Mehika je klasična turistična destinacija, dežela, ki jo je preprosto treba videti. Je domovina z največ staroselskimi kulturami. Pred prihodom španskih osvajalcev so tod živeli Olmeki, Maji, Azteki, Zapoteki, Misteki in še cela paleta etničnih skupin, ki so pustile sledi v sodobni bogati mehiški kulturi. To je dežela, ki se prikupi vsakomur, ne le avstrijskemu imperatorju Maksimilianu, ki je bil za Mehiko pripravljen žrtvovati celo sebe. Glavno mesto, ki velja za največje mesto na svetu, ima veliko znamenitosti, svoje svetle in temne strani. Od tam se bomo po kraljevski poti podali na obalo Pacifika in mesta Acapulco, nekoč zvenečega turističnega središča. Mehika je tudi dežela haciend in na eni najstarejših bomo tudi prespali. To je dal zgraditi sam veliki osvajalec Hernan Cortez v 16. stoletju in je danes hotel s šarmom. Mehika je tudi dežela vulkanov, kaktusov, živopisanih barv in odlične kulinarike. Vse to nas bo spremljalo na vsakem koraku na poti skozi pokrajino Chiapas do tropskega Jukatana. Mehika je v marsičem edinstvena dežela; o tem se prepričajte sami. Pred vami je program za poznavalce... 

Cena pri najmanj 25 udeležencih: od 2.370 Eur
Cena pri najmanj 15 udeležencih: od 2.550 Eur


1. dan: BENETKE–EVROPA–CIUDAD DE MEXICO
Let z letališča v Benetkah in prek enega od evropskih letališč v Ciudad de Mexico. Za doplačilo bo organiziran prevoz iz Ljubljane do letališča. Mehiška prestolnica, ki leži na 2240 m visoki planoti, se razprostira na več kot 2000 km² in ima prijazno klimo skozi vse leto. V primeru nočnega leta bo pristanek v Ciudad de Mexicu naslednjega dne v jutranjih urah. Prevoz do hotela in nastanitev.

2. dan: CIUDAD DE MEXICO–GUADALUPE–TEOTIHUACAN–CIUDAD DE MEXICO
Vožnja v največje romarsko središče Severne in Južne Amerike – Guadalupe. Tam se je Devica Marija prvič prikazala Indijancem v Novem svetu. Obiskali boste baziliko, ki jo letno obišče več milijonov romarjev. Obisk znamenitega Teotihuacana, ki je bilo v prvih stoletjih našega štetja največje mesto predkolumbovske Amerike. Mesto je doseglo vrhunec leta 500 n. št., v 8. st. pa ga je uničil požar in od takrat je zapuščeno. Ogledali si boste veličastno piramido Sonca, ki je z višino 70 m tretja največja na svetu in se nanjo, če bo mogoče, tudi povzpeli. Ogledali si boste še piramido Meseca, s katere je najlepši pogled na 2 km dolgo Avenijo mrtvih, in Tempelj Pernate kače, ki se je dolga stoletja skrival pod sloji kasneje dograjene piramide. Vrnitev v hotel v Ciudadu de Mexico in prenočevanje.

3. dan: CIUDAD DE MEXICO
Po zajtrku ogled največje metropole na svetu, kjer živi kar 22 milijonov ljudi. Današnjo mehiško prestolnico so zgradili Španci na ruševinah azteške prestolnice Tenochtitlan, ustanovljene leta 1325 na otoku jezera Texcoco. Ogled novega dela mesta in Passeo Reforma ter zgodovinskega središča mesta s trgom Zocalo. Na trgu kraljuje ena izmed najstarejših latinskoameriških stolnic, ki je kljubovala mnogim potresom. Ogledali si boste tudi Narodno palačo, kjer so občudovanja vredne stenske risbe Diega Riviere, ki ponazarjajo zgodovino dežele. Obiskali boste veličastni antropološki muzej, kjer so shranjeni pomniki mnogih kultur, ki so cvetele na mehiških tleh. Nato bo ogled znamenitega parka Xochimilco (pri cvetni gredi), kjer so se na t. i. plavajočih vrtovih Azteki ukvarjali s poljedelstvom. Z barvitimi ladjicami se boste peljali na krajši izlet po kanalih nekdanjega jezera. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

4. dan: CIUDAD DE MEXICO–TAXCO–PUEBLA
Po zajtrku vožnja po slikoviti mehiški pokrajini: prek 3000 m visokega prelaza vas bo spremljal borov gozd, mimo Cuernavace, mesta večne pomladi, pa obdelana polja in nasadi cvetja. V gorati deželi Guerrero se boste ustavili v mestu Taxco, mehiški prestolnici srebra. Mesto je spomeniško zaščiteno, kar ohranja njegovo značilno podobo. Ogled osrednjega trga in čudovite cerkve Santa Prisca. Popoldanska vožnja v Pueblo, ki se ponaša z odlično ohranjeno kolonialno arhitekturo in številnimi cerkvami. Nastanitev v hotelu, prenočevanje.

