSCAT – WADI SHAB - WADI TIWI - SUR - ŽELVJI REZERVAT
Zajtrk. Po zajtrku se bomo odpravili na raziskovanje Omana. Zapustili bomo mesto Muscat in se zapeljai do ogromnega požiralnika vode »Bimmah Sinkhole«.V požiralnik se bomo spustili prav do vode, ki je čudovitih modrozelenih barv. Naša naslednja postaja bo čudovita dolina, oziroma Wadi Shab. Starodavna vas je obkrožena s plantažami papaje, banan in drugih sadežev. Nadaljevanje v Wadi Tiwi, kjer se bomo prav tako ustavili. Proti koncu popoldneva bomo prispeli v Sur, mesto, ki je znano po ladjedelnici (ogled naslednji dan). Najprej se bomo ustavili na mostu Al Ayjah, od koder je lep pogled na mesto in pristanišče. Sledi nastanitev v hotelu in nekaj časa za osvežitev. Za konec se bomo zapeljali v naravni rezervat, na plažo Ras Al Jinz, kjer želve zakopljejo svoja jajca. Morske želve vsako leto premagajo velike razdalje, da se vrnejo v rezervat in če bomo imeli srečo, bomo lahko ob spremstvu lokalnih strokovnjakov te želve videli tudi v živo. Povratek v hotel, večerja in nočitev.

4. DAN: SUR – WADI BANI KHALID – PUŠČAVA WAHIBA
Po zajtrku se bomo najprej popeljali skozi mesto, nato pa si bomo ogledali še ladjedelnico. »Dhow« je posebna vrste ladje, ki so jo uporabljali prebivalci ob Rdečem morju in Indijskem oceanu. Prav tako si bomo ogledali lokalno tržnico z ribami. Sledila bo vožnja v »Wadi bani Khaled«, kar v arabščini pomeni naravna oaza. Je popolno nasprotje puščave Wahiba, saj okoli naravnih vodnih bazenov raste bujno zelenje, ki je čudovit kontrast puščave. Za najpogumnejše bo tukaj edinstvena priložnost, da boste zaplavali v pravi oazi sredi puščave (brisače niso na voljo in jih morate prinesti s seboj)* Dobro osveženi bomo nadaljevali v puščavo Wahiba, kamor se bomo zapeljali s terenskimi vozili. Puščava nas bo navdušila z neverjetnimi prizori razgibanih rdeče- belih peščenih sipin, nekatere izmed njih so visoke tudi do 200 m. Vožnja med sipinami bo priložnost za čudovite fotografije in s tem nepozabne spomine. Po vožnji bo sledil obisk hiše Beduinov, kjer se bomo srečali z domačini in z njimi ob napitku pokramljali o življenju v puščavi. Nastanitev v urejenemu puščavskem kampu, večerja in nočitev.

5. DAN: WAHIBA – JABRIN – BAHLA – NIZWA
Zajtrk. Zapustili bomo puščavo in se odpravili proti Nizwi. Najprej bomo obiskali Jabrin, najmogočnejši grad v Omanu, zgrajen v drugi polovici 17. stol. To območje je včasih veljalo za središče kulture in izobraževanja v Omanu. Sam grad je izjemno dobro ohranjen, ima ločene prostore za zborovanja, kuhinjo, toaletne prostore in ostale sobane. Stene so poslikane in okrašene z motivi iz muslimanske vere. Povzpeli se bomo na vrh gradu, od koder se nam bo odprl prečudovit razgled na pokrajino, ki nas bo pustila brez besed. Da dan bomo obiskali tudi mistično vasico Bahla, ki se nahaja v bližini mesta Nizwa. V sami vasici bomo obiskali utrdbo, zgrajeno iz enostavnih gradbenih materialov, kot sta les in blato. Utrdba je uvrščena na prestižen seznam UNESCOVE svetovne dediščine ravno zaradi njene arhitekture in obzidja, ki pokriva 12 km veliko območje. Sledi prevoz do Nizwe, kjer bomo obiskali lokalno tržnico (souk) in trdnjavo*. Sledi prevoz do hotela, večerja in nočitev.

