Otoška država Malta obsega istoimenski otok in bližnja otoka Gozo in Comino ter številne nenaseljene otočke in čeri. Malte se ne obiskuje le zaradi vedno lepega podnebja, kristalno čistega morja in živahnega dogajanja, ki ga dopustniku ponuja Malta, temveč tudi zaradi neverjetno bogate zgodovine in številnih kulturnih zakladov. Odisej naj bi v teh krajih srečal nimfo Kalipso, ki mu dolgo ni dovolila oditi... pozor, da ne očara tudi vas...

Termini odhodov:
OKTOBER: 27.-31.10.2022
NOVEMBER: 3.-7.11.2022

CENIK:

Cena pri najmanj 35 udeležencih: od 539 EUR
Cena pri najmanj 25 udeležencih: od 579EUR
Cena pri najmanj 15 udeležencih: od 599 EUR


1. DAN: LJUBLJANA - BENETKE - LA VALLETTA
Zbor potnikov na letališču pri Benetkah ali bližnjem letališču (doplačilo za prevoz) in polet na Malto. Po pristanku predvidoma v dopoldanskih urah bomo raziskali glavno mesto, La Valletta. Mesto so zgradili križarji reda Svetega Janeza in ga poimenovali po velikem mojstru Jeanu de la Valleta. Sprehod znotraj mestnega obzidja med elegantnimi ulicami s čudovitimi renesančnimi palačami in trgi. Še posebej zanimiv je osrednji trg s prekrasno stolnico sv. Janeza in Palačo velikega mojstra. Stolnica velja za eno najrazkošnejših cerkva v Evropi, njeno notranjost krasijo tudi dela Caravaggia. Med sprehodom bomo obiskali zgornje vrtove Barracca, od koder je čudovit razgled na največje naravno pristanišče na svetu. Za konec si bomo ogledali (doplačilo za vstopnino) še audio - vizualno razstavo Malta Experience in na prijeten način spoznali turbulentno zgodovino otoka.

2. DAN: (OTOK GOZO)
Zajtrk. Prost dan ali za doplačilo izlet na otok Gozo. Po zajtrku se bomo zapeljali do pristanišča in se vkrcali na trajekt, ki nas bo odpeljal na otok Gozo, manjši, bolj zelen in mirnejši od sestrskega otoka Malta. Otok Gozo slovi po slikoviti pokrajini in nenavadno velikem številu cerkva. Med obiskom otoka bomo obiskali tudi tempelj Ggantija, ki je verjetno eden najstarejših spomenikov na svetu. Obiskovalec se ob pogledu nanj zamisli nad izjemno kulturo, ki ga je ustvarila. Victoria je največje mesto na otoku, znano po mogočnem obzidju. Vožnja tudi mimo prijetnega zaliva Xlendi, med mogočnimi klifi in kristalno čisto vodo. Vsekakor pa velja Dwejra s svojimi prepadnimi klifi in zaobljenimi zalivi, očarljivimi kamnitimi tvorbami za najlepši predel na otoku. Slovi po visečem oknu, igri narave, ki pa je bil žal marca 2017 med nevihto poškodovan. Povratek na Malto.

3. DAN: (ZALIV ANCHOR-MOSTA-MDINA - RABAT)
Zajtrk. Prost dan ali za doplačilo izlet po otoku. Že zjutraj bomo raziskali zaliv, kjer so snemali film o junaku Popaju. Vožnja v mestece Mosta, kjer veduto mesta obvladuje ogromna kupola farne cerkve, ki je čudežno ostala nepoškodovana med vojno. Orjaško kupolo je nemogoče zgrešiti, saj je vidna s skoraj vseh delov otoka. Naprej do Mdine - stare prestolnice Malte, imenovane tudi mesto tišine. Krajši sprehod po najočarljivejšem mestu na otoku in nadaljevanje v sosednji Rabat, s katerim sta nekdaj tvorila enotno naselje. Mdina je čarobno, zasanjano mestece, obdano z mogočnim ob-zidjem ter številnimi srednjeveškimi palačami, kjer še veno živijo malteške plemiške družine. Obiskovalca še posebej navdušijo mestna katedrala sv. Pavla, palača Vilhema, številni slikoviti trgi ter mogočno obzidje in mestna vrata. Rabat pa se ponaša z nekaterimi naj-pomembnejšimi krščanskimi spomeniki na Malti (ka-takombe, cerkev in jama sv. Pavla..).

