Iz angelskega mesta, skozi divjino džungle, do rajskega otoka Koh Chang.

Skupinsko potovanje

TERMINI: 23. 12. 2023 - 3. 1. 2024

Cena pri najmanj 16 udeležencih: 2.195 EUR
Cena pri najmanj 10 udeležencih: 2.290 EUR

1. dan, 23. december: LJUBLJANA – ISTANBUL - BANGKOK
Ob 07.00 uri se dobimo na ljubljanskem letališču Brnik, od koder bomo ob 9.35 uri z letalsko družbo Turskih Airlines poleteli v Istanbul, kjer pristanemo ob 13.55uri po lokalnem času in nato ob 18.35 nadaljujemo polet proti Bangkoku, glavnem mestu Tajske. Obroki in pijača v letalu.

2. dan, 24. december:  BANGKOK
V angelskem mestu, kako Tajci radi imenujejo Bangkok, bomo pristali ob 7.50 uri po krajevnem času. Po opravljenih carinskih formalnostih se bomo odpeljali v center mesta. Vkrcali se bomo na tipično tajsko "dolgorepo" ladjico in se popeljali po slikovitih kanalih - klongih, kjer bomo spoznavali pestrost in raznolikost bangkoškega življenja na reki. Med potjo se bomo povzpeli na mogočen Tempelj jutranje zore – Wat Arun, ki se samozavestno dviga nad reko Chao Phraya. Sledi prevoz do hotela Asia ali podobnega, namestitev in nočitev.

3. dan, 25. december:  BANGKOK – PLAVAJOČE TRŽNICE – TRAIN MARKET – CHIANG MAI
Po zgodnjem zajtrku se bomo ob 7.00 odpeljali iz hotela in se po dobri uri vožnje malo pred 9.00 ustavili v mestecu Maeklong, ki slovi po edinstveni tržnici na tirih, ki jo domačini imenujejo kar Tržnica zaprtih tend. Nadaljevali bomo z vožnjo v Damnoen Saduak, kjer se bomo s čolni zapeljali skozi največje plavajoče tržnice na Tajskem. Sledi povratek v  Bangkok in ogled angelskega mesta, kot ga imenujejo Tajci. Kraljeva palača nas bo osupnila s svojimi impresivnimi stavbami, skupaj z Wat Phra Kaewom - Templjem Smaragdnega Bude, ki je znan kot najlepše in najpomembnejše budistično svetišče na Tajskem. Prevoz na postajo, od koder se bomo s spalnim vlakom  (ali s spalnim avtobusom) odpeljali proti drugemu največjemu tajskemu mestu, 695 km oddaljenemu Chiang Maiu.  Možnost za doplačilo približno 90,00 EUR dodatna nočitev v hotelu in naslednje jutro prevoz na letališče in polet v Chiang Mai. Po pristanku vas na letališču vas pričaka lokalni vodnik, ki poskrbi za prevoz do hotela White Boutique hotel ali podobnega. Namestitev.

4. dan, 26. december:  CHIANG MAI
Zajtrk. Sledi ogled »Vrtnice severa«, kakor radi imenujejo Chiang Mai, ki se razprostira ob reki Ping. Ogledali si bomo tempelj –- Wat Phra Thart, ki leži na gori Doi Suthep in je znan kot simbol Chiang Maia. Ustavili se bomo še v tovarnicah, kjer še vedno ročno tkejo svilo, izdelujejo senčnike, izdelke iz lesa, ratana in keramike, ter v brusilnici dragih kamnov. Kosilo. Popoldanske urice bomo preživeli v Kraljestvu tigrov (vstopnina za doplačilo),  kjer se bomo lahko lahko fotografirali s temi velikimi mačkami, saj jih v omenjenem kraljestvu lagodno živi več kot 100. Povratek v hotel ter nočitev. 

5., 6. dan, 27., 28. december: DVODNEVNI TREKING
Po zajtrku pride na vrsto že težko pričakovani treking. S »pick up« džipi se bomo iz Chiang Maia odpeljali do vznožja hribovitega džungelskega področja, od koder bomo pot nadaljevali peš do vasi gostoljubnih gorskih plemen. Kareni izhajajo iz Burme in so od gorskih plemen najštevilnejši. So animisti, budisti, med njimi najdeš celo kristjane. Po tipični plemenski večerji bomo sredi vasi posedli okrog ognja. Prisluškovali bomo nenavadnim zvokom džungle in morda celo skrivnostnim legendam. V njihovih lesenih kolibah bomo tudi prenočili. Naslednji dan zjutraj nas po zajtrku čaka nekaj urna hoja, nato pa obisk slonjega kampa, kjer se bomo družili s temi simpatičnimi velikani.  Hop na bambusove splave, s katerimi se bomo spuščali včasih tudi po precej deročih vodah gorske reke do mesta, kjer nas bodo čakali džipi, ki nas bodo odpeljali nazaj v Chiang Mai. Nočitev. 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Namesto dvodnevnega trekinga se lahko odločite tudi za enodnevni trekking in malo več časa za raziskovanje skrivnosti Chiang Maia.

