Tokrat se odpravljamo v Turčijo. Križišče med Evropo in Azijo. Dežela kontrastov, barv, začimb, čaja... Skozi Istanbul na anatolsko planoto do mesečeve dežele Kapadokije... 

Termini odhodov:
OKTOBER: 23.-31.10.10.2022

CENIK:
Cena pri najmanj 35 udeležencih: 859 EUR
Cena pri najmanj 25 udeležencih: 919 EUR
Cena pri najmanj 15 udeležencih: 939 EUR

1. DAN: LJUBLJANA - ISTANBUL - ANKARA

Zbor potnikov na ljubljanskem letališču, polet v Istanbul in vožnja proti Ankari, prestolnici Turčije. Nastanitev v hotelu in nočitev.

2. DAN: ANKARA

Po zajtrku ogled mestnih znamenitosti: Ataturkovega mavzoleja, trdnjave, džamije Haji Bayram, nato bo sledila vožnja v Kapadokijo. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

3. DAN: KAPADOKIJA - GÖREME - URGUP

Po zajtrku celodnevni izlet po slikoviti »Mesečevi« pokrajini s stožčasto zašiljenimi griči s stolpi, v katerih so bila nekoč bivališča menihov in svetišča. V vasicah Göreme in Urgup ogled nekaterih cerkva in samostanov bogato okrašenih s freskami ter obisk delavnic preprog in predmetov iz oniksa. Sledil bo obisk podzemnega mesta, nekdanjega pribežališča kristjanov pred vdorom arabskih plemen. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev. Zvečer možnost obiska lokala s folklornim programom.

4. DAN: KAPADOKIJA/ IHLARA - KONYA

Po zajtrku vožnja proti Konyi, najbolj tradicionalnem mestu Anatolije. Med potjo postanek za obisk Sultanhani Kervansaraya v soteski Angelov/ Ihlara, ki je nekoč služil kot postojanka za počitek karavan. V mestu Konyi, ki je znano po plešočih derviših, ogled mošeje in mavzoleja filozofa Mevlane, kjer so shranjene številne islamske relikvije, med njimi tudi Mohamedova brada. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

5. DAN: KONYA - PAMUKKALE

Po zajtrku vožnja ob jezerih Bejšehir in Egirdir v Pamukkale ali "Bombažni grad". Pamukkale so na seznamu Unescove kulturne dediščine, topla termalna voda že tisočletja odlaga beli kalcij in ustvarja bele terase, v katerih so se namakali že prebivalci antičnega Hierapolisa. Ogled znamenitih belih ponvic in bližnjega antičnega mesta Hierapolis, kjer se je včasih nahajala največja nekropola na anatolskih tleh. Nastanitev v hotelu in večerja.

6. DAN: PAMUKKALE - EFEZ - IZMIR - BERGAMA

Zajtrk, nato vožnja v Efez, kjer bo postanek za ogled arheološkega parka z Artemidinim templjem, antičnim gledališčem, kopališčem, Celzijevo knjižnico in Marijino cerkev (ekumenski koncil leta 431). Vožnja mimo Izmirja v Bergamo, namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

7. DAN: BERGAMA - PERGAMON - ASKLEPION - BURSA

Po zajtrku vožnja v antični Pergamon, kjer bo postanek za ogled znamenitosti: svetišča Asklepion, Ateninega, Trajanovega templja in gledališča. Nato vožnja v Burso, prvo prestolnico otomanskega imperija in nekdanje mesto na svileni poti. Ogled Zelene mošeje, mavzoleja in svetovno znane tržnice svile Koza Han. Morda pa nas bo premamil slavni Iskender kebab, ki so ga prvič pripravili prav tu. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

8. DAN: BURSA - ISTANBUL

Po zajtrku vožnja v Istanbul. Ogled Modre mošeje, Hagie Sofije, Hipodroma ter muzeja Topkapi in po želji križarjenje po Bosporju. Zvečer sprehod po mestu ali obisk katere izmed čajnic. Nočitev. 

9. DAN: ISTANBUL - LJUBLJANA

Dopoldne bo čas do odhoda avtobusa na letališče za obisk živahnega in pisanega bazarja ter doživeti čar nakupovanja in barantanja ob pitju turškega čaja. Predvidoma popoldne polet v Ljubljano ali bližnje letališče.

CENA VKLJUČUJE: polet po programu, 5x polpenzion v hotelih 3/4* in 2x nočitev z zajtrkom (dvoposteljne sobe), oglede brez vstopnin, avtobusne prevoze, osnovno nezgodno zavarovanje, spremstvo ter organizacijo potovanja.


DOPLAČILA: enoposteljna soba 199 EUR, vstopnine pribl. 99  EUR, folklorni program v Kapadokiji 35 EUR, križarjenje po Bosporju 30 EUR, povratni prevoz na letališče: 40 EUR.
POPUSTI: otrok do 12. leta na tretjem ležišcu 15 %.


OPOMBA: potni list mora biti veljaven še vsaj 6 mesecev.


POGOJI:Akontacija: 30% od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 20 EUR na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb.
Izračun upošteva udeležbo najmanj 35, 25 oz. 15 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.


Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

MALA AZIJA IN KAPADOKIJA - 9 DNI

od
859,00 €

Potniki

1
2
 

MALA AZIJA IN KAPADOKIJA - 9 DNI


  • od 859,00 €Morda vas zanima tudi...

TOSKANA, OTOK ELBA IN FIRENCE Italija

TOSKANA, OTOK ELBA IN FIRENCE - 3 DNI

0/5

od 239,00 € Brez DDV: 239,00 €

VEČNI RIM IN VATIKAN - 4 DNI Italija

VEČNI RIM IN VATIKAN - 4 DNI

0/5

od 225,00 € Brez DDV: 225,00 €

Tags: Azija, Kapadokija, Istanbul, Turčija, Pamukkale, Bursa