• VIKEND V NEW YORKU - 5 DNI
  • VIKEND V NEW YORKU - 5 DNI
Mesto, ki nikoli ne spi. Z eno samo dlanjo zajema prav vse kulture tega sveta. V zraku je toliko navdiha, da ga neštete galerije, muzeji, gledališča, koncertne dvorane in restavracije še komaj zmorejo zadržati, preden pljuskne čez rob čaše.

TERMINI: 25. 3. - 29. 3., 28. 4. - 2. 5. 2023         

Cena pri najmanj 20 udeležencih: 1.139 EUR
Cena pri najmanj 15 udeležencih: 1.329 EUR


TERMINI: 28. 4. - 2. 5. 2023         

Cena pri najmanj 20 udeležencih: 1.199 EUR
Cena pri najmanj 15 udeležencih: 1.389 EUR1. dan: LJUBLJANA-EVROPA-NEW YORK
Polet z ljubljanskega ali bližnjega letališča proti ZDA. Po pristanku v New Yorku in opravljenih mejnih formalnostih bo vaš prvi cilj hotel na Manhattanu, v središču dogajanja. Čas za osvežitev in sprehod do večerne neonske mavrice trga Times Square-zbirališča Newyorčanov in obiskovalcev z vsega sveta ter Rockefeller centra-mesta v mestu. Preko nepozabne Pete avenije naprej do nebotičnika Empire State Building, kjer se boste (za doplačilo) lahko povzpeli na vrh. Vožnja z dvigalom do razgledne ploščadi je nepozabno doživetje. Jasni večeri podarijo poglede na čarobno osvetljen Manhattan, kjer podobe mesta zaživijo v vsem svojem sijaju.

2. dan*: NEW YORK
Dopoldan se (za doplačilo) odpravite na poldnevni avtobusni izlet po zgornjem in spodnjem Manhattnu. Zapeljali se boste skozi vse glavne mestne četrti in spoznali najpomembnejše stavbe Velikega Jabolka: slikovit Centralni park s številnimi jezerci, spomeniki in sprehajalnimi potmi; središče umetnosti Lincolnov center; sloviti Harlem; elegantna Peta avenija z najbolj prestižnimi hoteli, trgovinami in nebotičniki; Rockefeller center; katedrale Svetega Patricka; umetniške četrti Soho, Tribeca, Greenwich Village, Little Italy; Finančna četrt s številnimi nebotičniki in znamenito Newyorško Borzo; »Ground Zero«-kraj, kjer sta stala Dvojčka, One WTC-z najvišjim nebotičnikom v Severni Ameriki; znameniti Brooklynski most, ki se pne nad reko Hudson...
Popoldan (za doplačilo) možnost dodatnega izleta z ladjico na otoka Liberty in Ellis, z velikanskim Kipom svobode, ki simbolizira vrata v novi svet, muzejem in prve postaje številnih priseljencev v Ameriko. Ogled boste zaključili pri znameniti postaji Grand Central in obiskali ‘ikono New Yorka'-Grand Centra Oyster Bar, kjer si boste privoščili lahko večerjo.

3. dan: NEW YORK
Dan prost za oglede po želji. Priporočamo sprehod vsaj skozi enega izmed 150 muzejev: MoMa, Guggenheim,.. New York je kulinarična meka, večerjo nocoj obvezno zaključite z znamenito newyorško sirovo torto. Vas mika jazz glasba, predstava na Broadwayu, Metropolitanska Opera, tekma NBA,...? Možnosti je veliko, izkušen Kompasov vodnik vam bo znal svetovati (priporočamo nakup vstopnic ob rezervaciji).

4. dan: NEW YORK-EVROPA
Dopoldne bo čas, da obiščete katero izmed številnih trgovin, ki ponujajo najrazličnejše izdelke vseh cenovnih razredov (Bloomingdale's, Macy's, Century 21, Apple Store ...) Lahko pa se z metrojem odpravite do Brooklyna, nekoliko bolj umirjenega dela New Yorka ter se na poti nazaj sprehodite čez znameniti Brooklynski most. Popoldne prevoz na letališče in polet proti Evropi.

5. dan: EVROPA-LJUBLJANA
Polet s prestopanjem v Ljubljano ali na enega od bližnjih letališč.

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz v ekonomskem razredu, letališke invarnostne pristojbine ter dodatek za gorivo, prevoz letališče-hotel-letališče, 3prenočevanja v dvoposteljnih sobah v hotelu 3-4* na Manhattnu, slovenskovodenje in organizacija potovanja.

DOPLAČILA (ob prijavi): registracijaESTA za vstop v ZDA 36 EUR; enoposteljna soba 370 EUR; prevoz na/iz letališčaiz Ljubljane 70 EUR; poldnevni ogled mesta 60 EUR; obisk predstave na Broadwayu100-250 EUR (točna cena ob prijavi).

DOPLAČILA (na kraju samem): podzemnaželeznica 2,75 USD (ena vožnja); vstopnine v muzeje od 18-22 USD na muzej; ladjicaokoli Manhattna in Kipa svobode 15-32 USD; vstopnina v Empire State Building 45USD; napitnine 15 USD.

POPUSTI: 60 EUR za tretjo osebo v sobi; 100 EUR za četrto osebo v sobi.

POGOJI:

Akontacija: 30 % od osnovne cene.

Prijavnina: 20 EUR na prijavnico / voucher, ne glede na število oseb.
Odpovedni riziko: 
Splošni pogoji: https://service.europaeische.at/doc/sl/Pogoje_ZavarovanjeOdpovediSLO-AVB-SLSS_2022-SL-001.pdf

Premija: https://service.europaeische.at/doc/sl/Opis_storitev_ZavarovanjeOdpovediSLO-PIB-SLSS_2022-SL-001.pdf
Izračun upošteva udeležbo najmanj 20 oz. 15 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.
*************************************************************************************
Program je narejen po veljavnih cenikih decembra 2022. Pridržujemo si pravico do spremenjenega razporeda ogledov, vendar program ostaja vsebinsko enak.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

VIKEND V NEW YORKU - 5 DNI

od
1.139,00 €

Potniki

1
2
 

VIKEND V NEW YORKU - 5 DNI


  • od 1.139,00 €Morda vas zanima tudi...

ZDA IN TORONTO - 8 DNI

ZDA IN TORONTO - 8 DNI

0/5

od 2.250,00 € Brez DDV: 2.250,00 €

ARMENIJA, GRUZIJA IN SVANETI TER AZERBAJDŽAN - 15 DNI

ARMENIJA, GRUZIJA IN SVANETI TER AZERBAJDŽAN - 15 DNI

0/5

od 2.490,00 € Brez DDV: 2.490,00 €

Tags: New York, ZDA