6. DAN: NIZWA (PO ŽELJI IZLET DO JEBEL SHAMS-A) - BIRKAT AL MOUZ - MUSCAT
Zajtrk v hotelu, nato pa prosto dopoldne za raziskovanje Nizwe. Ponovno se lahko podate na lokalni souk in si privoščite pravo Omansko kavo v jutranjem vrvežu. Po želji in proti doplačilu priporočamo izlet proti mističnem gorovju Al Hajar in najvišjemu vrhu Jebel Shams.) Vzpon do razgledne ploščadi, kjer bomo občudovali omanski »Grand Canyon«, prav posebno doživetje. Povratek v Nizwo. Skupaj bomo nadaljevali do vasice Birkat al Mouz, kjer lokalni kmetje gojijo dateljnove palme. Imeli bomo možnost opazovati nasade, prav tako pa bomo lahko videli proces kultivacije in starodavni namakalni sistem v Omanu – Falaj. Sledi vožnja proti glavnemu mestu Muscat in nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev.

7. DAN: MUSCAT – BARKA – NAKHAL – MUSCAT
Po zajtrku se bomo najprej odpravili do bližnje vasice Barka, kjer si bomo ogledali lokalno ribjo tržnico. Tam lahko še danes začutimo vzdušje kot je bilo nekoč.Nadaljevanje vožnje proti Nakhalu. Sledi ogled muzeja Bait Al Ghasham, več kot 200 let stare rezidence, kjer dobimo vpogled v način življenja v Omanu. Večerni povratek v Muscat. Večerja in nočitev.

8.DAN: MUSCAT - (OPAZOVANJE DELFINOV):
Zajtrk. Dan za raziskovanje Muscata, počitek na plaži ali po želji (proti doplačilu) opazovanje delfinov. V kolikor se boste odločili za ta izlet (predlagamo najavo ob prijavi) se boste odpeljali do mestne marine ter se vkrcali na ladjico. Plovba do zaliva, kjer boste spoznali čudovit podmorski svet, prav tako pa je zelo velika verjetnost, da vas bodo pozdravili delfini, saj domačini točno vedo, kje se največkrat nahajajo. Prosto popoldne. Zvečer zbor pri hotelu, transfer do letališča in nočni polet proti Sloveniji.

9. DAN: OMAN – SLOVENIJA
Polet iz Omana preko vmesnega letališča letališč do Ljubljane/Zagreba. Pristanek v zgodnjih jutranjih urah.


CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz Ljubljana/Zagreb ali drugo bližnje letališče Muscat – Zagreb/Ljubljana z vključenimi letališkimi in varnostnimi pristojbinami, oglede po programu v spremstvu slovenskega in lokalnega vodnika, vsi lokalni prevozi po programu, 6x nočitev z zajtrkom v hotelih 3/4 *, 1x nočitev z zajtrkom v urejenem puščavskem kampu, večerje in obroki po programu, vožnja s posebnimi terenskimi vozili (4X4 pogon) v času potovanja po puščavi, vstopnine po programu Narodni muzej, ogled rezervata želv, Jabreen, Bahla, utrdba v Nizwi, muzej Bait Al Ghasham, Velika Mošeja - vstop je prost, zaželjena je prostovoljna donacija, spremstvo in organizacijo potovanja.
DOPLAČILA: enoposteljna soba 280 EUR, izlet z ladjo in opazovanje delfinov pribl. 55EUR, izlet do Jebel Shams-a pribl. 85 EUR (min. 10 potnikov), vizum 25 EUR povratni transfer Ljubljana-Zagreb - Ljubljana 58 EUR, osnovne napitnine za lokalne vodnike, voznike, ostalo osebje 55 EUR.
Doplačilo za termin * je 100 EUR.
POPUSTI: otrok do 12. leta z dvema odraslima v sobi ima 10 % popusta.

POGOJI:
Akontacija: 30% od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 20 EUR na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb.
Izračun upošteva udeležbo najmanj 25, 20, 16, 12, oz. 8 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

SULTANAT OMAN - 9 DNI

od
1.499,00 €

Potniki

1
2
 

SULTANAT OMAN - 9 DNI


  • od 1.499,00 €Morda vas zanima tudi...

ČAROBNA INDIJA

ČAROBNA INDIJA

0/5

od 0,00 € Brez DDV: 0,00 €

DUBAJ IN ABU DHABI - 6 DNISvet

DUBAJ IN ABU DHABI - 6 DNI

0/5

od 849,00 € Brez DDV: 849,00 €

UZBEKISTAN - 9 DNI

UZBEKISTAN - 9 DNI

0/5

od 1.495,00 € Brez DDV: 1.495,00 €

POČITNICE V EMIRATU RAS AL KHAIMAHI

POČITNICE V EMIRATU RAS AL KHAIMAH

0/5

od 898,00 € Brez DDV: 898,00 €

Tags: SULTAN OMAN - 9 DNI