• MEHIŠKA KULTURA Južna in srednja Amerika
  • MEHIŠKA KULTURA Južna in srednja Amerika

Odkrijte bogastvo srebrnih rudnikov in kolonialnih mest ter doživite z nami deželo Mariačijev in tequile. ... 


Cena pri najmanj 20 udeležencih: 1.590 Eur
Cena pri najmanj 10 udeležencih: 1.790 Eur
Cena pri najmanj 20 udeležencih- odhod 27.4.: 1.640 Eur

1. dan: BENETKE–EVROPA–CIUDAD DE MEXICO
Let z letališča v Benetkah in prek enega od evropskih letališč v Ciudad de Mexico. Za doplačilo organiziran prevoz iz Ljubljane do letališča. Mehiška prestolnica, ki leži na 2240 m visoki planoti, se razprostira na več kot 2.000 km² in ima prijazno klimo skozi vse leto. V primeru nočnega leta bo pristanek v Ciudad de Mexico naslednjega dne v jutranjih urah. Prevoz do hotela in nastanitev.

2. dan: CIUDAD DE MEXICO
Ogledali si boste Ciudad de Mexico, kjer živi kar 22 milijonov ljudi. Današnjo mehiško prestolnico so zgradili Španci na ruševinah azteške prestolnice Tenochtitlan, ustanovljene leta 1325 na otoku jezera Texcoco. Ogledali si boste novi del mesta in zgodovinsko središče mesta s trgom Zocalo. Obiskali boste tudi Narodno palačo, kjer so občudovanja vredne stenske risbe Diega Riviere, ki ponazarjajo zgodovino dežele. Ogled veličastnega antropološkega muzeja, kjer so shranjeni pomniki mnogih kultur, ki so cvetele na tleh Mehike. Popoldne obisk znamenitega azteškega parka Xochimilco (Pri cvetni gredi). Z barvitimi ladjicami se boste peljali na kratek izlet po kanalih nekdanjega jezera. Vrnitev v hotel in nočitev.

3. dan: CIUDAD DE MEXICO–TEOTIHUACAN–TULA–GUADALUPE–CIUDAD DE MEXICO
Dan bo namenjen spoznavanju azteške in tolteške kulture. Podali se boste v znameniti Teotihuacan, nekdanjo azteško prestolnico. Ogledali si boste veličastno piramido Sonca, ki je s svojimi 70 m tretja največja na svetu, piramido Meseca, tempelj Pernate kače, ki je še dandanes uganka arheologov, ter dva km dolgo Cesto mrtvih, po kateri so Azteki vodili ujetnike in jih žrtvovali svojim krvoločnim božanstvom. Obisk Tule, ki je bila središče tolteške države. Med leti 900 in 1500 je tolteška država zajemala velik del srednje Mehike in Teotihuacan. Obisk največjega romarskega središča obeh Amerik – Guadalupe. Vrnitev v Ciudad de Mexico in prenočevanje.

4. dan: CIUDAD DE MEXICO–CUERNAVACA–TAXCO–PUEBLA
Zajtrk ter vožnja v Cuernavaco. Ogled mesta, katedrale in Cortesove palače. Pot boste nadaljevali v slikovito mestece Taxco, kjer je največji rudnik srebra v Mehiki. Mesto je spomeniško zaščiteno, kar ohranja njegovo značilno podobo. Vožnja do Pueble (de los Angeles) ali Mesta angelov, ki se ponaša z odlično ohranjeno kolonialno arhitekturo in številnimi cerkvami. Nočitev v hotelu.

