Capri otoček v Neapeljskem zalivu, Neapelj mesto kulture, svetlobe in hkrati mračnega mističnega podzemlja. Spoznajte čudovito Amalfijsko obalo.

TERMINI: 27. 4. - 2. 5., 13. 6. - 18. 6., 19. 9. - 24. 9. 2023

Cena pri najmanj 45 udeležencih: 579 EUR
Cena pri najmanj 35 udeležencih: 649 EUR
Cena pri najmanj 25 udeležencih: 719 EUR

1. dan: LJUBLANA - MONTECASSINO - CASTELLAMMARE DI STABIA

Odhod avtobusa iz Ljubljane ob 3. uri zjutraj s parkirišča na Dolgem mostu. Mimo Benetk in Bologne se bomo prek Apeninov peljali v Toskano, nato mimo Rima proti Neaplju. Med potjo v Castellammare di Stabia bomo obiskali še mogočen benediktinski samostan Montecassino. Namestitev v hotelu in nočitev.

2. dan: CASTELLAMMARE - NEAPELJ - CASTELLAMMARE

Po zajtrku se bomo odpravili Neapelj. Z ogledom neapeljskih znamenitosti bomo začeli tam, kjer se zgodba njegova začne - v slovitem Državnem arheološkem muzeju, ki predstavlja bogastvo dežele Kampanije. Nato se bomo sprehodili po predelu Spaccanapoli in si med potjo ogledali stolno cerkev sv. Januarija. Po želji si bomo v kateri od lokalnih picerij privoščili čisto pravo napolitansko pico. Po oddihu se bomo odpravili v mesto pod mestom, v podzemlje Neaplja, kjer nas bo navdušilo, kako je prestolnica Kampanije sploh nastala. Prek slikovitih uličic, kjer se bohotijo trgovine z jaslicami, spominki in drugimi lokalnimi izdelki, bomo prispeli v spodnji, sodobnejši predel te velike metropole. Sprehodili se bomo skozi Galerije Umberta I.  Če bo mogoče si bomo tudi od znotraj ogledali Kraljevo gledališče San Carlo, po mnenju Stendhala najlepše gledališče v Italiji. Videli bomo še Castel Nuovo ter trg Plebiscita, nato pa bo nekaj prostega časa za kavico ali nakupovanje. Povratek v hotel, večerja in nočitev.

3. dan: CASTELLAMMARE - CAPRI - SORRENTO - CASTELLAMMARE

Po zajtrku se bomo z ladjo odpeljali na izlet na legendarni otok Capri. Obiskali bomo pristaniško mestece Marina Grande, glavno mesto Capri in vasico Anacapri ter si ogledali Avgustove vrtove in Villo San Michele. Nekaj časa bo časa počitek na prelepih otoških plažah in kopanje. Ob primernem stanju morja bomo po želji (doplačilo) obiskali slovito Modro jamo Grotta Azzurra. Gre za 54 m dolgo, 30 m visoko in 15 m široko morsko votlino, ki se je počasi pogrezala in je sedaj do polovice napolnjena z morjem, ki sega 16 m globoko. Tik ob morski gladini je meter široka odprtina, ki vodi vanjo. Svetloba, ki v votlino prihaja po morski vodi, se v njej odbija in ji daje značilno modro barvo. Pozno popoldne bomo odpluli nazaj kopno. Prevoz do hotela, večerja in nočitev.

4. dan: CASTELLAMMARE - POSITANO - AMALFI – SALERNO - CASTELLAMARE

Po zajtrku se bomo odpeljali po  obalni panoramski cesti Amalfitani in občudovali  spektakularno obalo ter mesteca, ki gnezdijo pod strmimi pečinami in pobočji. Vožnja mimo Positana, vse do Amalfija, ki je bilo v srednjem veku eno od štirih najpomembnejših pomorskih mest. Ogledali si bomo romansko stolnico in ob njej stoječi samostan Chiostro del Paradiso, ki se ponaša z znamenitim križnim hodnikom. Vožnja z ladjico v Salerno, od tam pa vožnja v hotel. Večerja in nočitev.

