Neapeljski zaliv, Amalfijska obala in otok Capri

Srčna dežela, ki se ponaša s čudovitimi zalivi ob Tirenskem morju. V enem najlepših zalivov leži otok Capri. To je dežela izjemnih kontrastov, kjer diši sredozemsko rastje, kjer rastejo citrusi … kjer lahko uživamo ob kozarčku ledeno mrzlega Limoncella. Sorrento je čudovito in živahno mesto v Kampanji, ki je privlačno letoviško mestece. Tukaj je začetek južne Italije, kjer odmeva spev »o sole mio«.

Termini odhodov:
JUNIJ: 4.6.-12.6.2022 - ZAGOTOVLJENO; 18.6.-26.6.2022
JULIJ: 9.7.-17.7.2022
SEPTEMBER: 10.9.-18.9.2022; 24.9.-2.10.2022

CENIK :
Cena pri najmanj 40 udeležencih: 739 EUR
Cena pri najmanj 32 udeležencih: 769 EUR
Cena pri najmanj 25 udeležencih: 799 EUR


1. dan: SLOVENIJA - CORTONA          
Vožnja z avtobusom mimo Fernetičev, Benetk do Toskane.  Prvi postanek bo v mestecu Cortona, za katerega legenda pravi, da je starejša od Troje. Sprehod po srednjeveškem mestecu in nadaljevanje vožnje proti jugu. Zvečer namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan: CASERTA – POMPEJI  - NEAPELJSKI ZALIV    
Po zajtrku vožnja v prečudoviti dvorec v Caserti. Obiskali bomo t. i. neapeljski Verailles - Palazzo Reale, ki velja za največjo kraljevo palačo v Italiji. Občudovali bomo bogato dekorirano notranjost palače in se sprehodili po čudovitih vrtovih. Po ogledu se bomo napotili v znamenite Pompeje in si ogledali ostanke nekdaj mogočnega mesta, ki ga je leta 79 zasul vulkanski pepel. Namestitev v hotelu v okolici, večerja, nočitev.

3. dan: NEAPELJ  
Po zajtrku se bomo odpravili Neapelj. Z ogledom neapeljskih znamenitosti bomo začeli tam, kjer se zgodba njegova začne – pri  slovitem Državnem arhološkem muzeju, ki predstavlja bogastvo dežele Kampanije. Nato se bomo sprehodili po predelu Spaccanapoli in si med potjo ogledali stolno cerkev sv. Januarija. Po želji si bomo v kateri od lokalnih picerij privoščili čisto pravo napolitansko pico. Odpravili se bomo v mesto pod mestom, v podzemlje Neaplja, kjer nas bo navdušilo, kako je prestolnica Kampanije sploh nastala. Prek slikovitih uličic, kjer se bohotijo trgovine z jaslicami, spominki in drugimi lokalnimi izdelki, bomo prispeli v spodnji, sodobnejši predel te velike metropole. Sprehodili se bomo skozi Galerije Umberta I. mimo Kraljevega gledlišče San Carlo. Videli bomo še Castel nuovo ter trg Plebiscita, nato pa bo nekaj prostega časa za kavico ali nakupovanje. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

4. dan: počitnice ali fakultativen izlet AMALFIJSKA OBALA       
Dan bo namenjen počitnicam. Priporočamo celodnevni fakultativni izlet na čudovito Amalfijsko obalo. Vožnja v  Sorento, od tam pa po spektakularni obalni panoramski cesti do Positana, kjer se bomo sprehodili po slikovitem mondenem letovišču, od tam pa nadaljevali pot v Amalfi,  ki je bilo v srednjem veku eno od štirih najpomembnejših pomorskih mest. Čas za osvežitev, skok v morje, kavico in vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

5. dan: počitnice ali fakultativen izlet na otok Capri        
Dan bo namenjen počitnicam. Priporočamo celodnevni fakultativni izlet na otok Capri, ki velja za enega najlepših otokov na svetu. Že cesar Avgust ga je poimenoval za otok sladkega brezdelja, česar se bomo držali tudi mi in se razdajali lenobnemu sprehajanju, prijetnemu razgledovanju in srkanju pijače na bližnjih terasah. V popoldanskih urah se bomo vrnili na celino do našega hotela, večerja in nočitev.  
 
6. dan: počitnice  
Dan bo namenjen kopanju, počitku in sprehodom…Večerja in nočitev v hotelu.

7. dan: FOGGIA – GARGANSKI POLOTOK  (APULIJA)       
Po zajtrku vožnja proti Apuliji. Postanek v starem italijanskem mestu Foggia, kjer si bomo ogledali staro mestno jedro, si vzeli čas za osvežitev. Nato se bomo odpeljali na Garganski polotok, ki predstavlja nacionalni park in čudovita bela mesta. Povsod so oljčni nasadi, izjemna narava in čudoviti zalivi. Vožnja do hotela, nastanitev.

8. dan: MONTE SAIN'T ANGELO – SAN GIOVANI ROTONDO  
Zjutraj se bomo najprej sprehodili skozi jedro belega mesta Monte Sain't Angelo in si ogledali cerkvico. Obisk znanega romarskega središča San Giovani Rotondo. Ogled svetišča, ki je znan po postajah Križevega pota. Vožnja v smeri Ancone, nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev.

9. dan: CHIOGGIA – SLOVENIJA
Po zajtrku vožnja do mesta Chioggia, ki ga imenujejo tudi male Benetke. Postanek za ogled mesta, ki se ponaša s številnimi kanali, cerkvami in muzeji.  Zanimivi so ljudje, ki še danes po starih običajih ohranjajo svoje barke ali se ukvarjajo s čipkarstvom, kot so se nekoč. Po ogledu vrnitev v Slovenijo, kamor bo prihod v večernih urah.

CENA VKLJUČUJE : prevoz z avtobusom po programu, namestitev v dvoposteljnih sobah v hotelih  3* , 8 x polpenzion, oglede po programu brez vstopnin  (Cortona, Caserta, Pompeji, Neapelj, Fioggia, Monte S. Angelo, S. Giovanni Rotondo, Chioggia), osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo potovanja.

DOPLAČILA: enoposteljna soba: 175 EUR, vstopnine: niso vključene in se plačujejo ob ogledih, obvezno doplačilo: turistična lokalna mestna pristojbina pribl. 32 EUR,  fakultativen izlet OTOK CAPRI – 95 EUR pri min. 15 oseb,  fakultativen izlet AMALFIJSKA OBALA – 55 EUR pri min. 20 oseb.

Popusti: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima.

POGOJI:
Akontacija: 30 % od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5 % od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 20 EUR na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb.

Izračun upošteva udeležbo najmanj 40, 32, oz. 25 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

Neapeljski zaliv, Amalfijska obala in otok Capri - 9 DNI

od
739,00 €

Potniki

1
2
 

Neapeljski zaliv, Amalfijska obala in otok Capri - 9 DNI


  • od 739,00 €Tags: Neapeljski zaliv, Amalfijska obala, Capri, Italija