Obiščite "Balkansko lepotico". Starodavno mestece OHRID, nekdanja prestolnica velikega Samuelovega cesarstva, ponosno na svojo vihravo zgodovino, dolgo več kot tisočletje, je najdragocenejša zakladnica makedonske kulture in umetnosti . tako njegovi bogati ostanki, vidni na skoraj vsakem koraku, z muzeji in številnimi cerkvami, ozkimi ulicami starega dela mesta in tradicionalno arhitekturo, skupaj s prijaznimi prebivalci, tvorijo podobo enega najzanimivejših balkanskih mest. Na našem kratkem potovanju bomo spoznali delček te tisočletne kulture, nekatere starodavne običaje, pomešane z današnjo podobo, kar se staplja v čudovito celoto in seveda srečali ljudi, ki izžarevajo ljubeznivost, prijateljstvo in vroč makedonski temperament.

Cena pri najmanj 45 udeležencih: 329 Eur
Cena pri najmanj 35 udeležencih: 349 Eur

1. DAN: Ljubljana - Beograd - Skopje
Odhod iz Ljubljane s parkirišča na Dolgem mostu ob 19. uri. Nočna vožnja prek Hrvaške, Beograda in Niša v Makedonijo.

2. DAN: Skopje - Prilep - Bitola - Ohrid
Mimo Skopja se bomo popeljali proti Velesu in po dolini Vardarja ter čez prelaz Pletvar prispeli v Prilep. Po kratkem oddihu se bomo napotili v Bitolo, ker si bomo ogledali izkopanine in čudovite mozaike antične Herakleje. Po sprehodu po starem mestnem središču se bomo odpeljali v Ohrid, kjer nas bo v hotelu pričakala dobrodošlica. Namestitev, večerja in nočitev.

3. DAN: Ohrid - Sv. Naum - Ohrid
Po zajtrku se bomo sprehodili po sončnem mestu, muzeju na prostem z zanimivo in bogato kulturno dediščino, ki se je ohranila vse od prazgodovine. Tu sta Sv. Kliment in Sv. Naum osnovala prvo vseslovansko univerzo. Ogledali si bomo cerkev Sv. Sofije, samostan Perivleptin, galerijo ikon, cerkev sv. Jovana Kanea in Klimentovo univerzo ter se povzpeli do Samuelove trdnjave, od koder je navdušujoč razgled na jezero. Popoldne se bomo sprehodili ob Ohridskem jezeru ali po želji z ladjo (doplačilo) odpeljali do Sv. Nauma, kjer si bomo ogledali starodavni samostan z dragocenim ikonostasom. Večerja in nočitev v hotelu.

4. DAN: Ohrid - Struga - Sv.  Jovan Bigorski - Skopje
Zajtrk. Dopoldne se bomo lahko še malce sprehodili ob jezeru, nato pa se bomo odpravili do izvira Črnega Drima, v starodavno Strugo, znano  predvsem po vsakoletnem festivalu poezije. Po kratkem postanku se bomo mimo Debra pripeljali do mogočnega samostana sv. Jovana Bigorskega. Po ogledu se bomo Tetova odpeljali v Skopje. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

5. DAN: Skopje - Ljubljana
Po zajtrku bomo spoznali lepote makedonske prestolnice. Videli bomo mestno trdnjavo Kale, džamijo Mustafa paše, cerkev Sv. Spasa, stare turške terme, Daut Pašin Amam, ki je danes muzej. Prečkali bomo kamnit most čez Vardar in se sprehodili po stari mestni tržnici. Popoldne slovo od Skopja in vožnja mimo Niša, Beograda ter prek Hrvaške v Slovenijo, kamor bomo prispeli ponoči.

CENA VKLJUČUJE:

prevoz z avtobusom, 3x polpenzion v hotelih 3* (v dvoposteljne sobe), oglede brez vstopnin, osnovno nezgodno zavarovanje ter spremstvo in organizacijo potovanja.

DOPLAČILA IN POPUSTI:

Doplačila: enoposteljna soba 54 €, vstopnine pribl. 25 €, ladja do Sv. Nauma 15 €.
Popust: otrok do 12. leta na tretjem ležišču 15%.

POGOJI:


Akontacija: 30% od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 15 € na prijavnico/voucher ne glede na število oseb.
Odlog plačila: 2 x 50 €.Izračun upošteva udeležbo najmanj 45 oz. 35 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

MAKEDONIJA Z AVTOBUSOM

od
329,00 €

Potniki

1
2
 

MAKEDONIJA Z AVTOBUSOM


  • od 329,00 €Morda vas zanima tudi...

MAKEDONIJA IN OHRID Makedonija

MAKEDONIJA IN OHRID

0/5

od 529,00 € Brez DDV: 529,00 €

POLETJE NA JADRANU IN OB OHRIDU Makedonija

POLETJE NA JADRANU IN OB OHRIDU

0/5

od 418,00 € Brez DDV: 418,00 €

MAKEDONSKI BISERI IN OHRID

MAKEDONSKI BISERI IN OHRID

0/5

od 289,00 € Brez DDV: 289,00 €

Tags: MAKEDONIJA, AVTOBUSOM, Makedonija