• GRŠKA OBALA IN MAKEDONIJA - 9 dni
  • GRŠKA OBALA IN MAKEDONIJA - 9 dni

Grška obala in Makedonija

Makedonija in Grčija sta neločljivo povezani z zgodovino. Nekoč skupaj del antične Grčije, Aleksander Makedonski je danes makedonski in grški junak. Današnja Makedonija ponuja doživetja tudi drugače, skozi zanimive poti, kulturne in naravne znamenitosti dežele sonca. V Grčiji pa se bomo prepustili toku njihovih navad in uživali v kulinaričnih dobrotah. Počivali na obali pod planino Olimp in odkrivali bogastvo samostanov.

Termini odhodov:
SEPTEMBER: 10.9.-18.9.2022

CENIK:

Cena pri najmanj 40 udeležencih: 599 EUR
Cena pri najmanj 32 udeležencih: 639 EUR
Cena pri najmanj 25 udeležencih: 679 EUR

1. dan: SLOVENIJA – MAKEDONIJA/SKOPJE   
V zgodnjih jutranjih urah vožnja proti Hrvaški in Srbiji, v Makedonijo. V Skopju si bomo ogledali kulturnozgodovinske spomenike; kamniti most, trdnjavo Kale, Cerkev sv. Spasa z grobnico revolucionarja Goce Delčeva, staro turško čaršijo, ki je polna trgovin in lokalov, ki spominjajo na minule čase. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan: SKOPJE – SOLUN  
Po zajtrku bomo nadaljevali z vožnjo proti Grčiji. Solun je drugo največje grško mesto in prestolnica grške pokrajine Makedonija. Ogled mestnih znamenitosti: cerkev sv. Dimitrija, rimski forum, simbol Soluna Beli stolp, zanimiv trg Aristotela.Vožnja pod planino Olimp, do grške obale. Nastanitev, večerja in nočitev:  

3. dan: METEORA
Po zajtrku vožnja v dolino Meteora, kjer se iz ravnine dvigujejo stolpom podobni osameli stebri, na nekaterih stojijo samostani. Ogled samostana sv. Athanisiusa, bogato okrašenega s freskami in ikonami. Vožnja v Kalambako, kjer bomo obiskali delavnico, v kateri ustvarjajo neprecenljive ikone. Postanek pri izviru svete vode ''Agia Paraskevi'' in vrnitev v hotel. Čas bo za skok v morje. Večerja in nočitev.

4. in 5. dan: GRŠKA OBALA   
Dva dneva bosta namenjena kopanju, počitku, raziskovanju zanimive okolice ter spoznavanju lokalnih navad. Večerja in nočitev.

6. dan: EDESSA – BITOLA - OHRID
Po zajtrku vožnja na sever, proti Edessi. Kraj je spremenil svojo podobo po potresu v 14. stoletju, ko je voda iz bližnjega jezera z odtekanjem ustvarila številne slapove. Po ogledu slapov bomo nadaljevali vožnjo proti Bitoli. Sprehodili se bomo po središču mesta in si ogledali cerkev sv. Dimitrija in staro  ''turško čaršijo''.  Zvečer bomo prispeli na  Ohridsko jezero. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.  

7. dan: SV. NAUM – OHRID
Po zajtrku obisk Sv. Nauma, kjer bo ogled starodavnega samostana z dragocenim ikonostasom in sprehod po prelepi samostanski okolici. Vožnja v Ohrid in sprehod po mestu z ogledom njegovih spomenikov in znamenitih cerkva, okrašenih s prelepimi ikonostasi in bizantinskimi freskami ter vzpon na mogočno Samuelovo trdnjavo nad mestom, od koder je čudovit pogled na jezero in okolico. Večerja s folklornim programom. Nočitev v hotelu.
 
8. dan: MAKEDONIJA – SRBIJA           
Po zgodnjem zajtrku  vožnja v Srbijo, do Beograda. Po prihodi prosto za samostojne oglede mesta. Nočitev v hotelu.
 
9. dan: SRBIJA – HRVAŠKA – SLOVENIJA                  
Po zajtrku vožnja skozi Hrvaško v Slovenijo, kamor bo prihod  v večernih urah.

CENA VKLJUČUJE: prevoz z avtobusom, namestitev v dvoposteljnih sobah v hotelih 3*, 2 x polpenzion, 4x polpenzion v hotelu na Grški obali, 2 x nočitev z zajtrkom, 1 x večerjo s folklornim programom, oglede po programu brez vstopnin (Skopje,  Solun, Edessa, Bitola, Ohrid, Sv. Naum), Meteora z vključeno vstopnino v samostan, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo potovanja.

DOPLAČILA: enoposteljna soba: 180 EUR, vstopnine: niso vključene in se plačujejo ob ogledih, obvezno doplačilo: turistična lokalna mestna pristojbina pribl. 27 EUR.

Popusti: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima.

POGOJI:
Akontacija: 30 % od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5 % od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 20 EUR na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb.

Izračun upošteva udeležbo najmanj 40, 32, oz.25 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

GRŠKA OBALA IN MAKEDONIJA - 9 dni

od
599,00 €

Potniki

1
2
 

GRŠKA OBALA IN MAKEDONIJA - 9 dni


  • od 599,00 €Morda vas zanima tudi...

KLASIČNA GRČIJA IN ATENE Grčija

KLASIČNA GRČIJA IN ATENE - 6 DNI

0/5

od 469,00 € Brez DDV: 469,00 €

Pariz in Gradovi ob Loari - 6 DNIFrancija

Pariz in Gradovi ob Loari - 6 DNI

0/5

od 345,00 € Brez DDV: 345,00 €

Tags: GRŠKA, OBALA, GRČIJA, MAKEDONIJA