4. DAN: MALTA
Zajtrk. Dan namenjen uživanju za samostojne sprehode, ko-panje ali samostojno raziskovanje otoka.

5. DAN: MARSAXLOKK - (MODRA JAMA) - SLOVENIJA
Zajtrk. Zjutraj bomo raziskali zaliv Marsaxlokk z očarljivo ribiškovasico, kjer se v pristanišču pozibavajo tradicionalne, živo pisane barke, na obrežju pa so razprte barvite ribiške mreže. Nadaljevanje vožnje do Modre jame, ki je dobila ime po kristalno čisti modri vodi. Možnost 20-minutne plovbe po jami (doplačilo vodniku na poti). Vožnja na letališče in predvidoma zgodaj popoldne polet v Benetke ali bližnje letališče ter prevoz v Slovenijo (doplačilo).

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz Benetke ali bližnje letališče - Malta in nazaj, letalske in varnostne pristojbine, 1 kos ročne prtljage z dimenzijami 40 x 20 x 25 cm (manjša torba ali manjši nahrbtnik), avtobusne prevoze po programu, 4 nočitve z zajtrki v hotelu 3*, oglede in izlete po programu,  spremstvo ter organizacijo izleta.
DOPLAČILA: enoposteljna soba 120 EUR, doplačilo za polpenzion 69 EUR, doplačilo za 1 kos ročne prtljage do 10 kg: 20 EUR*, ali en kos prtljage za oddajo na letalu in max težo 20 kg: 60 EUR za obe smeri (lahko se odločite samo za 1 kos oddane prtljage tudi če potuje več oseb skupaj), prevoz na letališče 58 EUR, izlet na otok Gozo 69 EUR, izlet po otoku 49 EUR (ob prijavi na posamezni izlet najmanj 15 potnikov), plačilo mestne turistične pristojbine, ki znaša 0,50 EUR na osebo (plačilo v recepciji hotela), vstopnine v posamezne muzeje in arheološke parke (5-16 EUR za posamezno vstopnino).

Doplačilo za termine označene z * 10 EUR.
POPUSTI: otrok do 12. leta na 3. ležišču 15 %.

POMEMBNO: Pri letalskih prevoznikih in odvisno od vaših prijav,  obstaja verjetnost zasedenosti mest na rednih linijah, zato prijazno opozarjamo, da v tem primeru iščemo optimalne povezave iz bližnjih letališč. V tem primeru zagotavljamo, da program in vsebina ostajata nespremenjena. Priporočamo doplačilo ob prijavi saj je število doplačil za drugi kos ročne prtljage na posameznem letu omejeno.

POGOJI:
Akontacija: 30 % od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 20 EUR na prijavnico/voucher ne glede na število oseb.
Izračun upošteva udeležbo najmanj 35, 25 oz. 15 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

MALTA - 5 DNI

od
539,00 €

Potniki

1
2
 

MALTA - 5 DNI


  • od 539,00 €Morda vas zanima tudi...

ŠVICA - MOGOČNE ŠVICARSKE ALPE - 3 DNIŠvica

ŠVICA - MOGOČNE ŠVICARSKE ALPE - 3 DNI

0/5

od 359,00 € Brez DDV: 359,00 €

BISERI ANDALUZIJE Španija

BISERI ANDALUZIJE - 5 DNI

0/5

od 789,00 € Brez DDV: 789,00 €

RIM, NEAPELJ, POMPEJI - 4 DNI (nočna vožnja)

RIM, NEAPELJ, POMPEJI - 4 DNI (nočna vožnja)

0/5

od 219,00 € Brez DDV: 219,00 €

PRAGA ZLATO MESTO OB VLTAVI - 3 DNI

PRAGA ZLATO MESTO OB VLTAVI - 3 DNI

0/5

od 169,00 € Brez DDV: 169,00 €

VEČNI RIM, NEAPELJ, POMPEJI - 4 DNI (nočna vožnja)

VEČNI RIM, NEAPELJ, POMPEJI - 4 DNI (nočna vožnja)

0/5

od 299,00 € Brez DDV: 299,00 €

Tags: MALTA, Malta