Ogled enega najlepših norveških otočij s čudovito, neokrnjeno naravo, obisk najsevernejše točke Evrope, vožnja po deželi tisočerih jezer - Finski.

Cena pri najmanj 35 udeležencih : od 1.649 Eur


1. DAN: SLOVENIJA - BODO
Polet z letališča JP Ljubljana (v primeru leta z bližnjega letališča prevoz iz Slovenije) preko enega izmed evropskih letališč do Osla in naprej do mesta Bodo,ki leži čisto blizu polarnega kroga in je odlično izhodišče za obisk Lofotov. Nastanitev v hotelu v okolic iin nočitev.


2. DAN: LOFOTI IN VESTERALI
Zgodaj zjutraj nas bo trajekt popeljal na Lofotske otoke. Dan bo namenjen raziskovanju tega posebnega in slikovitega otočja v Severnem morju: obiskali bomo vasico z najkrajšim imenom na svetu - A - in si ogledali muzej ribištva, ki prikazuje trdo življenje lofotskih ribičev. Med vožnjo se bomo ustavili na razglednih otočkah, kjer bomo lahko doživeli divjo naravo otokov. Ustavili se bomo tudi v Henningsvarju, eni najbolj slikovitih ribiških vasic, si ogledali lofotsko leseno katedralo, nato pa se odpeljali do prestolnice Svolvaer. Nastanitev, nato pa po želji obisk Ledene galerije in bara.


3. DAN: VESTERALI - TROMSO
Zjutraj se bomo podali na pot po zanimivi naravi, skozi ribiške vasice severnih Lofotskih in Vesteralskih otokov proti severu Norveške. Na poti bomo prečkali največjinorveški otok Hinnoy in se peljali po severni obalifjorda Narvik. Dan bomo zaključili v največjem mest useverne Norveške, Tromso. Mesto je znano po največjem številu lesenih hiš na Norveškem, po elegantnih mostovih, ki mesto - otok povezujejo s celino, in zanimivih muzejih, ter po Arktični katedrali. Nastanitev in nočitev v hotelu v okolici mesta.


4. DAN: TROMSO - ALTA - NORDKAPP
Zjutraj vožnja ob čudovitih fjordskih obalah s pogledi na ledenike in skozi manjša naselja proti mestu Alta, ki leži ob istoimenski reki, tamkajšnji muzej pa je dom več kot 2000 let starih v skalo vklesanih petroglifov. Pot bomo nadaljevali skozi pokrajino Finnmarka, enood največjih in hkrati najmanj poseljenih norveških pokrajin,ki z vsakim kilometrom proti severu jemlje dih popotnikom s svojimi naravnimi lepotami, poseljena pa je z velikimi družinami severnih jelenov, ki nas bodo večkrat ustavili na poti s svojim prečkanjem ceste. Nadaljevanjepoti skozi najdaljši podvodni tunel v Evropi,Fatima. Po kratki osvežitvi v hotelu v Honningsvagu se bomo zvečer podali proti Nordkappu, kjer bomo lahko občudovali Arktično morje med lesketanjem v polnočnem soncu (vstopnina ob doplačilu). Polni vtisov sebomo vrnili v hotel.


5. DAN: HONNINGSVAG - KARASJOK - SAARISELKA
Zjutraj vožnja do kraja Karasjok, središča političnegain kulturnega življenja Samijev, avtohtonega ljudstva,ki naseljuje sever Skandinavije in se tradicionalnopreživlja predvsem z lovom, gojenjem severnih jelenov,danes pa tudi s turizmom. Ustavili se bomo prisamijskem parlamentu in knjižnici. Po želji bomo natoobiskali znani Sapmi park, kulturno - muzejski park,kjer bomo lahko spoznali Samijce, njihovo življenje intradicijo. Popoldne bomo vstopili na Finsko in nadaljevalimimo Inarija, tretjega največjega finskega jezera zveč tisoč otočki in dan zaključili v naselju Saariselkaali okolici.


6. DAN: SAARISELKA - ROVANIEMI - OULU
Po zajtrku nadaljevanje poti po finskem polarnem delu. Najprej bomo obiskali Božička v njegovi vasi,nato pa nadaljevali do Rovaniemija, središča čarobne Laponske. Sprehodili se bomo po mestu, nato pa obiskali enega najbolj zanimivih finskih muzejev, sodobni Arktikum, ki prikazuje naravne lepote in življenjske navade Laponcev ter polarnega dela Skandinavije(doplačilo). Nadaljevanje po ravni finski pokrajini do Botnijskega zaliva in "belega mesta" Oulu, ki ga mnogi označujejo za mesto...


