Potovanje po Kubi vam bo približalo način življenja v eni najbolj doslednih socialističnih držav. Navdušeni boste nad to državo izvrstnih glasbenikov in lepih žensk. V Havani so ulice polne življenja, ljudje sedijo pred hišami, se družijo, igrajo na glasbila in plešejo salso. Pravo sliko Kube bomo dobili z vožnjo in ogledom podeželja, pokrajine Pinar del Rio, kjer gojijo najboljši tobak na svetu, čudovite doline Vinales, ogleda kolonialnega mesta Trinidad, ki je pod zaščito Unesca in Topes de Colantes s sanjskim hribovjem Escambrey. Potovanje bomo sklenili s postankom v Santa Clari, kjer si bomo ogledali muzej in spomenik priljubljenega revolucionarja Che Guevare. Pred odhodom domov morate še poizkusiti priljubljeni koktail pisatelja Ernesta Hemingwaja »mojito», kajti le tako boste lahko rekli, da ste spoznali pravo Kubo.

 

 

Cena pri najmanj 25 udeležencih: 2.390 Eur
Cena pri najmanj 20 udeležencih: 2.490 Eur
Cena pri najmanj 15 udeležencih: 2.590 Eur
Cena pri najmanj 10 udeležencih: 2.690 Eur

1. dan: Maribor-Ljubljana-Havana
Okoli 18.00 popoldne se odpeljemo do beneškega letališča in z enim postankom poletimo proti Kubi.

2. dan: Havana
Popoldanski pristanek v Havani, prevoz do hotela in nastanitev. Nočitev.

3. dan: Havana, Cojimar
Pred nami je ogled Havane, mesta s posebno energijo, nekoč glavnega zabavišča v tem delu sveta, ki tudi po mnogih letih revolucije še ni izgubilo svojega šarma. S Trga revolucije bomo prišli na glavno promenado Malecon in se odpeljali proti nekdanji utrdbi Moro, ki je varovala dostop do pristanišča in od koder bomo zagledali staro mestno jedro in njegova moderna predmestja. Že se bomo napotili proti staremu središču, kjer bomo posedeli pred katedralo in se sprehodili po starih ulicah. Skrb nad tem predelom je prevzel Unesco, ki je v zadnjih letih obnovil veliko čudovitih kolonialnih stavb. Ne bodo nam ušli znameniti oldtimerji, ki so parkirani pred Kapitoljem. Spomnili se bomo seveda tudi Hemingwaya in njegovih postojank: hotela Ambos Mundos in predvsem lokala Bodeguita del Medio. Po kosilu sledi še obisk bližnjega pristaniškega Cojimarja, kjer je pisatelj dobil navdih za roman Starec in morje. Večerja in nočitev.

4. dan: Havana-Santiago de Cuba
Dopoldan poletimo na jug otoka, v Santiago, ki je najbolj »kubanski« med vsemi kubanskimi mesti: je prestolnica kulture, glasbe, plesa. Leži ob enem najbolje zavarovanih naravnih pristanišč v Karibih, kar mu je vedno dajalo pomembno strateško vlogo. Ob obisku trdnjave Moro bomo začutili duh španskih konkvistadorjev in obenem zrli v pogorje Sierre Maestre, kjer se je rodila kubanska revolucija. Kosilo. Sprehodili se bomo po vedno polnih ulicah, umirjenih parkih, obiskali zgodovinski muzej. Vstopili bomo v katedralo in pokukali v še marsikatero zanimivo stavbo. Večerja in nočitev.

5. dan: Santiago de Cuba-El Cobre-Santiago de Cuba
Zjutraj bomo obiskali največje versko središče El Cobre, kamor se svojimi prošnjami zgrinja tisoče Kubancev, kraj pa je pred leti obiskal tudi papež Janez Pavel II. Nato se vrnemo v Santiago in si pogledamo še ostale zanimivosti, ki jih nismo uspeli prejšnji dan. Kosilo. Nekaj je tudi prostega časa za samostojno raziskovanje živahnega mesta. Po večerji pa vam priporočamo obisk kakšnega od lokalov, kjer se celo noč pleše salsa. Nočitev.

6. dan: Santiago de Cuba-Guantanamo-Baracoa
Odpravili se bomo v najzahodnejšo provinco Guntanamo in se s panoramsko vožnjo zapeljali skozi mesto, ki je poznano predvsem po ameriški vojaški bazi. Videli jo bomo bolj od daleč, saj je seveda zaprta za turiste. Naš cilj je Baracoa, prva španska naselbina na kubanskih tleh. Ustanovil jo je Diego Velezquez že leta 1512 in nekaj časa je seveda bila prestolnica otoka. Še vedno je Baracoa prijetno mestece. Po kosilu se bomo sprehodili po starem središču in vstopili v zelo zanimiv zgodovinski muzej in katedralo, v kateri je shranjen križ, ki naj bi ga na otok prinesel Krištof Kolumb. Večerja in nočitev.

7. dan: Baracoa-reka Toa-Baracoa
Dan bo bolj počitniško obarvan, saj se bomo odpravili do bližnje reke Toa in s čolni, imenovanimi cayucas, odpluli na raziskovanje rečnih bregov in zanimivega tropskega rastlinstva. Tu bomo imeli tudi tradicionalno kosilo. Popoldan bomo imeli v Baracoi nekaj prostega časa za samostojno raziskovanje lepega mesta. Večerja in nočitev.

8. dan: Baracoa-Holguin-Guardalavaca
Potovanje nadaljujemo po slikovitih lokalnih poteh proti Holguinu. V pokrajina, ki ni tako turistično obiskana, bomo uživali ob spoznavanju kubanskega vsakdana. Kosilo. Če nam bo čas dopuščal, si bomo ogledali najlepše kotičke Holguina, ki je prav tako eno najstarejših na otoku. Namestimo se v Guardalavaci ob karibskem morju. Večerja in nočitev.

