Potovanje po Kubi vam bo približalo način življenja v eni najbolj doslednih socialističnih držav. Navdušeni boste nad to državo izvrstnih glasbenikov in lepih žensk. V Havani so ulice polne življenja, ljudje sedijo pred hišami, se družijo, igrajo na glasbila in plešejo salso. Pravo sliko Kube bomo dobili z vožnjo in ogledom podeželja, pokrajine Pinar del Rio, kjer gojijo najboljši tobak na svetu, čudovite doline Vinales, ogleda kolonialnega mesta Trinidad, ki je pod zaščito Unesca in Topes de Colantes s sanjskim hribovjem Escambrey. Potovanje bomo sklenili s postankom v Santa Clari, kjer si bomo ogledali muzej in spomenik priljubljenega revolucionarja Che Guevare. Pred odhodom domov morate še poizkusiti priljubljeni koktail pisatelja Ernesta Hemingwaja »mojito», kajti le tako boste lahko rekli, da ste spoznali pravo Kubo.


Cena pri najmanj 25 udeležencih: od 2.290 Eur
Cena pri najmanj 10 udeležencih: od 2.470 Eur

1. DAN: BENETKE - EVROPA - HAVANA
Avtobusni prevoz do beneškega letališča (doplačilo) in polet prek enega od evropskih letališč v kubansko prestolnico. Namestitev v hotelu v Havani in nočitev.

2. DAN: HAVANA
Po zajtrku ogled starega dela Havane, ki je vpisan v seznam Unescove svetovne dediščine. Pred revolucijo so Havano imenovali tropski Pariz, danes pa na njen nekdanji legendarni blišč iz časov, ko je v gledališčih prepeval Caruso, spominjajo le propadajoče kolonialne vile in ameriški »oldtimerji«. Mestna parkirišča so pravi avtomobilski muzej. Sprehodili se bomo po ulicah in trgih, si ogledali trg Sv. Frančiška Asiškega, Plazo de la Catedral in Muzej ruma. V restavraciji El Patio si bomo privoščili kosilo, nato pa se odpravili v nov del mesta, v soseski Centro in Vedado, kjer bomo videli predsedniško palačo, mestni park, Capitolio Nacional in hotele Inglaterra, Parque Central in Plaza, kjer so se v časih alkoholne prohibicije zbirali ameriški miljonarji, strastni hazarderji in mafijski voditelji. Videli bomo tudi bulevar Malecon, Trg Revolucijo, Park Johna Lennona ter sosesko Miramar, kjer je imel Fidel Castro znamenite govore svojemu ljudstvu. Zvečer ogled svetovno znanega kabareja Tropicana (doplačilo). Vrnitev v hotel in nočitev.

3. DAN: HAVANA - PINAR DEL RIO - VINALES - HAVANA
Po zajtrku se bomo odpravili na celodnevni izlet v domovino najboljšega tobaka, v približno 120 km oddaljen Pinar del Rio. Ogledali si bomo farmo tobaka in izdelovanje cigar. Nadaljevanje poti v dolino Vinales. V tropski pokrajini z apnenčastimi gorami zanimivih oblik bomo obiskali prazgodovinski Mural. V  kreolski restavraciji si bomo privoščili kosilo in zatem obiskali indijansko podzemnojamo s kapniki. Vrnitev v Havano in nočitev.

4. DAN: HAVANA - SANTIAGO DE CUBA
Po zajtrku prevoz na letališče ter let v Santiago de Cuba. Nekdanja kubanska prestolnica, zibelka kubanske glasbe in revolucije, je zgrajena na neštetih gričih in se ponaša s pisano karibsko tradicijo in kulturo. Ulice se v valovih dvigajo in spuščajo, krasijo jih raznobarvne kolonialne stavbe, v ozadju pa se kot kulisanad mestom dviga gorovje Sierra Maestra. Ogledali si bomo pokopališče Santa Ifigenia z mavzolejem Josea Martija, Trg Revolucije, Hišo Diega Velazqueza,Muzej Karnevala, Casa de La Trovo, Muzej 26. julija in trdnjavo del Morro. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