7. DAN: OULU - JYVASKALA - TAMPERE

Zjutraj vožnja mimo številnih jezer proti jugu do mesta Jyväskylä, edinega večjega mesta centralne Finske, kivelja za mesto šol, zato ga imenujejo tudi »finske Atene«. Po kratkem postanku nadaljevanje do Tampereja, najbolj gosto poseljenega mesta v nordijskih državah.Večerni sprehod skozi živahno središče, ki ga zaznamujejo velike Finlaysonnove teksilne tovarne, danes preurejene v muzeje, trgovinska in gostinska središča,pa osrednji trg z mestno cerkvijo, staro gledališče... Nastanitev v hotelu v mestu ali okolici.


8. DAN: TAMPERE - HELSINKI
Zjutraj vožnja ob do Helsinkov, kjer si bomo ogledali glavne znamenitosti, kot so Senatni trg s stolnico,ki sodi med najbolj prepoznavne podobe Helsinkov,v skalo vklesana cerkev Temppeliaukio, nenavadni- Sibeliusov spomenik, kongresna dvorana Finlandia, olimpijski park in ruska cerkev, ki kraljuje nad pristaniščem. Še nekaj prostega časa za obisk zanimive tržnice ali sprehode po mestnem središču. Popoldne se bomovkrcali v kabine na ladji proti Stockholmu. Nočna plovba.


9. DAN: STOCKHOLM - SLOVENIJA
Po pristanku se bomo podali na ogled nekaterih  mestnih znamenitosti, se sprehodili po starem mestnem jedru, Gamlastanu - pogledali menjavo straže pred kraljevo palačo, parlament Riksdag, tertrg Riddarhustorget, ki je nekoč predstavljal center švedske politične moči. Ogled Riddarholma, kjer stojistolnica, v kateri so pokopani švedski monarhi. Po želji bomo obiskali otok Djurgarden, kjer se nahajajo nekateri najbolj znani skandinavski muzeji: muzej na prostem Skansen, Vasa z vojno ladjo in Nordijski muzej. Sledi prevoz do letališča, od koder bomo v večernih urah poleteli proti Sloveniji.

CENA VKLJUČUJE: etalski prevoz (v primeru leta z bližnjega evropskega letališča povratni prevoz letališče/Slovenija), letališke in varnostne pristojbine, avtobusne prevoze, cestnine in ostale pristojbine, trajektni prevoz Bodo - Lofotski otoki, nočitev z zajtrkom v 4 - posteljnih notranjih kabinah na ladji Helsinki - Stockholm, 7x nočitev z zajtrki v hotelih 3/4*, oglede zunanjosti, spremstvo in organizacijo potovanja.

 MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba (v kombinaciji s 4 - posteljno kabino) 310 €, doplačila za druge tipe kabine, večerje 250 €. MOŽNA DOPLAČILA na poti:  Skansen 12 €, Vasa 14 €, Nordijski muzej 11 €, muzej Fram 14 €, Vikingški muzej 11 €, Kon - Tiki 12 €, Sapmi park 19 €, Nordkapp 270 NOK.

POPUSTI: Otroci 2 - 12 let na dodatnem ležišču: -10%
POGOJI:

Akontacija: 30 % od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5 % od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 18,00 EUR na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb.

Izračun upošteva udeležbo najmanj 35 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

LOFOTI, NORDKAPP IN FINSKA

od
1.649,00 €

Potniki

1
2
 

LOFOTI, NORDKAPP IN FINSKA


  • od 1.649,00 €Morda vas zanima tudi...

PO SKANDINAVSKIH PRESTOLNICAH Skandinavija

PO SKANDINAVSKIH PRESTOLNICAH

0/5

od 899,00 € Brez DDV: 899,00 €

STOCKHOLM IN HELSINKI Skandinavija

STOCKHOLM IN HELSINKI

0/5

od 699,00 € Brez DDV: 699,00 €

OD STOCKHOLMA DO KOPENHAGNA Skandinavija

OD STOCKHOLMA DO KOPENHAGNA

0/5

od 799,00 € Brez DDV: 799,00 €

Tags: LOFOTI, NORDKAPP, FINSKA, Skandinavija