5. dan: CASTELLAMMARE - PAESTUM - POMPEJI – CASERTA

Po zajtrku vožnja v starodavni Paestum, kjer bomo lahko občudovali templje, ki spadajo med največja ohranjena antična svetišča v Italiji. Ogledali si bomo Neptunov tempelj iz 5. stol. pr. n. št., nato pa obiskali še Herin in Junonin tempelj. Po ogledu tega slikovitega arheološkega najdišča se bomo napotili v znamenite Pompeje in si ogledali ostanke nekdaj mogočnega mesta, ki ga je leta 79 zasul vulkanski pepel, nato pa se odpeljali proti Caserti. Namestitev v hotelu v okolici, večerja, nočitev.

6. dan: CASERTA - LJUBLJANA

Po zajtrku si bomo za slovo od prelepe Kampanje ogledali še prečudoviti dvorec v Caserti. Obiskali bomo t. i. neapeljski Verailles - Palazzo Reale, ki velja za največjo kraljevo palačo v Italiji. Občudovali bomo bogato dekorirano notranjost palače in se sprehodili po čudovitih vrtovih. Po ogledu se bomo odpeljali proti Sloveniji, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

CENA VKLJUČUJE: prevoz z avtobusom na navedeni relaciji, prevoz z ladjo na Capri, prevoz z lokalnimi avtobusi po Amalfiiski obali, 4 x polpenzion in 1 x nočitev z zajtrkom v hotelih 3* (dvoposteljne sobe), oglede brez vstopnin, osnovno nezgodno zavarovanje ter spremstvo in organizacijo potovanja.

DOPLAČILA: enoposteljna soba 175 EUR, vstopnine (muzej v Neaplju, baptisterij v stolnici, podzemlje Neaplja, če bo mogoče tudi gledališče San Carlo, Avgustove vrtove in vila St. Michele, samostan v Amalfiju, ladjica Amalfi – Salerno, templji v Paestumu, Pompeji, Caserta in lokalna vodenja, kjer bo potrebno) pribl. 140 EUR, slovita Modro jama / Grotta Azzurra pribl. 35 EUR.

Obvezno doplačilo (na kraju samem): mestna pristojbina približno 3 EUR na noč.

POPUSTI: otrok do 12. leta na tretjem ležišču 50 EUR.

POGOJI:
Akontacija: 30 % od osnovne cene.
Prijavnina: 20 EUR na prijavnico / voucher, ne glede na število oseb.
Odpovedni riziko:
Premije: https://service.europaeische.at/doc/sl/Opis_storitev_ZavarovanjeOdpovediSLO-PIB-SLSS_2022-SL-001.pdf
Splošni pogoji: https://service.europaeische.at/doc/sl/Pogoje_ZavarovanjeOdpovediSLO-AVB-SLSS_2022-SL-001.pdf

Izračun upošteva udeležbo najmanj 45, 35 oz. 25 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.
*************************************************************************************
Program je narejen po veljavnih cenikih decembra 2022. Pridržujemo si pravico do spremenjenega razporeda ogledov, vendar program ostaja vsebinsko enak.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

ČUDOVITA KAMPANIJA, NEAPELJ, CAPRI IN AMALFI - 6 DNI

od
579,00 €

Potniki

1
2
 

Rezervacija

ČUDOVITA KAMPANIJA, NEAPELJ, CAPRI IN AMALFI - 6 DNI

od
579,00 €
Potniki
1
Odpovedni riziko
Način plačila
 

ČUDOVITA KAMPANIJA, NEAPELJ, CAPRI IN AMALFI - 6 DNI


  • od 579,00 €


Termin:Morda vas zanima tudi...

TOSKANSKA PRAVLJICA IN POČITNICE NA OTOKU ELBA - 8 DNI

TOSKANSKA PRAVLJICA IN POČITNICE NA OTOKU ELBA - 8 DNI

0/5

od 780,00 € Brez DDV: 780,00 €

RIM - VEČNO MESTO Z VLAKOM - 4 DNI

RIM - VEČNO MESTO Z VLAKOM - 4 DNI

0/5

od 489,00 € Brez DDV: 489,00 €

BERNINA EXPRESS, SIR IN ČOKOLADA – 3 DNI

BERNINA EXPRESS, SIR IN ČOKOLADA – 3 DNI

0/5

od 379,00 € Brez DDV: 379,00 €

Tags: Neapelj, Kampanija, Capri, Amalfi, Italija