Vabimo vas na potovanje v deželo, katere najsevernejši del je oddaljen od Evrope le nekaj več kot deset kilometrov, pa vendar nam ponuja nešteto nasprotij in delček teh boste spoznali na našem potepanju. Slikovita pot nas bo vodila skozi prelepa kraljevska mesta, kjer nam bo korak zastal v srednjeveških medinah, prepletenih z neštetimi bazarji. Po napornem barantanju bomo zavili v eno izmed mnogih čajnic, kjer se bomo osvežili z metinim čajem. Ogledali si bomo nekaj najlepših severnoafriških kasb, ki so pod okriljem UNESCO-ve svetovne dediščine in naravna kulisa mnogim znanim filmom.

Termini odhodov:
JUNIJ: 26.6.-3.7.2022
SEPTEMBER: 18.-25.9.2022
OKTOBER: 23.-30.10.2022

CENIK:

Termini: 22.- 29.5., 26.6.-3.7., 18.-25.9.2022
Cena pri najmanj 30 udeležencih: od 959 EUR
Cena pri najmanj 20 udeležencih: od 1. 009 EUR

Termin: 23.-30.10. 2022
Cena pri najmanj 30 udeležencih: od 999 EUR
Cena pri najmanj 20 udeležencih: od 1. 049 EUR
 

1. dan: Ljubljana - Benetke - Maroko

Odhod avtobusa s parkiršča na Dolgem mostu v Ljubljani in prevoz do enega od okoliških letališč. Polet v Maroko, v Casablanco. Po pristanku in opravljenih obmejnih obveznostih si bomo ogledali zunanjost druge največje mošeje v arabskem svetu, ki sprejme do 25.000 oseb, dve tretjini zgradbe sta zgrajeni tik nad morjem. Veličastna marmorna mošeja Hasana II. z ornamenti in vodnjaki ustvarja prav posebno vzdušje. Sledil bo postanek ob obali za pozno kosilo (doplačilo) in krožni ogled središča mesta. Prevoz v hotel, večerja in nočitev.

2. dan: Casablanca - Rabat - Meknes - Volubilis - Fes

Po zajtrku krajši ogled mestnih znamenitosti, nato pa se bomo odpeljali v Rabat, prestolnico kraljevine, imenovano tudi Belo mesto. Ogledali si bomo zunanjost kraljeve palače, 44 metrov visok Hasanov stolp, mavzolej zadnjega kralja Mohameda V., ki je znan po izredni arhitekturi in Oudayas Kasbah, priljubljeno razgledno točko nad reko Bou Regrer. Pot bomo nadaljevali do Meknesa. Ogledali si bomo starodavno mesto, ki je bilo zgrajeno v 17. stoletju, v času kralja Ismaela. Ogledali si bomo Bab El Mansour, najlepša maroška vrata ter predela Berrimo in Mellah. Pot nas bo vodila do Volubilisa, nekdanjega rimskega mesta zgrajenega v času Jube II., kjer si bomo ogledali galska termalna kopališča, Venerin tempelj. Tu so med drugimi filmi snemali tudi Scorsesejevo Zadnjo Kristusovo skušnjavo. Prihod v Fes, namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

3. dan: Fes

Zajtrk. Ves dan bomo namenili ogledu najstarejšega kraljevskega mesta, ki velja tudi za eno lepših mest. Ustanovil ga je kralj Moulay Idriss II., konec 8. stoletja in je pomembno religiozno, kulturno in umetniško središče. Obiskali bomo srednjeveško središče - medino (medina je stari del mesta, ki je prepleten s številnimi ozkimi ulicami, kjer trgovci vneto vabijo v svoje prodajalne), medreso - islamsko versko šolo, Karawi mošejo, slavni vodnjak Nejjarine. Obiskali bomo tudi različne suke oz. bazarje, kjer ljudje izdelujejo in prodajajo svoje izdelke v starih majhnih prodajalnah, ki se običajno zaprejo šele pozno ponoči. Večerja in nočitev v hotelu.

4. dan: Fes - Atlas - Midelt - Tafilalet - Erfoud

Zgodnji zajtrk in odhod proti Erfoudu. Vožnja preko srednjega Atlasa. Atlaška pokrajina je neizmerno lepa in mirna, kjer odseva rdeča barva zemlje. V redko naseljenih gorskih predelih Atlasa še vedno živijo Berberi, ki se preživljajo največ z ovčerejo, kozjerejo in obrtjo. Po raznoliki pokrajini se bomo peljali mimo Azrou, berberskega mesta, ki je znano po svojih umetnostnoobrtnih delavnicah. Prihod v mesto Midelt, kjer bomo imeli krajši postanek. Nadaljevanje poti mimo gorskega prelaza Tizi-n-Talrhemt, ki leži na višini 1906 m, v provinco in oazo Tafilalet. Prihod v Erfoud. Večerja in nočitev v hotelu.

5. dan: Erfoud - Ouarzazate - Kasbi Taourirt in Ait Benhaddou

Zgodaj zjutraj se bomo lahko s terenskimi vozili odpravili v puščavo na izlet po sipinah in tam pričakali sončni vzhod. Po zajtrku se bomo odpeljali proti Ouarzazatu. Pot nas bo vodila po dolini reke Dades, mimo mnogih kasb (kasba oz. citadela je utrjena vladarjeva rezidenca v severnoafriških mestih), ki so znane po izdelavi krem iz esenc vrtnic. Nasploh je ta pokrajina imenovana »dežela vrtnic«. Prihod v Ouarzazate. Popoldan ali naslednje jutro bomo spoznavali najlepše ohranjene kasbe, ki mnogokrat služijo kot filmska kulisa režiserjem celega sveta. Obisk kasbe Taourirt in kasbe Ait Benhaddou, ki je ena najstarejših. Tudi Unesco je prispeval za obnovo in ohranjanje kasb, ki so pod okriljem njegove svetovne dediščine. Večerja in nočitev v hotelu.