5. dan: PUEBLA–MONTE ALBAN–OAXACA
Po zajtrku boste pot nadaljevali do nekdanje prestolnice Zapotekov – Monte Albana. Zapoteki so bili tradicionalni trgovci predkolumbovskega sveta in so na visoki planoti nad dolino zgradili mesto, ki je vladalo temu delu dežele. Ena izmed zgradb spada med najbolj čudno izoblikovane staroameriške zgradbe, saj nima niti dveh enakih stranic ali kotov. Po ogledu veličastnih templjev vožnja v kolonialno Oaxaco. Po prihodu ogled mesta, ki še dandanes diha v tempu 18. st. Ogledali si boste arhitekturno zanimive baročne cerkve Latinske Amerike ter mestni trg z živahnim vzdušjem indijanske tržnice. Navdušile vas bodo pisane preproge in odeje, ki jih izdelujejo v okoliških vaseh. Prenočevanje.

6. dan: OAXACA–EL TULE–TEOTITLAN DEL VALLE–OAXACA
Po zajtrku vožnja v El Tule in ogled najširšega drevesa na svetu. Zatem boste obiskali tipično mehiško vasico Teotitlan del Valle, ki slovi po barvitih preprogah in odejah. Ogledali si boste način tkanja preprog ter obiskali vaško tržnico. Vrnitev v Oaxaco in prenočevanje.

7. dan: OAXACA–CIUDAD DE MEXICO
Po zajtrku vožnja po puščavski pokrajini z orjaškimi kaktusi, mimo več kot 3000 m visokih gora in vulkanov, vse do Ciudada de Mexico. Nastanitev v hotelu in prenočevanje.

8. dan: CIUDAD DE MEXICO–EVROPA
Zajtrk. Če bo čas dopuščal, boste lahko opravili še zadnje nakupe in se sprehodili po mestu. Prevoz do letališča in let proti Evropi.

9. dan: EVROPA–BENETKE
Prihod na eno od evropskih letališč in nadaljevanje leta v Benetke. Za doplačilo organiziran avtobusni prevoz do Ljubljane.

CENA VKLJUČUJE:

navedeni letalski prevozi v ekonomskem razredu, letališke, varnostne pristojbine in dodatek za gorivo pribl. 340 €, prevozi sklimatiziranimi, avtobusi nočitve z zajtrki v hotelih 3* in 4* v dvoposteljnih sobah, obroki po programu, ogledi z lokalnimi angleško govorečimi vodniki, vstopnine za oglede, kot je navedeno v programu, slovensko vodenje in organizacija potovanja.

 

 

 

 

DOPLAČILA IN POPUSTI:


Popusti: 160 € za otroka 2-12 let v sobi z dvema odraslima osebama, 83 € za tretjo osebo v triposteljni ali dvoposteljni sobi z dodatnim ležiščem.
Obvezna doplačila ob prijavi: obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 20 oseb 200,00 €/osebo. 
Na kraju samem: (vodniku na poti): napitnine vodnikom in voznikom pribl. 35 €, izstopne takse iz Mehike in ostale pristojbine plačljive na kraju samem pribl. 25 USD. 
Doplačila ob prijavi: enoposteljna soba pribl. 190,00 €/osebo, avtobusni prevoz Ljubljana - Benetke - Ljubljana 75,00 €/osebo.
POGOJI:


Akontacija: 30% od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 15 € na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb.Opomba: zaradi prilagajanja letalskim prevozom in nepredvidenim okoliščinam, si pridržujemo pravico do spremenjenega vendar vsebinsko neokrnjenega programa.Izračun upošteva udeležbo najmanj 20 oz. 10 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

MEHIŠKA KULTURA

od
1.590,00 €

Potniki

1
2
 

MEHIŠKA KULTURA


  • od 1.590,00 €Morda vas zanima tudi...

MEHIKA (Velika tura) Južna in srednja Amerika

MEHIKA (Velika tura)

0/5

od 2.370,00 € Brez DDV: 2.370,00 €

KUBA V RITMU SALSE Južna in srednja Amerika

KUBA V RITMU SALSE

0/5

od 2.290,00 € Brez DDV: 2.290,00 €

TROPSKA KUBA Južna in srednja Amerika

TROPSKA KUBA

0/5

od 2.360,00 € Brez DDV: 2.360,00 €