5. dan, 27.december: TREKING – CHIANG MAI
Po zajtrku pride na vrsto že težko pričakovani treking. S »pick up« džipi se bomo iz Chiang Maia odpeljali do vznožja hribovitega džungelskega področja, od koder bomo pot nadaljevali peš do vasi gostoljubnih gorskih plemen. So animisti, budisti, med njimi najdeš celo kristjane.  Kosilo. Prisluškovali bomo nenavadnim zvokom džungle. Sledi kopanje in hranjenje simpatičnih slonih nato pa pot pod noge in hop na bambusove splave, s katerimi se bomo spuščali včasih tudi po precej deročih vodah gorske reke do mesta, kjer nas bodo čakali džipi, ki nas bodo odpeljali nazaj v Chiang Mai. Nočitev.

6. dan, 28. december: CHIANG MAI
Zajtrk in prosto za samostojne oglede ali nakupe. Predlagamo za doplačilo 30,00 EUR tečaj tajske kuhinje. Skupaj z izkušenim tajskim »šefom« se boste najprej podali na tržnico in izbrali osnovne sestavine nato pa v kuhinji spoznavali skrivnosti tajskih okusov. Nočitev.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

7. dan, 29. december: CHIANG MAI - CHIANG RAI
Zajtrk in prosto za samostojno raziskovanje mesta do popoldanskega prevoza na postajo, od koder se bomo v popoldanskih urah s vlakom »spalnik« ali pa s spalnim avtobusom odpeljali nazaj proti Bangkoku. Priporočamo za doplačilo 125,00 EUR - celodnevni izlet v Chiang Rai, ki leži v srcu Zlatega Trikotnika, ob tromeji Laos, Myanmar (Burma) in Tajska. Najprej se bomo ustavili v Belem Templju, katerega priznani tajski umetnik sam gradi že destletja.  Sledi postanek v vasici plemena Padong, bolj znanega po imenu »dolgovrati Kareni«. Padongi vsem ženskam v plemenu že kot malim deklicam okoli vratu obešajo obroče, ki jim z leti nesorazmerno podaljšajo vrat. Nato se bomo odpeljali k obrežju velike mejne reke Mekong, kjer nas bo čakalo kosilo. S čolni se bomo zapeljali do tromeje Tajska, Burma in Laos. Če bomo imeli dovolj časa se bomo pred povratkom v Chiang Mai se bomo ustavili še v mestecu Mae Sai, ki leži na meji z Burmo in slovi po ugodnih nakupih spominkov in nakita. Nočitev v hotelu. Naslednje jutro pa prevoz na letališče in polet proti Bangkoku.

8. dan, 30. december:   BANGKOK– KOH CHANG
Jutranji prihod v Bangkok. Pot bomo takoj nadaljevali pot po cesti do Trata in nato z ladjo do otoka Koh Chang. Prevoz do hotela The Aiyapuri ali Kai Bae Beach resort, namestitev in nočitev.  

9. - 10. dan, 31. december – 1. januar: KOH CHANG
Zajtrk. Bivali bomo v prijetnem hotelu le nekaj metrov od morja, kjer nas bo nežna melodija južnokitajskega morja zazibala v prijeten sen. Privoščili si bomo zaslužene počitnice ob toplem morju, primernem za plavanje, ribolov, kot tudi za potapljanje in občudovanje podvodne favne in flore. Ponuja se nam tudi možnost individualnih izletov po otoku, na katerem je veliko naravnih zanimivosti, ali pa obisk bližnjega arhipelaga, ki je razglašen za narodni morski park. Na Koh Changu bomo preživeli nepozabne dni pod vročim tropskim soncem, kjer se lahko zatečeš v prijetno hladno okrilje visokih kokosovih palm. Priprava na najdaljšo noč. Nočitev.

11. dan, 2. januar: KOH CHANG – BANGKOK
Zajtrk in prevoz v pristanišče, od koder bomo odpluli nazaj na celino in nato po cesti do hotela Port Canary v bližini letališča v Bangkoku.  Namestitev in nočitev.

12. dan, 3. januar: ISTANBUL - LJUBLJANA  
Zgodnji prevoz na letališče od koder bomo ob 9.20 uri poleteli proti Istanbulu, kjer pristanemo ob 16.15. Nato pa ob 18.40 uri nadaljujemo z letom na Brnik, kjer pristanemo ob 19.00 uri.