5. DAN: SANTIAGO DE CUBA - PARK BACONAO - PLAYA SIBONEY - SANTIAGO DE CUBA
Po zajtrku bomo raziskovali hribovit jugovzhodni del Kube z narodnim parkom Baconao, del Unescove naravne dediščine, kjer je v čudoviti naravi ujeta predzgodovinska dolina s skulpturami dinozavrov v naravni velikosti. Obiskali bomo umetniško kolonijo in če bosta vreme ter čas dopuščala, zaplavali še v Karibskem morju na plažah ob vasici Siboney, ki je bila nekoč pomembna točka za Castrove upornike. V bližini se nahaja tudi Muzej špansko-ameriške vojne. Pozno popoldan vrnitev v Santiago. Večerja in nočitev.

6. DAN: SANTIAGO DE CUBA - EL COBRE - BAYAMO - CAMAGUEY
Po zajtrku se bomo podali proti Camagueyu. Na poti se bomo ustavili v nekdanjemu rudniškem mestu El Cobre (baker) in si v svetem mestu kubanskih svetnikov-zaščitnikov ogledali cerkev »Naše milostne gospe«. Kosilo. Postanek še v prestolnici province Granma, v Bayamu, kjer si bomo ogledali glavni trg in Caso de la Trove. Zatem vožnja do Camagueya. Namestitev v hotelu in nočitev.

7. DAN: CAMAGUEY - SANCTI SPIRITUS - CIENFUEGOS
Zajtrk in ogled glavnih znamenitosti Camagueya, prestolnice kubanskih kavbojev. To je mesto baročnih cerkva, trgov, kolonialnih stavb in heroja Ignacia Agramonteja, kjer stoji tudi njegova rojstna hiša. Kosilo in nadaljevanje poti ponižavju skozi Ciego de Avila, mimo jezera Zaza in mesta Sancti Spiritus. Prihod v Cienfuegos. Nastanitev v hotelu in nočitev.

8. DAN: CIENFUEGOS - TRINIDAD - SANTA CLARA - VARADERO
Po zajtrku ogled glavnih znamenitosti Cienfuegosa, rojstnega mesta BenijaMoreja, enega največjih kubanskih glasbenikov. Sprehodili se bomo do osrednjega trga, obiskali Teater Tomasa Terryja ter nekdanji Batistov Casino, na koncu morske promenade. Kosilo. Pot bomo nadaljevali proti Trinidadu, prijetnemukubanskemu mestecu pod Unescovo zaščito, kjer bomo obiskali mestni muzej Cantero Palace, glasbeno hišo Trova in značilni bar “La Canchanchara”. Ogledali si bomo še Plazo Mayor, cerkve Sv. Trojice in druge pomembne stavbe iz obdobja med 16. in 19. stol. Vožnja v Santo Claro, prizorišče zadnje bitke Castrovih upornikov, kjer si bomo ogledali slavni mavzolej Ernesta Che Guevare innjegovih tovarišev, ki so bili ubiti v Boliviji. Nadaljevanje poti v Varadero. Nastanitev v hotelu s storitvijo »vse vključeno«. Nočitev.

9. IN 10. DAN: VARADERO 
Dneva namenjena za individualne oglede, za poležavanje na biserno beli plaži ali pa za kopanje v kristalno čistem morju. V hotelu storitev »vse vključeno«.

11. DAN: VARADERO - COJIMAR - HAVANA
Po zajtrku izlet v ribiško vasico Cojimar od koder je Hemingway hodil na ribolov. Ogledali si bomo muzej Finca Vigía, nekdanji dom pisatelja in nobelovca Ernesta Hemingwaya. Po kosilu prevoz na letališče in nočni let proti Evropi.

12. DAN: EVROPA - BENETKE
Pristanek na enem od evropskih letališč in let v Benetke. Za doplačilo organiziran prevoz do Ljubljane.