5. dan: PUEBLA–OAXACA
Po zajtrku ogled Pueble in nadaljevanje vožnje po puščavski pokrajini, mimo orjaških kaktusov do kolonialne Oaxace. Po prihodu ogled mesta, ki še dandanes diha v tempu 18. st. Ogledali si boste arhitekturno zanimive baročne cerkve latinske Amerike ter mestni trg z živahnim vzdušjem indijanske tržnice. Prenočevanje.

6. dan: OAXACA–MONTE ALBAN–EL TULE–TEHUANTEPEC
Po zajtrku ogled prestolnice Zapotekov – Monte Albana. Zapoteki so bili tradicionalni trgovci predkolumbovskega sveta, ki so ročno zravnali vrh visoke planote nad tremi dolinami in na njej postavili svojo prestolnico, ki je vladala tistemu delu dežele. Med zgradbami na Velikem trgu izstopa stavba v obliki puščice, ki je verjetno služila kot observatorij. Kasneje so Monte Alban uporabljali Miksteki za pokopavanje plemstva z razkošnim zlatim nakitom. V nadaljevanju poti si boste v kraju El Tule ogledali več kot 2000 let staro cipreso na dvorišču tamkajšnje cerkve. Cipresa ni veličastna samo zaradi starosti, temveč tudi zaradi višine, saj meri kar 40 m, obseg debla meri 42 m, temu primerna pa je tudi krošnja drevesa. Po ogledu vožnja proti zemeljski ožini Tehuantepec, kjer le 200 km loči obalo Pacifika od Atlantskega oceana. Med vožnjo boste uživali v razkošnem pogledu na nasade agave, ki jo uporabljajo za izdelovanje pijače mezcal s črvom. Občudovali boste s kaktusi zaznamovano gorsko verigo Sierra Madre del Sur in subtropsko pokrajino z bogato vegetacijo. Prihod v Tehuantepec in prenočevanje.

7. dan: TEHUANTEPEC–EL SUMIDERO–SAN JUAN CHAMULA–SAN CRISTOBAL DE LAS CASAS
Po zajtrku vožnja v notranjost dežele proti provinci Chiapas. S čolnom si boste ogledali kanjon Sumidero, ki je eden najglobljih kanjonov sveta (900 m). Tam se prepleta bogat svet živalstva z indijanskimi legendami. Vožnjo boste nadaljevali do kraja San Juan Chamula, kjer so Indijanci prilagodili krščansko vero poganskim obredom. Še dandanes s pomočjo riganja izganjajo slabe duhove iz telesa, ženske vzdržujejo moške, tla cerkva pa pokrivajo z borovimi iglicami, da boga ne zebe v noge. Prenočevali boste v kraju San Cristobal de las Casas v središču province Chiapas.

8. dan: SAN CRISTOBAL–AGUA AZUL–PALENQUE
Po zajtrku krajši ogled živahnega San Cristobala de las Casas, ki slovi po bogati tržnici, ki jo obiskujejo Indijanci iz okoliških krajev. Vožnja do slapov Agua Azul, kjer se boste lahko tudi osvežili v modri vodi. Prihod v Palenque, nastanitev v hotelu v kraju ali okolici in prenočevanje.

9. dan: PALENQUE–CAMPECHE
Po zajtrku ogled izgubljenega mesta ponosnih vladarjev Majev – Palenque. Sredi smaragdno zelenega gozda stojijo palače in templji, piramide in stavbe nekdaj ponosnega mesta. Izrednega pomena je leta 1951 odkrita grobnica vladarja Pakala pod Svetiščem napisov (620 hieroglifov). Majevski vladar Pakal je bil pokopan z zbirko dragocenega okrasja ter znamenito posmrtno masko iz 200 kosov žada, vdelanih v lesen model. Vožnja skozi veliko ravnino v Campeche. Vmesni postanki in spoznavanje življenja današnjih prebivalcev, potomcev Majev. Prenočevanje v kraju Campeche.

10. dan: CAMPECHE–KABAH–UXMAL–MERIDA
Po zajtrku vožnja do manjšega majevskega mesta Kabah, znanega po Templju mask. Na templju je pribl. 300 mask boga dežja – Chaca. Le nekaj minut vožnje od tam boste obiskali nekdaj veličastno mesto Uxmal, katerega ime pomeni trikrat zgrajen. Na vhodu vas bo prevzela ovalna Čarovnikova piramida, ki je bila po legendi postavljena v eni sami noči. Ogledali si boste Nunski četverokotnik, Guvernerjevo palačo ter se povzpeli na Veliko piramido, od koder je lep razgled na poraščeno ravnino Jukatana. Popoldan prihod v Merido, ogled mesta, kjer je duh kolonialne španske province še vedno del vsakdanjika in kjer še danes po mestu vozijo kočije. Prenočevanje.