CENA VKLJUČUJE: naveden letalski prevoz do Bangkoka in nazaj, navedeni leti po Tajski, letališke pristojbine, prevozi s spalnimi vlaki ali avtobusi, minibusi, »pick up« džipi in ladjo po Tajski, spanje v klimatiziranih dvoposteljnih sobah s kopalnico (WC, prha) v navedenih ali podobnih hotelih enake kategorije 3 - 4*, zajtrki in navedeni obroki, ogledi, vstopnine, vodenje potovanja lokalnega vodnika v angleškem jeziku in slovenskega spremljevalca pri skupinskih odhodih ter organizacijski stroški.

V CENO ARANŽMAJA NI VKLJUČENO: dodatna hrana, pijača, dodatni izleti, storitve po vaših naročilih, napitnine lokalnim vodnikom in šoferjem 20,00 EUR, nezgodno zavarovanje. 

DOPLAČILA: enoposteljna soba: 219 EUR, 25. 12.  polet Bangkok Chiang Mai z dodatno nočitvijo v hotelu  90,00 EUR, 29. 12. izlet v Chiang Rai, dodatna nočitev v hotelu in polet BKK  125,00 EUR; če se odločite za obe dodatni opciji je skupna cena 200,00 EUR na osebo, Koh Chang KAi Bae Beach resort  175,00 EUR na osebo  

POPUSTI: otrok do 12. leta z dvema odraslima na tretjem ležišču 165,00 EUR


POGOJI:
Akontacija: 30 % od osnovne cene.
Prijavnina: 20 EUR na prijavnico / voucher, ne glede na število oseb.
Odpovedni riziko:
Premije: https://service.europaeische.at/doc/sl/Opis_storitev_ZavarovanjeOdpovediSLO-PIB-SLSS_2022-SL-001.pdf
Splošni pogoji: https://service.europaeische.at/doc/sl/Pogoje_ZavarovanjeOdpovediSLO-AVB-SLSS_2022-SL-001.pdfIzračun upošteva udeležbo najmanj 16, oz. 10 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.
*************************************************************************************
Program je narejen po veljavnih cenikih januarja 2023. Pridržujemo si pravico do spremenjenega razporeda ogledov, vendar program ostaja vsebinsko enak.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

NOVOLETNA TAJSKA - 13 DNI

od
2.195,00 €

Potniki

1
2
 

Rezervacija

NOVOLETNA TAJSKA - 13 DNI

od
2.195,00 €
Potniki
1
Odpovedni riziko
Način plačila
 

NOVOLETNA TAJSKA - 13 DNI


  • od 2.195,00 €


Termin:


Ta izdelek ima minimalno količino 10

Morda vas zanima tudi...

MONDENA AZURNA OBALA Francija

MONDENA AZURNA OBALA - 4 DNI

0/5

od 299,00 € Brez DDV: 299,00 €

PARIZ IN PO ŽELJI VERSAILLES ALI DISNEYLAND - 5 DNI  Francija

PARIZ IN PO ŽELJI VERSAILLES ALI DISNEYLAND - 5 DNI

0/5

od 399,00 € Brez DDV: 399,00 €

NOVOLETNA BUDIMPEŠTA

NOVOLETNA BUDIMPEŠTA

0/5

od 64,00 € Brez DDV: 64,00 €

NOVOLETNI DUNAJ

NOVOLETNI DUNAJ

0/5

od 64,00 € Brez DDV: 64,00 €

ŠRI LANKA - 11 DNI

ŠRI LANKA - 11 DNI

0/5

od 1.699,00 € Brez DDV: 1.699,00 €

OSUPLJIVA MALLORCA - 5 DNI

OSUPLJIVA MALLORCA - 5 DNI (december)

0/5

od 649,00 € Brez DDV: 649,00 €

NOVOLETNA ŠRI LANKA - 13 DNI

NOVOLETNA ŠRI LANKA - 13 DNI

0/5

od 2.399,00 € Brez DDV: 2.399,00 €

KOLUMBIJA - 15 DNI

KOLUMBIJA - 15 DNI

0/5

od 3.230,00 € Brez DDV: 3.230,00 €

MONDENA AZURNA OBALA 4DNI (28.6.2024)

MONDENA AZURNA OBALA 4DNI (28.6.2024)

0/5

od 310,00 € Brez DDV: 310,00 €

RAJSKI FILIPINI - 16 DNI

RAJSKI FILIPINI - 16 DNI

0/5

od 2.775,00 € Brez DDV: 2.775,00 €

Tags: Tajska, Thailand, novo leto