Tokrat se odpravljamo v Turčijo. Križišče med Evropo in Azijo. Dežela kontrastov, barv, začimb, čaja... Skozi Istanbul na anatolsko planoto do mesečeve dežele Kapadokije... 

Cena pri najmanj 35 udeležencih: 829 €
Cena pri najmanj 25 udeležencih: 889 €


1. DAN: LJUBLJANA - ISTANBUL - ANKARA
Zbor potnikov na ljubljanskem letališču, polet v Istanbul in vožnja proti Ankari, prestolnici Turčije. Nastanitev v hotelu in nočitev.

2. DAN: ANKARA
Po zajtrku ogled mestnih znamenitosti: Ataturkovega mavzoleja, trdnjave, džamije Haji Bayram, nato bo sledila vožnja v Kapadokijo. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

3. DAN: KAPADOKIJA - GÖREME - URGUP
Po zajtrku celodnevni izlet po slikoviti »Mesečevi« pokrajini s stožčasto zašiljenimi griči s stolpi, v katerih so bila nekoč bivališča menihov in svetišča. V vasicah Göreme in Urgup ogled nekaterih cerkva in samostanov bogato okrašenih s freskami ter obisk delavnic preprog in predmetov iz oniksa. Sledil bo obisk podzemnega mesta, nekdanjega pribežališča kristjanov pred vdorom arabskih plemen. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev. Zvečer možnost obiska lokala s folklornim programom.

4. DAN: KAPADOKIJA/ IHLARA - KONYA
Po zajtrku vožnja proti Konyi, najbolj tradicionalnem mestu Anatolije. Med potjo postanek za obisk Sultanhani Kervansaraya v soteski Angelov/ Ihlara, ki je nekoč služil kot postojanka za počitek karavan. V mestu Konyi, ki je znano po plešočih derviših, ogled mošeje in mavzoleja filozofa Mevlane, kjer so shranjene številne islamske relikvije, med njimi tudi Mohamedova brada. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

5. DAN: KONYA - PAMUKKALE
Po zajtrku vožnja ob jezerih Bejšehir in Egirdir v Pamukkale ali »Bombažni pali čaršiji, zvečer pa po želji obisk nočnega lokala z večerjo in s trebušnimi plesalkami. Nočitev. 

6. DAN: PAMUKKALE - EFEZ - IZMIR - BERGAMA
Zajtrk, nato vožnja v Efez, kjer bo postanek za ogled arheološkega parka z Artemidinim templjem, antičnim gledališčem, kopališčem, Celzijevo knjižnico in Marijino cerkev (ekumenski koncil leta 431). Vožnja mimo Izmirja v Bergamo, namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

7. DAN: BERGAMA - PERGAMON - ASKLEPION - BURSA
Po zajtrku vožnja v antični Pergamon, kjer bo postanek za ogled znamenitosti: svetišča Asklepion, Ateninega, Trajanovega templja in gledališča. Nato vožnja v Burso, prvo prestolnico otomanskega imperija in nekdanje mesto na svileni poti. Ogled Zelene mošeje, mavzoleja in svetovno znane tržnice svile Koza Han. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

8. DAN: BURSA - ISTANBUL
Po zajtrku vožnja v Istanbul. Ogled Modre mošeje, Hagie Sofije, Hipohod droma ter muzeja Topkapi in po želji križarjenje po Bosporju. Zvečer sprehod po mestu ali obisk katere izmed čajnic. Nočitev. 

9. DAN: ISTANBUL - LJUBLJANA
Prosto do odhoda na letališče in polet proti Ljubljani.

CENA VKLJUČUJE: polet po programu, 5x polpenzion v hotelih 3/4* in 2x nočitev z zajtrkom (dvoposteljne sobe), oglede brez vstopnin, avtobusne prevoze, osnovno nezgodno zavarovanje, spremstvo ter organizacijo potovanja. DOPLAČILA: enoposteljna soba 199 €, vstopnine pribl. 99 €, folklorni program v Kapadokiji 35 €, križarjenje po Bosporju 30 €.
POPUSTI: otrok do 12. leta na tretjem ležišcu 15 %. OPOMBA: potni list mora biti veljaven še vsaj 6 mesecev.

POGOJI:


Akontacija: 30% od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 18,00 € na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb.
Odlog plačila: 2 x 90 €.Izračun upošteva udeležbo najmanj 35 oz. 25 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.


 

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

MALA AZIJA IN KAPADOKIJA

od
829,00 €

Potniki

1
2
 

MALA AZIJA IN KAPADOKIJA


  • od 829,00 €Morda vas zanima tudi...

ISTANBUL (5 dni) Turčija

ISTANBUL (5 dni)

0/5

od 489,00 € Brez DDV: 489,00 €

ISTANBUL (4 dni) Turčija

ISTANBUL (4 dni)

0/5

od 469,00 € Brez DDV: 469,00 €

BARCELONA IN COSTA BRAVA Španija

BARCELONA IN COSTA BRAVA II.

0/5

od 252,00 € Brez DDV: 252,00 €

Tags: MALA, AZIJA, KAPADOKIJA, Turčija