9. dan: Guardalavaca
Dan za počitek, kopanje in sončenje ter druge aktivnosti ob karibskem morju. Kosilo, večerja, nočitev.

10. dan: Guardalavaca-Camaguey -Trinidad
Zapustimo morje in se zopet odpravimo na raziskovanje otoka. Čaka nas Camaguey, tretje največje mesto na Kubi, mesto ozkih ulic in belih kolonialnih zgradb, ki pred tujci skrivajo tipične zelene vrtove v svoji notranjosti. Kosilo. Nadaljujemo pot proti severu in mimo Sancti Spiritusa zvečer prispemo v Trinidad, ki upravičeno velja za eno najlepših in najbolje ohranjenih kolonialnih mest na svetu in ga je zato pod svoje okrilje vzel tudi Unesco. Večerja in nočitev.

11. dan: Trinidad, Valle de los Ingenios
V Trinidadu življenje še vedno poteka mirno, mimogrede naletimo na konjsko vprego in skupino otrok, ki se igrajo na cesti ali trgu. Ustavili se bomo na osrednjem trgu Plaza Mayor, obiskali muzej in zanimivo cerkvico. Po kosilu in pokušnji tipične lokalne pijače se bomo napotili v dolino Valle de los Ingenios, kjer naletimo na plantaže sladkornega trsa in dobimo predstavo o nekdanjem suženjskem delu. Popoldan se lahko zopet sprostimo v toplem morju. Večerja in nočitev.

12. dan: Trinidad-Santa Clara - Cienaga de Zapata-Havana
Obiskali bomo Santa Claro, mesto slavnega upornika in revolucionarja Che Guevare. Njegovi kipi in podobe nas bodo spremljali že celo pot, v Santa Clari pa bomo vstopili tudi v njegov muzej. Mesto velja za herojsko in v njem je še nekaj pomembnih pomnikov na začetke revolucije. Po kosilu se odpeljemo proti narodnemu parku Cienaga de Zapata, ki je eno največjih močvirnatih področij v severni Ameriki in domovanje številnih vrst ptic, plazilcev, značilnega rastlinja. Eni najbolj znanih prebivalcev so krokodili, ki jih bomo pobliže spoznali na veliki farmi. Nato se bomo z ladjico zapeljali na privlačen otoček, kjer bomo naleteli na sledove prvotnih indijancev, ki so naseljevali Kubo še pred prihodom Špancev. Dan zaključimo v živahni prestolnici Havani. Večerja in nočitev.

13. dan: Havana-Pinar del Rio-Vinales-Havana-Evropa
Zdaj pa obisk najlepše kubanske pokrajine in dežele najboljšega tobaka. V Pinar del Riu bomo obiskali tovarno znamenitih cigar in kakšno seveda kupili. Končno se pripeljemo v čudovito dolino Vinalesa, ki nas bo zapeljala z magičnimi griči, imenovanimi mogotes. Vzrok za nastanek teh nenavadnih pojavov je tamkajšnji kraški svet. Kosilo. Po ogledu skale s poslikavami se bomo z ladjico zapeljali po eni od kraških jam. Proti večeru se vrnemo v Havano, odpeljemo se direktno na letališče in poletimo proti Evropi.

14. dan: Ljubljana-Maribor
Polet z enim postankom v Ljubljano ali na eno od bližnjih letališč, od koder je organiziran še prevoz do Ljubljane in Maribora.


 CENA VKLJUČUJE:

mednarodni letalski prevoz in notranji polet Havana-Santiago de Cuba, letališke pristojbine, prevoz do letališča in nazaj, prenočevanje v dvoposteljnih sobah v hotelih 4**** in 5***** (v Baracoi 3***), polni penzion po programu (razen na dan prihoda in odhoda), avtobusne in druge prevoze na Kubi, vse oglede in vstopnine, slovenskega vodiča in lokalne spremljevalce, urejanje vizuma, zdravstveno zavarovanje.     

DOPLAČILA IN POPUSTI:


Obvezno doplačilo: izhodna taksa cca 25 USD (na letališču ob odhodu).
Doplačilo po želji: enoposteljna soba 190 evrov, priporočljive napitnine 50 evrov (vodiču na poti)..
POGOJI:


Akontacija: 30 % od osnovne cene.
Odpovedni riziko: 5% od osnovne cene, v primeru dokumentirane višje sile, če ste se zanjo odločili.Prijavnina: 15 €na prijavnico/voucher, ne glede na število oseb.


Vizum:
 je vključen v ceno. Ob prijavi nam morate oddati fotokopijo potnega lista.

Izračun
upošteva udeležbo najmanj 25, 20, 15, 10. Splošni pogoji so sestavni del tega programa.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Povpraševanje

KUBA (OD HAVANE DO SANTIAGA)

od
2.450,00 €

Potniki

1
2
 

KUBA (OD HAVANE DO SANTIAGA)


  • od 2.450,00 €Morda vas zanima tudi...

MEHIKA (Velika tura) Južna in srednja Amerika

MEHIKA (Velika tura)

0/5

od 2.370,00 € Brez DDV: 2.370,00 €

KUBA V RITMU SALSE Južna in srednja Amerika

KUBA V RITMU SALSE

0/5

od 2.290,00 € Brez DDV: 2.290,00 €

MEHIŠKA KULTURA Južna in srednja Amerika

MEHIŠKA KULTURA

0/5

od 1.590,00 € Brez DDV: 1.590,00 €