 

Možnost podaljšanja počitnic v Varaderu (rezervacija najkasneje do 45 dni pred odhodom).

CENA VKLJUČUJE: navedeni letalski prevozi v ekonomskem razredu, letališke, varnostne pristojbine in dodatek za gorivo, stroški pridobitve kubanske turistične kartice, prevozi s klimatiziranimi avtobusi, nočitve v hotelih 3*, 4* in 5* v dvoposteljnih sobah, obroki po programu, ogledi z lokalnimi angleško govorečimi vodniki in vstopnine za oglede po programu, dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (osnovno kritje), slovensko vodenje in organizacija potovanja. Cena ne vključuje: navedenih doplačil, pijač pri obrokih, izletov in drugih storitev po osebnih naročilih. 
DOPLAČILAOb prijavi: obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 25 oseb 180,00 EUR/osebo. Na kraju samem: (vodniku na poti): napitnine vodnikom in voznikom pribl. 45 EUR, izstopne pristojbine s Kube in druge pristojbine, plačljive na kraju samem pribl. 25 EUR. Doplačila ob prijavi: enoposteljna soba 250,00 EUR/osebo, enosmerni prevoz Varadero-Havana v primeru podaljšanja 45,00 EUR/osebo, prevoz Ljubljana - Benetke - Ljubljana (v kolikor je vrnitev s skupino, sicer se obračuna individualna cena prevoza) 75,00 EUR/osebo, dodatna nočitev v dvoposteljni sobi, storitev all inclusive v Varaderu 75,00 EUR/osebo. 

POPUSTI: 98 EUR za tretjo osebo v triposteljni ali dvoposteljni sobi z dodatnim ležiščem, 200 EUR za otroka do 12 let v sobi z dvema odraslima osebama.


POGOJI:
Akontacija: 30 % od osnovne cene. 
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanj odločili.
Prijavnina: 18,00 € na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb. 
Odlog plačila: 3x 200 €.Opomba: program potovanja se zaradi prilagajanja letalskim prevozom lahko spremeni.
Vizum: ob prijavi potrebujemo fotokopijo vsaj 6 mesecev veljavnega potnega lista.Napitnine na poti so priporočene in pričakovane. Možnost podaljšanja počitnic v Varaderu (rezervacija najkasneje do 45 dni pred odhodom)..Izračun upošteva udeležbo najmanj 25 oz. 10 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

KUBA V RITMU SALSE

od
2.290,00 €

Potniki

1
2
 

KUBA V RITMU SALSE


  • od 2.290,00 €Morda vas zanima tudi...

MEHIKA (Velika tura) Južna in srednja Amerika

MEHIKA (Velika tura)

0/5

od 2.370,00 € Brez DDV: 2.370,00 €

KUBA (OD HAVANE DO SANTIAGA) Južna in srednja Amerika

KUBA (OD HAVANE DO SANTIAGA)

0/5

od 2.450,00 € Brez DDV: 2.450,00 €

TROPSKA KUBA Južna in srednja Amerika

TROPSKA KUBA

0/5

od 2.360,00 € Brez DDV: 2.360,00 €

MEHIŠKA KULTURA Južna in srednja Amerika

MEHIŠKA KULTURA

0/5

od 1.590,00 € Brez DDV: 1.590,00 €

ŠRILANKA IN MALDIVI Azija

ŠRILANKA IN MALDIVI

0/5

od 2.090,00 € Brez DDV: 2.090,00 €

VIETNAM IN KAMBODŽA

VIETNAM IN KAMBODŽA

0/5

od 2.710,00 € Brez DDV: 2.710,00 €

INDONEZIJA Azija

INDONEZIJA

0/5

od 1.599,00 € Brez DDV: 1.599,00 €

ŠRILANKA

ŠRILANKA

0/5

od 1.599,00 € Brez DDV: 1.599,00 €

Tags: KUBA, RITMU, SALSE, Južna, srednja, Amerika