6. dan: Ouarzazate - Marakeš

Po zajtrku si bomo ogledali eno najlepše ohranjenih kasb na maroškem jugu, nato pa se bomo odpeljali proti Marakešu, imenovanem tudi »biser juga«. Za to nekdanjo prestolnico so značilne rdeče hiše z ravnimi strehami. Mesto je ustanovil vladar Jusuf Ibn Tashufin leta 1062 in se ponaša z izjemno lepo mavrsko arhitekturo. Središče medine, ki je obdana z velikanskim palmovim gajem, je živahni trg Jema al Fna. Tukaj se bomo sprehodili med številnimi prodajalci usnja, keramike, srebrnine in dokazali našo umetnost barantanja. Po napornem pogajanju bomo zavili v čajnico na metin čaj, ki je najbolj razširjena pijača v tem predelu. Večerja in nočitev v hotelu.

7. dan: Marakeš - Casablanca

Zajtrk. Dopoldan bo namenjen ogledu zgodovinskih in kulturnih znamenitosti: mošeja Koutoubia iz 12. stoletja, ki jo krasi 67 m visok minaret, palača in vrtovi Bahia, Sadijev movzolej iz 16. stloletja. Marakeš je znan tudi po oljčnem gaju Menera iz 12. stoletja. Obiskali bomo vrtove Majorelle, ki jih je osnoval istoimenski francoski slikar, kasneje pa odkupil in preoblikoval Yves Saint Laurent.  Popoldan je namenjen samostojnim ogledom, sprehodu po medini, starem delu mesta, obiskali bomo eno od lekarn, kjer bomo imeli možnost kupiti razna zelišča, začimbe in čaje, ki preženejo prav vse tegobe. Nekaj prostega časa za odkrivanje suka in preizkušanje vaših sposobnosti barantanja s tamkajšnjimi odličnimi trgovci, proti večeru pa prevoz v Casablanco. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

8. dan: Marakeš - Casablanca - Benetke - Ljubljana

Zgodaj zjutraj prevoz na letališče in po opravljenih obmejnih obveznostih polet v Benetke. Po pristanku bo sledil avtobusni prevoz v Ljubljano.

CENA VKLJUČUJE: prevoz na letališče in nazaj, polet po programu, 1 kos ročne prtljage, 1 kos oddane prtljage (do 10 kg), polpenzione po programu v hotelih 4* (lokalne kategorije) v dvoposteljnih sobah, prevoze, oglede in vstopnine po programu, lokalnega vodnika, osnovno nezgodno zavarovanje, spremstvo in organizacijo potovanja.
DOPLAČILA: enoposteljna soba 148 EUR, doplačilo za 1 kos oddane prtljage do največ 20 kg 60 EUR. 

Doplačila (na licu mesta): izlet na sipine 45 EUR, mošeja Hasana II. 18 EUR, napitnine 45 EUR/osebo – v Maroku so običajne in jih pričakujejo lokalni vodniki, nosači prtljage, vozniki, receptorji in drugo osebje (napitnine poravna vodnik za celo skupino).
POPUST: otrok do 12. leta na tretjem ležišču z dvema odraslima 100 EUR.

Opozorilo: na letu je dovoljen 10 kg ročne prtljage, maksimalnih dimenzij 55 cm x 40 cm x 20 cm. Ob prijavi na potovanje lahko doplačate 60 € za 1 kos oddane prtljage največ 20 kg. Naknadna prijava te prtljage je lahko dražja. Lahko se odločite za doplačilo samo enega kosa oddane prtljage za 2 osebi, dimenzije se ob tem ne spremenijo.
Ob prijavi je potrebno navesti TOČNO IME IN PRIIMEK tako kot sta napisana v veljavnem potnem listu. Posamezni prevozniki zahtevajo tudi številko, veljavnost potnega lista, s katerim boste potovali ter vaše rojstne podatke. Kakršna koli naknadna sprememba navedenih podatkov, potrebnih za potovanje, ima za posledico dodatne stroške ali celo nakup nove vozovnice.
Odkrita beseda: poleti so z nizkocenovnim letalskim prevoznikom, zato na letalu ni obroka, sedežni red na letalu praviloma ni vnaprej določen. Zaradi spremenljivega poletnega in zimskega voznega reda je možno, da bodo ogledi prvega in zadnjega dne zamenjani.
Če ne bo možnosti realizacije leta iz Benetk, bo let s katerega izmed drugih okoliških letališč. V tem primeru bo morda potrebno doplačilo za prevoz z drugega letališča. Pridržujemo si pravico do spremembe časa in kraja odhoda in povratka, če nam letalski prevoznik ne potrdi zahtevanega voznega reda. Program bo prilagojen letalskemu prevozu.


POGOJI:
Akontacija: 30% od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 20 EUR na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb.
Napitnine na poti so priporočene in pričakovane.
Izračun upošteva udeležbo najmanj 30, oz. 20 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.

Zaključene skupine izbirajo datum po želji!

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

MAGIČNI MAROKO - 8 DNI

od
959,00 €

Potniki

1
2
 

MAGIČNI MAROKO - 8 DNI


  • od 959,00 €Morda vas zanima tudi...

TANZANIJA IN ZANZIBAR Afrika

TANZANIJA IN ZANZIBAR

0/5

od 2.860,00 € Brez DDV: 2.860,00 €

OTOK MADEIRA - 8 dni

OTOK MADEIRA - 8 dni

0/5

od 1.095,00 € Brez DDV: 1.095,00 €

Tags: MAGIČNI, MAROKO, Afrika