Obiščite prelepo dolino delte Neretve, romarsko Meðugorje in zgodovinski Mostar. Jeseni vabljeni na tradicionalno obiranje mandarin.

 

Cena pri najmanj 45 udeležencih: 159 Eur
Cena pri najmanj 35 udeležencih: 179  Eur

1. DAN: LJUBLJANA -  TROGIR - SPLIT - NEUM
Odhod avtobusa s parkirišča na Dolgem mostu ob 5. uri zjutraj. Odpeljali se bomo v Trogir in si ogledali mesto - muzej. Staro mestno jedro obkroža deloma ohranjeno obzidje s trdnjavami, sprehodili se bomo skozi mestna vrata, videli palače in katedralo. V dalmatinskemu biseru Splitu si bomo ogledali znamenito Dioklecijanovo palačo in ostane obzidja. Prosto za sprehod po splitski rivi ali za krajši potep po tem lepem dalmatinskem mestu. Popoldan nadaljevanje poti v Neum, edino bosansko mesto ob morju. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. DAN: NEUM - DELTA REKE NERETVE - NEUM
Po zajtrku se bomo odpravili v dolino delte Neretve ali kot jo, zaradi njenih rodovitnih tal imenujejo Hrvaška Kalifornija. V oktobru se bomo na eni od številnih plantaž do sitega najedli sočnih in dišečih mandarin (brezplačno) ter jih nabrali tudi za domov. Kolikor jih bomo nabrali, toliko jih bomo plačali lastniku na licu mesta. Po okusni malici se bomo pustili razvajati prijaznim domačinom, ki nam bodo ob spremljavi dalmatinske glasbe postregli s pravo hercegovsko lozo in smokvami. S tradicionalnimi ladjicami trupicami se bomo zapeljali po rokavu Neretve. Naredili bomo nekaj krasnih fotografij za lep spomin, seveda pa nas bodo pogostili še z okusnim in obilnim kosilom s pijačo. V popoldanskih urah vrnitev v Neum, prosto za samostojne oglede ali kopanje. Večerja in nočitev.

3. DAN: NEUM - MEÐUGORJE - MOSTAR - LJUBLJANA
Zajtrk. Odpeljali se bomo v središče Hercegovine, Mostar, ki leži na strmi obali reke Neretve. Sprehodili se bomo po slikovitem mestnem jedru, ki se ponaša s številnimi džamijami, mostovi, kopališči (hamami), cerkvami, čaršijami, kjer se prepletajo orientalski in mediteranski vplivi. Obiskali bomo med vojno porušen, a na novo zgrajen stari kamniti most, ki ga je leta 1566 zgradil Mimar Hajrudin in se sprehodili po orientalskem delu Mostarja, po kojundžiluku s številnimi kavarnami in rokodelskimi delavnicami. Obiskali bomo tudi slovito Meðugorje. Sprehodili se bomo po slovitem romarskem središču, nato pa bo na voljo nekaj časa za samostojne oglede in obiske posameznih sakralnih spomenikov. V popoldanskih urah vrnitev proti domu, kamor je predviden prihod v nočnih urah.

CENA VKLJUČUJE: prevoz z avtobusom, 2x polpenzion v hotelu 3* v 1/2 sobah, zunanje oglede, izlet v dolino Neretve (aperitiv, vožnja z ladjo s kosilom), osnovno nezgodno zavarovanje, spremstvo ter organizacijo izleta. DOPLAČILA: 1/1 soba 30 €, vstopnine pribl. 15 €. Popusti: otrok do 12. leta na tretjem ležišču 20 €.
POGOJI:Akontacija: 30% od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5% od cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 18,00 € na prijavnico/voucher ne glede na število oseb.
Odlog plačila: 1 x 40 €.Izračun upošteva udeležbo najmanj 45 oz. 35 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

NERETVA, MOSTAR IN MEÐUGORJE

od
159,00 €

Potniki

1
2
 

Rezervacija

NERETVA, MOSTAR IN MEÐUGORJE

od
159,00 €
Potniki
1
Odpovedni riziko
Način plačila
 

NERETVA, MOSTAR IN MEÐUGORJE


  • od 159,00 €


Termin:Morda vas zanima tudi...

SARAJEVO IN MOSTAR (3 dni) BIH

SARAJEVO IN MOSTAR (3 dni)

0/5

od 149,00 € Brez DDV: 149,00 €

SARAJEVO (2 dni) BIH

SARAJEVO (2 dni)

0/5

od 99,00 € Brez DDV: 99,00 €

SARAJEVO, ŠARGANSKA OSMICA IN NARODNI PARK TARA Srbija

SARAJEVO, ŠARGANSKA OSMICA IN NARODNI PARK TARA

0/5

od 248,00 € Brez DDV: 248,00 €

SKOK V SARAJEVO

SKOK V SARAJEVO

0/5

od 92,00 € Brez DDV: 92,00 €

ZADAR, MANDARINE V DOLINI NERETVE, MOSTAR - 2 DNI - MB

ZADAR, MANDARINE V DOLINI NERETVE, MOSTAR - 2 DNI - MB

0/5

od 139,00 € Brez DDV: 139,00 €

Tags: NERETVA, MOSTAR, MEÐUGORJE, BIH