11. dan: MERIDA–CHICHEN ITZA–CANCUN
Po zajtrku vožnja in ogled znamenitega najdišča Chichen Itza, ki so ga ob naravnem vodnjaku v 8.–9. st. zgradili Maji, v 10. st. pa razširili Tolteki. Sprehodili se boste skozi obe polovici nekdanjega mesta, si ogledali najpomembnejše stavbe, med katere spadajo: El Castillo (grad) – ki predstavlja majevski koledar v kamenju, Tempelj vojščakov, Caracol (polž) – deloval je kot observatorij, ter eno izmed največjih igrišč za znamenito igro z žogo, ki vam bo s pomočjo reliefov pomagalo odstraniti tančico skrivnosti igranja in pomena igre. Popoldne prihod v Cancun, turistično središče Mehike ob Karibskem morju, zgrajeno na koralnem otoku. Nastanitev in prenočevanje.

12. dan: CANCUN / All Inclusive
Dan bo namenjen počitku na peščenih plažah, potepanju ali zadnjim nakupom v Mehiki. Prenočevanje.

13. dan: CANCUN–CIUDAD DE MEXICO–EVROPA
Po zajtrku prevoz do letališča v Cancunu in let v Ciudad de Mexico, nato let proti Evropi. Nočni let.

14. dan: EVROPA–BENETKE
Prihod na eno od evropskih letališč in let v Benetke. Za doplačilo organiziran avtobusni prevoz v Ljubljano.

CENA VKLJUČUJE: navedeni letalski prevozi v ekonomskem razredu, letališke, varnostne pristojbine in dodatek za gorivo,prevozi s klimatiziranimi avtobusi, nočitve z zajtrki v hotelih 3* in 4* v dvoposteljnih sobah, obroki po programu, ogledi z lokalnimi angleško govorečimi vodniki, vstopnine za oglede kot je navedeno v programu, slovensko vodenje in organizacija potovanja.

DOPLAČILA:
Doplačila ob prijavi: dodatna nočitev ALL v 1/2 sobi v Cancunu pribl. 90,00 EUR/osebo, enoposteljna soba 440,00 EUR/osebo, prevoz Ljubljana - Benetke - Ljubljana (v kolikor je vrnitev s skupino, sicer se obračuna indidvidualna cena prevoza) 75,00 EUR/osebo.  Obvezna doplačila ob prijavi:  obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 20 oseb 180,00 EUR/osebo. Na kraju samem: (vodniku na poti): napitnine vodnikom in voznikom pribl. 45 EUR, izstopne takse iz Mehike in ostale pristojbine plačljive na kraju samem pribl. 25 USD.
POPUST:  97 EUR za tretjo osebo v triposteljni ali dvoposteljni sobi z dodatnim ležiščem.

Opozorilo: zaradi prilagajanja letalskim prevozom in v primeru nepredvidenih okoliščin si pridržujemo pravico do zamenjave krajev nastanitev in ogledov med potovanjem oz. do spremenjenega, vendar vsebinsko neokrnjenega programa. Možnost podaljšanja počitnic v Cancunu.


POGOJI:
Akontacija: 30% od osnovne cene. 
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili. 
Prijavnina: 18,00 € na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb. 


Napitnine na poti so priporočene in pričakovane. Izračun upošteva udeležbo najmanj 25 oz. 15 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

MEHIKA (Velika tura)

od
2.370,00 €

Potniki

1
2
 

MEHIKA (Velika tura)


  • od 2.370,00 €Morda vas zanima tudi...

KUBA V RITMU SALSE Južna in srednja Amerika

KUBA V RITMU SALSE

0/5

od 2.290,00 € Brez DDV: 2.290,00 €

KUBA (OD HAVANE DO SANTIAGA) Južna in srednja Amerika

KUBA (OD HAVANE DO SANTIAGA)

0/5

od 2.450,00 € Brez DDV: 2.450,00 €

TROPSKA KUBA Južna in srednja Amerika

TROPSKA KUBA

0/5

od 2.360,00 € Brez DDV: 2.360,00 €

MEHIŠKA KULTURA Južna in srednja Amerika

MEHIŠKA KULTURA

0/5

od 1.590,00 € Brez DDV: 1.590,00 €

Tags: MEHIKA, (Velika, tura), Južna, srednja, Amerika